Новини
  • У Львові порахують безпритульних собак. Містян просять долучитися У Львові порахують безпритульних собак. Містян просять долучитися На початку серпня у Львові відбудеться підрахунок безпритульних собак. Його організовує Львівське комунальне підприємство «Лев». Небайдужих містян просять долучитися.
  • На Львівщині археологи розкопали залишки житла готів III століття нашої ери На Львівщині археологи розкопали залишки житла готів III століття нашої ери На Львівщині в околицях міста Броди, в урочищі Заставки, археологи знайшли житлово-господарський комплекс вельбарської культури, ймовірність існування якого – середина, друга половина III століття нашої ери.
  • У Львові призначили тимчасову очільницю центру для бійців АТО У Львові призначили тимчасову очільницю центру для бійців АТО Як повідомили у відділі кадрів Львівської міської ради, тимчасово виконання обов’язків керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій покладено на Оксану Рубай, яка очолює подібну структуру – Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 20 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові для учасників АТО проведуть тренінг, де зцілюватимуть «Серце воїна» У Львові для учасників АТО проведуть тренінг, де зцілюватимуть «Серце воїна» 23-24 липня у Львові відбудеться перший рівень тренінгу посттравматичного росту «Серце воїна» для бійців, які воювали в АТО. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Для львів’ян облаштують два нові пляжі у Брюховичах Для львів’ян облаштують два нові пляжі у Брюховичах У Брюховичах, що поблизу Львова, працюють над облаштуванням двох озер, які повинні відкритися до 1 серпня. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • У Львові сміття планують перетворювати у «каміння»: деталі У Львові сміття планують перетворювати у «каміння»: деталі Грибовицьке сміттєзвалище прийматиме львівське сміття ще три роки. Але тепер його возитимуть туди у вигляді «каменю» і задля стабілізації самого звалища. Про це від час прес-конференції у Львівсьокму прес-клубі 19 липня повідомив начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець.
  • У Львові вперше утепляють фасад будинку ОСББ завдяки кредитним коштам У Львові вперше утепляють фасад будинку ОСББ завдяки кредитним коштам 12 липня львівське ОСББ «Берегиня», що на вул. Кульпарківській, 158-б, уклало перший кредитний договір із банком на суму 1,35 млн грн. на проведення теплоізоляції зовнішніх стін багатоповерхівки та вже розпочало відповідні роботи. Після їх завершення, ОСББ отримає відшкодування з міського та державного бюджетів у розмірі 30 та 40% відповідно, що загалом може перевищити 650 тис грн. Про це інформують у прес-служ
  • Митрополичі сади у Львові: чи здійсниться мрія Андрея Шептицького? Митрополичі сади у Львові: чи здійсниться мрія Андрея Шептицького? На території Святоюрської гори у Львові знаходяться унікальні Митрополичі сади, невелика частина яких є приватною територією, що належить церкві святого Юра. Решта – занедбана комунальна ділянка, більшість площі якої належить місту. Tvoemisto. tv довідалося, чим унікальні Митрополичі сади і громадський простір, який планують розробити на їх території, які шанси має церква, щоб отримати право власності на занедбану територію садів, що зараз у власності міста, а також, яка доля чекає на невелику ділянку, посеред садів, що є в постійному землекористуванні Львівської філії концерну РРТ (Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення).
  • Львів’ян просять допомогти облаштувати сквер, присвячений Кузьмі. Візуалізація Львів’ян просять допомогти облаштувати сквер, присвячений Кузьмі. Візуалізація У Львові має постати новий сквер на честь відомого співака Андрія Кузьменка. Повинен він з’явитися на площі Гасина, що на розі вулиць Коперника та Стефаника. Головний архітектор Львова розповів Tvoemisto.tv про кошторис проекту та основні проблеми на шляху втілення простору.
  • У Львові водій на тротуарі збив батьків із двома дітьми У Львові водій на тротуарі збив батьків із двома дітьми Сьогодні, 19 липня, водій у Львові здійснив наїзд на тротуарі на на двох дітей та їх матерів, після чого втік з місця подій. Про це інформують у прес-службі Патрульної поліції Львова.
