Київ

Викладачку київського вишу, яка забулила студентку під час захисту дипломної роботи, звільнили

6440 0
Адміністрація ВНЗ спочатку винесла догану, а згодом – звільнила викладачку.
Наталія Іванівна Кравченко, завідувачка кафедри графічного дизайну. Фото: КНУДТ

Наталія Іванівна Кравченко, завідувачка кафедри графічного дизайну. Фото: КНУДТ

Завідувачку кафедри графічного дизайну Київського національного університету технологій та дизайну (КНУТД), яка у грубій формі критикувала дипломну роботу студентки та не даючи пояснити концепцію роботи, чим довела дівчину до сліз звільнили. Про це йдеться у наказі ректора закладу вищої освіти.

Відповідно до наказу від 09.06.2023 р. №131ос, «завідувачку кафедри доц.. Н.І. Кравченко звільнено з Університету. Адміністрація Університету, дотримуючись політики академічної доброчесності вважає таку поведінку завідувачки кафедри доц. Н.І. Кравченко під час проведення попереднього захисту кваліфікаційних робіт неприпустимою».

Також зазначили, що адміністрація перепросила у студентів спеціальності 022 «Дизайн» щодо прикрого інциденту і поведінки викладача.

Нагадаємо, 2 червня у мережі поширилося відео, на якому зафіксували, як викладачка КНУДТ Наталія Кравченко критикує роботу студентки, не даючи змоги пояснити концепцію роботи.

Додамо, у  Київської Академії прикладних мистецтв  проректор відмовився переходити на українську, коли студентка заявила, що російська для неї неприйнятна. Натомість почав принижувати дівчину та навіть погрожував відрахуванням. Як наслідок уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь призначив перевірку дотримання умов ліцензії на здійснення освітньої діяльності. У разі підтвердження, що закон про мову порушувався систематично, ВНЗ втратить ліцензію.

Ігор Ющенко

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!