Новини
  • Учора проводжали українських спортсменів на Олімпійські ігри в Ріо. Фото Учора проводжали українських спортсменів на Олімпійські ігри в Ріо. Фото Сьогодні, 0 5:45 ранку перша група українських спортсменів відбула в Ріо-де Женейро для участі в Іграх ХХХІ Олімпіади. Пропонує переглянути фото з урочистої церемонії проводів провідних спортсменів України.
  • Літо у Львові: афіша подій на неділю Літо у Львові: афіша подій на неділю До кінця літа залишилось стільки трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо найцікавіші події на неділю, 24 серпня
  • Учора руфер підкорив у Львові найвищий храм. Відео Учора руфер підкорив у Львові найвищий храм. Відео Центральна частина Львова зберегла наразі свою історичну автентичність і не захаращена скло-бетонними хмарочосами і різного роду конструкціями зі сталі та бетону. Через це сучасні міські руфери не часто влаштовують покази своїх здібностей у нашому місті. Але нещодавно в поле зору одного з таких відчайдухів потрапив храм Свв.Ольги і Єлизавети.
  • Чому Львову відмовили у проведенні Євробачення-2017 Чому Львову відмовили у проведенні Євробачення-2017 Учора, стало відомо, які три міста надалі змагатимуться за проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017. Ними стали Київ, Одеса та Дніпро. Львів, за результатами другу туру, вибув із боротьби. Переможниця Євробачення 2004, львів’янка Руслана Лижичко пояснила причини, чому Львів не переміг.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує До кінця літа залишилось стільки трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Отже, пропонуємо найцікавіші події на сьогодні, 23 липня.
  • Львів не пройшов у фінал «Битви міст» за Євробачення Львів не пройшов у фінал «Битви міст» за Євробачення За право проведення Євробачення-2017 продовжать змагатися Київ, Одеса та Дніпро. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Генеральний директор «UA:Перший» Зураб Аласанія.
  • Сьогодні оберуть два міста, що змагатимуться за проведення Євробачення Сьогодні оберуть два міста, що змагатимуться за проведення Євробачення Як повідомив міністр культури України Євген Нищук, сьогодні, 22 липня, організаційний комітет вирішить, які два міста будуть представлені інспекції Європейської мовної спілки.
  • У Львові планують облаштувати дві медіатеки та іннотеку У Львові планують облаштувати дві медіатеки та іннотеку Оновлені бібліотеки з’являться на вулицях Шевченка, Городоцькій та проспекті Червоної Калини. Про це Tvoemisto.tv розповів в.о. начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз.
  • Як у Львові прокладають велодоріжку через парк «Знесіння». Фото Як у Львові прокладають велодоріжку через парк «Знесіння». Фото Наприкінці червня в парку «Знесіння» стартували роботи з прокладання нового маршруту, довжиною майже 300 м та шириною близько 4 м. Вона складатиметься з 2 смуг – пішохідної та велосипедної. Першу з них уже замостили бруківкою, іншу ж асфальтуватимуть впродовж наступних двох тижнів.
  • Світлана Одинець: «Нині ми стоїмо на порозі нової хвилі міграції. І це добре» Світлана Одинець: «Нині ми стоїмо на порозі нової хвилі міграції. І це добре» Поняття міграції не є новим для українців. Практично у кожного є далекий чи близький родич, що виїхав за кордон на заробітки, аби здобути освіту чи на стажування. Українці пережили уже кілька хвиль міграції й нині стоять на порозі ще однієї.Чому в сучасній жіночій міграції більше добра, ніж зла, про нове покоління дітей мігрантів, чому важливі зміни у публічних дискурсах щодо мігрантів, а також про стереотипи поляків щодо українців, які втілилися у популярному серіалі, розповіла Tvoemisto.tv Світлана Одинець, антропологиня, наукова співробітниця Інституту народознавства НАН України, дослідниця сучасної жіночої міграції з України.
  • Львів’ян запрошують обмінятися світлинами у Парку культури Львів’ян запрошують обмінятися світлинами у Парку культури 24 липня Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького запрошує усіх бажаючих на «Фотосушку».
