Новини
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 25 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Завтра Львів прощатиметься з Миколою Кацалом: перекриватимуть рух Завтра Львів прощатиметься з Миколою Кацалом: перекриватимуть рух Завтра, 25 травня, за маршрутом похоронної процесії Миколи Кацала ситуативно перекриватимуть рух транспорту. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові проведуть безкоштовний тренінг по ОСББ. Як зареєструватись? У Львові проведуть безкоштовний тренінг по ОСББ. Як зареєструватись? 2 червня у Львові відбудеться тренінг для співвласників багатоквартирних будинків міста. Говоритимуть про ОСББ, енергомодернізацію та інші аспекти управління будинком. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • 5 нововведень у дитсадках: що змінить новий Санітарний регламент 5 нововведень у дитсадках: що змінить новий Санітарний регламент У документі, який готують до публікації, чітко визначені вимоги до чистоти, організації харчування, температурного режиму, освітлення, утримання басейнів, розпорядку дня дитини тощо. Пропонуємо вам інформацію про кілька нововведень.
  • Ситуація на дорогах Львова: у центрі міста не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: у центрі міста не курсують трамваї Сьогодні, 24 травня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Івана Франка.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого 69-річного дідуся Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого 69-річного дідуся У Львові та Сокільниках шукають Грицевича Ореста Федоровича, який зник ще 16 травня. Львів’ян просять допомогти знайти зниклого чоловіка.
  • Сьогодні відійшов у вічність художній керівник капели «Дударик»: де попрощатися. Доповнено
Сьогодні відійшов у вічність художній керівник капели «Дударик»: де попрощатися. Доповнено У вівторок, 24 травня, на 75-му році життя відійшов у вічність Кацал Микола Лукич – український хоровий диригент, лауреат Національної премії України імені Тараса Григоровича Шевченка, народний артист України, художній керівник Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик».
  • У двох львівських лікарнях з У двох львівських лікарнях з'являться нові рентген-апарати Управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міськради за результатами відкритих торгів замовило три мобільні С-арочні рентгенівські апарати.
  • У Львові на фасадах шкіл встановлять меморіальні таблиці Героям У Львові на фасадах шкіл встановлять меморіальні таблиці Героям Виконавчий комітет міськради погодив встановлення меморіальних таблиць герою Небесної сотні та 3 учасникам антитерористичної операції на фасадах навчальних закладів Львова.
  • Сьогодні обрали переможців програми «Зробимо Львів кращим». Перелік Сьогодні обрали переможців програми «Зробимо Львів кращим». Перелік Сьогодні, 24 травня, на виконавчому комітеті ЛМР прийняли рішення про затвердження переліку соціально-культурних проектів громадських організацій у галузі «Культура», яким надається фінансова підтримка за рахунок коштів міського бюджету м. Львова, та суми дофінансування відповідних проектів у рамках програми «Зробимо Львів кращим».
  • Кам’яницю на вулиці Руській у Львові не збираються продавати Кам’яницю на вулиці Руській у Львові не збираються продавати У п’ятницю, 27 травня, у Львові відбудеться аукціон із продажу п’яти об’єктів малої приватизації комунальної власності. Деякі ЗМІ поширили інформацію, що одне із приміщень, яке виставили на аукціон, – це колишня кам'яниця Куритовичівська на вулиці Руській, 6. Проте у коментарі для Tvoemisto.tv начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Ірина Свистун спростувала цю інформацію.
  • Львів’ян запрошують на День відкритих дверей у трамвайне депо Львів’ян запрошують на День відкритих дверей у трамвайне депо У неділю, 29 травня, із 10:00 до 17:00 години ЛКП «Львівелектротранс» разом із ГО «Львів’яни за електротранспорт» проводять спільну акцію «День відкритих дверей у трамвайному депо». Подія відбудеться на території трамвайного депо № 1 на вулиці Городоцькій, 185. Вхід вільний.
  • Львів увійшов до п’ятірки міст Європи, які радять відвідати мандрівникам Львів увійшов до п’ятірки міст Європи, які радять відвідати мандрівникам Сьогодні, 24 травня, LonelyPlanet оприлюднили інформацію про те, що рекомендують Львів, як одну із ТОП-дестинацій для відвідання цього літа. Місто ввійшло в перелік BestinEurope 2016, який включає дестинації, які, на думку експертів LonelyPlanet, потрібно відвідати саме зараз.
