Новини
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Володимира Великого. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Володимира Великого. Фото Сьогодні, 27 липня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Володимира Великого.
  • Лоукостер Wizz Air надає 20% знижки на всі рейси Лоукостер Wizz Air надає 20% знижки на всі рейси Сьогодні, 27 липня, авіакомпанія Wizz Air надає знижку 20% на всі свої рейси. Знижка діє для всіх покупців за умови бронювання у межах доби.
  • У Львові курсують 5 нових автобусів «Електрону»: уточнені маршрути У Львові курсують 5 нових автобусів «Електрону»: уточнені маршрути Сьогодні, 27 липня, у Львові курсують п’ять нових «електронівських» автобусів. Їздять вони за маршрутом № 3А. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Засновниця Школи реабілітаційної медицини УКУ стала в.о. міністра. Оновлено Засновниця Школи реабілітаційної медицини УКУ стала в.о. міністра. Оновлено Кабінет міністрів України призначив волонтера, директора гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців, засновницю Школи реабілітаційної медицини Українського католицького університету Уляну Супрун на посаду виконувачки обов'язки міністра охорони здоров'я. Відповідне рішення уряд прийняв у середу, 27 липня.
  • Потяг Львів-Київ змінить розклад руху: деталі Потяг Львів-Київ змінить розклад руху: деталі З 25 серпня у зв’язку із призначенням зупинки на ст. Підзамче потяг №91/92 Львів-Київ змінить розклад руху. Про це інформує прес-центр «Львівської залізниці».
  • У Львові відзначать День хрещення Русі. Програма У Львові відзначать День хрещення Русі. Програма 28 липня у Львові розпочнуться заходи, присвячені річниці хрещення Русі-України. Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.
  • У Львові створили call-центр для прийому показів лічильників води У Львові створили call-центр для прийому показів лічильників води З метою покращення якості обслуговування споживачів, у «Львівводоканалі» створили окремий call-центр для прийому показів лічильників та надання роз’яснень щодо нарахування за послуги водопостачання та водовідведення.
  • Соціальний ролик поліції Львова переміг у національному конкурсі. Відео Соціальний ролик поліції Львова переміг у національному конкурсі. Відео В Україні відбувся конкурс на найкращий соціальний ролик від прес-служб патрульної поліції України. У фінал конкурсу вийшли шість відео: зі Львова, Івано-Франківська, Ужгорода, Дніпра, Чернівців та Одеси.
  • Студенти зі Львова створили мобільний додаток, що дозволяє мандрувати в часі Студенти зі Львова створили мобільний додаток, що дозволяє мандрувати в часі Поблизу реальних Тустанських скель на Львівщині тепер можна побачити віртуальний стародавній оборонний комплекс станом на період його найбільшого розквіту. Програму розробили студенти університету «Львівська Політехніка» Микола Держило та Віктор Сорочак.
  • Від сьогодні водії платитимуть більше за кермування напідпитку Від сьогодні водії платитимуть більше за кермування напідпитку В Україні набув чинності закон про підвищення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння. Закон напередодні, 26 липня, опублікували в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України».
  • Львів’яни зможуть сплачувати за адмінпослуги безпосередньо у ЦНАПах Львів’яни зможуть сплачувати за адмінпослуги безпосередньо у ЦНАПах Відтепер мешканці Львова та області можуть сплачувати за адмінпослуги безпосередньо в Центрі надання адміністративних послуг через термінали Ощадбанку. Співробітник центру вводить назву потрібної послуги та суму платежу, а реквізити проставляються автоматично. На підтвердження оплати клієнт отримує чек. Незабаром таку ініціативу реалізують і в інших містах України. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вул. Кульпарківська-Городоцька Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вул. Кульпарківська-Городоцька Сьогодні, 27 липня, близько 09:30 у Львові трапилася ДТП поблизу колишнього міського ДАІ, що на перетині вулиць Кульпарківської та Городоцької. Львів’янам радять оминати проблемну ділянку дороги.
