Новини
  • У Львові обирають кращий варіант реконструкції вулиці Бандери. Три ідеї У Львові обирають кращий варіант реконструкції вулиці Бандери. Три ідеї Сьогодні, 11 липня, у Львові на розі вулиць Генерала Чупринки та Степана Бандери відбулася презентація та голосування за найкращий проект ревіталізації вулиці. Зацікавлені мешканці обирали один із трьох варіантів майбутнього вигляду вулиці Степана Бандери та висловлювали свої пропозиції.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 12 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Завтра у Львові розпочинаються «Єврейські дні у Ратуші». Програма Завтра у Львові розпочинаються «Єврейські дні у Ратуші». Програма Завтра, 12 липня, у Львові вдруге розпочнеться просвітницький проект «Єврейські дні у Ратуші: спільноти, середовища та держави у спірних містах ХХ століття». Відкриє серію лекцій та дискусій літературознавчиня Катажина Котинська з Польської Академії Наук (Варшава). Про це інформують у відділі комуніція Центру міської історії.
  • Зі Львова до Брюхович прокладають велодоріжку Зі Львова до Брюхович прокладають велодоріжку У Львові стартувало будівництво велосипедної доріжки від вул. Варшавської до смт. Брюховичі. Очікується, що роботи тут триватимуть орієнтовно до кінця жовтня. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Шевченківському гаю з’явився Бембі. Фото У Шевченківському гаю з’явився Бембі. Фото У Музеї народної архітектури та побуту у Львові відбулося поповнення серед тварин. Нещодавно до музею передали малюка козулі, якого знайшли у лісі. Про це Tvoemisto.tv розповів директор Музею Роман Назаровець.
  • Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища планують розпочати цьогоріч Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища планують розпочати цьогоріч Цього тижня, у четвер, 14 липня, на сесії Львівської міськради планують виділити першу суму коштів для рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові змінять рух транспорту позаду Оперного театру: деталі У Львові змінять рух транспорту позаду Оперного театру: деталі У Львові планують змін рух транспорту позаду Оперного театру. Зміни стосуються проспекту Чорновола, вул. Куліша та прилеглих до них вулиць. Як розповіли Tvoemisto.tv в Управлінні транспорту і зв’язку Львівської міськради, схему руху маршруток змінять вже восени. На їх думку, це дозволить розвантажити дороги.
  • Сихів досі без гарячої води. Планують відновити завтра Сихів досі без гарячої води. Планують відновити завтра Сьогодні, 11 липня, у Сихові мали відновити подачу гарячої води. Проте, як повідомили Tvoemisto.tv у ЛКПМ «Львівтеплоенерго», нині ще тривають ремонтні роботи на вул. Драгана, тож гаряче водопостачання обіцяють поновити завтра.
  • Кожному депутату Львівської міськради куплять iPad за 8 тисяч гривень Кожному депутату Львівської міськради куплять iPad за 8 тисяч гривень Львівське комунальне підприємство «Міський центр інформаційних технологій» оголосило відкриті торги на закупівлю 65 планшетів для депутатів міськради. Про це повідомляють у Віснику державних закупівель. Очікувана вартість закупівлі – 525 тис. грн, тобто майже 8077 грн за планшет.
  • Німецька компанія прагне долучитися до ремонту доріг на Львівщині за власною технологією Німецька компанія прагне долучитися до ремонту доріг на Львівщині за власною технологією Для ремонту автомобільних доріг на території області планують випробувати передову технологію зміцнення ґрунтів, яка дозволяє будувати нові траси швидко та ефективно.
  • У рамках «Ніч у Львові» містян запрошують на ексклюзивну шоу-виставу У рамках «Ніч у Львові» містян запрошують на ексклюзивну шоу-виставу У рамках фестивалю «Ніч у Львові» львів’ян та гостей міста запрошують на ексклюзивну шоу-виставу «Золота любов або трагедія львівського алхіміка».
