Затримання грабіжника та тління торфовищ. Головні події дня у Києві

685 0
Дайджест новин за 11 липня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Війна з росією

Кол-центр з розшуку зниклих безвісти зареєстрував понад сім тисяч зниклих військовослужбовців. За словами уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олега Котенка, більшість зі зниклих військових – живі та перебувають у полоні. 

Покарання за ігнорування повітряної тривоги

До Верховної Ради України внесли законопроєкт, яким пропонується запровадити покарання для бізнесу за роботу під час повітряної тривоги.

Покарання пропонують визначити у вигляді: штрафу від 17 до 51 тисячі гривень; виправних робіт на строк до 2 років; обмеження волі на строк до 3 років. У разі повторного порушення або якщо воно спричинило загибель людей, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Міжнародна підтримка

В Україні з робочим візитом перебуває прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та відвідав зруйновані росією міста Київської області.

Допомога від Червоного Хреста

Багатодітні сім’ї Києва отримають допомогу від Товариства Червоного хреста. Мова про 2 400 продуктових наборів. За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, мова про сім’ї, у яких четверо та більше дітей. 

Затримання грабіжника

На столичних Позняках поліцейські затримали серійного грабіжника. Про це повідомляють у Поліції Києва.

За їх даними, зловмисник протягом тижня пограбував трьох літніх жінок. За скоєні злочини в умовах воєнного стану фігуранту загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

Тління торфовищ в області 

Запах гару, який відчувався протягом дня в Києві, спричинений тлінням торфовищ в області. Мова про Нову Греблю, Бородянську ОТГ. Водночас показники повітря в місті – в межах норми.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!