Новини
  • На Львівщині пройшли змагання з аквабайку. 10 атмосферних фото На Львівщині пройшли змагання з аквабайку. 10 атмосферних фото У Львівській області відбулися змагання на водних мотоциклах. Пропонуємо переглянути 10 фотографій з місця подій і відчути усю атмосферу екстремального спорту.
  • Сьогодні на Погулянці замінять аварійний водопровід Сьогодні на Погулянці замінять аварійний водопровід За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», від сьогодні на вул. Погулянка розпочнуть роботи з заміни частини аварійного водопроводу.
  • Перший урок у школах Львова планують присвятити річниці незалежності України Перший урок у школах Львова планують присвятити річниці незалежності України Перший урок у новому навчальному році Міністерство освіти і науки України пропонує освітянам присвятити відзначенню 25-ї річниці незалежності України. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Львівської облдержадміністрації.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік адрес Де у Львові завтра не буде світла. Перелік адрес ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож завтра, 1 серпня, частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 25 – 31 липня.
  • Від завтра у Львові зміниться порядок в Від завтра у Львові зміниться порядок в'їзду до центру міста: деталі З 1 серпня змінюється порядок регламентованого в’їзду в пішохідну зону центральної частини міста. З понеділка старі перепустки синього кольору втратять чинність, натомість діятимуть нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Хмельницького. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Хмельницького. Фото Сьогодні, 30 липня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Богдана Хмельницького у Львові ускладнюється рух.
  • У Шевченківському гаю у Львові почали впорядковувати став. Фото У Шевченківському гаю у Львові почали впорядковувати став. Фото У львівському Музеї народної архітектури та побуту стартували роботи над упорядкуванням ставу. Перший етап – укріплення берегової лінії.
  • У Львові проведуть силовое шоу «Рекорд заради життя» У Львові проведуть силовое шоу «Рекорд заради життя» 6 серпня мешканців та гостей міста очікує силове шоу «Рекорд заради життя», у рамках благодійного марафону «Разом потягнемо», який відбудеться на проспекті Свободи (площа перед Оперним театром).
  • Сім #перемог львівського КП «Лев» за півроку Сім #перемог львівського КП «Лев» за півроку ЛКП «Лев» прозвітував за півроку своєї роботи у 2016. Tvoemisto.tv пропонує сім досягнень комунального підприємства за інформацією прес-служби Львівської міськради.
  • Більше чи менше: дослідники визначили справжній вік «Львівської політехніки» Більше чи менше: дослідники визначили справжній вік «Львівської політехніки» У Львові історики, дослідники та випускники університету «Львівська політехніка» відшукали старовинні документи, які підтверджують, що навчальний заклад заснували ще у 1816. Тож цього року університет святкуватиме 200-річчя. Про це Tvoemisto.tv дізналося на прес-конференції з нагоди підготовки до відзначення ювілею університету.
  • У Львові з’являться сім нових трамваїв  «Електрон» У Львові з’являться сім нових трамваїв «Електрон» Трамваї будуть схожі на вже курсуючий транспорт від компанії «Електрон», але з новою системою керування. Транспорт з’явиться у Львові у середині жовтня.
  • Де у Львові навчитись верхової їзди. 4 адреси Де у Львові навчитись верхової їзди. 4 адреси Окрім того, що кінний спорт не складний, він також красивий і корисний. Більше того, останнім часом він набуває усе більшої популярності. Не обов’язково бути спортсменом, щоб кататися на конях. Багато людей хочуть долучитися до цього заняття, але не знають, із чого почати. У Львові діють кінні клуби, в яких можна отримати необхідні навички верхової їзди. Tvoemisto.tv підготувало перелік кінно-спортивних клубів, а також дізналося вартість навчання їзди на конях.
  • В електротранспорт Львова повертається контроль: деталі В електротранспорт Львова повертається контроль: деталі ЛКП «Львівелектротранс» оголосив про набір інспекторів з безпеки. Службу хочуть повернути, аби реалізовувати більшу кількість квитків. Про це Tvoemisto.tv розповів начальник відділу інформації та зв'язків із громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Антон Лягушкін.