  • Wizz Air готовий повернутися в Україну вже цьогоріч Wizz Air готовий повернутися в Україну вже цьогоріч Авіакомпанія Wizz Air може повноцінно повернутися в Україну вже у 2016 році. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
  • У Львові встановили тренажери для собак просто неба. Фото У Львові встановили тренажери для собак просто неба. Фото На території тренувально-вигульного майданчика для собак в парку ім. Івана Франка у Львові встановили тренажери для активних занять собак. Відкриття Першого в Україні подібного собачого майданчика відбулося 10 липня.
  • У пансіонаті на Львівщині отруїлися відпочивальники. Серед них – діти У пансіонаті на Львівщині отруїлися відпочивальники. Серед них – діти У Львівській області з гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 11 відпочиваючих із пансіонату курортного селища Славське, серед них 8 дітей.
  • Львів Львів'яни підкорили найвищу вершину Альп. Фото Минулого тижня львів'яни зійшли на Монблан - найвищу вершину Альп. Її висота становить 4810 м. Про це повідомив на своїй сторінці у facebook фотограф Максим Баландюх.
  • У Франції завершився фінал Євро-2016. Хто переміг? У Франції завершився фінал Євро-2016. Хто переміг? Сьогодні, 10 липня, у передмісті Парижа Сен-Дені відбувся фінал Євро-2016, в якому зустрілися збірні Португалії та Франції.
  • Сьогодні – фінал Євро-2016. Де подивитися трансляцію? Сьогодні – фінал Євро-2016. Де подивитися трансляцію? Сьогодні, 10 липня, у передмісті Парижа Сен-Дені пройде фінал Євро-2016, в якому зустрінуться збірні Португалії та Франції.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож завтра, 11 липня, частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 4 – 10 липня.
  • Завтра понад 80 будинків у Львові отримають гарячу воду Завтра понад 80 будинків у Львові отримають гарячу воду Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», відновлення подачі гарячої води до 84 будинків Сихова відбудеться 11 липня.
  • У Львові два автобуси курсуватимуть зі змінами: нові маршрути У Львові два автобуси курсуватимуть зі змінами: нові маршрути Виконавчий комітет прийняв рішення про внесення змін до маршрутів двох міських автобусів – №14 та №19. Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Віктор Щир, ці правки спричинені зміщенням ринку «Санта-Барбара» на вул. Антонича і, як наслідок, необхідністю перенесення кінцевих зупинок вказаних маршрутів.
  • Львів’ян кличуть на День відкритих дверей у ботанічний сад: що подивитися Львів’ян кличуть на День відкритих дверей у ботанічний сад: що подивитися У неділю, 10 липня, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка запрошує усіх охочих на День відкритих дверей.
  • Сьогодні у Львові відкриють перехрестя вул. Стрийська – Франка: деталі Сьогодні у Львові відкриють перехрестя вул. Стрийська – Франка: деталі У Львові для проїзду відкриють перехрестя вулиць Стрийська – Франка. Громадський транспорт повернеться на свої маршрути. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий під час брифінгу.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Стрийській. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Стрийській. Фото Сьогодні, 9 липня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Стрийській у Львові ускладнюється рух.
  • У Львові курсує маршрутка до Високого Замку і ОХМАТДИТу. Розклад У Львові курсує маршрутка до Високого Замку і ОХМАТДИТу. Розклад У Львові запровадили новий автобусний маршрут – «Під Дубом – Високий Замок». Поки що він працюватиме в експериментальному режимі. Якщо ж стане рентабельним, то діятиме на постійній основі.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 9 і 10 липня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: перегляд фільмів під зорями, День відкритих дверей у ботанічному саду, дискусія про соціальні мережі, а також кінопокази до виставки «Тіні забутих предків».
  • У Львові пропонують розмістити перелік паперових відходів на контейнерах У Львові пропонують розмістити перелік паперових відходів на контейнерах Попри те, що практично скрізь у Львові поряд із звичайними контейнерами для сміття розміщені й спеціально призначенні для скла, паперу і пластику, не всі львів’яни розуміють, що саме належить, наприклад, до паперових відходів. Як вирішити це питання обговорювали на дискусії «Розробка загальноміської компанії зі зменшення генерування сміття у Львові», організованої платформою «Твоє місто Львів».
