Новини
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вул.Стрийській Ситуація на дорогах Львова: затор на вул.Стрийській Нині, 17 червня, у зв’язку з ремонтними роботами, утворився затор на вул. Стрийській. Машини стоять у два боки: як на виїзді зі Львова, так і у сторону центру.
  • Нині на кордоні з Польщею черга із понад тисячі автівок Нині на кордоні з Польщею черга із понад тисячі автівок Сьогодні, 17 червня, на кордоні з Польщею утворилась черга із 1 630 автомобілів. Про це інформує Державна прикордонна служба України-Західний кордон.
  • Куди українці можуть подорожувати без віз у 2016 році. Перелік країн Куди українці можуть подорожувати без віз у 2016 році. Перелік країн Виявляється, у розпорядженні пересічного українця понад 100 країн, а це майже половина світу, куди можна потрапити без візової бюрократії. Пропонуємо їх перелік
  •  «Нова пошта» запускає у Львові доставку в день відправлення «Нова пошта» запускає у Львові доставку в день відправлення Відтепер клієнтам компанії «Нова пошта» доступна нова послуга – доставка з Києва до Дніпра, Одеси, Харкова та Львова у день відправки. Також можна замовити доставку день у день з цих міст до столиці. Послуга доступна всім клієнтам «Нова пошта» і діє для всіх видів відправлень.
  • Сьогодні частина Львова – без води. Адреси Сьогодні частина Львова – без води. Адреси Сьогодні, 17 червня, у зв’язку з ремонтними роботами, частина Львова залишиться без води.
  • Стартувала трансляція матчу української збірної у рамках Євро-2016 Стартувала трансляція матчу української збірної у рамках Євро-2016 Сьогодні, 16 червня, національна збірна України проведе другий матч в рамках Чемпіонату Європи з футболу 2016 року. У цьому поєдинку суперником синьо-жовтих стане збірна Північної Ірландії.
  • «Доктора Пі» етапували до Львова. 6 фактів про Андрія Слюсарчука «Доктора Пі» етапували до Львова. 6 фактів про Андрія Слюсарчука «Доктора Пі», або Андрія Слюсарчука, який відбував покарання у Полицькій виправній колонії на Рівненщині, етапували до попереднього місця ув'язнення у Львівський слідчий ізолятор.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 17 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Сьогодні кілька вулиць у Львові без гарячої води. Коли відновлять? Сьогодні кілька вулиць у Львові без гарячої води. Коли відновлять? Сьогодні, 16 червня, у зв’язку із ремонтом, який проводить ЛКП «Львівтеплоенерго» у мешканців кількох вулиць Франківського району не має гарячої води. Журналісти Tvoemisto.tv дізналися, коли завершать роботи та відновлять гаряче водопостачання.
  • Завтра частина Львова буде без води. Адреси Завтра частина Львова буде без води. Адреси Як проінформували у ЛМКП «Львівводоканал», у зв’язку з ремонтними роботами на вулиці Зубрівська, 1, завтра, 17 червня, у частині Сихівського району тимчасово припинять подачу води.
  • Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція Сьогодні на Львівщині найбільші електростанції працюють на вугіллі. Їхня робота спричиняє викиди в атмосферу вуглекислого газу, який є основною причиною глобального потепління. Одним з альтернативних, відновлюваних джерел енергії, використання якого зростає і в Україні, є енергія вітру. Tvoemisto.tv довідалося в представників ТОВ «Еко-Оптіма», що є оператором вітроелектростанції «Старий Самбір – 1», яке майбутнє цього напрямку енергетики в Україні, зокрема, на Львівщині.
  • Завтра у Львові обговорять, хто відповідає за здоров Завтра у Львові обговорять, хто відповідає за здоров'я мешканців міста Як повинна відбуватись комунікація між лікарем та пацієнтом? Як використати міжнародний досвід для покращення медичної сфери у Львові? Про це говоритимуть 17 червня під час зустрічі «Лікар чи пацієнт: хто відповідає за здоров'я львів'ян?», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • У Львові представили нового прокурора області У Львові представили нового прокурора області Сьогодні, 16 червня, у Львові представили нового прокурора області. Ним став Юрій Квятківський.