  • У Львові пройдуть спортивні Відкриті Кубки У Львові пройдуть спортивні Відкриті Кубки У серпні львів’яни та гості міста зможуть відвідати спортивні змагання з офіційно визнаних в Україні видів спорту: велосипедного, спортивної гімнастики, легкої атлетики тощо. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
  • У єврейському кварталі Львова висадили перші дерева. Фото У єврейському кварталі Львова висадили перші дерева. Фото У єврейському кварталі львівського середмістя висадили перші дерева. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив менеджер із комунікації у Центрі міської історії Володимир Бєглов.
  • На дорогах Львівщини борються з борщівником. Водіїв просять бути обачними На дорогах Львівщини борються з борщівником. Водіїв просять бути обачними З року в рік на Львівщині триває боротьба з небезпечним та отруйним бур’яном борщівником Сосновського, який проростає вздовж автомобільних доріг у смугах відведення. Ця небезпечна рослина приваблює необачних громадян своїми гігантськими розмірами та величезним суцвіттям у вигляді парасольки. Люди, не підозрюючи про небезпеку, фотографуються біля гіганта, зривають листя тощо. Як наслідок такої необачності – важкі опіки тіла, довготривале лікування та рубці на згадку.
  • У Львові облаштовують пункт перевантаження твердих відходів: деталі У Львові облаштовують пункт перевантаження твердих відходів: деталі Сьогодні, 22 липня, під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, було прийнято рішення про облаштування тимчасового пункту перевантаження твердих побутових відходів на території ПАТ «Завод «Сільмаш» за адресою: Центральний проїзд м. Львова. Таке рішення прийняли з метою тимчасового вирішення проблеми поводження зі сміттям у місті.
  •  У Львові батько 8-ми дітей потребує операції на серце. Як допомогти? У Львові батько 8-ми дітей потребує операції на серце. Як допомогти? Львів’янин Віталік Тимань, батько восьми дітей, потребує термінової операції на серце. Небайдужих львів’ян просять допомогти зібрати необхідну суму коштів.
  •  Львівські веслярі здобули «бронзу» у складі збірної на чемпіонаті Європи Львівські веслярі здобули «бронзу» у складі збірної на чемпіонаті Європи Днями у місті Пловдиві (Болгарія) завершився чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді (U-23). Наша національна збірна виборола «бронзу». Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.
  • У Львові молодь із неповносправністю навчатимуть теслярству та городництву У Львові молодь із неповносправністю навчатимуть теслярству та городництву У реабілітаційному Центрі «Джерело» відкрили додаткові майстерні, у яких молодь із неповноспроможністю може розвивати свої навички та проходити трудову реабілітацію. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
  • Фірмовий поїзд Львів-Київ виконуватиме додаткову зупинку у Львові Фірмовий поїзд Львів-Київ виконуватиме додаткову зупинку у Львові Після запровадження зупинки швидкісних потягів Інтерсіті+ на станції Підзамче, Львівська залізниця з 25 серпня для вивчення пасажиропотоку також встановлює тут зупинку для фірмового потяга №92/91 Львів-Київ. Про це інформують у прес-службі Львівської залізниці.
  • У Львові з’являться нові дитячі майданчики. Перелік адрес У Львові з’являться нові дитячі майданчики. Перелік адрес Управління молоді, сім’ї та спорту продовжує роботу з розвитку вуличної дитячої інфраструктури.
  • У Львові тимчасово не курсують трамваї У Львові тимчасово не курсують трамваї Сьогодні, 22 липня, у Львові тимчасово не курсують трамваї деяких маршрутів
  • У Львові з нагоди старту Олімпійських ігор піднімуть національний стяг У Львові з нагоди старту Олімпійських ігор піднімуть національний стяг У п'ятницю, 5 серпня, у Львові відбудеться урочиста церемонія підняття Прапорів з нагоди відкриття Ігор ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА.
  • Французи оголосили про купівлю української  ІТ-компанії  Lohika Французи оголосили про купівлю української ІТ-компанії Lohika Міжнародна компанія Altran, що спеціалізується на IT-консалтингу та розробки ПЗ, оголосила про придбання компанії Lohika – одного з найпомітніших гравців на українському ринку IT-аутсорсингу. Зазначимо, що офіс ІТ-компанії є також і у Львові.
