Новини
  • У львівських парках труїтимуть кліщів. Графік проведення обробки
У львівських парках труїтимуть кліщів. Графік проведення обробки Міське управління екології закликає мешканців утриматись від відвідування парків імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, Погулянки, «Залізна Вода», «Стрийський», «Левандівський» та «Високий Замок» упродовж кількох днів – у зв’язку з проведенням акарицидної обробки, з метою мінімізації укусів кліщів. Так, сьогодні з 12:00 год від кліщів звільнятимуть «Високий замок».
  • Львів’ян запрошують на дискусію про  інтелект. Де та коли? Львів’ян запрошують на дискусію про інтелект. Де та коли? У п’ятницю, 13 травня Представництво ЄС в Україні запрошує усіх охочих мешканців Львова долучитись до відкритої дискусії на тему: «Як зробити інтелект ресурсом для розвитку України?». Вхід на захід вільний та не потребує попередньої реєстрації, а для тих, хто не зможе потрапити на дискусію буде проводитись пряма трансляція із заходу.
  • Ситуація на дорогах Львова: обмежено рух транспорту на вул. Під Голоском Ситуація на дорогах Львова: обмежено рух транспорту на вул. Під Голоском За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, у зв’язку з забезпеченням будівництва інженерних мереж до чотирьох житлових будинків для сімей загиблих військовослужбовців, з 10:00 год. 10 травня до 18:00 год. 14 травня рух транспорту на половині проїзної частини вул Під Голоском буде обмежено.
  • Коли львів Коли львів'янам слід очікувати на гарячу воду? Від сьогодні, 10 травня, частина мешканців Львова залишилась без гарячої води. Подаватись гаряча вода в будинки за певними адресами не буде у зв'язку з гідравлічними випробуваннями теплових мереж на щільність. Проте, коли львів’янам слід очікувати теплу воду?
  • Як у Львові відзначили День Перемоги у Другій світовій війні. Фото Як у Львові відзначили День Перемоги у Другій світовій війні. Фото Учора, 9 травня, у Львові відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З цієї нагоди відбулось традиційне покладання квітів до могил полеглих у Другій світовій війні на меморіалі «Пагорб слави».
  • У мережі розігрують квитки на Дитячий форум у Львові. Як виграти? У мережі розігрують квитки на Дитячий форум у Львові. Як виграти? З 12 травня у Львові стартує Дитячий форум. У рамках події проведуть понад 500 заходів, як для дорослих, так і дітей. Потрапити на Дитячий форум можна придбавши квиток, або виграти його завдяки розіграшу від Tvoemisto.tv.
  • Чому сьогодні у Львові вивісили прапори із жалобними стрічками? Чому сьогодні у Львові вивісили прапори із жалобними стрічками? Уже другий день поспіль у Львові на державних установах, будівлях у центрі міста, а також на околицях можна помітити український прапор із жалобною стрічкою. Учора, 8 травня у державі відзначали День пам’яті та примирення, проте, чому сьогодні, 9 травня, все ще можна побачити у місті символи трауру дізналось Tvomisto.tv.
  • Від завтра у Львові ще одна вулиця буде непроїзною Від завтра у Львові ще одна вулиця буде непроїзною За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, у зв’язку з забезпеченням будівництва інженерних мереж до чотирьох житлових будинків для сімей загиблих військовослужбовців, з 10:00 год. 10 травня до 18:00 год. 14 травня рух транспорту на половині проїзної частини вул Під Голоском буде обмежено.
  • У Львові невідомі намагались знести пам У Львові невідомі намагались знести пам'ятник письменнику Степану Тудору Сьогодні, 9 травня, невідомі у балаклавах намагались знести пам'ятник Степану Тудору, який знаходиться у Львові на площі Маланюка
  • На Tvoemisto.tv стартує трансляція зустрічі із Любомиром Гузаром На Tvoemisto.tv стартує трансляція зустрічі із Любомиром Гузаром Сьогодні, 9 травня, на Tvoemisto.tv стартує трансляція зустрічі із Блаженнішим Любомиром Гузаром, Архиєпископом-емеритом Української Греко-Католицької Церкви. Тема зустрічі «Що означає бути благодійником?». Духовна бесіда відбудеться у форматі діалогу в рамках року Милосердя.
  • Від завтра частина Львова залишиться без гарячої води. Адреси Від завтра частина Львова залишиться без гарячої води. Адреси ЛКП «Залізничнетеплоенерго» повідомляє мешканців, що, у зв’язку з гідравлічними випробуваннями теплових мереж на щільність, з 10 до 24 травня не буде подаватись гаряча вода в будинки за певними адресами. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Пропонуємо дізнатися, чим львів’янам запам’ятається тиждень із 2 по 8 травня.