  • В Україні тепер кожна третя пісня на радіо буде україномовною В Україні тепер кожна третя пісня на радіо буде україномовною Верховна Рада проголосувала за закон, який встановлює 35-відсоткові квоти для пісень українською мовою в радіоефірі. За відповідне рішення проголосувало 268 депутатів.
  • Сьогодні національна збірна України грає проти Ірландії: де подивитись? Сьогодні національна збірна України грає проти Ірландії: де подивитись? Сьогодні, 16 червня, національна збірна України проведе другий матч в рамках Чемпіонату Європи з футболу 2016 року. У цьому поєдинку суперником синьо-жовтих стане збірна Північної Ірландії.
  • Як не придбати автівку з підробленими номерами Як не придбати автівку з підробленими номерами У регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області зазначають, що бувають випадки, коли під час огляду транспортних засобів виявляють так звані автомобілі-двійники - повністю ідентичні, включно з номерами агрегатів та номерними знаками автомобілі. Фахівці сервісного центру радять, як вберегтися від такої покупки.
  • Сміття зі Львова більше не прийматимуть у Луцьку Сміття зі Львова більше не прийматимуть у Луцьку Мер Луцька Микола Романюк повідомив про припинення прийому сміття зі Львова на полігон біля села Брище Луцького району. Причина даного рішення – протест мешканців. Про це мер заявив на своїй сторінці у соцмережі.
  • На кордоні з Польщею черга із понад тисячі авітовок На кордоні з Польщею черга із понад тисячі авітовок Сьогодні, 16 червня, на кордоні з Польщею утворилась черга із 1 630 автомобілів. Про це інформує Державна прикордонна служба України-Західний кордон.
  • У Львові планують запровадити автобусні маршрути на Високий Замок У Львові планують запровадити автобусні маршрути на Високий Замок У Львові запровадять два нові автобусні маршрути – Під Дубом-Високий Замок та вул. Золота-Стадіон СКА. Протягом місяця маршрути працюватимуть в експериментальному режимі. Таке рішення під час засідання у вівторок, 7 червня, ухвалила профільна депутатська комісія Львівської міськради.
  • Сьогодні ще частині львів’ян відновлять водопостачання Сьогодні ще частині львів’ян відновлять водопостачання Гідравлічні випробовування у Львові на стадії завершення. Тож ще частина будинків у Львові сьогодні, 16 червня, отримає гарячу воду.
  • Львів Львів'ян просять допомогти зібрати кошти на лікування 4-річного Юрка У хлопчика гостра лімфобластна лейкемія, ранній ізольований кістково-мозковий рецедив. Юрко хворіє ще з 2014 року, з вересня місяця він перебував у відділенні гематології ЗУСДМЦ.
  • Електронні петиції стали доступними для усіх мешканців Львівщини Електронні петиції стали доступними для усіх мешканців Львівщини Від сьогодні, 15 червня, стартує новий сервіс для мешканців Львівської області – електронні петиції. Відтак, кожен громадянин зможе донести свої ініціативи та пропозиції до органу місцевого самоврядування – Львівської обласної ради.
  • Одна із авіакомпаній дарує українцям 25 євро знижки на кожен квиток Одна із авіакомпаній дарує українцям 25 євро знижки на кожен квиток До свого ювілею «Lufthansa» дарує українцям 25 євро знижки на кожен квиток. Квитки зі знижкою можна буде придбати до кінця липня на всі рейси з вильотом до кінця жовтня.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 16 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • На Львівщині поліцейського викрили на хабарі На Львівщині поліцейського викрили на хабарі Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила на хабарі працівника дозвільної системи Яворівського відділу Нацполіції на Львівщині. Про це інформують у прес-службі прес-служба УСБ України у Львівській області.
