Новини
  • Львів’ян запрошують обговорити дієвість електронних петицій Львів’ян запрошують обговорити дієвість електронних петицій У четвер, 19 травня, о 18:30 у Першій Львівській Медіатеці обговорять систему електронних петицій. Львів’ян запрошують приходити з ідеями, що допоможуть покращити систему.
  • Львів – без гарячої води: за газ доведеться платити більше Львів – без гарячої води: за газ доведеться платити більше З 10 травня у більшої частини Львова відсутня гаряча вода. Пов’язано це із гідравлічними випробовуваннями, які щороку проводять у місті. Tvoemisto.tv дізналось, як відсутність гарячої води вплине на платіжку за газ.
  • Як львів’яни реагують на «жебраків»: програміст провів експеримент Як львів’яни реагують на «жебраків»: програміст провів експеримент Львівський програміст Богдан Прокопович провів соціальний експеримент про те, як львів’яни реагують на жебраків, скільки грошей їм готові віддати та чому не розуміють жартів. Для цього він півтори години просидів неподалік каплиці Боїмів із табличкою «Пишу код за їжу», що мала сприйнятись населенням як жарт. Його результати він висвітлив на своїй сторінці у facebook.
  • Detroit чи Silicon Valley? Яким ми хочемо бачити Львів Detroit чи Silicon Valley? Яким ми хочемо бачити Львів Під час дискусії, що відбулася 11 травня, підприємці, бізнес-консультанти, службовці міської ради та публічні інтелектуали обговорювали, які наслідки має успішно реалізований образ Львова як відкритого для інвестицій та туризму міста для добробуту і комфорту львів'ян.
  • Львів’ян запрошують вшанувати річницю депортації кримських татар Львів’ян запрошують вшанувати річницю депортації кримських татар У середу, 18 травня, в Україні вшановуватимуть 72-гу річницю депортації кримських татар зі своєї Батьківщини – Криму. З цієї нагоди у Львові також проведуть низку заходів.
  • У Львові два міських автобуси змінюють маршрути руху: деталі У Львові два міських автобуси змінюють маршрути руху: деталі Зважаючи на звернення мешканців та з метою покращення якості пасажирських перевезень, виконавчий комітет Львівський міської ради вніс зміни у маршрут руху міських автобусів № 2а та № 18. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують на фестиваль здоров’я Львів’ян запрошують на фестиваль здоров’я У середу, 18 травня, у Львові проведуть фестиваль здоров’я «Живи Активно!». Запрошують усіх небайдужих долучитися до події. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові планують демонтувати кіоски поблизу велодоріжок У Львові планують демонтувати кіоски поблизу велодоріжок У Львові планують демонтувати кіоски на вул. Зерновій, 2-4, оскільки вони стоять поблизу велодоріжки, а також встановлені самовільно. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат міськради Олег Шмід.
  • Цього тижня поблизу Львова розпочнуть будівництво притулку для ведмедів Цього тижня поблизу Львова розпочнуть будівництво притулку для ведмедів У четвер, 19 травня, об 11:00 відбудеться закладання першого каменя в будівництво Ведмежого притулку біля села Домажир Яворівського району.
  • Львів’ян закликають повідомляти про неправомірні дії поліцейських Львів’ян закликають повідомляти про неправомірні дії поліцейських Громадяни, котрі стали жертвами або очевидцями неправомірних або протиправних дій зі сторони працівників поліції Львівщини, обов’язково повинні звертатись із заявами у Головне управління Національної поліції у Львівській області та повідомляти про подібні випадки. З такою заявою звернувся до мешканців Львова та області т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія.
  • У «Львівській залізниці» ремонтують колії: як курсуватимуть електрички У «Львівській залізниці» ремонтують колії: як курсуватимуть електрички Для капітального ремонту колії перегону Рудки – Калинів, цю ділянку закриють для руху потягів із 16 – 21 травня з 08:50 до 18:50. Також для ремонту колії із 24 до 26 травня поїзди не їздитимуть на ділянці Ясиня – Рахів. Про це інформують у прес-службі Львівської залізниці.
