Новини
  • Ремонт яких львівських вулиць планують завершити цьогоріч Ремонт яких львівських вулиць планують завершити цьогоріч Як розповів начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець, цього року у Львові планують закінчити ремонт вулиць Богданівської та Мечникова, а також облаштують виїзд з вулиці Пулюя на вулицю Кульпарківську.
  • «Арена Львів» стала рекордсменом за кількістю проведених футбольних матчів «Арена Львів» стала рекордсменом за кількістю проведених футбольних матчів Сьогодні, 30 травня, стадіон «Арена Львів» був внесений до Реєстру рекордів за показником «Найбільша кількість проведених матчів на стадіоні впродовж 31 дня», при цьому бралась до уваги кількість матчів проведена за період з 01 квітня до 01 травня.
  • Завтра у Львові говоритимуть про новий Статут міста. Де подивитися? Завтра у Львові говоритимуть про новий Статут міста. Де подивитися? Завтра, 31 травня, під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv "Твоє місто Львів" спільно з управлінням "Секретаріат ради" ЛМР, говоритимуть про те, які основні положення статуту територіальної громади Львова та як статут міста допоможе львів’янам впливати на прийняття важливих рішень.
  • Завтра частина Львова залишиться без води. Адреси Завтра частина Львова залишиться без води. Адреси За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», завтра, 30 травня, проводитимуть роботи з переврізки новозбудованого водопроводу на вулиці Івана Франка, біля консульства Польщі.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 31 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян просять привозити рукавиці і распіратори до сміттєзвалища Львів’ян просять привозити рукавиці і распіратори до сміттєзвалища Зараз для пошуку пожежників, які опинилися під завалами Грибовицького сміттєзвалища, бракує грубих рукавиць і респіраторів. Привозити їх потрібно безпосередньо на сміттєзвалище. Про це у спільноті «Варта-1» у Facebook написав Ігор Зінкевич, депутат Львівської міськради, який зараз перебуває на місці події.
  • У Львові проведуть дитячий велопробіг. Як долучитися? У Львові проведуть дитячий велопробіг. Як долучитися? У неділю, 5 червня, о 13:00 годині на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка, що на вулиці Університетській, 1, відбудеться дитячий велопробіг «Малеча на роверах». Реєстрація учасників розпочнеться о 13:00 годині на площі біля пам'ятника Івану Франку.
  • Поблизу Львова пожежники потрапили під зсув на сміттєзвалищі: деталі Поблизу Львова пожежники потрапили під зсув на сміттєзвалищі: деталі Сьогодні, 30 травня, приблизно о 15:30 на сміттєзвалищі в Грибовичах, що біля Львова, стався зсув сміття. Як повідомив Tvoemisto.tv речник речник ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туронцев, наразі під завалами опинилися 3 людей.
  • Львів’ян просять допомогти хворій на лейкемію дівчині. Оновлено Львів’ян просять допомогти хворій на лейкемію дівчині. Оновлено У мешканки містечка Городок, що поблизу Львова, Ірини Іванчак діагностувала лейкемію. Наразі дівчині потрібна донорська кров.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Городоцькій Сьогодні, близько 15:00 години, у Львові на вулиці Городоцькій трапилася ДТП. У зв'язку із цим на вказаній ділянці дороги рух значно ускладнений.
  • Цього тижня у Львові стартує «Майстерня міста». Програма Цього тижня у Львові стартує «Майстерня міста». Програма Цьогорічна «Майстерня міста» діятиме у Львові впродовж 3-19 червня. Основне місце проведення заходу – сквер «На валах», що біля Порохової вежі. Відповідні альтанки у сквері встановлять напередодні – 1 червня. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові біля торфовища встановлять протипожежний водопровід У Львові біля торфовища встановлять протипожежний водопровід У Львові на вул. Шевченка, неподалік торфовища, облаштують протипожежний водопровід. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львівських підприємців запрошують взяти участь у конкурсі платників податків Львівських підприємців запрошують взяти участь у конкурсі платників податків Щорічний Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків» започатковано Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація платників податків України». Головною цілю цього знакового суспільно- економічного проекту є поширення інформації про його учасників і переможців, а також популяризація основних принципів чесного ведення бізнесу.
