Новини
  • Внаслідок теракту в Ніцці загинув українець. Є також поранений Внаслідок теракту в Ніцці загинув українець. Є також поранений За попередньою інформацією, в результаті теракту в Ніцці загинув один громадянин України, ще одна людина поранена.
  • Перші ID-картки 14-річним українцям видаватимуть безкоштовно Перші ID-картки 14-річним українцям видаватимуть безкоштовно Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що перші ID-карти 14-річним громадянам оформлюватимуть безкоштовно.
  • Сьогодні стартує «Ніч у Львові». Програма першого дня фестивалю Сьогодні стартує «Ніч у Львові». Програма першого дня фестивалю Сьогодні у Львові стартує XI Фестиваль «Ніч у Львові», який традиційно триває три доби і презентує найрізноманітніші сторони митецького життя міста на всіх доступних локаціях: на вулицях, в кав’ярнях, в театрах, у концертних залах
  • Учора у Львові зупинився годинник на вежі Ратуші Учора у Львові зупинився годинник на вежі Ратуші Як повідомили в ЛКП «Ратуша-сервіс», вчора ввечері, 14 липня, зупинився годинник на вежі Ратуша. Зараз фахівці вирішують питання, аби механізм якнайшвидше запустити. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Відтепер школярі Львова їздитимуть в маршрутках за пільгами Відтепер школярі Львова їздитимуть в маршрутках за пільгами Учора, 14 липня, на сесії Львівської міської ради депутати встановили вартість проїзду на автобусних маршрутах міста Львова для дітей шкільного віку.
  • Внаслідок вибуху іномарки на Львівщині загинули вже четверо осіб: деталі Внаслідок вибуху іномарки на Львівщині загинули вже четверо осіб: деталі Внаслідок вибуху, який стався учора, 14 липня, загинули два жителі Львівщини і житель Донецької області, ще одного чоловіка було у важкому стані госпіталізовано, за даним фактом відкрито кримінальне провадження. Проте, як повідомила Tvoemisto.tv речниця головного управління національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська четвертий чоловік сьогодні помер у лікарні
  • Де у Львові можна висловити співчуття жертвам теракту в Ніцці Де у Львові можна висловити співчуття жертвам теракту в Ніцці Львів'яни можуть вшанувати жертв теракту в Ніцці, що відбувся сьогодні, 15 липня. Внаслідок теракту загинуло понад 80 осіб.
  • Теракт в Ніцці: Українці у Франції можуть звертатись на гарячу лінію МЗС Теракт в Ніцці: Українці у Франції можуть звертатись на гарячу лінію МЗС Сьогодні вночі відбувся теракт у Ніцці під час святкувань Дня взяття Бастилії. За інформацією місцевої влади, внаслідок теракту понад 73 особи загинули, є поранені. Департамент консульської служби МЗС повідомляє, що для українців у Франції працює гаряча лінія .
  • У Львові збільшили податок на нерухомість: хто платитиме У Львові збільшили податок на нерухомість: хто платитиме Збільшити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, постановили на сесії Львівської міськради. З 1 січня 2017 року їх власники платитимуть на чверть відсотка більше. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Українці отримуватимуть біометричні паспорти із 14 років. Офіційно Українці отримуватимуть біометричні паспорти із 14 років. Офіційно Верховна Рада України 14 липня прийняла закон про перехід на внутрішні біометричні паспорти. Документ оформлюватимуть усі громадяни України із 14 років. Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради.
  • За 20 кілометрів від Львова озеро потопає у смітті. Фото За 20 кілометрів від Львова озеро потопає у смітті. Фото Пляшки, пакети, бляшанки та ще купа сміття – так сьогодні виглядає берегова зона озера у селі Ясниська Яворівського району Львівської області. Фото брудного пляжу у мережу виклав голова виконкому ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич.
  • Кому у Львові депутати роздали комунальні приміщення: перелік Кому у Львові депутати роздали комунальні приміщення: перелік 37 депутатів Львівської міської ради проголосували за те, щоб дати в оренду ПАТ «Телерадіокомпанії Люкс» нежитлові приміщення загальною площею 267, 0 кв. на вул. Галицькій 15. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • У Львові перед Парком  культури хочуть відновити став У Львові перед Парком культури хочуть відновити став Водойма, яку засипали на початку XX ст., може знову з’явитися перед входом до Парку культури, що на вул. Вітовського у Львові. Таку ідею висунув головний архітектор Львова Юліан Чаплінський. Журналісти Tvoemisto.tv дізналися, наскільки реально втілити цю ідею у життя та що необхідно для її реалізації.