  • На Львівщині проведуть перший в Україні чемпіонат світу з ракетомодельного спорту На Львівщині проведуть перший в Україні чемпіонат світу з ракетомодельного спорту Україна вперше приймає чемпіонат світу з ракетомодельного спорту. Право приймати змагання такого високого рівня наша країна виборола у штаб-квартирі Міжнародної авіаційної федерації. Проведуть чемпіонат на Львівщині. Про це інформують у прес-службі львівської облдержадміністрації.
  • Канада розглядає питання скасування віз українцям Канада розглядає питання скасування віз українцям Петиція щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до Канади набрала необхідну кількість голосів і незабаром буде передана до федерального парламенту.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 16 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 9 – 15 травня.
  • Львів’ян запрошують на благодійний велопробіг Львів’ян запрошують на благодійний велопробіг Львів’ян запрошують взяти участь у благодійному велопробігу. За зібрані кошти придбають інфузомати, які дозволять рятувати життя дітей-пацієнтів гематологічного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Львова. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові помер ресторатор Майкл Беттс У Львові помер ресторатор Майкл Беттс Сьогодні, 13 травня, у Львові помер Майкл Беттс.
  • У середу у Львові ввімкнуть сирени: містян просять зберігати спокій У середу у Львові ввімкнуть сирени: містян просять зберігати спокій У середу, 18 травня, з 14:40 до 15:00 год департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації проводитиме навчальне оповіщення населення Львова та області за сигналами цивільного захисту.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській У Львові на вул. Стрийській утворився затор. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv
  • У Львові відбудеться старт марафону електромобілів до Монте-Карло У Львові відбудеться старт марафону електромобілів до Монте-Карло Наступної неділі, 22 травня, на пл. Ринок у Львові стартує Електромобільний Марафон «Львів – Монте-Карло-2016». Марафон проходитиме вже вп’яте поспіль під патронатом Його Світлості Принца Монако Альбера II і мерів приймаючих міст. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Куди піти на вихідні у Львові.Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові.Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 14-15 травня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: Дні відкритих дверей у музеї, Дитячий форум, виставка картин для людей із вадами зору, а також низка фестивалів. Зокрема, у місті виставлять для почитання реліквії святого Івана Павла ІІ. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv
  • Укрзалізниця призначила додатковий поїзд до Львова Укрзалізниця призначила додатковий поїзд до Львова Для зручних подорожей напередодні вихідних на 20 та 27 травня Укрзалізниця призначила додатковий поїзд № 219/220 Київ – Івано-Франківськ – Чернівці, який курсуватиме через Львів. Про це інформують у прес-службі Укрзалізниці
  • Від магазинчику до виробництва та рекорду: солодка історія «Юрашок» Від магазинчику до виробництва та рекорду: солодка історія «Юрашок» Нещодавно Національний реєстр рекордів зафіксував кулінарне диво – найбільший в Україні будиночок з пряників. Цей рекорд встановила майстерня пряників «Юрашки», яка за два роки виросла в потужне виробництво, яке налічує більше 30 працівників, пекарів та художників.
  • У Львові Природознавчий музей запрошує юних дослідників на лекції та майстерні У Львові Природознавчий музей запрошує юних дослідників на лекції та майстерні Державний природознавчий музей НАН України збирає під своїм дахом науковців, що хочуть розповісти про наукові дослідження просто й цікаво і всіх, хто назбирав вже собі багато питань про природу – 14 і 15 травня буде нагода для всіх поспілкуватися з науковцями і спробувати самому подосліджувати.
  • Лоукостер «Ryanair» може відкрити рейси зі Львова Лоукостер «Ryanair» може відкрити рейси зі Львова Найбільший європейський лоукостер «Ryanair» придивляється до українського ринку авіаперевезень, зокрема вже ведуться переговори зі Львовом.
  • Сьогодні у Львові – розмова про справедливість із «неймовірною жінкою» Сьогодні у Львові – розмова про справедливість із «неймовірною жінкою» Сьогодні, 13 травня, у Львові про справедливість як життєву цінність говоритимуть головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка та письменниця, правозахисниця Лариса Денисенко. Це четверте відкрите інтерв’ю в рамках культурного проекту «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину». Зустріч розпочнеться о 17:00 у дворику «Львівської копальні Кави».