  • На дорогах Львівщини обмежили рух вантажівок На дорогах Львівщини обмежили рух вантажівок На автодорогах Львівщини в літній період запроваджено обмеження руху великовагового транспорту в денний час доби. Про це повідомляють у прес-службі служби автомобільних доріг у Львівській області.
  • З нагоди Дня захисту дітей маленьких львів’ян запрошують у театр тіней З нагоди Дня захисту дітей маленьких львів’ян запрошують у театр тіней У середу, 1 червня, у День захисту дітей, у Львові проведуть для дітей учасників АТО та дітей із вадами слуху в інтерактивному музеї «D.S. Таємна аптека» безкоштовні вистави дитячого зразкового театру-студії «Чарівна Скринька».
  • Які дороги у Львові закриті для руху транспорту: перелік Які дороги у Львові закриті для руху транспорту: перелік У зв’язку з ремонтними роботами ряд доріг у Львові закриті для руху транспорту. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Мандрівка львівськими озерами Мандрівка львівськими озерами Львів’яни часто нарікають, що їм бракує річки. Однак, далеко не кожен знає, що в нашому місті є понад 80 водойм. Чимало з них – у занедбаному стані, але є вдосталь і таких, які перетворилися на улюблені місця відпочинку. Мешканців не зупиняє навіть той факт, що в жодній з них купатися не можна. Офіційно. Журналісти Tvoemisto.tv спробували не просто підготувати підбірку унікальних львівських водойм, а й розповісти про них те, чого ви, можливо, ще не знали. Ми побували у місцях, де можна відпочити душею, відволіктися від повсякденних турбот і насолодитися природою. Деякі з цих озер мають великий потенціал, але все ще чекають на перевтілення. А деякі тим часом стають прикладом того, як львів’яни беруть ініціативу в свої руки та власними зусиллями приводять їх до ладу.
  • Маленьких львів’ян запрошують у бібліотеки міста на Дні мандрів Маленьких львів’ян запрошують у бібліотеки міста на Дні мандрів У вівторок, 31 травня, у Львові стартують Дні мандрів «Європейська веремія». З цієї нагоди у бібліотеках міста проведуть низку заходів для дітей. Пропонуємо їх програму.
  • У Львові з середи частина автобусів курсуватиме за зміненими маршрутами У Львові з середи частина автобусів курсуватиме за зміненими маршрутами Із середи, 1 червня, у Львові стартують аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі на вул.Городоцькій, 166. У зв’язку з цим ряд маршруток курсуватиме зі змінами у русі.
  • Що заважає українцям займатися бізнесом? Інфографіка Що заважає українцям займатися бізнесом? Інфографіка У рейтингу Doing Business, який заміряє умови для ведення бізнесу, Україна займає 83 місце. Експерти з TNS та Національної ради реформ вирішили дослідити умови для бізнесу зсередини, у зв’язку з чим опитали українських підприємців про те, що зараз мотивує почати свою справу, а що заважає цьому.
  • Сьогодні на Львівщині на кордоні з Польщею черги зі 700 автівок Сьогодні на Львівщині на кордоні з Польщею черги зі 700 автівок Станом на 8:00 год понеділка, 30 травня на кордоні України і Польщі у шести пунктах пропуску утворилися черги, в яких у сумі стояли 700 автомобілів. Про це передає прес-служба Державної прикордонної служби України - Західний кордон
  • Біля Львова ліквідували пожежу на сміттєзвалищі Біля Львова ліквідували пожежу на сміттєзвалищі Станом на 7:40 год, понеділка, 30 травня, пожежу на Гриовицькому сміттєзвалищі ліквідовано.
  • У Львові відбулося змагання для позашляховиків. Фото У Львові відбулося змагання для позашляховиків. Фото У Львові на території колишнього танкодрому поруч стадіону «Арена Львів» у неділю, 29 травня, відбувся перший етап Кубку по джип тріалу. Традиційно саме тут організовує змагання для позашляховиків клуб «Львів 4×4».
