Як підвищити безпеку на дорогах біля шкіл та львівські виші у рейтингу найкращих. Головне

884 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Україна підписала договір із компанією Pfizer про закупівлю інноваційних ліків «Паскловід» для амбулаторного лікування хворих із Covid-19. МОЗ законтрактувало 300 тисяч курсів лікарського засобу.

Львівське комунальне підприємство «Львівсвітло» заплатить 4,6 млн грн за міську святкову ілюмінацію одеській компанії «К-Енерджи Україна». Фірма виготовить колекцію, концепцію якої створили на замовлення ЛМР львівські художники Ольга Кравченко, Роман Зілінко, Остап Лозинський та Дарія Альошкіна. 

Читайте також: У Львові відкрили виставку до 30-річчя відновлення діяльності Вірменської церкви

У Львові, на вул. І. Франка, 58, планують створити Центр соціальних інновацій, що здійснюватиме місійну діяльність Львівської Провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи) Української Греко-Католицької Церкви. В інноваційному центрі, на який зараз оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний бліц-конкурс, буде психологічна порадня, дитячий простір, який охоплюватиме інклюзію, і навіть кав’ярня. 

Читайте також: У «Сколівських бескидах» зафіксували червонокнижного «мисливця». Фото

Наступного року у Львові відкриють відділення трансплантації кісткового мозку на 12 боксів і розпочнуть надавати допомогу українцям з раком крові, лімфомами та імунодефіцитами. 

Українці зможуть отримати тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу вже 20-21 грудня. Покрокова інструкція отримання коштів тут

Читайте також: Як львів’яни називали своїх дітей у 2021 році

До рейтингу найкращих університетів країн Європи і Середньої Азії увійшли три львівській університети. Так, на 106 місці – Національний університет «Львівська політехніка». 191 місце отримав Львівський національний університет імені Івана Франка, а 251-300 – Національний лісотехнічний університет України.

Tvoemisto.tv провело публічну дискусію, на якій обговорили безпеку на дорогах біля шкіл та садків, адже 104 дитини, за опитуваннями, потрапили у ДТП за підсумками 2020 року. Хлопчики частіше потрапляють у ДТП, ніж дівчата у співвідношенні 60/40. Частіше жертвами ДТП стають діти від 6 до 14 років. Таке трапляється через невдале маневрування та перевищення швидкості і неправильний рух на пішохідних переходах. 

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!