Київ

З готельного комплексу «Феофанія» у Києві через суд виселили недобросовісного орендаря

805 0
Прокуратура домоглася через суд розірвання договору оренди державного майна.
Готельний комплекс «Феофанія» / фото з відкритих джерел

Готельний комплекс «Феофанія» / фото з відкритих джерел

Київська міська прокуратура у судовому порядку домоглася розірвання договору оренди державного майна – готельного комплексу «Феофанія» вартістю більше 182 млн. грн з недобросовісним орендарем, повідомляє пресслужба.
 
Зазначається, що 2021 році прокуратура вступила у справу в інтересах держави за позовом Національної академії наук України до приватного підприємства про розірвання договору оренди приміщень готельного комплексу загальною площею понад 6, 6 тис. кв.м, який розташований по вул. Метрологічній у м. Києві, та виселення цього підприємства.
 
Позов Національної академії наук України мотивовано тим, що підприємство істотно порушує умови договору оренди державного майна – систематично не сплачує орендну плату, неналежно утримує комплекс та незаконно передає у суборенду.
 
 
Господарський суд міста Києва задовольнив позов в частині виселення підприємства з орендованого готельного комплексу, однак відмовив у задоволенні вимоги щодо розірвання договору оренди.
 
Не погоджуючись з вказаним судовим рішенням, Київська міська прокуратура оскаржила його до апеляційного господарського суду в частині відмови в розірванні договору оренди.
 
Північний апеляційний господарський суд погодився з правовою позицією столичної прокуратури та задовольнив апеляційну скаргу.
 
Нагадаємо, раніше ми писали, Верховний Суд за позовом Київської міської прокуратури повернув місту приміщення в будинку-пам’ятки архітектури по проспекту Берестейському, 45.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!