  • Сьогодні львів’яни пригадують Скнилівську трагедію. Три спогади очевидців Сьогодні львів’яни пригадують Скнилівську трагедію. Три спогади очевидців Сьогодні минає 14 років із дня Скнилівської трагедії. Під такою назвою в історію увійшла аварія під час святкування 60-ї річниці 14 АК на Скнилівському аеродромі під Львовом 27 липня 2002 року. Унаслідок падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинуло 78 осіб (серед них 28 дітей) і постраждало близько 250 людей. Пропонуємо три спогади очевидців тих подій.
  • Україна та Литва запровадили режим відкритого неба Україна та Литва запровадили режим відкритого неба Державна авіаційна служба України домовилася з Міністерством транспорту і комунікацій Литви про повне зняття обмежень у повітряному сполученні між країнами.
  • У Львові представили першочергові заходи рекультивації сміттєзвалища У Львові представили першочергові заходи рекультивації сміттєзвалища У Львові ТзОВ «Гірхімпром» розробив першочергові заходи стабілізації ситуації на полігоні у Грибовичах. За словами начальника управління житлового господарства ЛМР Юрія Гольця, проект дасть змогу стабілізувати ситуацію на полігоні та розпочати його рекультивацію.
  • Львівcька поліція просить підтримати їх соціальний ролик Львівcька поліція просить підтримати їх соціальний ролик Наразі Львівський ролик набрав найбільшу кількість голосів.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 27 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Через ДТП на трасі Львів-Київ перекритий рух Через ДТП на трасі Львів-Київ перекритий рух Сьогодні, 26 липня, близько 18:00 години поблизу села Запитів трапилася ДТП, у зв’язку із якою вантажівка повністю перегородила дорогу.
  • У Львові поліція відкрила провадження через відмову надати житло прокурорам У Львові поліція відкрила провадження через відмову надати житло прокурорам У Львові поліція відкрила провадження та оголосила про підозру посадовцю міської ради, який відмовився на вимогу прокуратури передати прокурорським працівникам 31 квартиру. Мова йде про в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Аллу Нижник. Представники служб, які працюють із соціально незахищеними категоріями мешканців, не погоджуються з рішенням віддавати працівникам прокуратури квартири, адже в місті є багато сімей, які критично потребують покращення житлових умов.
  • Комплекс споруд Собору святого Юра у Львові реставруватимуть 4 роки Комплекс споруд Собору святого Юра у Львові реставруватимуть 4 роки Кабінет міністрів затвердив план заходів з нагоди відзначення Дня хрещення Русі-України в 2016 році, серед яких передбачив реставрацію та реабілітацію комплексу споруд Національного заповідника «Софія Київська» у столиці та Собору святого Юра у Львові. Про це йдеться у розпорядженні уряду №530 від 22 липня.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Сьогодні, 26 липня, у Львові на вулиці Городоцькій, 99, трапилася ДТП. Водіям радять оминати проблемну ділянку дороги.
  • Завтра у Львові вшанують жертв Скнилівської трагедії Завтра у Львові вшанують жертв Скнилівської трагедії Завтра у Львові відбудуться заходи з вшанування 14-их роковин Скнилівської трагедії. Заходи відбудуться біля пам’ятного знаку на летовищі, місця загибелі, та біля каплички.
  • У Львові попрощаються із Володимиром Овсійчуком: де та коли У Львові попрощаються із Володимиром Овсійчуком: де та коли На 92-му році життя відійшов у вічність визначний український вчений, мистецтвознавець, великий подвижник музейної справи, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Володимир Овсійчук. Прощання відбудеться завтра, 27 липня, а похорон – в четвер, 28 липня, на Личаківському кладовищі.
  • У Львові дітей запрошують на безкоштовне навчання плаванню У Львові дітей запрошують на безкоштовне навчання плаванню Цьогоріч за підсумками проведеного тендеру договір на реалізацію цієї програми укладено з басейном палацу спорту ЛОО ФСТ «Динамо» по вул. Вітовського, 53. Навчання за програмою передбачає 10 відвідувань басейну з професійним тренером. Участь у програмі беруть діти відповідних категорій віком 9-15 років.
