За понад 17 млн грн на Львівщині збудували двоповерховий будинок для переселенців

828 0
Будинок будували для переселенців, які мають намір залишитися проживати у Дрогобичі.
ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

У Дрогобичі відкрили швидкозбірний каркасний двоповерховий житловий будинок, у якому зможуть проживати близько 60 внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Це перший реалізований в області проєкт нового будівництва за канадською технологією дерев’яного будинкобудування для потреб переселенців. Така технологія є ефективною завдяки швидкості збирання і високим експлуатаційним показникам, енергоефективності та екологічності. У двоповерховій будівлі є 12 квартир (4 – однокімнатних та 8 – двокімнатних).

Читайте також: Скільки коштів Львів витрачає на утримання переселенців у міських шелтерах 

Як розповів мер Дрогобича Тарас Кучма, саме новозбудований будинок такого зразка у Дрогобичі відкрили вперше. Будинок будували для переселенців, які мають намір залишитися проживати у місті.

«Такі будинки ми будуємо з умовою, що їхні мешканці вже залишаться у нашій громаді. Із двадцяти тисяч переселенців від початку повномасштабної війни вісім тисяч вже точно вирішили проживати тут постійно. Ми хочемо зробити все можливе, щоб вони проживали у комфортних умовах і почували себе ще краще ніж вдома.

У цьому будинку житимуть переважно багатодітні сім’ї. У нас є черга (на житло для переселенців – авт.), де зазначена вся необхідна інформація – кількість дітей, кількість людей з інвалідністю та ін. У черзі зараз орієнтовно 400 людей, але раніше ми здали вже 60-70 квартир, тобто черга рухається», – повідомив мер Дрогобича.

Читайте також: Близько 70 тисяч – діти. Скільки переселенців на Львівщині

Загалом вартість будівництва склала 17,6 мільйонів гривень. З яких:

  •  10,8 млн грн – кошти державного бюджету;

  •   0,6 млн грн – обласного бюджету;

  •   6,2 млн грн – місцевого бюджету.

Окрім того, благодійники допомогли повністю умеблювати будинок. За ці кошти звели двоповерхову будівлю, влаштували покрівлю, інженерні мережі, встановили вікна та двері, провели внутрішні оздоблювальні роботи, утеплили фасад, провели благоустрій території, облаштували пандус для маломобільних груп населення.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення 165 тисяч вимушених переселенців отримали медичну допомогу у Львові. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!