  • У Львові скасували містобудівні умови щодо скандального будівництва У Львові скасували містобудівні умови щодо скандального будівництва Виконавчий комітет сьогодні, 8 липня, прийняв рішення про скасування містобудівних умов та обмежень щодо забудови земельної ділянки на вулиці Варшавській-Сосновій.
  • У Львові відкрили найбільший у Європі офіс Amway: що це дасть місту? У Львові відкрили найбільший у Європі офіс Amway: що це дасть місту? Компанія Amway працює в Україні уже тринадцять років і саме у Львові, на вулиці Шевченка 111а, розпочав роботу один із найбільших центрів компанії. Tvoemisto. tv довідалось, що дасть для міста відкриття потужного торгового центру, скільки людей працюватиме та куди надходитимуть податки.
  • Молодь Львова запрошують на дискусійну розмову про соцмережі Молодь Львова запрошують на дискусійну розмову про соцмережі У неділю, 10 липня, у Львові відбудеться відкрита дискусія молоді «Я, Ти і Фейсбук». Львів’ян запрошують долучатися до розмови про те, як не загубитися у соцмережах.
  • Ян Томбінський у Львові: ситуація на кордоні не вплине на безвізовий режим Ян Томбінський у Львові: ситуація на кордоні не вплине на безвізовий режим Ажіотаж щодо тимчасового припинення прикордонного руху на українсько-польському кордоні не позначиться на процесах надання Україні статусу безвізового режиму. Про це у Львові 8 липня повідомив Як Тобінський у рамках конференції, присвяченої відкриттю у місті консультативного центру з реформування сектору цивільної безпеки.
  • За тиждень розпочинається «Ніч у Львові». Повна програма фестивалю За тиждень розпочинається «Ніч у Львові». Повна програма фестивалю 15 липня у Львові стартує XI Фестиваль «Ніч у Львові», який традиційно триває три доби і презентує найрізноманітніші сторони митецького життя міста на всіх доступних локаціях: на вулицях, в кав’ярнях, в театрах, у концертних залах. Пропонуємо повну програму фестивалю.
  • Водіям у Львові виписали майже 2 млн грн штрафів за водіння напідпитку Водіям у Львові виписали майже 2 млн грн штрафів за водіння напідпитку Станом на 8 липня за водіння у нетверезому стані львівська патрульна поліція склала 1707 протоколів. Про це Tvoemisto.tv повідомив старший інспектор відділу прес-служби патрульної поліції м. Львова Вадим Ртіщев.
  • Львів запропонував дві локації для проведення «Євробачення-2017» Львів запропонував дві локації для проведення «Євробачення-2017» Сьогодні, 8 липня, останній день подачі заявки на участь у конкурсі з відбору міста, яке прийматиме «Євробачення-2017». Львів підготував заявку та презентацію міста для подачі на участь.
  • Сьогодні у Львові перекритий рух вулицею Трильовського: деталі Сьогодні у Львові перекритий рух вулицею Трильовського: деталі У зв’язку з ліквідацією аварійного витоку тепломережі над проїжджою частиною дороги, рух транспорту вулицею Трильовського, 1-9 перекритий до 17:00 год. Про це повідомили в управлінні інженерного господарства Львівської міської ради.
  • П’ять фактів про приховані можливості ОСББ П’ять фактів про приховані можливості ОСББ Минулого року Верховна рада з метою реформування житлово-комунального сектору і передачі повноважень з управління багатоквартирними будинками власникам квартир суттєво змінила Закон України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку». Однією зі складових такої реформи стали зміни до Земельного кодексу України, які дозволяють створеним ОСББ безкоштовно приватизувати прибудинкову територію. Марко Мандрусяк, юрист ТОВ «Західна Консалтингова Корпорація», розповів Tvoemisto.tv, чи може конкретний член ОСББ або третя особа безкоштовно отримати земельну ділянку у власність за рахунок ОСББ.