  • Три заводи, які на Львівщині планують збудувати європейці Три заводи, які на Львівщині планують збудувати європейці Від початку року багато закордонних підприємств висловили намір збудувати власні заводи на Львівщині. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, що неподалік Львова планують робити європейські компанії та концерни.
  • Львів’ян попереджають про грози та погіршення погоди увечері Львів’ян попереджають про грози та погіршення погоди увечері Як повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології, до кінця доби у Львові грози.
  • Звідки і за чим туристи їдуть до Львова. Результати дослідження Звідки і за чим туристи їдуть до Львова. Результати дослідження У червні цього року ЛКНП «Центр розвитку туризму» управління туризму Львівської міської ради спільно з Інститутом міста провело уже традиційне дослідження відпочинкових туристів з метою визначення особливостей туристичного ринку міста.
  • Завтра Львів попрощається із Любомиром Полюгою: деталі поховання Завтра Львів попрощається із Любомиром Полюгою: деталі поховання У Львові на 91-му році життя відійшов у вічність Любомир Полюга, політв’язень, особистий охоронець Романа Шухевича. Громада міста Львова висловлює співчуття родині та близьким. Прощання та похорон відбудеться завтра, 27 липня. Поховають Любомира Полюгу на Личаківському кладовищі у родинному гробівці.
  • У Львові встановлять пам’ятник Василю Стусу У Львові встановлять пам’ятник Василю Стусу У Львові постане пам’ятник Василю Стусу на території навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І ступеня – гімназія міжнародних відносин» його імені. Відповідне рішення прийняв сьогодні, 26 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради.
  • На дорогах Львівщини посилять контроль за рухом вантажівок через спеку На дорогах Львівщини посилять контроль за рухом вантажівок через спеку За минулий тиждень управління Укртрансінспекції у Львівській області склало 29 актів на перевізників, які порушують норми вантажу на автошляхах. Порушників оштрафували на загальну суму у понад 2700 євро. Також за відсутність дозволів на перевезення вантажів з них стягнуть ще в середньому по 1700 грн.
  • У Львові на Личаківському цвинтарі відновлять 26 надмогильних пам’ятників У Львові на Личаківському цвинтарі відновлять 26 надмогильних пам’ятників Як розповів директор ЛКП «Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, цього року на території кладовища планують відновити близько 26 надмогильних пам’ятників. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові батьки дитини, що загинула під колесами автобуса, шукають свідків У Львові батьки дитини, що загинула під колесами автобуса, шукають свідків Батьки Вероніки Роман шукають свідків загибелі своєї дитини. 10 червня дівчинка потрапила під колеса автобусу № 3а на вул. Шота Руставелі і загинула на місці.
  • Львів’ян запрошують на прощу до Зарваниці Львів’ян запрошують на прощу до Зарваниці У п’ятницю, 5 серпня, розпочнеться щорічна XI міжнародна піша проща родин мігрантів та всіх бажаючих від м. Самбір Львівської області до с. Зарваниця Теребовлянського району Тернопільської області. Цього року проща присвячена Року Божого Милосердя.
  • У Львові відійшов у вічність відомий мистецтвознавець Володимир Овсійчук У Львові відійшов у вічність відомий мистецтвознавець Володимир Овсійчук На 92-му році життя відійшов у вічність визначний український вчений, мистецтвознавець, великий подвижник музейної справи, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Володимир Овсійчук.
  • Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій До кінця літа залишилось стільки трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 26 липня.