  • У Львові виділять кошти на відновлення покрівлі будинку, що згоріла У Львові виділять кошти на відновлення покрівлі будинку, що згоріла Кошти на відновлення покрівлі будинку №30 на вул. Шота Руставелі, де 25 липня цього року виникла пожежа, будуть виділені з резервного фонду міського бюджету Львова. Відповідне рішення сьогодні прийняли на позаплановому засіданні міської комісії міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
  • Ситуація на дорогах Львова: по Личаківській не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: по Личаківській не курсують трамваї У Львові на вулиці Личаківській, 17, трапилася ДТП, що паралізувала рух електротранспорту.
  • На Грибовицькому сміттєзвалищі знову працюють пожежники На Грибовицькому сміттєзвалищі знову працюють пожежники Як повідомив директор ЛКП «Збиранка» Володимир Занік, на сміттєзвалищі в Грибовичах працюють 3 екіпажі пожежників. Відкритого полум’я нема, але спостерігається сильний дим. Територія загоряння становить орієнтовно 10 м кв.
  • Львів’яни зможуть подавати показники лічильника газу цілодобово Львів’яни зможуть подавати показники лічильника газу цілодобово Відтепер, звертаючись до контакт-центру ПАТ «Львівгаз», споживачі можуть скористатися голосовим меню IVR. Це система, яка дозволяє отримати найбільш актуальну інформацію, не очікуючи на зв'язок з оператором. Окрім того, з її допомогою можна передавати показання лічильника без очікувань в телефонній черзі.
  • Волонтери просять львів’ян принести овочі для сухих борщів воякам Волонтери просять львів’ян принести овочі для сухих борщів воякам Кулінарний цех Ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів» потребує деяких продуктів для приготування сухих борщів та супів. Про це волонтери повідомляють на сторінці у Facebook.
  • Рух транспорту на трасі Львів-Рава-Руська відновлено Рух транспорту на трасі Львів-Рава-Руська відновлено Сьогодні, 29 липня, у Львівській області гірники ДП «Львіввугілля» з 10.00 частково перекрили рух на міжнародній трасі «Львів – Рава–Руська» вимагаючи виплати заборгованостей по заробітній платі.
  • «Укрзалізниця» скасувала поїзд зі Львова в Івано-Франківськ «Укрзалізниця» скасувала поїзд зі Львова в Івано-Франківськ Як повідомили у службі приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», у зв’язку із малою заселеністю з 5 серпня відміняється курсування регіонального потяга №704/703 сполученням Львів – Івано-Франківськ – Львів. Про це інформує прес-служба ПАТ «Українська залізниця»
  • Шахтарі пререкрили для руху транспорту міжнародну трасу Львів-Рава-Руська Шахтарі пререкрили для руху транспорту міжнародну трасу Львів-Рава-Руська Сьогодні, 29 липня, у Львівській області гірники ДП «Львіввугілля» з 10.00 частково перекрили рух на міжнародній трасі «Львів – Рава–Руська» вимагаючи виплати заборгованостей по заробітній платі. Проте, зараз там правоохороні забезпечують об’їзд.
  • Містян запрошують на молитовну акцію «Краків у Львові» Містян запрошують на молитовну акцію «Краків у Львові» У дні, коли в Польщі триваєСвітові дні молоді, у Львові зорганізують фан-зону для вірян з усієї України, котрі не змогли поїхати у Краків. Молитовна зустріч під назвою «Краків у Львові» пройде 30-31 липня у сквері поруч із костелом св. Антонія (вул. Личаківська, 49А).
  • А де я маю стати?! 20 місць у Львові, де водії порушують правила паркування. Фото А де я маю стати?! 20 місць у Львові, де водії порушують правила паркування. Фото Від початку 2016 року у Львові за неправильне паркування оштрафували майже 12 тисяч водіїв. Деяким із них постанову про накладення адміністративного стягнення вручили повторно. Насправді ж порушників – набагато більше, адже чимало людей отримують від інспекторів поліції лише усне зауваження. Де у Львові найчастіше паркуються з порушеннями? Якими штрафами за це карають? А також куди скаржитися мешканцям, які натрапляють на неправильно припарковані автівки? – дізнавались журналісти Tvoemisto.tv. Разом із представником Соціальної ініціативи «Хтось не зробить!» Олегом Котисом журналісти шукали та фіксували випадки порушень на дорогах і тротуарах Львова.