  • Львів’ян кличуть на виставку проектів громадських просторів Львів’ян кличуть на виставку проектів громадських просторів 15-19 червня у рамках проекту «Майстерня міста» у дворику львівської Ратуші відбудеться виставка концепцій оновлення громадських просторів Львова, розроблених студентами Львівської Політехніки та Національного Лісотехнічного університету. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян закликають відтермінувати поїздки до Польщі Львів’ян закликають відтермінувати поїздки до Польщі Через неритмічну роботу польських митників на українсько-польському кордоні біля пунктів пропуску утворилися черги автомобілів. Зважаючи на це, українські митники не штрафуватимуть водіїв авто з іноземною реєстрацією за протермінування перебування транспортного засобу на території України у межах однієї доби. Про це інформують у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові ремонтують електротранспорт. Де та коли їздитиме оновлений трамвай? У Львові ремонтують електротранспорт. Де та коли їздитиме оновлений трамвай? У Львові модернізували трамвай «Tatra» 1984 року випуску. У ньому встановили нові панорамні вікна, замінили електрику і обшивку. Цей трамвай уже виїхав на випробування.
  • Активіст зі Львова через суд зобов Активіст зі Львова через суд зобов'язав Антикорупційне бюро писати українською Сьогодні, 15 червня, викладач та активіст зі Львова Святослав Літинський виграв суд у Національного Антикорупційного Бюро України. Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав НАБУ перекладати державною мовою документи і статті офіційного та неофіційного характеру.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про початкову школу На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про початкову школу Сьогодні,15 червня, під час зустрічі «REстарт початкових шкіл: львівський досвід та світові практики», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів», обговорять, як покращити початкову освіту, спростити процедуру прийому до спеціалізованих навчальних закладів та на скільки потрібно реформувати початкову освіту, щоб наблизитись до найкращих світових практик. На Tvoemisto.tv вже стартувала онлайн-трансляція розмови.
  • На кордоні з Польщею черга із 2 тисяч автівок На кордоні з Польщею черга із 2 тисяч автівок На пунктах пропуску на кордоні України і Польщі скупчилися загалом понад 2000 автомобілів. Про це повідомляється на сторінці "Державна прикордонна служба України-Західний кордон" у Facebook.
  • У Львові хочуть, щоб контроль за пасажирами у трамваях здійснювали учасники АТО У Львові хочуть, щоб контроль за пасажирами у трамваях здійснювали учасники АТО З 25 травня у львівських трамваях скасували службу контролю за пасажирами, що їздять без квитка. Хто нині перевіряє громадян, як відповідне рішення вплинуло на виручку ЛКМП «Львівелектротранс», а також про те, чому у підприємство будуть набирати військових, що відслужили в АТО дізналось Tvoemisto.tv
  • На Львівщині відремонтують ще дві дороги На Львівщині відремонтують ще дві дороги Із початку червня ведуться підготовчі роботи з влаштування асфальтобетонного покриття на автомобільних дорогах С 141208 Пустомити - Оброшино та С 141205 Пустомити – Поршна. Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг у Львівській області.
  • У Львові відзначать 15-ту річницю візиту Папи Івана Павла ІІ. Перелік заходів У Львові відзначать 15-ту річницю візиту Папи Івана Павла ІІ. Перелік заходів Цьогоріч минає 15 років з часу візиту св. Папи Івана Павла ІІ до України: 26 червня 2001 року понтифік приїхав до Львова. Тоді Папа відвідав кілька святинь міста та провів зустріч із молоддю на площі перед храмом Різдва Богородиці на Сихові.
  • На сміттєзвалищі поблизу Львова тривають пошукові роботи На сміттєзвалищі поблизу Львова тривають пошукові роботи Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, сьогодні на полігоні ТПВ у Грибовичах будуть продовжені пошукові роботи.
  • Мандрівникам радять оминати сьогодні один з пунктів пропуску на Львівщині Мандрівникам радять оминати сьогодні один з пунктів пропуску на Львівщині Сьогодні, 15 червня, подорожуючим радять оминати один з пунктів пропуску на Львівщині.