  • У Львові безкоштовно проводитимуть перевірку на Гепатит С:  де та коли? У Львові безкоштовно проводитимуть перевірку на Гепатит С: де та коли? У четвер, 28 липня біля пам’ятника Т.Г. Шевченку (просп. Свободи) відбудеться Всеукраїнська адвокаційна кампанія «Гепатит С: вимагаємо ефективного лікування!». У межах акції відбудеться прес-брифінг, безоплатне тестування за допомогою експрес-тестів, консультування лікаря та розповсюдження інформаційних матеріалів та спеціальних бланків для діагностики. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На вулиці Львова виїхали нові автобуси від «Електрону». Перелік маршрутів На вулиці Львова виїхали нові автобуси від «Електрону». Перелік маршрутів Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, ЛКП АТП №1 отримало 10 автобусів виробництва «ЕлектронТранс». Три машини з них уже виїхали на маршрути.
  • Через спеку на Львівщині посилять контроль за фурами Через спеку на Львівщині посилять контроль за фурами У зв’язку із підвищеним температурним режимом на автомобільних дорогах Львівської області посилять контроль за вантажівками. Усіх порушників, котрі у спеку рухатимуться із перевищенням вагових параметрів, каратимуть штрафами. Про це йшлось під час наради у голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки учора, 25 липня.
  • У Львові пішов із життя політв’язень Любомир Полюга У Львові пішов із життя політв’язень Любомир Полюга Сьогодні, 25 липня, на 91-му році життя відійшов у вічність Любомир Полюга, політв’язень, особистий охоронець Романа Шухевича. Прощання та похорон відбудеться в середу.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 26 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян запрошують на стажування у сервісних центрах МВС. Як податися? Львів’ян запрошують на стажування у сервісних центрах МВС. Як податися? Сьогодні Львівський обласний сервісний центр МВС оголосив набір на стажування. Кінцева мета – набрати адміністраторів центрів. Про це повідомляє прес-служба відомства.
  • У Львові на вул. Шафарика з’явиться громадський простір. Візуалізація У Львові на вул. Шафарика з’явиться громадський простір. Візуалізація На вулиці Шафарика, 6-8 у Львові наприкінці серпня-початку вересня почнуть облаштовувати громадський простір. Про це повідомляють у прес-службі Львівської міськради.
  • Рух тролейбусів на вулиці Шота Руставелі у Львові відновили Рух тролейбусів на вулиці Шота Руставелі у Львові відновили Як повідомили в ЛКП «Львівелектротранс», о 16:35 год відновлено рух тролейбусів №25 по вул Шота Руставелі.
  •  Повідомлення про замінування пивоварні у Львові не підтвердили Повідомлення про замінування пивоварні у Львові не підтвердили Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом провели обстеження приміщень підприємства та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 13:50 год. – вибухового пристрою не виявлено.
  • Львів’янин Ігор Кізима став чемпіоном світу зі стрільби по рухомій мішені Львів’янин Ігор Кізима став чемпіоном світу зі стрільби по рухомій мішені Днями у німецькому місті Зуль завершився Чемпіонат світу зі стрільби по рухомій мішені серед юніорів. Блискуче на змаганнях виступив львів’янин Ігор Кізима, який виборов 6 медалей Чемпіонату. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.
  • Право на небо: як під Львовом працює обсерваторія. Фоторепортаж Право на небо: як під Львовом працює обсерваторія. Фоторепортаж За півгодини їзди автівкою від Львова розташовується невелике селище міського типу, де є відома усім львів'янам обсерваторія. Саме у Брюховичі приїхали журналісти Tvoemisto.tv, щоб на власні очі побачити «червону планету», Юпітер, а також навчитись розрізняти сузір’я і дізнались, чому зірки не вмирають. Про таємниці львівського неба розповів науковий співробітник асторономічної обсерваторії Львівського національного університету ім. Івана Франка Валерій Касеркевич.
  • У Львові у ботсаду можуть з У Львові у ботсаду можуть з'явитися японська, Біблейська та сенсорна локації Волонтери хочуть змінити територію Ботанічного саду Львівського університету ім. Франка. Активісти вже готують проекти та кошторис, аби облаштувати нові тематичні зони для відпочинку. Про це Tvoemisto.tv розповіла представниця групи волонтерів Наталія Вовк.