  • Завдання вижити: як рятують львів’ян у Лікарні швидкої допомоги Завдання вижити: як рятують львів’ян у Лікарні швидкої допомоги «Повезли на Топольну» – так за старою звичкою львів’яни називають лікарню, куди найчастіше доставляють людей у важкому стані. Саме сюди 12 травня потрапив ресторатор-іноземець, власник львівського закладу «Tex-Mex BBQ» Майкл Беттс. Наступного дня він помер. Допис Іванни Парети, дружини Майкла, про те, що після госпіталізації її чоловік не отримав повноцінної допомоги від лікарів, спричинив активне обговорення в соцмережах та обурення серед львів’ян. Журналісти Tvoemisto.tv побували в лікарні та дізналися, куди спершу потрапляють хворі у важкому стані, що з ними потім відбувається та хто відповідає за їх подальшу долю. Сьогодні ми розповімо про те, як працює приймальне відділення лікарні.
  • Марію Музичук визнали кращою шахісткою світу 2015-го року Марію Музичук визнали кращою шахісткою світу 2015-го року Жіноча комісія Міжнародної федерації шахів оголосила переможницю нагороди «Каїса» для кращої шахістки світу. Нею стала українська шахістка екс-чемпіонка світу 23-річна Марія Музичук. Про це повідомляють на офіційному сайті ФІДЕ.
  • Семеро львів’ян постраждали у нічній ДТП у центрі міста Семеро львів’ян постраждали у нічній ДТП у центрі міста Уночі на 24 травня в центрі Львова в автопригоді постраждали семеро людей. Приблизно о 1:50 на вулиці Дорошенка на перехресті з вулицею Словацького, зіткнулися два легковики. Про це повідомляють у прес-службі патрульної поліції Львова.
  • Львів’янам відтермінували відновлення гарячого водопостачання Львів’янам відтермінували відновлення гарячого водопостачання Через велику кількість поривів на теплових мережах та роботи з їх ліквідації, відновлення гарячої води у Львові відбудеться з 11 червня.
  • Сьогодні частина львів Сьогодні частина львів'ян залишиться без води. Адреси Сьогодні, 24 травня, у Львові проводитимуть роботи з переврізки новозбудованого водопроводу на вулиці Мечникова, у зв’язку із чим без води тимчасово залишаться будинки у Личаківському районі. Про це інформують у ЛМКП «Львівводоканал».
  • В Україні ще один банк визнали неплатоспроможним
В Україні ще один банк визнали неплатоспроможним Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення банку «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних через проведених банком сумнівних операцій з депозитами фізичних осіб.
  • Паломницька мандрівка у Францію. Як долучитися львів’янам? Паломницька мандрівка у Францію. Як долучитися львів’янам? «Фундація Духовного Відродження» запрошує молодих людей віком 17-29 років взяти участь у паломницькій подорожі до Тезе, мальовничого села на сході Франції, куди щороку з’їжджається молодь з різних куточків світу на молитовну зустріч зі спільнотою братів, які там живуть.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 24 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Завтра частина Львова буде без води: адреси Завтра частина Львова буде без води: адреси За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», завтра, 24 травня, у Львові проводитимуть роботи з переврізки новозбудованого водопроводу на вул. Мечникова. У зв’язку із цим без води тимчасово залишаться будинки у Личаківському районі.
  • Школяр зі Львова став кращим у міжнародному конкурсі наукових проектів Школяр зі Львова став кращим у міжнародному конкурсі наукових проектів Українська команда виборола три основних нагороди та дві спеціальні відзнаки на IV Міжнародному Форумі IFSES 2016 (International Forum for Science and Engineering Students), який нещодавно відбувся у місті Гвадалахара (Мексика).
  • В Особистому кабінеті львів’янина – 24 нові послуги. Перелік В Особистому кабінеті львів’янина – 24 нові послуги. Перелік 24 послуги від міського управління архітектури відтепер доступні он-лайн в «Особистому кабінеті мешканця». Це дозволить не доведеться витрачати час на замовлення відповідних послуг – це можна зробити в мережі Інтернет, а потім лише забрати документ у відповідному відомстві.