  • Фото дня: футболісти «Шахтаря» у Львові вшанували загиблих у війні Фото дня: футболісти «Шахтаря» у Львові вшанували загиблих у війні 8 травня гравці і тренери донецького «Шахтаря» у Львові вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Як повідомляє офіційний сайт «Гірників», команда поклала квіти до Монумента Слави у Львові.
  • На львівській митниці створять мобільні підрозділи: деталі На львівській митниці створять мобільні підрозділи: деталі Найближчим часом будуть створені міжвідомчі мобільні підрозділи для наведення ладу на українській митниці. Про це заявив Прем'єр-міністр Україна Володимир Гройсман під час наради з проблемних питань функціонування митниці на пункті пропуску через україно-польський кордон Краковець – Корчова.
  • Фестиваль Рівності, який зірвали у Львові, пройде у Києві Фестиваль Рівності, який зірвали у Львові, пройде у Києві У суботу, 14 травня, у місті Києві пройде фестиваль Рівності. Як інформують організатори на офіційній сторіці у Фейсбук це буде «день на підтримку львівської громади та всіх, хто прагне дотримання прав людини в Україні».
  • Львів’ян запрошують на нагородження захисників Луганського аеропорту Львів’ян запрошують на нагородження захисників Луганського аеропорту Сьогодні, 8 травня, у Львові на вулиці Стрийській десантників нагороджуватимуть нагрудними знаками. Більшість отримають свої нагороди посмертно.
  • Святкування 760-річчя Львова триває. Перелік заходів Святкування 760-річчя Львова триває. Перелік заходів Сьогодні, 8 травня, у Львові продовжуються захоли із нагоди 760-річчя. Пропонуємо ознайомитися із активностями і долучитися до святкування Дня Міста.
  • Львів’ян просять повідомляти про підозрілі предмети Львів’ян просять повідомляти про підозрілі предмети Сьогодні, 8 травня, у Львові, як і в усій Україні, відзначатимуть День пам’яті та примирення. Правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі, а львів’ян просять повідомляти про підозрілі предмети.
  • 10 фото зі святкування Дня Львова 10 фото зі святкування Дня Львова Сьогодні, 7 травня, львів’яни та гості міста відзначали 760-річчя Міста Лева. Пропонуємо 10 фото, що передають атмосферу святкування.
  • Три тексти для трьох вихідних: підбірка колонок від Tvoemisto.tv Три тексти для трьох вихідних: підбірка колонок від Tvoemisto.tv Нещодавно на Tvoemisto.tv з’явилися колонки, у яких розміщуються вартісні роздуми та ідеї непересічних львів’ян. Подібні тексти саме те, що треба для довгих вихідних. Проонуємо кілька цікавих думок від Отара Довженка, Павла Шеремети та отця Богдана Праха.
  • У Львові на урочистій сесії вручили традиційні нагороди: хто отримав? У Львові на урочистій сесії вручили традиційні нагороди: хто отримав? Сьогодні, 7 травня, у Львові на урочистій сесії Львівської міської ради обрали «Шляхетну родину», «Львів’янина року», «Почесного громадянина міста Львова». 19 львів’ян отримали подяки міського голови. Також на урочистій сесії вручили «Орден Лева», «Ювілейні монети ім. Короля Данила Галицького», «Золотий Герб міста» та деякі інші відзнаки. Пропонуємо дізнатися, хто цього річ отримав нагороди.
  • Львів Львів'ян кличуть на фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом». Програма У неділю, 8 травня, в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» відбудеться всеукраїнський фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», який організовує Українська греко-католицька церква з 2009 року. На офіційному сайті вже з’явилася програма цьогорічного фестивалю.
  • Сьогодні – День Львова. У мережі стартував тест про Місто Лева Сьогодні – День Львова. У мережі стартував тест про Місто Лева Львів – особливе місто, яке таїть у собі чимало цікавинок. Ви любите Львів та вважаєте, що знаєте його, як свої п’ять пальців? Tvoemisto.tv пропонує пройти вікторину та перевірити ваші знання.
  • Уподовж трьох днів у Львові транспорт до кладовищ курсуватиме зі змінами Уподовж трьох днів у Львові транспорт до кладовищ курсуватиме зі змінами За інформацією управління транспорту та зв’язку ЛМР, у зв’язку із очікуваним збільшенням пасажиропотоку до міських кладовищ 7-9 травня, внесено зміни до руху громадського транспорту, — повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • Львів починає святкувати уродини: куди піти Львів починає святкувати уродини: куди піти Сьогодні, 7 травня, від часів, коли з'явилася згадка про Львів, виповнюється 760 років. Із цієї нагоди у місті відбудеться низка урочистостей та культурних подій. Пропонуємо ознайомитися із активностями і долучитися до святкування Дня міста.
