Київ

Звільненому директору ритуальної служби Києва оголосили підозру у розкраданні 32 млн грн

713 0
Посадовець 4 роки привласнював зарплати фіктивних співробітників

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому директору Спеціалізованого комбінату підприємств комунально-побутового обслуговування Олександру Голубу. Слідство встановило, що він привласнив майже 32 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, директор, призначений на посаду розпорядженням Київського міського голови, протягом 2020-2023 років організував злочинний механізм розкрадання коштів столичної громади, до якого залучив колишню працівницю вказаного підприємства та інших невстановлених на даний час осіб.

Посадовець розпорядився про внесення до табелів обліку робочого часу неправдиві дані з приводу присутності на робочому місці осіб, які формально обіймати посади прибиральників. Насправді «працівники» не виконували свої обов’язки та ніколи не перебували на робочому місці.

На теперішній час слідством встановлено 23 особи, на банківські рахунки яких незаконно нараховувались бюджетні кошти, у тому числі під час перебування останніх за кордоном.

Як повідомили у поліції Києва, колишня працівниця комунального підприємства та спільниця керівника відповідала за зняття готівки з банківських карток. Згідно з повідомленням, за такою схемою фігуранти привласнили майже 32 млн гривень.

У прокуратурі встановили, що учасники схеми знімали з карток кошти через банкомати та розпоряджалися ними на власний розсуд упродовж майже 4 років, в тому числі в умовах воєнного стану.

Також у столичній прокуратурі повідомили, що Голуб визнав вину в інкримінованих йому злочинах та дає викривальні показання на інших співучасників. Також ним відшкодовано майже 16 млн гривень завданої шкоди.

Нагадаємо, 25 жовтня мер Києва Віталій Кличко повідомив, про звільнення директора ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» Олександра Голуба. Підставою для звільнення стало «неналежне виконання очільником ритуальної служби своїх посадових обов’язків та незадовільна робота».

31 серпня 2023 року правоохоронці повідомили про підозру директору СКП «Спецкомбінат ПКПО» Олександру Голубу у вчиненні злочинів, передбачених ч.3, 4 і 5 ст. 191 КК України. 28 вересня поточного року Голосіївський районний суд Києва обрав керівнику ритуальної служби запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на термін до 31 жовтня 2023 року.

Крім того, у серпні 2019 року поліція розпочала слідство за фактом здирництва за поховання на закритих та напівзакритих цвинтарях Києва. Тоді повідомлялося, що вартість одного місця стартує від 3 тис. доларів.

У липні 2022 року обвинувальні акти стосовно фігурантів цієї справи направлені до суду для розгляду по суті.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!