Київ

За минулий рік Київ став лідером за кількістю порушень мовного закону – омбудсмен

639 0
За 2022 рік уповноважений із захисту державної мови отримав 2846 звернень щодо порушення мовного закону. Найбільше скарг надійшло з Києва.
фото: kyivcity.gov.ua

фото: kyivcity.gov.ua

У Києві за минулий рік було зафіксовано найбільше порушень закону про державну мову. Звернення стосувалися роботи сайтів, сфери обслуговування, реклами. Про це йдеться у річному звіті Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя.

«Лідерами за кількістю повідомлень, що містять інформацію про порушення мовного закону в регіонах або громадах, було місто Київ – 823, а також Харківщина – 460 звернень», – зазначив Тарас Кремінь.

Найменша кількість звернень, за словами мовного омбудсмена, надійшла зі східних областей, а також частково з півдня, це стосується Луганщини, а також Кіровоградщини.

Тарас Кремінь уточнив, що загалом найбільше порушень у 2022 році спостерігалося у сфері інтернету та обслуговування.

Зокрема, тогоріч 989 звернень громадян до Уповноваженого із захисту державної мови стосувалися відсутності української версії інтернет-представництв. 123 звернення були щодо порушення вимог закону під час обслуговування споживачів. Були скарги стосовно зовнішньої реклами та вивісок.

Додамо, лише за перший квартал 2023 року мовний омбудсмен отримав 880 звернень про порушення мовного закону в Україні, серед лідерів знову опинився Київ – 363 звернення.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!