  • У Львівському обласному військкоматі обрали нового керівника У Львівському обласному військкоматі обрали нового керівника Новим очільником військового комісаріату області став підполковник Олександр Тіщенко – т.в.о. військового комісара Львівського обласного військкомату. На цій посаді він замінив полковника Миколу Садовського.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про розвиток інтелекту в Україні На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про розвиток інтелекту в Україні Сьогодні, 13 травня, вже розпочалася дискусія на тему: «Як зробити інтелект ресурсом для розвитку України?». Захід відбувається за ініціативи Представництва ЄС в Україні. На Tvoemisto.tv стартувала пряма трансляція із події.
  • Зі Львова стартувала проща до Унева. Де стежити за молитовною мандрівкою? Зі Львова стартувала проща до Унева. Де стежити за молитовною мандрівкою? Сьогодні, 13 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці зі Львова стартувала ХХІІІ Міжнародна молодіжна триденна піша проща «Львів-Унів». У суботу та неділю на Tvoemisto.tv відбуватиметься трансляція із Унева наживо.
  • Посольство Польщі скасовує можливість подачі документів на візу онлайн Посольство Польщі скасовує можливість подачі документів на візу онлайн Із метою запобігання зловживанню третіх осіб (посередників) при записі громадян України на чергу для подачі документів у візові центри претенденти на візу можуть здійснювати запис через кол-центр тільки особисто.
  • Нині на площі Ринок говоритимуть про інтелект. Де подивитися? Нині на площі Ринок говоритимуть про інтелект. Де подивитися? Сьогодні, 13 травня, Представництво ЄС в Україні запрошує усіх охочих мешканців Львова долучитись до відкритої дискусії на тему: «Як зробити інтелект ресурсом для розвитку України?». Вхід на захід вільний та не потребує попередньої реєстрації. А для тих, хто не зможе потрапити на дискусію, на Tvoemisto.tv буде проводитись пряма трансляція із заходу.
  • Дві вулиці Львова зробили односторонніми. Схема Дві вулиці Львова зробили односторонніми. Схема На вулицях Богдана Котика та Черемшини у Львові змінили організацію дорожнього руху. Про це інформує прес-служба патрульної поліції Львова.
  • В Україні планують підвищити штрафи за кермування напідпитку В Україні планують підвищити штрафи за кермування напідпитку Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності схвалив законопроект №4373 щодо збільшення відповідальності за керування транспортним засобом в нетверезому стані.
  • Львів’ян запрошують подискутувати про інтелект як ресурс для розвитку України Львів’ян запрошують подискутувати про інтелект як ресурс для розвитку України Завтра, 13 травня, Представництво ЄС в Україні запрошує усіх охочих мешканців Львова долучитись до відкритої дискусії на тему: «Як зробити інтелект ресурсом для розвитку України?». Вхід на захід вільний та не потребує попередньої реєстрації. А для тих, хто не зможе потрапити на дискусію, на Tvoemisto.tv буде проводитись пряма трансляція із заходу.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 13 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові до Дня музеїв стартує новий проект У Львові до Дня музеїв стартує новий проект Із 19 травня з нагоди Міжнародного дня музеїв у Львові стартує новий проект «Обери музей свого настрою», який передбачає представлення у музеях різних за тематикою заходів за принципом «один день – один музей».
  • Дорогу до залізничного вокзалу у Львові цьогоріч не планують ремонтувати Дорогу до залізничного вокзалу у Львові цьогоріч не планують ремонтувати Дорога та тротуари на вулиці Чернівецькій у Львові – це перше, що бачать люди, які приїжджають до міста, а також львів’яни, що десь мандрують. Оскільки останнім часом у мережі почастішали скарги на стан цієї ділянки, журналісти Tvoemisto.tv дізналися, коли планують відремонтувати дорогу по цій вулиці.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: історичне селище Поморяни Куди поїхати на вихідні зі Львова: історичне селище Поморяни Мальовниче селище Поморяни розташовано майже за сто кілометрів від Львова. Саме тут розташований Поморянський замок, який вважається одним із восьми найвизначніших місць на Львівщині. Тут полюбляв зупинятися король Ян ІІІ Собєський, а у місцевому костелі збереглися розписи художника Федора Бедрицького. Цими вихідними Tvoemisto.tv пропонує відвідати невеличке селище, де розташувалися ці та інші архітектурні пам’ятки.
