Політична реклама

Виплату податкового боргу можна відтермінувати

2345 0
Для відтермінування податкового боргу платнику податків необхідно подати до органу ДПС за місцем реєстрації відповідну заяву.

У заяві зазначаються суми податків, зборів, штрафних санкцій, пені, сплату яких платник податків просить відтермінувати, - пише Вкурсе. Окремо необхідно відзначити термін відтермінування і періоди оплати. До заяви додається економічне обгрунтування, яке складається з аналізу фінансового стану, доказів про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, графіку погашення відтермінованих сум та розрахунків прогнозних доходів платника, що гарантують виконання графіку погашення боргу.

Протягом 30 календарних днів від дати подання заяви керівник органу податкової служби приймає рішення про відтермінування податкових зобов‘язань. На наступний робочий день орган державної податкової служби укладає з цим платником податку відповідний договір про відтермінування податкового боргу. Термін дії договору починається з дати його підписання.

Відтермінування грошових зобов’язань або податкового боргу платника податків регламентовано ст.100 Податкового кодексу України.

Форма заяви про надання відтермінування грошових зобов'язань або податкового боргу платника податків затверджена наказом Міністерства фінансів України 30.11.2012 N 1261.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!