  • Сьогодні частина Львова буде без води. Адреси Сьогодні частина Львова буде без води. Адреси Сьогодні у зв’язку з двома аварійними ситуаціями частина мешканців Львова тимчасово залишилися без водопостачання. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Інформаційний центр для туристів у Львові отримав сертифікат якості від TripAdvisor Інформаційний центр для туристів у Львові отримав сертифікат якості від TripAdvisor Американський веб-сайт для мандрівників TripАdvisor нагородив міський центр туристичної інформації Львова сертифікатом відмінної якості. Про це інформують у прес-службі Львівської міськради.
  • Цими вихідними у Львові «Карпати» гратимуть проти «Динамо»: як курсуватиме транспорт Цими вихідними у Львові «Карпати» гратимуть проти «Динамо»: як курсуватиме транспорт У неділю, 31 липня, о 19:30 год. на стадіоні «Арена Львів» відбудеться футбольний матч у рамках Прем’єр-ліги сезону 2016-2017 років. Для комфорту вболівальників перед початком гри до стадіону курсуватимуть шатл-баси, які їздитимуть і після матчу.
  • Львів’ян просять допомогти аспіранту львівського вишу побороти рак Львів’ян просять допомогти аспіранту львівського вишу побороти рак Львів’ян просять допомогти Миколі Жуку побороти страшну хворобу. Нещодавно у нього стався рецедив лейкемії і чоловік вимушений пройти процедуру трансплантації кісткого мозку в Німеччині. На операцію необхідно зібрати колосальну для України суму – 250 тис. євро
  • Ситуація на дорогах Львова: вул Січових Стрільців непроїзна Ситуація на дорогах Львова: вул Січових Стрільців непроїзна Сьогодні, 29 липня, у Львові на вул. Січових Стрільців зупинився тролейбус. Причина зупинки транспорту невідома.
  • «Львівська політехніка» навчатиме інженерів для японського заводу «Львівська політехніка» навчатиме інженерів для японського заводу Японське підприємство «Фуджікура», яке працює на Львівщині (с. Підрясне), зацікавлене у співпраці з Національним університетом «Львівська політехніка». Про це інформує прес-служба університету.
  • В Україні субсидії призначатимуть за новим порядком: деталі В Україні субсидії призначатимуть за новим порядком: деталі Відтепер субсидії призначатимуть на підставі доходу за попередній календарний рік. Субсидія ж, яка призначається у I кварталі буде нараховуватися згідно доходу за перші три квартали попереднього календарного року. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • Митники застерігають львів Митники застерігають львів'ян від нового виду шахрайства на кордоні Громадяни України дедалі частіше скаржаться на помилкове внесення їх в бази даних як водіїв транспортних засобів, в той час, коли вони перетинали кордон як пасажири. Про це інформують у Головному управлінні Державної фіскальної служби України у Львівській області.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП біля Галицького перехрестя Ситуація на дорогах Львова: ДТП біля Галицького перехрестя Сьогодні, 28 липня, поблизу Галицького перехрестя під мостом трапилася ДТП. Львів'янам радять оминати проблемну ділянку дороги.
  • Фото дня: у Львові молитвою відзначили річницю Хрещення Русі Фото дня: у Львові молитвою відзначили річницю Хрещення Русі Сьогодні, 28 липня, львів’яни відсвяткували річницю Хрещення Русі спільною міжконфесійною молитвою. Віряни зібрались біля пам’ятника Шевченку, аби спільно відзначити цей день.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 29 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • «Трамвай на Сихів»: чого не врахували проектанти «Трамвай на Сихів»: чого не врахували проектанти Проект «Трамвай на Сихів» планують повністю завершити до 1 січня 2017 року, і запустити на новий маршрут трамваї. Втім, проект включає не лише прокладання трамвайної колії, але й повну реконструкцію шляху. Tvoemisto. tv вирішило з’ясувати, як облаштовують велодоріжки, тротуари та трамвайні зупинки.