  • Де купатися у Львові: назвали безпечну водойму для містян Де купатися у Львові: назвали безпечну водойму для містян Поки що єдиний водний об’єкт, де організовано масовий відпочинок людей на воді – це Винниківське озеро. Воно відповідає усім вимогам безпеки людей: дотримані санітарні норми, належно облаштований пляж, є рятувальні служби і медпункт. Проте, для містян облаштовують ще два озера, які повинні відкритися до 1 серпня. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • У Львові волонтери потребують крупи для учасників АТО: куди приносити?	У Львові волонтери потребують крупи для учасників АТО: куди приносити? Кулінарний цех Ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів» потребує крупи. Про це волонтери повідомляють на сторінці у Facebook.
  • У Львові почали реставрувати «Статую Свободи» У Львові почали реставрувати «Статую Свободи» На фасаді будинку Музею етнографії та художнього промислу на пр Свободи, 15 розпочали реставраційні роботи львівської статуї «Ощадності». . З бюджету міста на ці роботи виділяють 300 тис грн. Є ще кошти, зібрані студентами під час благодійного аукціону. Про це інформують в управлінні охорони історичного середовища Львівської міської ради.
  • З серпня у Львові на ремонт закриють ще декілька вулиць З серпня у Львові на ремонт закриють ще декілька вулиць Попри низку вулиць, які вже у Львові закриті на ремонт, з серпня у місті продовжать ремонтувати ще декілька. Про це у коментарі для Tvoemisto.tv розповів начальник відділу капітального ремонту Львівської міської ради Роман Заріцький.
  • Львів увійшов у топ-5 міст України за кількістю шахрайств із платіжними картками Львів увійшов у топ-5 міст України за кількістю шахрайств із платіжними картками Національний банк України склав рейтинг міст у яких найчастіше відбуваються різноманітні види шахрайства із платіжними картками. Найбільше шахрайських випадків припадає на великі міста з населенням більше 1 мільйона осіб, тож у антирейнтинг потрапив і Львів. Про це інформує прес-служба НБУ
  • У Львові шукають спеціалістів на державну службу. Перелік вакансій У Львові шукають спеціалістів на державну службу. Перелік вакансій Львівська обласна державна адміністрація шукає кадри одразу на декілька вакансій. Пропонуємо їх перелік та вимоги до кандидатів.
  • У Львові зняли відео до Світового Дня Молоді у Кракові У Львові зняли відео до Світового Дня Молоді у Кракові У Львові відзняли відеокліп з нагоди Світового Дня Молоді, який відбудеться у Кракові. На відео учасники виконують офіційний гімн події українською мовою.
  • У Львові відновили рух тролейбусів №25 та №11 У Львові відновили рух тролейбусів №25 та №11 Тролейбуси №25 та №11 від сьогодні, 19 липня курсують у звичному режимі. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прес-службі міськради.
  • На Львівщині склали перелік з-понад 400 інвестиційних об’єктів На Львівщині склали перелік з-понад 400 інвестиційних об’єктів Фахівці управління інвестиційної політики ЛОДА оприлюднили перелік інвестиційних об'єктів Львівщини. На головній сторінці офіційного сайту ЛОДА в розділі «Актуальна інформація» розміщено інформацію про інвестиційні майданчики різного типу: земельні ділянки, об'єкти незавершеного будівництва, ділянки під індустріальні парки.
  • Сьогодні частина Львова - без води. Адреси Сьогодні частина Львова - без води. Адреси Сьогодні, 19 липня, у зв'язку з проведенням планових робіт з з реконструкції насосної станції «Творча, 2а» буде припинена подача води в зону обслуговування цієї насосної станції. Про це інформує ЛМКП «Львівводоканал»
  • Куди мандрують львів’яни: топ популярних місць для літнього відпочинку. Оновлено Куди мандрують львів’яни: топ популярних місць для літнього відпочинку. Оновлено Львів – одне з найпопулярніших міст у туристів в Україні. Сюди щодня з’їжджаються сотні людей з усіх куточків держави та закордону. Tvoemisto.tv ж дізналося у місцевих туроператорів, куди найчастіше мандрують львів’яни та чому саме ці міста й країни обирають для відпочинку.