  • Сьогодні у Львові трамваї не курсуватимуть через площу Ринок Сьогодні у Львові трамваї не курсуватимуть через площу Ринок За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», сьогодні, 7 травня, у зв’язку з відзначенням Дня міста, з 12:00 години до 15:00 години трамваї № 1, 2, 9 та 10 через площу Ринок не курсуватимуть.
  • Сьогодні у Львові тимчасово перекриють проспект Шевченка
Сьогодні у Львові тимчасово перекриють проспект Шевченка За інформацією керівника «Муніципальної дружини» Юрія Діля, у зв’язку з відзначенням Дня міста, 7-8 травня рух приватного транспорту на проспекту Свободи буде закритий. Також, у зв’язку з міською ходою, для руху транспорту буде закритий і проспект Шевченка.
  • У Львові до ювілею погасили поштову марку У Львові до ювілею погасили поштову марку Сьогодні,6 травня, у приміщенні Ратуші відбулось урочисте погашення поштової марки спеціальним штемпелем з перевідною датою, приуроченою Дню міста Лева.
  • 10-14 травня на вул. Під Голоском у Львові обмежать рух транспорту 10-14 травня на вул. Під Голоском у Львові обмежать рух транспорту За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, у зв’язку з забезпеченням будівництва інженерних мереж до чотирьох житлових будинків для сімей загиблих військовослужбовців, з 10:00 год. 10 травня до 18:00 год. 14 травня рух транспорту на половині проїзної частини буде обмежено.
  • На вихідних центр Львова закриють для руху приватного транспорту На вихідних центр Львова закриють для руху приватного транспорту За інформацією керівника «Муніципальної дружини» Юрія Діля, у зв’язку з відзначенням Дня міста, 7-8 травня рух приватного транспорту на пр. Свободи буде закритий. Також, у зв’язку з міською ходою, 7 травня з 11:30 год. до 15:00 год. для руху транспорту буде закритий і пр. Шевченка, а трамваї з 12:00 год. до 15:00 год. не курсуватимуть через пл. Ринок.
  • !FESTrepublic: як на місці заводу у Львові будують ще одне місто !FESTrepublic: як на місці заводу у Львові будують ще одне місто !FESTrepublic – це новий креативний простір, який будують у Львові з метою розширити центральну частину міста та створити максимально комфортні умови праці та відпочинку для амбітних та ініціативних працівників компанії. В основі !FESTrepublic – концепція «містечка», де кожна особа, яка тут працює, має свою адресу з номером вулиці та будинку. Частина проекту вже функціонує, а в найближчих планах – створення концертного залу у колишньому приміщенні заводу «Галичскло». Про те, як і де навчають майбутніх працівників !FESTrepublic, навіщо усім членам команди вміти готувати добру каву, про будівництво клубу та концертного холу на руїнах старого заводу, а також чому «FESTrepublic» нагадує справжній квартал містечка розповів Tvoemisto. tv один із співвласників мережі ресторанів «!FEST» Юрко Назарук.
  • У Львові відбудеться «Парад тролейбусів» У Львові відбудеться «Парад тролейбусів» У неділю, 8 травня, ЛКП «Львівелектротранс» та ГО «Львів’яни за електротранспорт» запрошують львів’ян та гостей міста на пізнавально-промоційну акцію «Парад тролейбусів», – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • На Львівщині визначили найкращу спортсменку квітня На Львівщині визначили найкращу спортсменку квітня Найкращим спортсменом Львівщини у квітні визнали представницю борцівської школи Львівщини, майстра спорту України міжнародного класу Тетяну Кіт.
  • За тиждень Мар’яна Савка говоритиме про справедливість із правозахисницею За тиждень Мар’яна Савка говоритиме про справедливість із правозахисницею У п’ятницю, 13 травня, про справедливість як життєву цінність говоритимуть головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка та письменниця, правозахисниця Лариса Денисенко. Це четверте відкрите інтерв’ю в рамках культурного проекту Мар’яни Савки «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину». Зустріч розпочнеться о 17:00 у дворику «Львівської копальні Кави».
