Яку їжу безпечно споживати влітку. Пояснення

710 0
Влітку краще не вживати багатокомпонентних страв.
Фото умовне

Фото умовне

Цьогоріч на Львівщині зафіксували 2310 випадків кишкових інфекцій. Загалом влітку завжди збільшується кількість гострих кишкових інфекцій, спричинених вірусами та бактеріями. Про це у коментарі повідомила генеральна директорка та головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко.

За її словами, це пов’язане з тим, що люди неретельно миють овочі та фрукти, а частково з тим, що використовують для пиття, особливо в спеку, воду негарантованої якості, зокрема некип’ячену з криниці чи інших невідомих джерел, купаються в ставках, заковтуючи з них воду. Також їжа, приготовлена у більшій кількості, швидше псується і призводить до різних розладів травлення. 

Читайте також: У трьох підтоплених областях відкрили інфекційні хаби зі швидкими тестами для діагностики холери

«Улітку друга страва може зберігатися не в холодильнику від часу приготування не довше ніж дві години. Відтак її треба поставити в холодне місце для того, щоб вона не зіпсувалася. Якщо купаєтеся, намагайтеся не заковтувати воду. Під час спеки майте зі собою бутильовану воду. Ніколи не мийте тарілки, мисочки в озерній або річковій воді, краще використовуйте одноразовий посуд, який можна потім утилізувати. Інфікування відбувається й тоді, коли, наприклад, на природі миску, в якій маринувалося м’ясо, добре не помити і покласти у неї готовий шашлик», – зазначила епідеміологиня.

Вона наголосила, що влітку краще не вживати багатокомпонентних страв.

Нагадаємо, що ситуація погіршується тим, що внаслідок підриву Каховської ГЕС затоплені південні області України, а на Львівщині через негоду підтоплені селища Дрогобицького та Стрийського районів. Чи вплине це на більше поширення кишкових інфекцій, яка ситуація із ними на Львівщині та чи можна споживати продукти харчування з постраждалих від великої води територій, розповіла Tvoemisto.tv генеральна директорка та головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко за посиланням.

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!