  • Податок на нерухомість: чи штрафуватимуть львів’ян, які не отримали рахунки Податок на нерухомість: чи штрафуватимуть львів’ян, які не отримали рахунки До 28 серпня львів’яни мають заплатити податок на нерухомість. Тим, хто не встигне оплатити рахунки, нарахують штрафну санкцію у розмірі 10% від суми податку. Коли термін перевищить 30 днів – штраф становитиме 20%. Про це Tvoemisto.tv повідомив Володимир Коваль, начальник управління зі збору податків із фізичних осіб ГУ ДФС у Львівській області.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Сахарова Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Сахарова Сьогодні, 8 липня, близько 12:20 години трапилася ДТП. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  •  У Львові суд заборонив будівництво готелю У Львові суд заборонив будівництво готелю Заходами представницького характеру прокуратура Львівської області захистила житлові права мешканців вул. Весела, 5 у м. Львові, попередивши там незаконне будівництво готелю. У Львові апеляційний суд заборонив будівництво готелю на вулиці Веселій, 5 у Львові, оскільки, як з’ясувалося, містобудівні умови було видано з порушенням, відповідно таке будівництво є незаконним. Про це інформують у прес-службі прокуратури Львівської області.
  • 11 пляжів Львівщини, де безпечно купатися 11 пляжів Львівщини, де безпечно купатися На території Львівщини близько 40 озер, з них 25 водойм облаштовані для купання, решта – для риболовлі. А водойм, де можна відпочити та безпечно купатися, значно менше, через їх багаторічне забруднення. На сьогодні безпечними для відпочинку є 11 пляжів області, інформує управління Держпродспоживслужби у Львові. На інших місцях масового відпочинку на водних об’єктах повинні бути встановлені таблички «Купання заборонено».
  • Професора Івана Самотоса поховають на Личаківському кладовищі Професора Івана Самотоса поховають на Личаківському кладовищі Учора, 7 липня відійшов у вічність Заслужений діяч мистецтв України, професор Іван Михайлович Самотос. Громада міста Львова висловлює співчуття рідним та близьким. Прощання та чин похорону відбудуться в суботу.
  • Львів’ян просять проголосувати за найкращий проект громадського простору Героїв Майдану Львів’ян просять проголосувати за найкращий проект громадського простору Героїв Майдану У Львові відкрили виставку робіт, надісланих на конкурс із облаштування громадського простору пам’яті Героїв Майдану. Оглянути проекти та залишити відгуки відсьогодні можна у Львівському будинку архітектора, що у Пороховій вежі (вул. Підвальна, 4; 2-й поверх) або в онлайні. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові на літній майданчик обвалилась штукатурка будинку. Фото У Львові на літній майданчик обвалилась штукатурка будинку. Фото Уночі, 7 липня, на літній майданчик, що знаходиться на вул. Вірменській, обвалилась штукатурка з будинку. Внаслідок чого навпіл розвалився стіл, що знаходиться безпосередньо на самому майданчику.
  • Ситуація на дорогах Львова: рух трамваїв у центрі заблоковано Ситуація на дорогах Львова: рух трамваїв у центрі заблоковано Нині, 8 липня, рух трамваїв у Львові заблоковано. Пов’язано це через те, що водій легкового авто наїхав на один із болардів, що розмежовують проїзну частину центру від пішохідної – зокрема площі Ринок.
  • Кількість людей, що отруїлися в кафе у Львові, зросла Кількість людей, що отруїлися в кафе у Львові, зросла Станом на учора, 7 липня, кількість постраждалих внаслідок гострої кишкової інфекції зросла до 19 людей. Усі вони пов'язують своє захворювання з вживанням продуктів харчування 4 липня у кафе «Імперія». Про це інформує Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України.
  • Данська компанія інвестує 2 млн євро для розширення виробництва у Львівській області Данська компанія інвестує 2 млн євро для розширення виробництва у Львівській області Данська компанія «Крагелюнд Феніче Холдинг АпС» планує збудувати в селі Лозино на Яворівщині виробниче приміщення загальною площею 7200 квадратних метрів. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 8 липня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів Львів'ян запрошують провести ніч у Митрополичих садах Митрополичі сади знову відкриють двері для відвідування. У рамках фестивалю «Ніч у Львові» 16-17 липня тут пройде низка творчих заходів. Львів’янам та гостям міста пропонують завітати на музично-поетичний вечір просто неба, на виставу у виконанні акторів-початківців та акустичний музичний реп-вечір.
