Чи будуть відновлювати будинки на Стрийській та яка ситуація з кишковими інфекціями на Львівщині. Підсумки доби

1929 0
Нині 11 липня та 503 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Ситуація на фронті: Збройні сили продовжують успішно вибивати окупантів в районі Бахмута. «Бахмут. Ворог перебуває в пастці, місто береться під вогневий контроль Сил оборони», – зазначив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 30 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 18 ударів по районах зосередження противника. Уражено пункт управління, 7 артилерійських засобів на вогневих позиціях, станцію радіоелектронної боротьби та засіб протиповітряної оборони окупантів. Збито 3 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також: В Україні розпочали будівництво заводу з виробництва Bayraktar. Завершать у 2025 році.

Та: На Київщині побили військову парамедикиню через зауваження про російську музику. Поліцейські встановили особу чоловіка та допитали його.

Акцент дня: Чи збільшились на Львівщині випадки кишкових інфекцій і що краще їсти влітку. Літо, як правило, є періодом поширення кишкових інфекцій. Ситуація погіршується тим, що внаслідок підриву Каховської ГЕС затоплені південні області України, а на Львівщині через негоду підтоплені селища Дрогобицького та Стрийського районів. Чи вплине це на більше поширення кишкових інфекцій, яка ситуація із ними на Львівщині та чи можна споживати продукти харчування з постраждалих від великої води територій, розповіла Tvoemisto.tv генеральна директорка та головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко.

Читайте також: У Києві провели першу в Україні трансплантацію серця 6-річній дитині. Операція минула добре.

Ключові події:

1. Садовий з депутатами вирішили, як ліквідовуватимуть наслідки удару по Львову. Найгірше на вулиці Стрийській постраждали 4 будинки – №62, 64, 66 та 68.

На цю ж тему: У однієї з жінок – перелом і множинні рани, – лікарі про стан постраждалих через удар по Львову. Троє жінок, які постраждали від обстрілів 6 липня у Львові, продовжують лікування. Одна з них із закритим переломом стегнової кістки та множинними ранами м’яких тканин.

Та: У Львові біля будинку, в який влучила ракета, встановили меморіальну дошку. Фото. Її поставили в пам’ять про 10 загиблих мешканців;

2. Від хуторів до великого житлового масиву. Історія мікрорайону Нивки у Києві. Частина 2. Як уже мовилося в першій частині, початок історії району Нивки сягає середини XX століття, коли ця територія була передмістям Києва. В той час Нивки були окремими сільськими землями з пасовиськами і садами – Фузиківські землі, Васильчики, Веселий Майдан, Вовча Гора, Дігтярі, Кубельки, Берковці, а згодом і селище Старі більшовики. Все змінилося після Другої світової війни: район почали активно забудовувати, і вже у 1970-х він став таким, яким ми його знаємо.

Дигер та екскурсовод Кирило Степанець продовжує розповідь про історію Нивок. Читайте про селища Галагани, Рубежівка, створення Нивок-2, Нивок-3, Квітникарство-1 та Квітникарство-2. 

Читайте також: Депутати вигнали звільненого через закрите укриття «слугу» Ратнікова з наради в Деснянській РДА. Чиновник проводив нараду в РДА.

Та: Будинок Cікорського не передали у власність Києва через міністра культури Ткаченка – активіст. Дмитро Перов вказує на суперництво між Києвом та Мінкультом за столичні пам’ятки;

3. Керівника сектору реагування поліції Львівщини підозрюють у вимаганні хабаря. Він вимагав 1 300 доларів у водія, який керував транспортом без прав.

Читайте також: На аукціоні з продажу готелю «Власта» у Львові викрили змову. Відповідачів оштрафували на загальну суму 679 998 грн.

Та: Львівщина відновить понад 300 зруйнованих об’єктів Херсонської області. Йдеться про житло та об’єкти соціальної інфраструктури у селищі Біла Криниця, селах Нова Зоря і Таврійське;

4. Куди може вступити абітурієнт у Львові. Перелік закладів вищої освіти. Наразі триває вступна кампанія до закладів вищої освіти, до 18:00 31 липня виші приймають документи на вступ.

Читайте також: Майже 3 тисячі абонентів на Львівщині тимчасово будуть без газу. Адреси. У низці населених пунктів в Стрийському та Буському відділеннях будуть проводити ремонтні роботи.

Та: До кінця місяця не буде гарячої води на кількох вулицях у Львові. Перелік. На вул. Чигиринській розпочали планову заміну теплової мережі;

5. Концерти, театри та виставки. куди піти у Львові цього тижня.

Та: Куди сходити в Києві цього тижня. Дайджест мистецьких подій у столиці із 10 до 16 липня. 

Погода у Львові: 11 липня буде хмарно з проясненнями. Вранці та вдень короткочасні дощі, гроза, град. Уночі до 14°, вдень 21 – 23°. 12 липня лише увечері короткочасні дощі, грози. Уночі – до 16° тепла, вдень – до 31°. 13 липня хмарно з проясненнями. Короткочасний дощ, подекуди значний. Уночі 14 – 19° тепла, вдень 21 – 26°. 14 липня хмарно з проясненнями. Вночі по всій території, вдень місцями короткочасні дощі. Уночі 12 – 17°, вдень – до 27°. 15 липня без опадів. Уночі 12 – 17°, вдень 23 – 28°.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!