Якою є правда про Волинську трагедію та на якому етапі відновлення будинків на Стрийській. Підсумки доби

958 0
Нині 12 липня та 504 доба героїчного протистояння російській агресії.
Хрести на місці вбивства 11 липня 1943 року 200 поляків у селі Павлівка Волинської області. Фото: Галина Терещук

Хрести на місці вбивства 11 липня 1943 року 200 поляків у селі Павлівка Волинської області. Фото: Галина Терещук

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі. Перший раз о 15:06, відбій – о  15:25, другий – о 19:14, відбій – о 19:43. В обидвох випадках відбувалися зльоти російських МіГ­-31К, які є носіями «Кинджалів».

Ситуація на фронті: Саміт НАТО ухвалив рішення щодо України. Що відомо. Союзники погодили пакет із трьох елементів. Перше – це нова програма підтримки для України, яка уможливить перехід до натовських стандартів тренування та доктрин. Другестворення Ради Україна-НАТО – нового органу взаємодії Києва та Альянсу. Третє – підтвердили, що Україна стане членом НАТО, і погодились вилучити вимогу про План дій щодо членства. Зазначається, що оголошення про запрошення Україні приєднатися до НАТО буде, коли «союзники погодяться і будуть досягнуті умови».

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що НАТО не готове запросити Україну до Альянсу.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 29 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала 15 ударів по районах зосередження противника та 4 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони та станцію РЕБ.

Уночі рф завдала чергового авіаудару іранськими БпЛА «Shahed» по Україні. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Німеччина передасть Україні військову допомогу на 600 мільйонів євро. До списку військової допомоги увійдуть 2 пускові установки «Patriot», 40 бойових машин піхоти «Marder», 25 танків «Leopard 1A5», 1 безпілотну систему «Luna» та 5 ремонтних машин «Bergepanzer 2».

Акцент дня: «У Волинській трагедії немає одного винного». У «Твоєму місті» відбулась дискусія «Чи правда нас визволить? Що нам робити з Волинню-1943», до 80-их роковин Волинської трагедії. 11 липня – дата, коли наші сусіди і брати поляки вшановують пам’ять жертв. Історики, громадські діячі, журналісти і представники влади приєднались до численних розмов, дискусій, які точаться довкола цієї дати, 1943 року, коли на Волині загинули десятки тисяч людей, як поляків, так і українців, про яких ми повинні завжди пам’ятати, аби не повторилося те, що мало тоді місце.

«Ми повинні зрозуміти, що правда має можливість звільнити нас від хибних уявлень, від того, що нібито відбувалося на Волині в 1943 році. Але якщо ми подивимося на історичні документи, певні свідчення, то виходить, що не завжди ця правда, про яку говорять, є єдино вірною. Це дає можливість зрозуміти наскільки складною була ситуація на Волині в 1943 році».

Ключові події:

1. На якому етапі обстеження зруйнованих російською ракетою будинків у Львові. «Розпочато вже виготовлення вікон. Кілька квартир, де не було замірів – до середи продовжили термін. По заміні вибитих вибуховою хвилею вхідних дверей – узгодили формат компенсації та подачу документів. Щодо тріщин в квартирах – обстеження всіх квартир завершать до цієї пятниці. Паралельно тривають роботи по укріпленню або підсиленню. Щодо ремонту дахів – встановлено тимчасове закриття. І вже розпочато роботи по встановленню постійних конструкцій даху. Займе часу – від рівня складності даху кілька тижнів», – розповів заступник міського голови міста Андрій Москаленко.

На цю ж тему: Львівщина виділила 10 млн грн на відбудову кількох сіл на Херсонщині. Поточного та капітального ремонту потребують понад 300 об’єктів;

2. Росіяни розповсюджують фейк про нібито аварійний стан Київської ГЕС. Як насправді? Це пропагандистський вкид, кажуть енергетики.

Читайте також: Суд стягнув на користь України нерухомість російського пропагандиста Артємія Лєбедєва в Києві. Рішення ВАКС набере законної сили після закінчення строку подання апеляції.

Та:  Україна націоналізувала ТРЦ Ocean Plaza, який належав близькому соратнику путіна. Вартість вилучених активів Аркадія Ротенберга 350 млн доларів;

3. Зарплати вчителів можуть сягнути 40 тисяч грн, але тоді кількість годин подвоїться. Оплата праці залежатиме від кваліфікації педагога та досягнень за час роботи.

Читайте також: «Укрнафта» розпочала буріння нової свердловини на Львівщині. Увести її в експлуатацію планують вже у серпні цього року, за підрахунками окупиться від 2 до 2,6 років.

Та: Заборонили рекламу та виробництво електронних сигарет. Чи можна буде їх придбати. Торговці зможуть розпродувати залишки товару ще рік, до 11 липня 2024 року;

4. В історичному ареалі Львова зведуть будівлю змішаного використання. що там буде і як виглядатиме. Чотири поверхи будуть над землею, а п’ятий та шостий – під нею.

Читайте також: У Львові на місяць перекриють рух транспорту на одній з вулиць. Як об’їхати. Через ремонт дощової каналізаційної мережі з 12 липня і до 10 серпня закриють вул. Тарнавського, від вул. Архипенка до вул. Зеленої.

Та: Попри збудовані з’їзди, Дарницький міст є незавершеним об’єктом, а ще два мости аварійні, – Кличко. Місто хотіло добудувати міст самостійно та просило передати його на баланс Києва;

5. Народний артист України шокував заявою щодо винуватців війни. Звільнений керівник столичного театру Лесі Українки тужить за російською мовою на сцені.

Читайте також: У Києві квітнуть лілії та лілійники. Квіти лілій мають 6 пелюсток в один ряд і 6 тичинок, а у лілійників пелюстки ростуть у два ряди.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!