  • У неділю Львів приймає футбольний матч Карпати-Динамо. Чим дістатися стадіону? У неділю Львів приймає футбольний матч Карпати-Динамо. Чим дістатися стадіону? У неділю, 31 липня, о 19:30 годині на стадіоні «Арена Львів» відбудеться футбольний матч у рамках Прем’єр-ліги сезону 2016-2017 років. Для комфорту вболівальників перед початком гри до стадіону курсуватимуть шатл-баси, які їздитимуть і після матчу.
  • До Львова завітають відомі босоногі  мандрівники До Львова завітають відомі босоногі мандрівники Відомі українські мандрівники Іван Онисько та Юрій Регліс розпочали свою пішу подорож з Ужгорода до Харкова. У неділю та в понеділок, 31 липня та 1 серпня, хлопці планують відвідати Львів.
  • У Львові відкриють першу в Україні Школу східних мов У Львові відкриють першу в Україні Школу східних мов Школа №35 із російською мовою викладання, що на вул. Шухевича,2, змінює тип і назву навчального закладу. З вересня 2016 року всі учні вивчатимуть тут японську, китайську та турецьку мови, діти з першого класу також займатимуться бойовими мистецтвами - карате та джіу-джитсу.
  • У Львові хочуть провести марш за легалізацію коноплі. Як реагує місто? У Львові хочуть провести марш за легалізацію коноплі. Як реагує місто? У соцмережах поширюється інформація про проведення Маршу Свободи Weed Decriminalization, що пропагує легалізацію конопель у Львові. Проте, як повідомила Tvoemisto.tv начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, cтаном на 28 липня ніяких заявок на проведення масових заходів від організаторів анонсованого маршу не надходило.
  • Львів’ян запрошують відсвяткувати уродини митрополита Шептицького Львів’ян запрошують відсвяткувати уродини митрополита Шептицького 29 липня у Львові відбудеться «Свято української молоді із митрополитом Андреєм Шептицьким». Такий захід відбуватиметься у місті Лева у цей день щороку, адже саме 29 липня народився Митрополит. Про це повідомив один з організаторів свята, член Громадської ради «Святий Юр», архітектор Юрій Горалевич.
  • Шлюб за добу: львів’ян запрошують взяти участь у конкурсі Шлюб за добу: львів’ян запрошують взяти участь у конкурсі У Міністерстві юстиції України оголосили конкурс з відбору пар, які першими зможуть зареєструвати шлюб протягом 24 годин. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
  • Водіїв просять оминати вул. Рудненську у Львові Водіїв просять оминати вул. Рудненську у Львові Сьогодні, 28 липня, водіїв у Львові просять оминати вул. Рудненську. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Збір коштів для матері двох дітей  Ірини Макогін припинено Збір коштів для матері двох дітей Ірини Макогін припинено Сьогодні стало відомо, що Ірина Макогін, яка хворіла на лейкемію померла. У зв’язку з цим збір коштів припинено.
  • Прикордонники не знають, чи відновить Польща дозволи mrg із 2 серпня Прикордонники не знають, чи відновить Польща дозволи mrg із 2 серпня Із 4 липня Республіка Польща призупинила малий прикордонний рух із Україною в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів, у яких є дозволи, видані відповідними органами. Польська сторона анонсувала, що відновлять малий прикордонний рух 2 серпня. Проте, як розповів Tvoemisto.tv прес-секретар Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Шеремет, наразі це питання повністю залежить від Польщі.
  • З понеділка у Львові діятимуть нові перепустки для в З понеділка у Львові діятимуть нові перепустки для в'їзду в пішохідну частину центру З 1 серпня змінюється порядок регламентованого в’їзду в пішохідну зону центральної частини міста. З понеділка старі перепустки синього кольору втратять чинність, натомість діятимуть нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту.
  • Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій До кінця літа залишилось трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 28 липня.