  • В Україні втричі підняли штрафи за водіння у нетверезому стані В Україні втричі підняли штрафи за водіння у нетверезому стані В Україні збільшили штрафні санкції за водіння у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомив народний депутат Єгор Соболєв.
  • У Львові відкриють перехрестя вул. Стрийська-Франка: тролейбус №25 знову курсуватиме У Львові відкриють перехрестя вул. Стрийська-Франка: тролейбус №25 знову курсуватиме У Львові для проїзду відкриють перехрестя вулиць Стрийська – Франка. Громадський транспорт повернеться на свої маршрути. Про це повідомили в в ЛКП «Львівавтодор».
  • Львів’ян запрошують на зустріч із акторкою стрічки «Тіні забутих предків» Львів’ян запрошують на зустріч із акторкою стрічки «Тіні забутих предків» У Львівському палаці мистецтв відбудеться зустріч із української акторкою, виконавицею ролі Марічки у фільмі Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», Ларисою Кадочниковою. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Як розвантажити вул. Коперника у Львові: поліція закликає до відповідальності Як розвантажити вул. Коперника у Львові: поліція закликає до відповідальності У Львові у зв’язку з ремонтними роботами частина вулиць закрита для руху транспорту. Відтак, на багатьох дорогах, в тому числі й у центрі міста, складно проїхати. Також рух ускладнено через припарковані автомобілі, зокрема така ситуація склалась на вулиці Коперника. Tvoemisto.tv поцікавилось у патрульної служби Львова, чи можливо розчистити вулицю від припаркованих авто, які повністю перекрили одну із смуг.
  • Помер заслужений діяч мистецтв Іван Самотос Помер заслужений діяч мистецтв Іван Самотос Сьогодні, 7 липня, відійшов у вічність Заслужений діяч мистецтв України, професор Іван Михайлович Самотос. Про це інформують у прес-службі міськради
  • У Львові встановлять перші тренажери для собак просто неба У Львові встановлять перші тренажери для собак просто неба У неділю, 10 липня у Львові на території першого тренувально-вигульного майданчика для собак в парку ім. Івана Франка буде встановлено тренажери для активних занять. Також тут відбудеться майстер-клас з їхнього використання. Початок – о 12.00 год. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Європарламенті схвалили прискорення безвізового режиму для України У Європарламенті схвалили прискорення безвізового режиму для України Комітет Європарламенту із закордонних справ схвалив рекомендації щодо прискорення надання Європейським Союзом Україні безвізового режиму.
  • У Львові порушили кримінальне провадження через масове отруєння  у кафе У Львові порушили кримінальне провадження через масове отруєння у кафе У Львові відкрили кримінальне провадження у зв’язку з масовим отруєнням у кафе, внаслідок якого було госпіталізовано 12 осіб. Про це інформує прес-служба Національної поліції.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про податкові зміни у бізнесі На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про податкові зміни у бізнесі Які зміни у ДФС Львівщини спростять діяльність львівського бізнесу? Про це говоритимуть 7 липня під час зустрічі, організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів» та Комітетом Підприємців Львівщини.
  • Українці пропонують скасувати угоду про малий прикордонний рух з Польщею Українці пропонують скасувати угоду про малий прикордонний рух з Польщею Петиція з приводу скасування Угоди про малий прикордонний рух з’явилась на сайті глави держави у вівторок, 5 липня. За цей час вона отримала 523 підписи з 25 000 необхідних.
  • У Львові госпіталізували 12 осіб із гострою кишковою інфекцією: деталі У Львові госпіталізували 12 осіб із гострою кишковою інфекцією: деталі За інформацією Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф, 6 липня о 09:30 год. зафіксовано групове захворювання, що проявляється симптомами гострої кишкової інфекції. Загалом госпіталізовано 12 осіб. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові відбудеться міжнародний тенісний турнір У Львові відбудеться міжнародний тенісний турнір Уже цієї неділі у Львові стартує престижний міжнародний тенісний турнір. Триватиме він рівно тиждень, а на змагання з’їдуться спортсмени із 27 країн світу. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!