  • Під час «Ночі у Львові» громадський транспорт курсуватиме довше Під час «Ночі у Львові» громадський транспорт курсуватиме довше Завтра у Львові розпочинається традиційний щорічний фестиваль «Ніч у Львові», який триватиме 15, 16 та 17 липня. У зв’язку з цим у місці продовжать час руху громадського транспорту. Про це Tvoemisto.tv розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку Ігор Собенко.
  • У Львові з’явився Інститут просторового розвитку У Львові з’явився Інститут просторового розвитку Сьогодні у Львові на засіданні сесії міськради підтримали ухвалу про перейменування комунального підприємства «Відділ архітектурно-проектних робіт та оцінки землі» у Львівське комунальне підприємство «Інститут просторового розвитку».
  • Де у Львові приймають відпрацьовані лампи: графік на липень-серпень Де у Львові приймають відпрацьовані лампи: графік на липень-серпень У липні та серпні львів’яни знову матимуть змогу здати для утилізації відпрацьовані люмінесцентні лампи.
  • На Львівщині готують територію для будівництва нового заводу На Львівщині готують територію для будівництва нового заводу Вже цьогоріч у місті Броди французький концерн «Nexans» розпочне будівництво нового заводу з виготовлення електричних кабельних мереж. Учора голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка спільно із заступником Іриною Гримак оглянули територію під будівництво заводу.
  • Львів Львів'ян закликають повідомляти про російський шансон у маршрутках Міський голова Львова Андрій Садовий закликав львів’ян телефонувати на гарячу лінію міста, якщо водій маршрутки слухає музику, палить або говорить по телефону. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • В Україні Кіровоград перейменували на честь відомого драматурга В Україні Кіровоград перейменували на честь відомого драматурга Верховна Рада України у четвер, 14 липня, продовжила перейменування населених пунктів на виконання вимог закону про декомунізацію. Зокрема, 230 народних депутатів проголосували за перейменування міста Кіровограда у Кропивницький.
  • Поблизу Львова археологи виявили поселення трипільців Поблизу Львова археологи виявили поселення трипільців Поблизу Львова, у Винниках, під час українсько-польської експедиції археологи виявили сенсаційну знахідку – поселення трипільців. Це змінює наявні досі уявлення про географію поширення цієї культури.
  • У Львові на ремонт закрили проспект Червоної калини. Схема У Львові на ремонт закрили проспект Червоної калини. Схема Сьогодні, 14 липня, о 10.00 год на ремонт закривають ділянку від просп. Червоної Калини, 1 до вул. Навроцького. Про це інформують у прес-службі Львівської міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Старознесенській Ситуація на дорогах Львова: затор на Старознесенській Сьогодні, 14 липня, утворився затор на вул. Старознесенській.
  • У Львові планують встановити пам’ятник жертвам депортації. Містян просять долучитися У Львові планують встановити пам’ятник жертвам депортації. Містян просять долучитися У Львові планують встановити пам’ятник жертвам депортації. Очікується, що він буде на перехресті вул. І. Свєнціцького – вул. І. Севери – вул. В.Стуса. Нині активних громадян просять долучитися до збору коштів на будівництво пам’ятника. Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.
  • Сьогодні у Львові на ремонт закриють ще дві вулиці Сьогодні у Львові на ремонт закриють ще дві вулиці Сьогодні, 14 липня, у Львові планують розпочати ремонт доріг на вулицях Київській та Русових. Рух транспортних засобів ними буде перекритий до 29 листопада. Про це повідомили в управлінні інженерного господарства Львівської міської ради.
  • У Львові відбувся футбольний розіграш VOLVO за участі Маркевича. Відео У Львові відбувся футбольний розіграш VOLVO за участі Маркевича. Відео 2 липня на стадіоні «Арена Львів» відбулося перше футбольне змагання за автомобіль Volvo V40 Cross Country в рамках безпрограшної акції «Вигравай авто або знижку на пальне» від мережі «ОККО». Позмагатись за авто до Львова приїхали 10 учасників з різних областей України.