  • У Львові через пожежу на вул Шота Руставелі не курсує тролейбус №25 У Львові через пожежу на вул Шота Руставелі не курсує тролейбус №25 Як повідомили у диспетчерській службі ЛКП «Львівелектротранс», на невизначений термін призупинено рух тролейбусів №25, у зв’язку з пожежею на вул Шота Руставелі.
  • У Львові для водіїв запровадили електронні договори купівлі-продажу авта У Львові для водіїв запровадили електронні договори купівлі-продажу авта У територіальних сервісних центрах МВС у Львівській області розпочали процедуру оформлення електронних договорів купівлі-продажу автомобілів та зазначили, що тепер клієнтам сервісних центрів не потрібно заповняти декілька паперових примірників від руки.
  • У Львові перевіряють інформацію про замінування «Львівської пивоварні» У Львові перевіряють інформацію про замінування «Львівської пивоварні» До оперативного чергового Головного управління Національної поліції у Львівській області сьогодні, 25 липня надійшло повідомлення від диспетчера ДСНС у Львівській області про замінування «Львівської пивоварні», що за адресою вул. ​Клепарівська, 18.
  • Фотофакт: у Львові відновили старовинну мозаїку на фасаді храму Фотофакт: у Львові відновили старовинну мозаїку на фасаді храму На вулиці Лисенка, 43 у Львові, на фасаді храму святого Іоана Золотоустого, колишній Костел Найсвятішого Серця Ісусового і монастир францисканок, відновили старовинну мозаїку «Найсвятіші Тайни». Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написав отець Назар Лозинський.
  • Львів’ян із чотирилапими друзями запрошують взяти участь у виставці собак Львів’ян із чотирилапими друзями запрошують взяти участь у виставці собак 20 серпня у Міжнародний день безпритульних тварин львів’ян із улюбленцями запрошують взяти участь у виставці безпородних собак «ПростоПес – не просто друг». Про це організатори повідомляють на сторінці у Facebook.
  • Львів’ян запрошують на ранкову молитву за участі паломників з Італії Львів’ян запрошують на ранкову молитву за участі паломників з Італії Львів стане одним із міст, які приймають паломників до Світових Днів Молоді у Кракові. 27 липня дорогою до Кракова у місто приїжджає італійська молодь із міста Івреа. Львів’ян запрошують взяти участь у Світових Днях Молоді і долучитися до спільної молитви у Преображенській церкві.
  • Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій До кінця літа залишилось трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонує перелік подій на сьогодні, 25 липня.
  • Львівські фехтувальники на візках  стали переможцями Кубка світу Львівські фехтувальники на візках стали переможцями Кубка світу Днями у Варшаві завершився черговий етап Кубку світу з фехтування на візках "Шабля Кілінського". Команда України у змаганні посіла перше загальнокомандне місце. Вагому частку успіху національній паралімпійській збірній принесли представники "Інваспорту" Львівщини. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту ЛОДА.
  • До вересня на Львівщині ремонтуватимуть дорогу Давидів – Бібрка До вересня на Львівщині ремонтуватимуть дорогу Давидів – Бібрка Дорожники уже розпочали ремонтні роботи з фрезування існуючого асфальтобетонного покриття на автомобільній дорозі С 141212 Давидів – Товщів – Бібрка на ділянці км 6 +200 – км 10+ 000 від с. Давидів до с. Товщів. Про це інформують на сайті служби автомобільних доріг у Львівській області
  • Українці створили унікальний вертоліт для надзвичайних ситуацій Українці створили унікальний вертоліт для надзвичайних ситуацій Запорізьке підприємство «Мотор Січ» створило унікальний транспортно-бойовий вертоліт Мі-8МСБ-В, який може літати навіть після відмови двигуна. Про це йдеться на сайті Міноборони «Народна армія».
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 18-24 липня.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 25 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Поради львів Поради львів'янину: як убезпечити свою квартиру у період відпустки? Для того, щоб не переживати за власну квартиру у період відпустки, варто ще перед від’їздом подбати про безпеку. Патрульна поліція пропонує кілька порад, як уберегти своє помешкання від квартирних крадіїв.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!