  • Для Львівського історичного музею обрали нового директора Для Львівського історичного музею обрали нового директора Переможцем відкритого конкурсу на посаду директора комунального підприємства Львівської обласної ради «Львівський історичний музей» став Роман Чмелик. Про це повідомляють у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.
  • Як львів Як львів'яни домоглися демонтажу самовільно встановлених дверей У Львові, на вулиці Каліча Гора, 9а, один із мешканців будинку самовільно встановив нові скляні двері замість старовинної дерев’яної брами. Інші ж мешканці будинку оперативно зреагували і домоглися, аби порушника притягли до відповідальності. Про це Tvoemisto.tv розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.
  • Як у Львові виглядатиме площа Митна після реконструкції? Візуалізація Як у Львові виглядатиме площа Митна після реконструкції? Візуалізація На початку травня у Львові розпочали роботи з реконструкції пл. Митної. Загальна вартість робіт з ревіталізації площі становить 6 мільйонів гривень. Tvoemito.tv дізналося як виглядатиме площа після проведення усіх робіт та коли їх планують завершити.
  • Для Максима Стасіва уже шукають донорський орган Для Максима Стасіва уже шукають донорський орган Максима Стасіва, який нині перебуває на лікуванні в Індії, поставили у чергу на отримання донорського кишківника. Про це інформує Вальдемар Надіжко, який очолював Львівський ОХМАТДИТ, коли юнака відправляли на лікування, а нині практикує в іншому медичному закладі Львова.
  • У Львові вночі прогриміли два вибухи: деталі. Оновлено У Львові вночі прогриміли два вибухи: деталі. Оновлено У Львові вночі прогриміло два потужні вибухи. Внаслідок вибуху постраждалих немає. Про це повідомляють у патрульній поліції Львова.
  • У Львові на двох перехрестях  світлофори працюють із перебоями У Львові на двох перехрестях світлофори працюють із перебоями У Львові на перехресті вул. Антоновича – Залізняка, а також на перехресті вул. Героїв УПА - Смаль-Стоцького не працюють світлофори. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv
  • Львів’ян запрошують на концерт ТНМК спільно з симфонічним оркестром. Відео Львів’ян запрошують на концерт ТНМК спільно з симфонічним оркестром. Відео У вівторок, 24 травня, гурт «Танок на майдані Конґо» уперше привезе у Львів свою ексклюзивну концертну програму «Симфо хіп-хоп» - і львівські меломани, нарешті, почують наживо пісні ТНМК у супроводі симфонічного оркестру «Слобожанський». Концерт відбудеться у Львівській опері. Початок – о 19:00 год.
  • Львів’янам нагадують про підвищення пожежонебезпеки у лісах Львів’янам нагадують про підвищення пожежонебезпеки у лісах За прогнозами Укргідрометцентру наприкінці травня на Львівщині очікується значне потепління і відсутність опадів, що, у свою чергу, сприятиме підвищенню пожежної небезпеки в лісах. У зв’язку з цим обласне управління лісового та мисливського господарства закликає громадян бути обережними з вогнем у межах будь-якої природної території та не розводити багаття у недозволеному місці.
  • Як у Львові відзначили Свято Героїв: фото Як у Львові відзначили Свято Героїв: фото У неділю, 22 травня, у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Свята Героїв. Про це інформують у прес-службі ЛОДА
  • У Польщі створюють спілку захисту прав українських працівників У Польщі створюють спілку захисту прав українських працівників У Катовицях у Польщі відбулися установчі збори профспілки українських працівників. Незабром документи про заснування Профспілки українських працівників потраплять до Крайового судового реєстру. Офіс профспілки знаходиться у Варшаві.
  • МАУ запровадила автоматичну реєстрацію на авіарейси МАУ запровадила автоматичну реєстрацію на авіарейси З метою поліпшити якість обслуговування з 18 травня 2016 року авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» вводить процедуру автоматичної реєстрації пасажирів економічного класу на власні чартерні і регулярні рейси. Про це інформують у прес-службі авіакомпанії.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 16 - 22 травня.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси
Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 23 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Фото дня: у Львові презентували перший український електромобіль Фото дня: у Львові презентували перший український електромобіль Сьогодні, 22 травня, у Львові представили перший і поки єдиний український прототип електрокару.