  • У Львові хочуть реставрувати дворик Ратуші. Візуалізація У Львові хочуть реставрувати дворик Ратуші. Візуалізація У Львові тривають обговорення варіантів реставрації дворику Ратуші. Один із запропонованих проектів, розроблений у Майстерні міста, включає облаштування внутрішнього подвір’я та реставрацію підвалів Ратуші. Там планують організувати нову інтерактивну експозицію. Про сучасний проект розповів Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.
  • Міжнародний автобусний лоукостер відкриває зі Львова рейси у Європу Міжнародний автобусний лоукостер відкриває зі Львова рейси у Європу Заснована у Німеччині компанія FlixBus відкриває рейси зі Львова у Європу. Зокрема, потрапити можна буде до Польщі, Чехії, Німеччини та Австрії.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 14 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львівські депутати планують роздати приміщення журналістам та нардепам Львівські депутати планують роздати приміщення журналістам та нардепам 14 липня на пленарному засіданні Львівської міської ради розглядатимуть питання про надання приміщень в оренду «Телерадіокомпанії Люкс», ГО «Львівський медіафорум», а також народним депутатам України Оксані Юринець та Володимиру Парасюку. Про це йдеться у Порядку денному засідання міськради від 14.07.2016 року.
  • У Львові можна буде одружитись за добу У Львові можна буде одружитись за добу Кабінет міністрів схвалив впровадження пілотного проекту по реєстрації шлюбу протягом однієї доби в шести містах України, серед них і у Львові.
  • У Львові на Сихові ремонтують бібліотеку: деталі У Львові на Сихові ремонтують бібліотеку: деталі В одній з найбільших бібліотек міста - філіалі №4 Центральної бібліотечної системи для дітей м. Львова, що на вул. Антоненка-Давидовича, 10, тривають ремонти роботи. Новий підхід під час ремонту та реконструкції бібліотечних приміщень використовуватимуть в місті і надалі. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують на благодійний концерт Львів’ян запрошують на благодійний концерт У суботу, 16 липня, мешканці і гості міста матимуть змогу насолодитись гарною музикою і долучитися до втілення суспільно важливого проекту. О 18:00 год., біля кав’ярні «Меделін», що на пл. Коліївщини, 1, відбудеться благодійний концерт «Бачу! Можу! Допоможу!» на підтримку всеукраїнського велопробігу за участю зрячих і незрячих людей.
  • У Шевченківському гаю збудують сучасний візит-центр із паркінгом. Візуалізація
У Шевченківському гаю збудують сучасний візит-центр із паркінгом. Візуалізація Цьогоріч у Музеї народної архітектури та побуту у Львові планують розпочати будівництво сучасного візит-центу з паркінгом. Для цього у гаю мають намір перенести вхід, а новий умовно розділити на п'ять зон. Про це Tvoemisto.tv повідомив директор Шевченківського гаю Роман Назаровець.
  • У Львові заборонили пересувні цирки У Львові заборонили пересувні цирки У середу, 13 липня, Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення заборонити у Львові пересувні та мобільні цирки. Про порушників львів’яни мають повідомляти у поліцію.
  • Древні галереї Гарнізонного храму відкриють для відвідувачів. Фото Древні галереї Гарнізонного храму відкриють для відвідувачів. Фото Львів’ян та гостей міста запрошують у рамках фестивалю «Ніч у Львові» відвідати древні галереї Гарнізонного храму.
  • Відомий львівський фолк-гурт заграє спільно з канадійцями: де послухати? Відомий львівський фолк-гурт заграє спільно з канадійцями: де послухати? Burdon Folk Band зі Львова заграє спільно з канадійським фолк-гуртом у рамках International Ukrainian Dance & Culture Festival. Львів’ян та гостей міста запрошують послухати концерт на площі Ринок.
  • Львів’ян запрошують долучитися до покращення охорони водойм Львів’ян запрошують долучитися до покращення охорони водойм Громадськість запрошують долучитися до покращення існуючої нормативно-правової бази у галузі охорони поверхневих вод. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.