  • Фото дня: у Львові відбувся флеш-моб до Дня міста Фото дня: у Львові відбувся флеш-моб до Дня міста Управління молоді, сім’ї та спорту спільно із активними представниками молодіжних громадських організацій, студентами та учнями сьогодні о 12:00 год на пл. Ринок біля Львівської міської ради провели флеш-моб до Дня міста. Управління молоді, сім’ї та спорту спільно із активними представниками молодіжних громадських організацій, студентами та учнями сьогодні о 12:00 год на пл. Ринок біля Львівської міської ради провели флеш-моб до Дня міста.
  • Чим дивуватиме Еко Фест у Львові: 5 родзинок Чим дивуватиме Еко Фест у Львові: 5 родзинок 14 та 15 травня у Львові відбудеться Львів Еко Фест 2016 на базі Парку культури. Еко-кінотеатр, графіті з моху, творчий майданчик, еко-інсталяції з вторсировини, різноманітні ігри, конкурси та квести на екологічну тематику – все це та багато іншого чекає на відвідувачів Львів Еко Фест абсолютно безкоштовно.
  • У Львові шукають дизайнерів для модернізації адміністративних центрів У Львові шукають дизайнерів для модернізації адміністративних центрів Цього року на Львівщині планують модернізувати Центри надання адміністративних послуг. Для проведення архітектурно-дизайнерських робіт вже оголошено відбір виконавців, – повідомляється на офіційному сайті Львівської ОДА
  • Сьогодні стартують «Флюгери Львова»: програма, виконавці, квитки Сьогодні стартують «Флюгери Львова»: програма, виконавці, квитки Від сьогодні, 6 травня, і до 9 травня у Львові відбуватиметься вже традиційний міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Цьогоріч він буде чотирнадцятим. Організатори ж виклали програму, запрошених виконавців та вартість квитків на концерти.
  • Сьогодні у Львові виставлять для почитання реліквію з часточкою крові Ісуса Христа Сьогодні у Львові виставлять для почитання реліквію з часточкою крові Ісуса Христа У п’ятницю, 6 травня, у Архикатедральному Соборі святого Юра (площа св. Юра, 5 ) буде виставлено до почитання унікальну реліквію – частинку плаща сотника Лонгина з найсвятішою кров’ю і водою Ісуса Христа, які витекли з Його пробитого боку на Голгофі.
  • Львівські волонтери збирають продукти для українських воїнів в АТО. Як долучитися? Львівські волонтери збирають продукти для українських воїнів в АТО. Як долучитися? Львівські волонтери з «Hand made по-львівськи» запрошують львів’ян долучитися до збору продуктів для сухпайків українським військовим в АТО.
  • У червні українці відпочиватимуть 11 днів У червні українці відпочиватимуть 11 днів У червні цього року українці матимуть два додаткові вихідні. Таким чином, із урахуванням звичайних субот і неділь, робочими у цьому місяці залишаються 19 днів.
  • Tvoemisto.tv транслюватиме зустріч із Любомиром Гузаром Tvoemisto.tv транслюватиме зустріч із Любомиром Гузаром В понеділок, 9 травня, Фундація Духовного Відродження з благословення Митрополита Ігоря організовує зустріч з Блаженнішим Любомиром Гузаром, Архиєпископом-емеритом Української Греко-Католицької Церкви. Тема зустрічі «Що означає бути благодійником?». Духовна бесіда відбудеться у форматі діалогу в рамках року Милосердя.
  • У Львові школярі розмальовують стіни Святоюрської площі: фото У Львові школярі розмальовують стіни Святоюрської площі: фото З 5 травня до 7 травня на площі собору св. Юра біля пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому постане композиція стометрового монументального розпису під відкритим небом. Її автори з Сєвєродонецька, Маріуполя, Слов’янська, Кальчика, Хмельницька, Станиці Луганської, Черкас, Одеси, Рогатина та Києва
  • Ситуація на дорогах Львова: затори в Рясне Ситуація на дорогах Львова: затори в Рясне Сьогодні, 6 квітня, у мікрорайоні Рясне-2 проводяться ремонтні роботи на автошляхах. Через це рух транспорту у цьому районі ускладнений.
  • Вшануймо працею Вшануймо працею Українці не досить багаті, щоб так багато святкувати й відпочивати.
  • Львів відзначає своє 760-ліття: повна програма святкувань Львів відзначає своє 760-ліття: повна програма святкувань Цього року святкування Дня міста у Львові припали на Великодні свята і триватимуть до 9 травня. Святкування Дня міста Львова проходитиме під назвою «760 років унікальних історій. Розкажи свою».
  • Сьогодні – День святого Юрія. 5 фактів про покровителя Львова Сьогодні – День святого Юрія. 5 фактів про покровителя Львова Християни східного обряду 6 травня вшановують пам’ять святого Юрія. Із особливою увагою це свято відзначають львів’яни, адже святий Юрій – покровитель нашого міста.