  • У Львові в одній з шкіл обвалилась стеля: деталі У Львові в одній з шкіл обвалилась стеля: деталі Учора, 21 травня, близько 20:00 години у львівській загальноосвітній школі-інтернаті №2 на другому поверсі впала стеля. Про це інформують у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації
  • Велосипедисти пропонують зменшити швидкість руху автівок у Львові Велосипедисти пропонують зменшити швидкість руху автівок у Львові Львівські велосипедисти пропонують зменшити швидкість руху автомобілів містом зі 60 до 50 км/год. З відповідним листом-петицією вони звернулися до міського голови Львова з проханням звернутися від імені міста до Кабінету Міністрів України про необхідність негайних і рішучих дій, спрямованих на підвищення безпеки дорожнього руху і збереження людських життів.
  • Українці створили додаток для синхронного перекладу телефонних розмов Українці створили додаток для синхронного перекладу телефонних розмов Завдяки додатку Chatlas, створеного українськими розробниками, користувач може отримати синхронний голосовий переклад телефонних і живих розмов. Новинка доступна для пристроїв на базі iOS.
  • Сьогодні  у Львові ситуативно перекриватимуть рух транспорту Сьогодні у Львові ситуативно перекриватимуть рух транспорту Сьогодні, 22 травня, у Львові ситуативно перекриватимуть рух транспорту у зв'язку із двома подіями: Свято Героїв, а також старт марафону електромобілів до Монте-Карло
  • Львів Львів'ян запрошують на концерт духового оркестру з Освенциму Завтра, 22 травня, львів'ян запрошують на концерт духового оркестру «Соколи» з містечка Освенцим (Польща). Початок о 16:00 годині. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Святослав Вакарчук пропонує запровадити подвійне громадянство в Україні Святослав Вакарчук пропонує запровадити подвійне громадянство в Україні Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук вважає, що запровадження подвійного громадянства вирішить питання з фахівцями-іноземцями, які хочуть працювати в Україні.
  • Сьогодні Джамала у Львові залишила запис у Книзі почесних гостей міста. Фото Сьогодні Джамала у Львові залишила запис у Книзі почесних гостей міста. Фото Сьогодні? 21 травня, переможниця Євробачення 2016 Джамала зустрілась з міським головою Львова Андрієм Садовим. Також співачка залишила запис у Книзі почесних гостей Львова.
  • У Львові відкрили відділення експрес-доставки багажів, яке працює до опівночі У Львові відкрили відділення експрес-доставки багажів, яке працює до опівночі З 10 травня у Львові працює відділення «Нової пошти», яке приймає клієнтів практично до опівночі. Пілотний проект «Чергові відділення» запустили у п’яти містах-мільйонниках.
  • Сьогодні у Львові - фінал Кубка України з футболу. Як доїхати? Сьогодні у Львові - фінал Кубка України з футболу. Як доїхати? У суботу, 21 травня, о 17:00 годині на стадіоні «Арена Львів» вперше в історії міста відбудеться фінальний матч розіграшу Кубка України з футболу сезону 2015/2016 рр. До матчу та після з центру міста на стадіон будуть курсувати шатл-баси.
  • Куди піти на вихідні у Львові? Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові? Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 21-22 травня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: День вуличної музики, фінал Кубка України з футболу, фестиваль особливих театрів, Свято героїв, а також Всеукраїнський велодень. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv
  • Чому в новобудовах Львова можна жити економніше? Чому в новобудовах Львова можна жити економніше? Зростання тарифів на комунальні послуги, особливо на газ, – реалії кожного українця. Але чи можливо в цих умовах зменшити власні витрати? Про суттєву економію при купівлі нового, якісного житлового фонду Tvoemisto.TV розповів Олександр Островський, співзасновник девелоперської компанії «Лев Девелопмент».
  • Львів Львів'ян кличуть на «Зашків». Хто виступатиме на фестивалі цьогоріч? Із 17 по 19 червня поблизу Львова з нагоди 125-ї річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця, відбудеться традиційний фестиваль «Зашків», під девізом «Джерело духу». Захід відбудеться біля озера в підніжжі гори Берекавиці.