  • Топ-10 ресторанів Львова від відомого ресторатора Марка Зархіна Топ-10 ресторанів Львова від відомого ресторатора Марка Зархіна Tvoemisto.tv продовжує проект «Найкращі ресторани Львова», у межах якого відомі ресторатори розповідають, які заклади у місті вони радять відвідати та чому.
  • До Львова на лікування прилетіли 12 бійців: де здати кров До Львова на лікування прилетіли 12 бійців: де здати кров Сьогодні, 21 липня, до Львова прибув літак із пораненими бійцями. Про це повідомляє керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 2 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові планують підсвітити будівлю Львівської копальні кави У Львові планують підсвітити будівлю Львівської копальні кави У Львові хочуть підсвітити будинок на Площі ринок, 10, де знаходиться Львівська копальня кави. Таку ідея ініціював ресторатор Андрія Худо. Один зі співвласників мережі ресторанів «!FEST» написав про це на своїй Фейсбук-сторінці.
  • Завтра у Львові очистять водойми у парку «Піскові озера» Завтра у Львові очистять водойми у парку «Піскові озера» Завтра, 22 липня, у парку «Піскові озера», що у Франківському районі Львова, очищатимуть водойми. Про це повідомляють в управлінні екології ЛМР.
  • У Львові помер парох Храму Вознесіння Господнього. Де попрощатися? У Львові помер парох Храму Вознесіння Господнього. Де попрощатися? Сьогодні, 21 липня, на 72-му році життя після важкої хвороби помер парох Храму Вознесіння Господнього на Левандівці, митрофорний протоієрей Олексій Васьків. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові волонтери виготовили мобільний прально-банний комплекс для вояків У Львові волонтери виготовили мобільний прально-банний комплекс для вояків «Волонтерська сотня УКУ» розробила саморобний мобільний прально-банний комплекс для миття і гігієни військових на передовій. Автівку, що обладнана для забезпечення гігієни на передовій, передадуть військовим завтра, 22 липня, о 12:00 годині за адресою: вул. Козельницька, 2а.
  • У Львові проведуть Свято вулиці Ярослава Пстрака. Програма У Львові проведуть Свято вулиці Ярослава Пстрака. Програма Цієї суботи, у рамках соціально-культурної програми Свята вулиці Ярослава Пстрака, львів’ян та гостей міста запрошують дізнатись про невідомі сторінки з історії мікрорайону Клепарів. Початок дійства 23 липня о 15:00 год у саду СЗШ №44 (вул. Ярослава Пстрака, 1).
  • В Туреччині ввели надзвичайний стан: як поводитись туристам? В Туреччині ввели надзвичайний стан: як поводитись туристам? Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запровадив у країні строком на три місяці режим надзвичайного стану. Українцям, які перебувають на території Туреччини потрібно подбати про власні заходи безпеки. Також для них відкриті «гарячі лінії».
  • Львів’ян запрошують послухати єврейську пісню італійською мовою Львів’ян запрошують послухати єврейську пісню італійською мовою Дві мови, музичні інструменти та єврейська пісня у виконанні 50 молодих людей. У середу, 27 липня, усіх охочих запрошують до Консульства Ізраїлю на концерт єврейської пісні.
  • У Шевченківському районі Львова планують облаштувати два громадські простори У Шевченківському районі Львова планують облаштувати два громадські простори У Шевченківському районі планують облаштувати два громадські простори.
  • Завтра Львів прощатиметься з Героєм, що загинув в АТО Завтра Львів прощатиметься з Героєм, що загинув в АТО Завтра, 22 липня, Львів прощатиметься з Героєм, який загинув у зоні АТО. Олександра Швеця поховають на Личаківському кладовищі. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові відреставрують 11 балконів. Адреси У Львові відреставрують 11 балконів. Адреси У Львові триває реставрація балконів головних фасадів будинків.