  • До Львова прибули поранені військові. Містян просять здати кров До Львова прибули поранені військові. Містян просять здати кров Сьогодні, 18 липня, до Львова із зони АТО привезли на лікування 15 бійців. У зв’язку із цим потрібно поповнити банк крові. Про це Tvoemisto.tv розповіла завідувач трансфузіологічного відділення Військово-медичного клінічного центру західного регіону Марія Деревко.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 19 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові тимчасово змінили маршрут руху двох тролейбусів У Львові тимчасово змінили маршрут руху двох тролейбусів Сьогодні, 18 липня, у Львові через обрив контактної мережі змінено рух тролейбусів №25 та 11. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують до обговорення розвитку Стрийського парку Львів’ян запрошують до обговорення розвитку Стрийського парку Заповнити анкету та запропонувати свій варіант збереження та розвитку Стрийського парку львів’янам пропонує робоча група ЛМР. Про це повідомляється на офіційній сторінці парку у Фейсбук.
  • Фотоісторія велосипедного Львова Фотоісторія велосипедного Львова В останній третині ХІХ ст. не було у світі транспорту моднішого за велосипед. Циклісти плуталися під ногами, збивали перехожих, ламаючи свої пекельні машини на частини (тоді багато велосипедів були ще з дерева). Народ ставився до них із часткою скепсису та роздратування. Навіть анекдот з’явився: було у батька три сини: двоє розумних, а третій — велосипедист.
  • До кінця літа у Львові планують впорядкувати Вірменський дворик До кінця літа у Львові планують впорядкувати Вірменський дворик У Львові тривають роботи з впорядкування Вірменського дворика. Мова йде про прохід від вулиці Вірменської на вулицю Лесі Українки. Як розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР, роботи планують завершити наприкінці серпня.
  • «Форум видавців» шукає волонтерів: як податися? «Форум видавців» шукає волонтерів: як податися? ГО «Форум видавців» запрошує бажаючих приєднатися до своєї команди. Організатори «Форуму…» розпочали набір волонтерів, які працюватимуть під час заходу – 15-18 серпня.
  • У Львові вводять нові перепустки для в’їзду в центральну пішохідну частину. Як отримати? У Львові вводять нові перепустки для в’їзду в центральну пішохідну частину. Як отримати? Згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради, з 1 серпня змінюється порядок регламентованого в’їзду в пішохідну зону центральної частини міста. Старі перепустки синього кольору анулюють, натомість вводять нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Завтра частина Львова залишиться без води Завтра частина Львова залишиться без води Як повідомили в ЛМКП «Львівводоканал», у зв’язку з проведенням планових робіт з реконструкції насосної станції «Творча, 2а», завтра, 19 липня буде припинена подача води в зону обслуговування цієї насосної станції.
  • Представляти Україну на Олімпійських іграх 2016 будуть 17 спортсменів Львівщини Представляти Україну на Олімпійських іграх 2016 будуть 17 спортсменів Львівщини Збірну України на Олімпійських Іграх в Ріо-де-Жанейро представлятиме 205 спортсменів у 27 видах спорту. Серед них – 17 представників Львіщини. Склад Олімпійської збірної для участі в Іграх у Бразилії затвердили під час засідання виконкому НОК України. Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.
  • У Львові тривають «Єврейські дні у Ратуші». Програма другого тижня У Львові тривають «Єврейські дні у Ратуші». Програма другого тижня Із 12 липня до 5 серпня у Львові вже вдруге відбувається просвітницький проект «Єврейські дні у Ратуші». Цього року серію лекцій та дискусій об’єднали спільною темою «Спільноти, середовища та держави у спірних містах ХХ століття». Участь в проекті візьмуть науковці з Польщі, Великобританії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки та України. Усі події, окрім «міських прогулянок», уже традиційно відбуватимуться у ресторані «Ратуша» (пл. Ринок, 1). Вхід – вільний. Пропонуємо програму другого тижня проекту
  • Для несправного годинника на Ратуші у Львові замовили нові деталі Для несправного годинника на Ратуші у Львові замовили нові деталі Як повідомили ЛКП «Ратуша-Сервіс», для годинника на Ратуші вже замовили виготовлення нових деталей.