  • Сьогодні Україна та Румунія підпишуть угоду про скасування оплати за візи Сьогодні Україна та Румунія підпишуть угоду про скасування оплати за візи Сьогодні, 6 травня в смт. Солотвино Тячівського району Закарпатської області відбудеться зустріч міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та Румунії Лазаря Команеску, в ході якої буде підписано документ, який скасовує оплату за візу.
  • У Львові відзначають день св. Юрія – покровителя Львова. Порядок святкових богослужінь У Львові відзначають день св. Юрія – покровителя Львова. Порядок святкових богослужінь Християни східного обряду 6 травня вшановують пам'ять св. Юрія. Цей святий вважається також покровителем Львова.
  • В Україні підвищили вартість теплопостачання та гарячої води В Україні підвищили вартість теплопостачання та гарячої води Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на теплову енергію і послуги центрального опалювання на 75-90% з 1 липня 2016 року.
  • В Україні розпочався призов в армію: кого забиратимуть та де служитимуть військові В Україні розпочався призов в армію: кого забиратимуть та де служитимуть військові 5 травня в Україні розпочався весняний військовий призов, який триватиме до 30 червня.
  • Всеукраїнський рекорд: завтра у Львові зведуть найбільший будиночок з пряників Всеукраїнський рекорд: завтра у Львові зведуть найбільший будиночок з пряників Якщо Львів уявити великим сувеніром, то це була б або велика пачка ароматної кави, або велетенська плитка смачного шоколаду. Проте, віднедавна, - це ще й казковий медово-імбирний будиночок з пряників. Вже завтра на площі Ринок (зі сторони фонтану Амфітріта) о 13.00 відбудеться фіксація всеукраїнського рекорду із встановлення найбільшого будиночка із пряників.
  • Для двох львівських музеїв оберуть нових очільників. Хто серед претендентів? Для двох львівських музеїв оберуть нових очільників. Хто серед претендентів? У п’ятницю, 6 травня, розпочинає роботу конкурсна комісія для проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду директорів комунальних закладів Львівської обласної ради «Львівський історичний музей» та «Львівський палац мистецтв».
  • 8 та 9 травня правоохоронці Львова працюватимуть у посиленому режимі 8 та 9 травня правоохоронці Львова працюватимуть у посиленому режимі Сьогодні, 5 травня, під час спільного брифінгу з керівником управління Служби безпеки України у Львівській області Віктором Андрейчуком та заступником ГУНП у Львівській області полковником поліції Сергієм Маруняком т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія повідомив, що правоохоронці Львівщини мають достатньо сил та засобів аби забезпечити публічний порядок під час відзначення Дня пам’яті та примирення.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 6 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У суботу центром Львова пройде урочиста хода: маршрут У суботу центром Львова пройде урочиста хода: маршрут Із нагоди 760-річчя Львова центром міста пройде святковий парад, у якому візьмуть участь понад 2 тис осіб. Традиційно, парад розпочнеться з площі Адама Міцкевича о 14:00 годині, пройде проспектом Свободи, вулицею Беринди та завершиться на площі Ринок. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Як львівські студенти прикрасили життя пацієнтів дитячої лікарні. Фото Як львівські студенти прикрасили життя пацієнтів дитячої лікарні. Фото Подарунок до Великодніх свят зробили дітям дитячого протитуберкульозного відділення КЗ ЛОР «Львівський протитуберкульозний диспансер» (вул. Замарстинівська, 274) студенти кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України. З власної ініціативи вони виконали розпис ігрової кімнати для дітей молодшого віку.
  • У Львові створили карту доріг області, які планують відремонтувати цьогоріч У Львові створили карту доріг області, які планують відремонтувати цьогоріч На сайті Львівської облради опублікували детальну карту ремонту доріг Львівщини. На ній позначені усі ділянки, які у 2016 році ремонтуватимуть за кошти обласного бюджету.
  • Як у Львові відзначатимуть День пам Як у Львові відзначатимуть День пам'яті та примирення 8 травня з нагоди проведення Дня пам’яті та примирення у Львові відбудеться ряд урочистих заходів з вшанування учасників та жертв Другої світової війни.
  • До Дня міста стіни львівської Ратуші перетворять на великий екран для відеомапінгу До Дня міста стіни львівської Ратуші перетворять на великий екран для відеомапінгу 6 та 8 травня, до Дня міста Львова, стіни Ратуші та будівель на пл. Ринок перетворяться на місця для демонстрацій відеомапінгу, створеного спеціально для свята.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!