Київ

Звільнений за закупівлю барабанів голова Дніпровської РДА Києва став заступником голови Дніпровської РДА

1280 0
З нової посади Павла Бабія може звільнити КМДА
Фото: Печерська РДА

Фото: Печерська РДА

Звільнений президентом Володимиром Зеленським з посади тимчасового виконувача обов'язків голови Дніпровської райдержадміністрації Києва Павло Бабій залишається у керівництві РДА. Наразі він обіймає посаду заступника очільника адміністрації. Про це повідомляється на офіційному сайті районної адміністрації у розділі «керівництво».

Так, згідно з інформацією, Бабій «з 3 липня 2023 року по теперішній час - заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації».

Як пише УНІАН, у відділі з питань інформаційної політики РДА пояснили, що згідно з законодавством, Бабій після розпорядження Зеленського про звільнення його з посади т.в.о. голови РДА, повернувся на свою попередню посаду.

Рішення про призначення на цю посаду і відповідно звільнення особи приймається на рівні Київської міської держадміністрації.

Як ми повідомляли раніше, наприкінці квітня 2023 року управління освіти Дніпровської РДА оголосило тендер на придбання 300 шкіряних барабанів на суму 891,1 тис. гривень. Музичні інструменти чиновники планували придбати для психологічного розвантаження дітей в укриттях дитячих садків під час повітряних тривог. Але натомість даний тендер викликав значний резонанс у суспільстві, через що районній владі довелося скасувати закупівлю.

Нагадаємо, згідно із даними на сайті  Prozorro мистецький ліцей «Зміна» у Дніпровському районі придбав дві електросковорідки за 1,2 мільйона гривень. 306 одиниць шкіряних барабанів та 153 комплекти молоточків до них на 882 тисячі гривень закупило в травні цього року Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації «для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог». 12 електронних овочерізок Robot Coupe CL50 за 1,6 млн бюджетних гривень в січні цього року також закупило управління освіти Дніпровської РДА.

27 червня Кабінет Міністрів підтримав звільнення Бабія від тимчасового виконання обов'язків голови Дніпровської  РДА.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!