  • Українці проголосували за нову назву для столичного аеропорту Українці проголосували за нову назву для столичного аеропорту Пропозиція назвати Київський Міжнародний аеропорт "Бориспіль" іменем гетьмана Івана Мазепи набрала найбільше голосів в ході онлайн-голосування.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор неподалік мотозаводу Ситуація на дорогах Львова: затор неподалік мотозаводу Сьогодні, 18 липня, трапилась аварія на перехресті вулиць І. Виговського – Городоцька, неподалік мотозаводу.
  • Львівська національна галерея мистецтв шукає керівника: як податися? Львівська національна галерея мистецтв шукає керівника: як податися? У Львові шукають генерального директора у Національну гелерею мистецтв. Відповідна інформація з'явилась на сайті Міністерства культури України.
  • Зі Львова відкрили продаж квитків за акційною ціною до Литви Зі Львова відкрили продаж квитків за акційною ціною до Литви Автобусний перевізник Ecolines проводить акцію і продає квитки на рейси Львів – Вільнюс та Вільнюс – Львів зі знижкою 76%.
  • Львів’яни можуть проголосувати за проведення Євробачення-2017 у рідному місті Львів’яни можуть проголосувати за проведення Євробачення-2017 у рідному місті У Львові стартувала масштабна акція на підтримку міста в національному відборі міста-господаря міжнародного пісенного конкурсу Євробачення, яке пройде в Україні у травні 2017 року.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 11 – 17 липня.
  • Де  у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 18 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Як убезпечити себе на Світовому Дні Молоді: поради Міністерства закордонних справ Як убезпечити себе на Світовому Дні Молоді: поради Міністерства закордонних справ У зв’язку з проведенням у польському місті Краків з 20 по 31 липня Світового Дня Молоді 2016, поєднаного з візитом Його Святості Папи Римського Франциска, очікується прибуття до Польщі значної кількості іноземців: прогнозована кількість паломників і туристів сягає 2 мільйони осіб. З огляду на це, МЗС рекомендує громадянам України, які планують у цей період здійснити поїздку до Польщі (зокрема – до Кракова), зважати на безпеку у місцях проведення офіційний заходів.
  • Сьогодні – останній день фестивалю «Ніч у Львові». Програма Сьогодні – останній день фестивалю «Ніч у Львові». Програма Сьогодні, 17 липня, у Львові завершується XI Фестиваль «Ніч у Львові», який презентує найрізноманітніші сторони митецького життя міста на всіх доступних локаціях: на вулицях, в кав’ярнях, в театрах, у концертних залах. Пропонуємо програму третього дня фестивалю.
  • Львів’ян просять допомогти придбати кашу для дітей, що чекають операції Львів’ян просять допомогти придбати кашу для дітей, що чекають операції У Львові Благодійний фонд «Крида надії» потребує фінансової допомоги, аби придбати спеціальне харчування для дітей з вродженими вадами, які очікують трансплантації печінки. Львів’ян просять відгукнутися і допомогти придбати кашу для малечі.
  • Стало відомо, ким був загиблий у Ніцці українець Стало відомо, ким був загиблий у Ніцці українець 22-річний одесит Михайло Базелевский потрапив до Франції за програмою міжуніверситетського обміну студентами.
  • Львів Львів'ян кличуть на День відкритих дверей у ботанічному саду У неділю, 17 липня, у Ботанічному саду ЛНУ імені Івана Франка, що на вул. Черемшини, 44, відбудеться день японської культури під назвою «Японія в ботанічному саду». Львів’ян запрошують відвідати унікальну подію.
  • Сьогодні для львів’ян відкриють потаємні куточки вілли Грушевських Сьогодні для львів’ян відкриють потаємні куточки вілли Грушевських У суботу, 16 липня, у рамках XI Фестивалю «Ніч у Львові» у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові, що на вулиці Івана Франка 154, відбудеться унікальна екскурсія «Потаємні куточки Львівської вілли Грушевських».