  • Шість старих фото львівських хіпі Шість старих фото львівських хіпі Мабуть кожен львівський храм окрім сакральної береже ще й історію, що зовсім не пов’язана з релігією. Наприклад, в костелі Марії Магдалени був спортзал та танцювальний клуб, в костелі Кларисок – митниця, в церкві Анни і залізничні каси, і магазин меблів.
  • У Львові на двох вулицях змінили організацію руху. Схема У Львові на двох вулицях змінили організацію руху. Схема На вулицях Богдана Котика та Черемшини у Львові змінили організацію дорожнього руху. Про це інформує прес-служба патрульної поліції Львова.
  • Львів’ян запрошують на День Кельнера. Програма заходів Львів’ян запрошують на День Кельнера. Програма заходів У Львові уже восьмий рік поспіль відзначатимуть День кельнера. Цьогоріч від пройде під гаслом «Подаруй кельнеру квітку». Мета свята – підвищення престижу професії офіціантів та спонуканні молоді до навчання у цій сфері. Триватиме святкування впродовж одного дня, 21 травня. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Відкриття Дитячого форуму у Львові: сім подій першого дня Відкриття Дитячого форуму у Львові: сім подій першого дня Сьогодні, 12 травня, відбулося урочисте відкриття «Дитячого форуму» - однієї з найбільших подій для розвитку та радості дітей і батьків. Захід прохолодять у рамках присвоєння Львову статусу «Місто літератури ЮНЕСКО». На базі форуму працюють 8 просторів, де відбуваються різноманітні навчальні та розважальні заходи. Tvoemisto.tv пропонує перелік найцікавіших заходів першого дня, що відбуватимуться у Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17).
  • Хто виграв безкоштовні квитки на Дитячий Форум. Результати розіграшу Хто виграв безкоштовні квитки на Дитячий Форум. Результати розіграшу З 12 травня у Львові стартує Дитячий форум. У рамках події проведуть понад 500 заходів, як для дорослих, так і дітей. З цієї нагоди Tvoemisto.tv організувало розіграш квитків на подію. Нині стали відомі його переможці.
  • Вулицю Коперника у Львові відкрили для проїзду транспорту. Оновлено Вулицю Коперника у Львові відкрили для проїзду транспорту. Оновлено Вулиця Коперника у Львові відкрили для проїзду транспорту. Проте паркуватись на ній не можна
  • На Tvoemisto.tv стартує трансляція Міжнародної конференції з питань переселенців На Tvoemisto.tv стартує трансляція Міжнародної конференції з питань переселенців Впродовж двох днів, 12 та 13 травня, у Львові триватиме Міжнародна конференція з питань вимушених переселенців «Інтеграція чи диференціація». Її мета – обговорити український та міжнародний досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами. Нині стартувала трансляція першого дня події.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській У Львові трапилася аварія на перехресті вул. Володимира Великого - вул. Тролейбусна. У зв'язку з цим утворився затор в сторону вул. Стрийської.
  • Хто з депутатів Львівської міськради заробляє найбільше? Список Хто з депутатів Львівської міськради заробляє найбільше? Список Громадський рух «Чесно» дослідив декларації депутатів Львівської міської ради. За результатами аналізу є чиновники, котрі заробили найбільше з усіх депутатів в Україні, а також ті, хто не задекларував жодної копійки. Пропонуємо дізнатись, які суми доходу вказали міські чиновники.
  • Львів’ян запрошують обговорити подальшу долю пам’ятника Степану Тудору Львів’ян запрошують обговорити подальшу долю пам’ятника Степану Тудору Міська рада Львова спільно з експертними середовищами та громадою міста опрацює питання щодо пам’ятника Степану Тудору на пл. Євгена Маланюка. До обговорення запрошують у містян. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові до почитання виставлять реліквії святого Івана Павла ІІ. Де та коли? У Львові до почитання виставлять реліквії святого Івана Павла ІІ. Де та коли? Увечері 14 травня, в суботу, о 18:00 годині реліквії та особисті речі святого Івана Павла ІІ будуть у церкві святого Андрія. Відвідини і вшанування будуть увесь вечір. Особисті речі наступного дня будуть передані до церви Різдва Богородиці.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 12 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У п’ятницю зі Львова стартує піша проща до Унева: деталі У п’ятницю зі Львова стартує піша проща до Унева: деталі Уже цієї п’ятниці, 13 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці розпочнеться ХХІІІ Міжнародна молодіжна триденна піша проща «Львів-Унів».