  • В Україні мають перевірити усі будинки для людей літнього віку В Україні мають перевірити усі будинки для людей літнього віку В усіх регіонах України органи виконавчої влади повинні провести перевірки об'єктів, в яких проживають люди похилого віку.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Tvoemisto.tv пропонує дізнатися, чим жив Львів упродовж минулого тижня із 22 до 29 травня.
  • Частина Залізничного району у Львові нині без води. Коли відновлять? Частина Залізничного району у Львові нині без води. Коли відновлять? Сьогодні, 29 травня, у Залізничному районі Львова на перехресті вулиць Симона Петлюри та Садової стався витік води. Нині на місці пригоди працюють спеціалісти ЛКП «Львівводоканал».
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 30 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У мережі стартував флешмоб «Горішні Плавні – це круто!» У мережі стартував флешмоб «Горішні Плавні – це круто!» У мережі розпочався флешмоб на підтримку нової назви Комсомольська, який у результаті декомунізації став Горішніми Плавнями. Активісти пропонують сфотографуватися з плакатом «Горішні Плавні – це круто!», тим самим підтримати історичну назву міста. Всі фото розміщують у соцмережах із хештегом ГорішніПлавні.
  • Біля Львова відучора горить сміттєзвалище: деталі Біля Львова відучора горить сміттєзвалище: деталі Поблизу Львова понад півдоби горить Грибовицьке сміттєзвалище. Займання, яке сталося ще в суботу ввечері, у неділю гасять сім пожежних автомобілів.
  • Львів’ян запрошують молитовно вшанувати чудотворну ікону. Де та коли? Львів’ян запрошують молитовно вшанувати чудотворну ікону. Де та коли? Сьогодні, 29 травня, в Архикатедральному Соборі святого Юрія, що на площі св. Юра, 5, вшановуватимуть Теребовлянську чудотворну ікону Богородиці. Львів’ян запрошуютьдолучатись. Початок – о 17:00 годині.
  • У Львові триває перше Свято бороди. 10 фото У Львові триває перше Свято бороди. 10 фото Учора, 28 травня, у Центральному Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького розпочалося перше у Львові Свято бороди. Пропонуємо 10 фото «бородатих» забав.
  • Нині львів Нині львів'янам показуватимуть раритетні трамваї. Де подивитися? У неділю, 29 травня, із 10:00 до 17:00 години ЛКП «Львівелектротранс» разом із ГО «Львів’яни за електротранспорт» проводять спільну акцію «День відкритих дверей у трамвайному депо». Подія відбудеться на території трамвайного депо № 1 на вулиці Городоцькій, 185. Вхід вільний.
  • Сьогодні у Львові ситуативно перекриватимуть рух: маршрут Сьогодні у Львові ситуативно перекриватимуть рух: маршрут Сьогодні, 29 травня, із 12:00 до 15:30 години Курія Львівської Архідієцезії Римо-католицької церкви в Україні з нагоди Урочистого Свята Божого Тіла проведе процесійну ходу містом. У зв’язку із цим ситуативно перекриватимуть рух транспорту.
  • Львів долучився до проведення рекордного уроку англійської мови Львів долучився до проведення рекордного уроку англійської мови Дійство відбулось на площі перед Оперним театром. До уроку долучились Андрій Садовий, міський голова Львова, Джеффрі Пайєтт, Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні, та представники Книги рекордів Гіннеса. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Укртелеком підвищує абонплату за радіоточку Укртелеком підвищує абонплату за радіоточку Укртелеком з 1 червня підвищить абонентську плату за користування радіоточкою для фізичних та юридичних осіб – бюджетних організацій на 13,3% – до 17 грн, передає. Небюджетні організації будуть платити 30,6 грн.
  • Львівські веловагони хочуть обладнати ще й кріпленнями для лиж Львівські веловагони хочуть обладнати ще й кріпленнями для лиж Тиждень тому, 20 травня, у перший рейс за маршрутом Львів-Мукачево-Львів відправилися вагони спеціально обладнані для велосипедів. Тепер веловагони планують удосконалити для перевезення лижного спорядження взимку.
  • Львівський кінний трамвай зобразили на новій пам’ятній монеті Львівський кінний трамвай зобразили на новій пам’ятній монеті Пам'ятна монета «Кінний трамвай» номіналом 5 гривень буде випущена тиражем 35 000 штук. Уведення нової монети відбулося 25 травня 2016 року. Про це інформують на сайті Національного Банку України.