  • У парку Культури розпочався сезон кінопоказів просто неба. Фото У парку Культури розпочався сезон кінопоказів просто неба. Фото Учора у Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові стартував проект «Кіно в парку з Кредобанком». Щовихідних львів’яни матимуть змогу безкоштовно переглядати фільми просто неба зі своїми друзями та рідними. Сьогодні можна буде переглянути «Сніданок у Тіффані», а вчора львів’яни переглядали стрічку Юліуша Махульського «Сексмісія» («Нові амазонки»)
  • Львів’ян запрошують долучатися до патріотичного флешмобу. Де та коли? Львів’ян запрошують долучатися до патріотичного флешмобу. Де та коли? Сьогодні, 16 липня, на Львівщині відзначать 26-ту річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України.
  • У Туреччині – військовий переворот. Куди українцям звертатися за допомогою? У Туреччині – військовий переворот. Куди українцям звертатися за допомогою? Учора, 15 липня, прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив про спробу військового перевороту в країні. За його словами, група військових спробувала скинути уряд. «Деякі люди незаконно здійснили незаконні дії за межами своїх повноважень», – сказав Йилдирим. Сили безпеки країни отримали наказ вжити всі необхідні заходи.
  • Якою бачить вулицю Бандери головний архітектор Львова 
Якою бачить вулицю Бандери головний архітектор Львова Львів’яни обговорюють варіанти перепланування вулиці Бандери, висловлюють свої пропозиції та зауваження. Tvoemisto.tv вирішило довідатись у головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, як він бачить перепланування вулиці.
  • Львів’ян кличуть на відкриту зустріч-лекцію з німецьким урбаністом Львів’ян кличуть на відкриту зустріч-лекцію з німецьким урбаністом У середу, 20 липня, о 17:00 годині в УКУ, що на вулиці Козельницька, 2а, відбудеться відкрита зустріч-лекція «Поділ ролей в органах місцевого самоврядування» з Пітом Гаутенбосом. Робоча мова – англійська без перекладу. Участь безкоштовна.
  • У Львові з’явиться нова автомийка. Адреса У Львові з’явиться нова автомийка. Адреса Сьогодні, 15 липня, у Львові виконавчий комітет міськради затвердив містобудівні умови та обмеження на встановлення тимчасової авто мийки.
  • Львів’ян запрошують на унікальний еко-фест Львів’ян запрошують на унікальний еко-фест Наступної суботи, 23 липня, у Сокалі відбудеться екологічний фестиваль «Еко-фест». На гостей тут чекають конкурси, активний відпочинок, дискусії та ін. Про це повідомляють у департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.
  • На автодорогах Львівщини збільшується кількість ДТП. Статистика На автодорогах Львівщини збільшується кількість ДТП. Статистика В останні роки на дорогах Львівщини відбуваються сотні автомобільних аварій та катастроф, в наслідок яких гинуть і травмуються не лише водії, пасажири але й діти. Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг у Львівській області.
  • У Львові відкриють 50 додаткових груп у садочках. Адреси У Львові відкриють 50 додаткових груп у садочках. Адреси До кінця 2016 року у Львові відкриють півсотні додаткових груп у дитячих садочках. При трьох ДНЗ групи почнуть працювати найближчим часом. Про це Tvoemisto.tv повідомила спеціаліст із питань дошкільної освіти управління освіти Львівської міськради Наталія Клочко.
  • В Україні спростять процедуру розлучення В Україні спростять процедуру розлучення Починаючи з осені подружжя зможуть розлучатися швидше. Їм не потрібно буде тричі приходити до РАЦСу, аби підтвердити своє рішення. Про це під час брифінгу 15 липня повідомив міністр юстиції України Павло Петренко,
  • Внук переселенців зі Львівщини став командувачем армії Канади Внук переселенців зі Львівщини став командувачем армії Канади Пол Винник став новим очільником сухопутних військ Канади. Цікаво, що він є внуком переселенців зі Стрия, що на Львівщині.
  • На українсько-польському кордоні буде окрема смуга руху для автомобілів На українсько-польському кордоні буде окрема смуга руху для автомобілів Львівська митниця ДФС повідомляє, що у зв’язку із проведенням 26-31 липня 2016 року Світових Днів Молоді у Кракові будуть створені окремі смуги руху для автомобілів та автобусів.
  • У Львові шукають волонтерів для контролю вирубки лісів: як податися? У Львові шукають волонтерів для контролю вирубки лісів: як податися? Львів’ян просять долучитися до контролю вирубки лісів. Для цього необхідно заповнити анкету учасника проекту.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!