  • У Львові у «Таємній аптеці» проведуть нічні вистави: розклад У Львові у «Таємній аптеці» проведуть нічні вистави: розклад У рамках фестивалю «Ніч у Львові» інтерактивний музей Таємна аптека запрошує на ексклюзивну шоу-виставу «Золота любов або смішна трагедія львівського алхіміка». Виставу показуватимуть у всі три дні фестивалю – 15, 16 та 17 липня.
  • Упродовж липня та серпня зі Львова до Одеси курсуватиме додатковий потяг Упродовж липня та серпня зі Львова до Одеси курсуватиме додатковий потяг Укрзалізниця для задоволення попиту на пасажирські перевезення в південному напрямку призначила додатковий потяг №238/237 Львів – Одеса. Він курсуватиме з 10 липня по 30 серпня.
  • Львівська обласна адміністрація шукає управлінців: 5 вакансій Львівська обласна адміністрація шукає управлінців: 5 вакансій У Львівській облдержадміністрації оголосили конкурс на зайняття вакантних посад. Управлінців шукають для роботи у Департаменті з питань цивільного захисту та Департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 13 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Парку культури розпочинаються кінопокази просто неба У Парку культури розпочинаються кінопокази просто неба У п’ятницю, 15 липня, у Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові стартує проект «Кіно в парку з Кредобанком». Щовихідних львів’яни матимуть змогу безкоштовно переглядати фільми просто неба у гарному товаристві.
  • Цього тижня у Львові стартує ремонт доріг по Київській та Русових. Оновлено Цього тижня у Львові стартує ремонт доріг по Київській та Русових. Оновлено У четвер, 14 липня, у Львові планують розпочати ремонт доріг на вулицях Київська та Русових. Про це Тvoemisto.tv повідомив начальник відділу капітального ремонту управління інженерного господарства Львівської міськради Роман Заріцький.
  • До Євробачення у Львові хочуть добудувати арену на 10 тисяч людей До Євробачення у Львові хочуть добудувати арену на 10 тисяч людей Львів пропонує два об’єкти для проведення Євробачення 2017: «Арену Львів» та арену на Кульпарківській, 226 Г. Останній об’єкт збудовано усього на 25%. Tvoemisto. tv довідалось, як виглядатиме будівля та чи встигнуть її «здати» до початку конкурсу.
  • Із Києва до Одеси запустили дешевий авіарейс Із Києва до Одеси запустили дешевий авіарейс Сьогодні, 12 липня, українська авіакомпанія «Bravo Airways» здійснила перший рейс з Києва до Одеси. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, йому вдалося здійснити політ за 499 грн.
  • Найкращий двір: львів’ян запрошують до участі у конкурсі з озеленення Найкращий двір: львів’ян запрошують до участі у конкурсі з озеленення Для популяризації ідей прикрашання Львова та околиць за допомогою декоративного озеленення та благоустрою група компаній «Клуб Рослин» за підтримки Львівської міської ради оголосили конкурс озеленення «Зелена хвиля».
  • У Львові за місяць створили більше ста ОСББ У Львові за місяць створили більше ста ОСББ Станом на 1 липня їх у Львові нараховують 832 ОСББ. Як розповів Сергій Солтис, начальник відділу супроводу ОСББ, позитивна динаміка особливо помітна за останні кілька місяців. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові розпочали облаштування простору біля двох шкіл на Сихові У Львові розпочали облаштування простору біля двох шкіл на Сихові Як розповіла Ірина Маруняк, голова Сихівської районної адміністрації, вже розпочатлися роботи на вул Морозній. Загалом цього року в районі мають облаштувати ще три простори, а загалом у місті Львові – понад 10. Про це інформують у прес-службі міськради.
  •  Львів - у трійці лідерів за вартістю квартир в Україні Львів - у трійці лідерів за вартістю квартир в Україні Популярний в Україні сервіс OLX проаналізував, як змінилася середня вартість квартир у країні за останні півроку. У трійку лідерів серед найдорожчих увійшов Львів, зайнявши третю позицію.