  • З липня у Львові вдвічі зросте вартість тарифів на тепло і гарячу воду З липня у Львові вдвічі зросте вартість тарифів на тепло і гарячу воду У Львові з 1 липня 2016 року зростуть тарифи на тепло і гарячу воду. Про це інформують у ЛМКП «Львівтеплоенерго»
  • Сьогодні у частини Львова будуть проблеми із водопостачанням Сьогодні у частини Львова будуть проблеми із водопостачанням Сьогодні, 15 червня, ЛМКП «Львівводоканал» будуть виконувати роботи по підключенню прокладеної ділянки магістрального водогону «Винники-Довга». У зв’язку з цим частина мешканців Львова, а також у Винників будуть мати проблеми із водопостачанням.
  • Львівські ІТ-фахівці стали донорами крові для дітей. Фоторепортаж
Львівські ІТ-фахівці стали донорами крові для дітей. Фоторепортаж Сьогодні, 14 червня, у межах Всесвітнього дня донора крові у львівській ІТ-компанії SoftServe було організовано «пункт здачі» крові. Відтак 55 працівників стали донорами крові для дітей. Tvoemisto.tv поцікавилось у ініціаторів, що потрібно, щоб організувати такий мобільний «пункт здачі» крові на підприємстві, кому віддадуть кров та чим така процедура корисна і для донора.
  • У Львові задимівся трамвай. Призупинено рух У Львові задимівся трамвай. Призупинено рух Як повідомили в ЛКП «Львівелектротранс», на вул Кн. Ольги задимівся трамвай №3. Аварійні служби вже на місці. Рух трамваю буде відновлено найближчим часом.
  • У Львові через ремонт тимчасово не курсуватимуть два тролейбуси У Львові через ремонт тимчасово не курсуватимуть два тролейбуси У зв’язку з проведенням ремонтних робіт на перехресті вулиць І.Франка – Стрийська тимчасово не курсують тролейбуси №11 та №25. За попередньою інформацією ремонт триватиме до 12 липня цього року.
  • Цього тижня у Львові стартує Фестиваль Давньої Музики Цього тижня у Львові стартує Фестиваль Давньої Музики Цьогоріч традиційний XIV Фестиваль давньої музики у Львові відбудеться у Львові з 17 до 30 червня. Його вирішили присвятити пам'яті його засновника та мистецького керівника – відомого львівського музикознавця, композитора та громадського діяча Романа Стельмащука, який передчасно помер у 2015 році.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 15 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Facebook з У Facebook з'явилася можливість додавати відеокоментарі Найбільша соцмережа світу додала можливість завантажувати відео в коментарі. Раніше їх дозволялося публікувати тільки за допомогою посилання.
  • Завтра у Львові обговорять актуальні питання початкової освіти Завтра у Львові обговорять актуальні питання початкової освіти Як покращити початкову освіту? Як спростити процедуру прийому до спеціалізованих навчальних закладів та на скільки потрібно реформувати початкову освіту, щоб наблизитись до найкращих світових практик? Про це говоритимуть 15 червня під час зустрічі, організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • Львів’ян попереджають про перебої з водопостачанням Львів’ян попереджають про перебої з водопостачанням 15-16 червня у Винниках та Личаківському районі будуть перебої з водопостачанням. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • На Львівщині жінка народила дитину в потязі На Львівщині жінка народила дитину в потязі Сьогодні у регіональному потязі №804 сполученням Львів – Рівне народилася маленька українка. Допомогла породіллі провідниця моторвагонного депо Здолбунів Олена Крижанівська. Через непередбачувану ситуацію потяг відправився зі станції Броди на 14 хвилин пізніше. Про це інформує прес-служба відомства.
  • Нетверезий водій маршрутки спричинив у Львові дві ДТП і намагався втекти. Доповнено Нетверезий водій маршрутки спричинив у Львові дві ДТП і намагався втекти. Доповнено Водій маршрутки у нетверезому стані у Львові став причиною двох ДТП, пошкодив автомобілі та намагався втекти з місця події. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Львова.