  • Львів’янам презентують нову колекцію Оксани Караванської: деталі Львів’янам презентують нову колекцію Оксани Караванської: деталі 25 червня в рамках фестивалю «Alfa Jazz Fest» на території Митрополичих садів, що є частиною комплексу львівського собору Святого Юра, відбудеться показ нової колекції вечірніх суконь української дизайнери Оксани Караванської під назвою «Український Haute Couture».
  • У Львові на Театральній відновлюють хідники та дорожнє покриття У Львові на Театральній відновлюють хідники та дорожнє покриття За інформацією Галицької районної адміністрації, на вулиці Театральній з боку площі Катедральної ремонтують хідники та частково дорожнє покриття.
  • «Зухвале викрадення» авта у Львові виявилося з’ясовуванням сімейних стосунків «Зухвале викрадення» авта у Львові виявилося з’ясовуванням сімейних стосунків Сьогодні, 20 травня, у Львові на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що невідомі особи виштовхали із запаркованого автомобіля Mercedes 30-річну жінку з дитиною та поїхали у невідомому напрямку. Як повідомило Tvoemisto.tv джерело у поліції, ця ситуація виявилася «з’ясовуванням сімейних стосунків».
  • У Львові розшукують авто, яке викрали, виштурхавши жінку із дитиною У Львові розшукують авто, яке викрали, виштурхавши жінку із дитиною Сьогодні, 20 травня, на вулиці Короленка, 8, у Львові викрали автомобіль, виштурхавши із його салону жінку з дитиною в той час, поки водій автівки був відсутній.
  • Як у Львові з’явився Нептун: історія міського водопостачання Як у Львові з’явився Нептун: історія міського водопостачання Нині у Львові відсутнє гаряче водопостачання у зв’язку із гідравлічними випробовуваннями. Проте, проблеми у міста з водою були завжди. Пропонуємо дізнатися історію появи у місті Лева криниць, фонтанів, водогону, а також, як фонтани на площі Ринок вплинули на святкування Водохреща.
  • Теплі зустрічі: у Львові виступлять всесвітньо відомі диригенти. Відео Теплі зустрічі: у Львові виступлять всесвітньо відомі диригенти. Відео Львівським поціновувачам класичної музики прізвище Кендлінґер, мабуть, знайоме. Австрійський диригент, композитор та засновник симфонічного оркестру «K&K Philharmoniker» Маттіас-Ґеорґ Кендлінґер вже 20 років пов’язує свою роботу зі Львовом. Втім цей місяць для нього та його сина особливий, адже вісімнадцятирічний Максиміліан Кендлінґер диригуватиме презентаційним концертом оркестру «K&K Symphoniker» на сцені Львівської філармонії. На ранковій зустрічі в готелі «Асторія» диригенти розповіли Tvoemisto.tv про майбутній концерт, виховання музикантів та добру музику у Львові.
  • Львів’ян просять підтримати проведення свята спорту та сім Львів’ян просять підтримати проведення свята спорту та сім'ї У неділю, 5 червня, у Львові планують проведення спортивного сімейного свята «Малі Олімпійські ігри». Ініціатором заходу є Олег Корчовський, вчитель фізичного виховання в школі Святої Софії. Наразі, щоб проведення свята стало можливим, триває збір коштів.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про інфраструктуру та туризм
На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про інфраструктуру та туризм Сьогодні, 20 травня, у Львові вже стартувала дискусійна зустріч «Львів туристичний: як покращити інфраструктуру міста?», організована дискусійною платформою «Твоє місто Львів». Онлайн-трансляцію із події можна дивитися на Tvoemisto.tv.
  • У Львові проведуть всеукраїнські змагання з бодібілдингу
У Львові проведуть всеукраїнські змагання з бодібілдингу У суботу, 21 травня у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді, що на пл.Петрушевича, 2 стартують змагання «Відкритий кубок України з бодібілдингу, фітнесу та бодіфітнесу WABBA». Це найпрестижніший національний турнір весняного сезону. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львівські викладачі та науковці отримали нагороди з нагоди Дня науки. Перелік Львівські викладачі та науковці отримали нагороди з нагоди Дня науки. Перелік З нагоди Дня науки, Президень України Петро Порошенко нагородив викладачів та науковців львівських вишів. Відповідне рішення було оприлюднено на сайті глави держави.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!