  • У Львові тимчасово не курсують трамваї усіх маршрутів У Львові тимчасово не курсують трамваї усіх маршрутів Як повідомили на «Гарячій лінії міста», сьогодні у Львові з 9:00 год. тимчасово не курсують усі трамваї.
  • У Львові оштрафували водія за гру в Pokemon Go У Львові оштрафували водія за гру в Pokemon Go У Львові патрульні оштрафували водія за те, що він грав у відому нині гру Pokemon Go. Інцидент трапився в ніч на 19 липня.
  • Львів Львів'янин став бронзовим призером Чемпіонату Європи з велоперегонів Днями у місті Монтік’ярі, Італія, завершився чемпіонат Європи з велоперегонів на треку серед юніорів. Учень 11 класу Львівського училища фізичної культури Олександр Кривич, змагаючись у скретчі – груповій гонці на 10 км, став бронзовим призером змагань. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Підвальній Ситуація на дорогах Львова: затор на Підвальній Сьогодні, 21 липня, у Львові на вулиці Підвальній трапилась аварія, у зв’язку з чим утворився затор.
  • Сьогодні частина Львова без води. Адреси
Сьогодні частина Львова без води. Адреси У четвер, 21 серпня, у зв’язку з ремонтними роботами, частина Львова залишиться без води. Про це інформує прес-служба міськради - See more
  • У Львові назвали пріоритетні напрямки співпраці між Україною та Польщею У Львові назвали пріоритетні напрямки співпраці між Україною та Польщею Сьогодні, 20 липня, у Львові відбувся Польсько-український стратегічний форум. Під час заходу представники Польщі та України обговорили можливості співпраці в галузі політики безпеки у рамках експертних дебатів «Геополітика, безпека, співпраця: після саміту НАТО».
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 21 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові не обрали кращого проекту простору пам’яті Небесної сотні У Львові не обрали кращого проекту простору пам’яті Небесної сотні У Львові відбулось засідання журі конкурсу з облаштування громадського простору пам’яті Героїв Майдану. За результатами зустрічі прийнято спільне рішення щодо невідповідності робіт вимогам та необхідності повторного оголошення конкурсу: цього разу – уже на міжнародному рівні. Про це повідомив головний архітектор міста Юліан Чаплінський.
  • Восени авіакомпанія Wizz Air відкриває два нові рейси в Європу Восени авіакомпанія Wizz Air відкриває два нові рейси в Європу Із 31 жовтня відкриється пряме сполучення до Ганновера (Німеччина), а 1 листопада заплановані рейси до Вроцлава (Польща) із Києва.
  • Львівський велосипедист – бронзовий призер чемпіонату Європи Львівський велосипедист – бронзовий призер чемпіонату Європи Днями у місті Монтік’ярі, Італія, завершився чемпіонат Європи з велоперегонів на треку серед юніорів. Учень 11 класу Львівського училища фізичної культури Олександр Кривич, змагаючись у скретчі – груповій гонці на 10 км, став бронзовим призером змагань. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.
  • У Львові відремонтують фасади шести будинків. Перелік У Львові відремонтують фасади шести будинків. Перелік Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, розпочинаються ремонтно-реставраційні роботи фасадів на вул. Староєврейській, 36, вул. Лесі Українки, 10 та вул. Федорова, 29. Також продовжуються ремонтно-реставраційні роботи фасадів будинків на вул. С. Крушельницької, 23, пл. Ринок, 18 та вул. Краківській, 34. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • Грибовицьке сміттєзвалище обладнають камерами та тепловізорами Грибовицьке сміттєзвалище обладнають камерами та тепловізорами На сміттєзвалищі у Грибовичах міська влада вирішила встановити камери та тепловізори. Про це Tvoemisto.tvрозповів директор ЛКП «Збиранка» Володимир Занік.
  • У Львові відновив роботу годинник на вежі Ратуші У Львові відновив роботу годинник на вежі Ратуші Учора ввечері близько 22.00 год фахівці встановили нові деталі в годинник на Ратуші і одразу ж запустили його. Сьогодні годинник працює. Наразі триває процес налагодження його стабільної роботи.