  • Де у Львові може з Де у Львові може з'явитbся безкоштовний WI-FI? У квітні цього року Департамент розвитку Львівської міської ради оголосив конкурс на визначення компанії для встановлення безкоштовних точок доступу до мережі інтернет у Львові. Tvoemisto.tv дізналося, де може з’явиться доступний для усіх львів’ян Wi-Fi.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про імідж та бренд Львова На Tvoemisto.tv стартувала трансляція розмови про імідж та бренд Львова Сьогодні, 11 травня, у Львові проходить дискусійна зустріч, на якій обговорять наскільки Львів привабливий для туристів та інвесторів та чи впливає успішний бренд на розвиток культури та рівень життя кожного львів’янина? На Tvoemisto.tv вже стартувала трансляція розмови .
  • Чому кліщів труїтимуть не у всіх парках Львова? Чому кліщів труїтимуть не у всіх парках Львова? Акарицидна обробка, задля того щоб позбутися кліщів кліщів, у травні відбудеться лише в шести львівських парках. За інформацією міського управління екології, акарицидну обробку у травні проведуть у парку імені Івана-Павла ІІ, «Залізна Вода», а також у «Стрийському» та «Левандівському» парках. У парку "Високий замок" уже вчора позбувалися шкідників
  • У Львові обмежать рух транспорту на мості на вул. Городоцькій У Львові обмежать рух транспорту на мості на вул. Городоцькій Наприкінці травня у Львові планують розпочати роботи із реконструкціх шляхопроводу на вул. Городоцькій, 166. Також на цій ділянці дороги від Хлібзаводу до вул. Сяйво розширять проїзну частину дороги до 4-х смуг. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові відбудеться Міжнародна конференція з питань переселенців: де послухати? У Львові відбудеться Міжнародна конференція з питань переселенців: де послухати? Впродовж двох днів, 12 та 13 травня, у Львові триватиме Міжнародна конференція з питань вимушених переселенців «Інтеграція чи диференціація». Її мета – обговорити український та міжнародний досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами. Для тих, хто не зможе бути присутнім на конференції здійснюватиметься онлайнова трансляція із події.
  • Львів’ян кличуть на Дні Науки до Державного природознавчого музею Львів’ян кличуть на Дні Науки до Державного природознавчого музею Державний природознавчий музей НАН України збирає під своїм дахом науковців, що хочуть розповісти про наукові дослідження просто й цікаво і всіх, хто назбирав вже собі багато питань про природу – 14 і 15 травня буде нагода для всіх поспілкуватися з науковцями і спробувати самому подосліджувати.
  • У Львові Вахтанґ Кіпіані прочитає публічну лекцію. Як потрапити? У Львові Вахтанґ Кіпіані прочитає публічну лекцію. Як потрапити? У четвер, 12 травня, у Львові Вахтанґ Кіпіані прочитає лекцію «Актуалізація історії: досвід «Історичної правди». Львів’ян запрошують долучатися.
  • Мешканців Львівщини закликають контролювати якість ремонту доріг Мешканців Львівщини закликають контролювати якість ремонту доріг Служба автомобільних доріг у Львівській області звертається до всіх небайдужих територіальних громад і закликає їх контролювати якість виконання ремонтних робіт на автодорогах Львівщини.
  • У Львові у «Шевченківському гаю» з’явиться автентичний дитмайданчик У Львові у «Шевченківському гаю» з’явиться автентичний дитмайданчик У Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» майструють автентичний дитячий майданчик. Це унікальний простір, де дитячі гойдалки будуть у вигляді збільшених копій яворівських іграшок. Розмальовують ці гойдалки народні майстри у стилі «вербівка». Роботи вже розпочались, завершити дитячий майданчик планують до кінця травня.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!