  • У Львові облаштували унікальний етно дитмайданчик. Коли відкриття? У Львові облаштували унікальний етно дитмайданчик. Коли відкриття? У Музеї народної архітектури та побуту у Львові облаштували дитячий майданчик «Яворівська забавка». Це простір для маленьких відвідувачів гаю, де все виконано в етно стилі. Урочисте відкриття дитячого майданчика відбудеться 4 червня о 14:00.
  • Львів’ян запрошують на виставку про культуру та побут індіанців Львів’ян запрошують на виставку про культуру та побут індіанців Сьогодні, 27 травня, у рамках відзначення Днів Америки у Львівському музеї етнографії та художнього промислу відкрилася виставка про культуру та побут індіанців.
  • Львів’ян просять допомогти 15-річній дівчині, яка потребує пересадки нирки Львів’ян просять допомогти 15-річній дівчині, яка потребує пересадки нирки У п’ятнадцятирічної Анастасія Зінгіс ниркова недостатність останньої стадії. Дівчина потребує пересадки. Таку операцію готові зробити в Білорусі, але ціна – 1,5 млн грн –надто велика для родини. Львів’ян просять допомогти дівчинці у її боротьбі за життя.
  • Львів’янам покажуть 40 кращих українських світлин про благодійність Львів’янам покажуть 40 кращих українських світлин про благодійність Із 1 по 8 червня в Католицькому університеті (атріум філософсько-богословського факультету, вул. Хуторівка, 35а) на фотовиставці «Благодійність крізь призму об’єктива» презентуватимуть 40 фоторобіт за результатами однойменного VI Всеукраїнського фотоконкурсу, який організував Український форум благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України.
  • У неділю у Львові перекриватимуть рух транспорту: деталі У неділю у Львові перекриватимуть рух транспорту: деталі У неділю, 29 травня, із 12:00 до 15:30 години Курія Львівської Архідієцезії Римо-католицької церкви в Україні з нагоди Урочистого Свята Божого Тіла проведе процесійну ходу містом. У зв’язку із цим ситуативно перекриватимуть рух транспорту.
  • У Львові обговорять новий статут міста: де та коли? У Львові обговорять новий статут міста: де та коли? Які основні положення статуту територіальної громади Львова? Як статут міста допоможе львів’янам впливати на прийняття важливих рішень? Про це та інше говоритимуть 31 травня під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів» спільно з управлінням "Секретаріат ради" ЛМР.
  • Львів’ян кличуть на перше Свято бороди Львів’ян кличуть на перше Свято бороди Цими вихідними, 28-29 травня, у Парку культури та відпочинку імені Івана Франка відбудеться проходитиме перше у Львові Свято бороди.
  • Лекція Свободи від Святослава Вакарчука Лекція Свободи від Святослава Вакарчука Традиційну Лекцію Свободи на IV Львівському медіафорумі під час вручення Премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» прочитав кандидат фізико-математичних наук, лауреат Ордену Свободи за значний вклад у розбудову України, музикант та лідер гурту «Океан Ельзи», Святослав Вакарчук. Подаємо текст лекції.
  • На «Арені Львів» зустрінуться національні жіночі збірні України та Греції На «Арені Львів» зустрінуться національні жіночі збірні України та Греції У четвер,7 червня, о 19:00 на стадіоні «Арена Львів» пройде відбірковий матч до Чемпіонату Європи – 2017 серед національних жіночих збірних команд з футболу Україна – Греція.
  • Львів’янам представлять книгу національних рекордів Львів’янам представлять книгу національних рекордів 30 травня о 14:00 годині у залі міської ради експерти Національного Реєстру Рекордів зареєструють ці досягнення львів’ян під час презентації свого друкованого видання. Відбудеться презентація книги «Національний реєстр рекордів України – 2016».
  • У Львові пройдуть Дні японської культури. Програма У Львові пройдуть Дні японської культури. Програма Львів’ян а гостей міста запрошують на «Дні японської культури», які проходитимуть у місті із 10 до 12 червня на території Львівського Палацу Мистецтв.