  • Для руху відкрили ділянку автодороги Київ – Чоп біля «King Cross Leopolis» Для руху відкрили ділянку автодороги Київ – Чоп біля «King Cross Leopolis» У понеділок, 11 липня, дорожники відкрили рух по шляхопроводу автомобільної дороги М-06 Київ – Чоп на ділянці км 553+649 біля ТРЦ «King Cross Leopolis». Рух автотранспорту на даній ділянці здійснюється згідно з існуючим проектом організації дорожнього руху.
  • Від сьогодні у Львові тролейбус №25  їздить за звичним маршрутом Від сьогодні у Львові тролейбус №25 їздить за звичним маршрутом Як повідомили у диспетчерській службі ЛКП «Львівелектротранс», від сьогодні тролейбус №25 курсує за звичним маршрутом.
  • Сьогодні празник апостолів Петра і Павла. Розклад богослужінь Сьогодні празник апостолів Петра і Павла. Розклад богослужінь Сьогодні, 12 липня, християни східного обряду відзначають одне з найбільших християнських свят - день святих первоверховних апостолів Петра і Павла. Пропонуємо дізнатись декілька цікавих фактів про цей день
  • Дерева не винні: 10 місць у Львові, де листя затуляє знак чи світлофор. Фото Дерева не винні: 10 місць у Львові, де листя затуляє знак чи світлофор. Фото Неможливість завчасно побачити дорожню розмітку може призвести як до дрібних непорозумінь, так і до серйозних аварій. Львівські водії та пішоходи нарікають, що у місті є чимало ділянок, де важко розгледіти знак або світлофор. Найчастіше – через листя. Хто має своєчасно «підстригати» дерева у Львові? Куди скаржитися мешканцям, які натрапляють на проблемні локації? – дізнавались журналісти Tvoemisto.tv. Разом із представником Соціальної ініціативи «Хтось не зробить!» Олегом Котисом ми дослідили частину львівських доріг та знайшли місця, де листя заважає львів’янам побачити знаки і світлофори.
  • На міжміських автобусах Львівщини покращуватимуть якість послуг: що зміниться? На міжміських автобусах Львівщини покращуватимуть якість послуг: що зміниться? На Львівщині планують суттєво підвищити вимоги для автотранспортних підприємств, котрі обслуговуватимуть приміські та міжміські автобусні маршрути. Насамперед, йдеться про парк транспортних засобів перевізників та строк їх експлуатації, якість роботи на маршрутах, забезпечення належних умов праці та відпочинку водіїв.
  • Палац графа Бадені на Львівщині передали у комунальну власність Палац графа Бадені на Львівщині передали у комунальну власність Палацовий комплекс графа Бадені передали у власність територіальної громади Буська у Львівській області.
  • На автодорозі Київ-Чоп тимчасово змінюють організацію дорожнього руху. Схема На автодорозі Київ-Чоп тимчасово змінюють організацію дорожнього руху. Схема Сьогодні, 12 липня, у зв’язку з ремонтними роботами, а трасі Київ-Чоп змінюють організацію дорожнього руху. Про це інформують у прес-службі Львівської облдержадміністрації.
  • Учасників АТО запрошують на безкоштовне навчання в УКУ: деталі Учасників АТО запрошують на безкоштовне навчання в УКУ: деталі До 1 серпня триває термін подачі документів на участь у стипендійній програмі для ветеранів АТО в Українському католицькому університеті. Програма дає можливість здобути рівень магістра з публічного адміністрування та покриває 100% вартості навчання.
  • У Львові в  Шевченківському гаю впорядкують став У Львові в Шевченківському гаю впорядкують став Упродовж цього року у Музеї народної архітектури та побуту у Львові планують очистити головний став та облаштувати біля нього зону відпочинку. Про це Tvoemisto.tv розповів директор Музею Роман Назаровець.
  • У Львові обирають кращий варіант реконструкції вулиці Бандери. Три ідеї У Львові обирають кращий варіант реконструкції вулиці Бандери. Три ідеї Сьогодні, 11 липня, у Львові на розі вулиць Генерала Чупринки та Степана Бандери відбулася презентація та голосування за найкращий проект ревіталізації вулиці. Зацікавлені мешканці обирали один із трьох варіантів майбутнього вигляду вулиці Степана Бандери та висловлювали свої пропозиції.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 12 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!