  • В Україні діятимуть ЖЕКи, доки мешканці обиратимуть управителя будинку В Україні діятимуть ЖЕКи, доки мешканці обиратимуть управителя будинку Сьогодні, 14 червня, Верховна Рада прийняла законопроект «Про внесення змін до статті 13 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Відтак, питання щодо надання послуг з утримання багатоповерхівок на час визначення їхніх управителів буде врегульоване на законодавчому рівні. Про це повідомляє «Урядовий портал».
  • На Грибовицькому сміттєзвалищі продовжують шукати комунальника. Схема робіт На Грибовицькому сміттєзвалищі продовжують шукати комунальника. Схема робіт За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, станом на 10.00 год. 14 червня ситуація на полігоні ТПВ у Грибовичах контрольована, підрозділи ГУ ДСНС України у Львівській області перебувають в черговому режимі, проводиться спостереження за пожежною обстановкою схилу сміттєзвалища.
  • В Україні з’явиться пам’ятна монета до ювілею Івана Миколайчука. Фото В Україні з’явиться пам’ятна монета до ювілею Івана Миколайчука. Фото Національний банк України з 15 червня вводить в обіг пам’ятну монету, присвячену актору, режисеру і сценаристу Івану Миколайчуку (1941-1987). Про це інформує веб-сайт НБУ.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Зеленій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Зеленій Сьогодні, 14 червня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Зеленій.
  • На вулиці Городоцькій у Львові облаштують 4 км велодоріжки На вулиці Городоцькій у Львові облаштують 4 км велодоріжки Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради уклав угоду на будівництво велосипедної доріжки на вулиці Городоцькій (від вулиці Чернівецької до Ряшівської) з ТОВ «Теко Лімітед» вартістю 7,34 млн грн. Про це йдеться у Віснику державних закупівель.
  • У чергах на кордоні з Польщею нині стоять понад 1000 автівок У чергах на кордоні з Польщею нині стоять понад 1000 автівок Сьогодні, 14 червня, на кордоні з Польщею утворилися черги із автівок. Про це інформує прес-служба Державної прикордонної служби України-Західний кордон.
  • НБУ запускає систему отримання адмінпослуг онлайн: як це працює. Інфографіка НБУ запускає систему отримання адмінпослуг онлайн: як це працює. Інфографіка Національний банк України на своєму офіційному сайті повідомив про те, як працює система дистанційної ідентифікації клієнтів банків BankID. Пропонуємо детальну інфографіку.
  • У Львові встановлять Ратушу, яку зможуть «бачити» люди із вадами зору У Львові встановлять Ратушу, яку зможуть «бачити» люди із вадами зору Львів'яни розпочали роботу над виготовленням бронзового макета Львівської ратуші. Зараз створюють макет з м'якого перехідного матеріалу, опісля його відливатимуть у бронзі. Про це інформують у прес-службі міста.
  • У Львові запровадили онлайн-трансляцію будівництво IT House У Львові запровадили онлайн-трансляцію будівництво IT House IT House – будинок для ІТ фахівців, запустив живу трансляцію. Відтепер можна наживо дивитися, як будується цей дім. IT House – це пілотний проект Lviv IT Cluster, побудова інноваційного житла для ІТ фахівців. Про це інформують у прес-службі міськради.
  •  У Львові будівлю Ратуші охоронятимуть нацгвардійці У Львові будівлю Ратуші охоронятимуть нацгвардійці Із метою захисту громадського порядку та забезпечення належного функціонування адміністративної будівлі Львівської міської ради, ЛКП «Муніципальна дружина» укладе угоду з Національною гвардією України про охорону будівлі Ратуші. Відповідне рішення прийняв сьогодні, 13 червня, виконавчий комітет ЛМР.
  •  Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 14 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові обрали компанію, яка проведе Wi-Fi у центрі міста У Львові обрали компанію, яка проведе Wi-Fi у центрі міста Виконавчий комітет визначив переможця конкурсу для встановлення безкоштовних точок доступу до мережі інтернет у центральній частині міста. Ним стало ТзОВ «НОРМАТЕК, ІНК», яке є частиною групи компанії «Воля». Про це інформують у прес-службі міськради.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!