  • Фото дня: у Львові відзначають свято Останнього дзвоника Фото дня: у Львові відзначають свято Останнього дзвоника 27 травня у школах відзначають закінчення навчального року. Цього дня майже у всіх школах міста пролунав останній дзвоник.
  • У Львові вперше відбудеться Чемпіонат України з фехтування У Львові вперше відбудеться Чемпіонат України з фехтування З 27 травня у Львові стартує чемпіонат України з фехтування серед дорослих у всіх видах зброї. Змагання триватимуть до 4 червня. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.
  • У Львові ввели мораторій на будівництво на дитячих та спортивних майданчиках У Львові ввели мораторій на будівництво на дитячих та спортивних майданчиках У Львові прийняли ухвалу, яка забороняє будівництво на території дитячих та спортивних майданчиків.
  • Сьогодні у Львові останній день перебуватиме унікальна реліквія Сьогодні у Львові останній день перебуватиме унікальна реліквія У суботу, 28 травня, у Архикатедральному Соборі святого Юра у Львові,що на площі святого Юра, 5, відбудеться завершальна молитва перед Ватиканською реліквією та обхід зі святинею навколо храму. Початок о 12:00 години.
  • Львів’яни здобули першість на чемпіонаті України з гірського бігу Львів’яни здобули першість на чемпіонаті України з гірського бігу Днями у смт. Славське завершився чемпіонат України з гірського бігу. У командній першості зі значним відривом тріумфувала збірна команда Львівської області. Про це повідомляють в управління фізичної культури і спорту Львівської облдержадміністрації.
  • Озера та пляжі Львівщини готують до купального сезону Озера та пляжі Львівщини готують до купального сезону З 1 червня у Львівській області офіційно розпочинається купальний сезон. Підготовчий процес до нього вже триває. Про це повідомляють у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.
  • У Львові реорганізують вечірні школи У Львові реорганізують вечірні школи Рішення з приводу реорганізації вечірніх шкіл у місті, прийняли учора, 26 травня, на сесії міськради. Мета відповідної ухвали – оптимізація навчальних закладів міста.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція Лекції Свободи Святослава Вакарчука. Наживо На Tvoemisto.tv стартувала трансляція Лекції Свободи Святослава Вакарчука. Наживо Сьогодні, 27 травня, у межах ІV Львівського медіафоруму відбудеться вручення тринадцятої премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» . Традиційно церемонію супроводжуватиме Лекція Свободи, яку щороку виголошує відома персона. Цьогоріч її виголосить лідер рок-гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.Подивитись її ми ви можете наживо
  • У Львові на одній з вулиць змінили організацію дорожнього руху. Схема У Львові на одній з вулиць змінили організацію дорожнього руху. Схема Частину вулиці Лисенка у Галицькому районі Львова зроблять односторонньою. Там же обмежать паркування. Таке рішення ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.
  • Сьогодні Святослав Вакарчук виголосить Лекцію Свободи Сьогодні Святослав Вакарчук виголосить Лекцію Свободи Сьогодні, 27 травня, у межах ІV Львівського медіафоруму відбудеться вручення тринадцятої премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» . Традиційно церемонію супроводжуватиме Лекція Свободи, яку щороку виголошує відома персона. Цьогоріч її виголосить лідер рок-гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.
  • Святослав Вакарчук у Львові прочитає Лекцію Свободи . Де подивитися онлайн? Святослав Вакарчук у Львові прочитає Лекцію Свободи . Де подивитися онлайн? Завтра, 27 травня, у межах ІV Львівського медіафоруму відбудеться вручення тринадцятої премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» . Традиційно церемонію супроводжуватиме Лекція Свободи, яку щороку виголошує відома персона. Цьогоріч її виголосить лідер рок-гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.
  • Львівських підлітків запрошують до унікального табору. Як потрапити? Львівських підлітків запрошують до унікального табору. Як потрапити? Хочете навчити своїх дітей самостійності та стійкості, а також подарувати незабутній відпочинок? Для творчих дітей організовують 12-ти денний табір Z'Camp - неформальний простір розвитку власної унікальності підлітків.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!