  • Львів’ян запрошують на екуменічний молебінь з нагоди хрещення Русі Львів’ян запрошують на екуменічний молебінь з нагоди хрещення Русі Сьогодні, 28 липня, в Україні відзначать річницю Дня хрещення Русі-України. З цієї нагоди у Львові проведуть низку тематичних заходів.
  • Сьогодні зранку відбулось нове загорання на Грибовицькому сміттєзвалищі Сьогодні зранку відбулось нове загорання на Грибовицькому сміттєзвалищі Як інформує Департамент з цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, о 5:41 год ранку 28 липня зафіксовано загоряння сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі на площі 150 м².
  • Сьогодні частина вул. Сахарова у Львові непроїзна Сьогодні частина вул. Сахарова у Львові непроїзна Як проінформували у комунальному підприємстві «Львівводоканал», у зв’язку з ліквідацією аварії на каналізаційному колекторі на вулиці Сахарова, 78, на період проведення ремонтних робіт з 7 год ранку 28 липня буде повністю припинений рух транспорту на ділянці від вулиці Стрийська до вулиці Бойківська.
  • У Львові стартували ремонтні роботи на вул. Газовій У Львові стартували ремонтні роботи на вул. Газовій За інформацією Галицької районної адміністрації, відучора ремонтники демонтовують верхній шар покриття на вул. Газовій.
  • Сьогодні частина Львова буде без води. Адреси Сьогодні частина Львова буде без води. Адреси За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», сьогодні, 28 липня, поводитимуть роботи з переврізки новозбудованого водопроводу на перехресті пр. Червоної Калини – вул. Навроцького. У зв’язку з цим частина Львова лишиться без водопостачання.
  • Завтра частина Львова буде без води: перелік вулиць Завтра частина Львова буде без води: перелік вулиць За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», завтра, 28 липня, поводитимуть роботи з переврізки новозбудованого водопроводу на перехресті пр. Червоної Калини – вул. Навроцького. У зв’язку з цим частина Львова лишиться без водопостачання.
  • 4 фестивалі поблизу Львова, які можна відвідати до кінця літа 4 фестивалі поблизу Львова, які можна відвідати до кінця літа Літо – час етно-музики, співів і танців просто неба. Tvoemisto. tv пропонує перелік фестивалів поблизу Львова, що відбудуться до кінця літа, у програмі яких виступи українських та іноземних музичних гуртів, а також багато розваг та майстер-класів.
  • За придбання електромобілів українці зможуть отримати податкові пільги За придбання електромобілів українці зможуть отримати податкові пільги У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який може заохотити українців купувати екологічно чисті електромобілі. Якщо законопроект буде підтриманий, з січня 2020 року при купівлі одного електромобіля можна буде скористатися податкової пільгою в розмірі сплачених за рік податків.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 28 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львівські легкоатлети здобули бронзу на загальноукраїнських змаганнях Львівські легкоатлети здобули бронзу на загальноукраїнських змаганнях У місті Кропивницькому Кіровоградської області завершився командний чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді та командний чемпіонат України з багатоборств. Легкоатлетична збірна Львівської області посіла 3-тє загальнокомандне місце в чемпіонаті України серед дорослих, 2-ге місце в заліку серед молоді та 1-ше загальнокомандне місце у чемпіонаті України з легкоатлетичних багатоборств. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Володимира Великого. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Володимира Великого. Фото Сьогодні, 27 липня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Володимира Великого.
  • Лоукостер Wizz Air надає 20% знижки на всі рейси Лоукостер Wizz Air надає 20% знижки на всі рейси Сьогодні, 27 липня, авіакомпанія Wizz Air надає знижку 20% на всі свої рейси. Знижка діє для всіх покупців за умови бронювання у межах доби.
  • У Львові курсують 5 нових автобусів «Електрону»: уточнені маршрути У Львові курсують 5 нових автобусів «Електрону»: уточнені маршрути Сьогодні, 27 липня, у Львові курсують п’ять нових «електронівських» автобусів. Їздять вони за маршрутом № 3А. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!