  • Як львів’янам правильно «позбутися» упаковки з-під молока? Як львів’янам правильно «позбутися» упаковки з-під молока? Кожен відхід можна використовувати у двох напрямках – як енергетичний вторинний ресурс, тобто як паливо, або як вторсировина для повторного використання задля виготовлення певного матеріалу. Теж саме і з упаковками від молока, кефіру, соку та інших. Раніше їх використовували для випалювання цементу на Миколаївцемент, проте навіть зараз, львів’ян закликають правильно викидати такі упаковки.
  • У Винниках оголосили карантин через сказ У Винниках оголосили карантин через сказ Через скажену лисицю, яка у Винниках вкусила собаку 14 липня, у місті оголосили карантин для відлову тварин. Міська рада також оголосила територію Винник загрозливою зоною зі сказу для тварин.
  • Завтра частина Львова буде без води. Адреси Завтра частина Львова буде без води. Адреси У четвер, 21 серпня, у зв’язку з ремонтними роботами, частина Львова залишиться без води. Про ец інформує прес-служба міськради.
  • У Львові облаштують ще один громадський простір. Візуалізація У Львові облаштують ще один громадський простір. Візуалізація Громадський простір із лавочками, вуличним освітленням і оновленим дитячим майданчиком невдовзі з’явиться на вул. Ряшівській у Львові. Про це Tvoemisto.tv розповів Святослав Костяка, начальник відділу комунального господарства Залізничної районної адміністрації.
  • У Львові на площі святого Юра облаштують зупинку громадського транспорту У Львові на площі святого Юра облаштують зупинку громадського транспорту ЛКП «Львівавтодор» розпочало роботи з проектування майбутньої зупинки для громадського транспорту біля скверу св. Юра. Як повідомив заступник директора установи Євген Калитич, будівництво проходитиме в рамках реконструкції площі. Очікується, що нова зупинка постане тут ще до осені. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • «Львівська залізниця» запрошує на День відкритих дверей: де та коли? «Львівська залізниця» запрошує на День відкритих дверей: де та коли? У понеділок, 25 липня, у регіональній філії «Львівська залізниця» відбудеться день відкритих дверей. Тут усі бажаючі зможуть дізнатися про роботу підприємства та його актуальні вакансії. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прес-центрі залізниці.
  • Чим дивуватиме Львів на конкурсному відборі до Євробачення-2017 Чим дивуватиме Львів на конкурсному відборі до Євробачення-2017 Уже сьогодні відбудеться другий етап відбору серед міст, які боряться за право проведення у себе Євробачення-2017. Tvoemisto.tv дізналося, яку програму підготував Львів для власного представлення.
  • В зоні АТО загинули бійці з Львівщини. Містян просять вшанувати їх пам’ять В зоні АТО загинули бійці з Львівщини. Містян просять вшанувати їх пам’ять Сьогодні, 20 липня, у Львові відбудеться акція «Запали свічку в пам’ять про Героїв». Зокрема о 19.00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбудеться поминальна молитва, під час якої згадають трьох бійців зі Львівщини, які загинули минулої доби у зоні АТО, а також всіх Героїв, які віддали своє життя за нас. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Сьогодні у Львові обрали нового керівника Держархбудконтролю Сьогодні у Львові обрали нового керівника Держархбудконтролю Сьогодні, 20 липня, у Львові представили нового керівника Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у місті. Ним став Володимир Цабак. Досі він працював на посаді заступника начальника відділу контролю за виконанням рішень державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові дозволили приватизувати низку приміщень фотографам, художникам, рестораторам і депутатам У Львові дозволили приватизувати низку приміщень фотографам, художникам, рестораторам і депутатам На останній перед літніми канікулами сесії Львівської міської ради депутати дозволили приватизувати 74 приміщення комунальної власності способом викупу чинним орендарям. За таких умов майно продається за ціною експертної оцінки, яку здійснюють відповідно до технічного стану приміщення.
  • Сьогодні Львів боротиметься за право проведення Євробачення-2017 Сьогодні Львів боротиметься за право проведення Євробачення-2017 Сьогодні, 20 липня, з 18:00 до 21:00 год. на НТКУ відбуватиметься другий етап відбору міст на право проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Про це інформують у прес-службі міськради.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!