Новини
  • Львівський перевізник шукає фахівців із етикету для водіїв Львівський перевізник шукає фахівців із етикету для водіїв У Львові компанія-перевізник оголошує про пошук спеціалістів для проведення навчальних курсів для водіїв, зокрема в програму увійдуть тренінги з етикету. Керівництво компанії переконане, що таке навчання підвищить рівень обслуговування львів’ян.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку юнака із вадами слуху Львів’ян просять допомогти у пошуку юнака із вадами слуху Львів’ян просять допомогти у пошуку 22-річного Олександра Задорожного. Юнак учора, близько 16:00 год пішов на прогулянку із дому і не повернувся. Хлопець має проблеми зі слухом.
  • У Львівській області планують створити пляжну поліцію У Львівській області планують створити пляжну поліцію Безпека людей, які відпочивають біля водойм, мусить мати три ступеня або поділятися на три смуги: біля води, на воді до буйків і – за буйками. Якщо на воді за цю безпеку дбатимуть спеціально навчені люди та водолази, то на суші за цим мусить стежити поліція.
  • Як зробити місто привабливим для якісного туриста: де подивитись? Як зробити місто привабливим для якісного туриста: де подивитись? Як зробити Львів привабливим для якісного туриста? Чого бракує місту в інфраструктурі, щоб повністю підтвердити статус міста, відкритого для світу, та туристичного центру України? Про це та інше говоритимуть 20 травня під час зустрічі "Львів туристичний: як покращити інфраструктуру міста?", організованій дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів».
  • До Львова привезли Кубок України з футболу: де можна сфотографуватися? До Львова привезли Кубок України з футболу: де можна сфотографуватися? Сьогодні, 19 травня, о 13:30 год. на площі Ринок, перед входом у Ратушу, відбудеться урочисте встановлення Кубка України з футболу. Мешканці та гості міста матимуть змогу зробити фотографію з кубком. Кубок України з футболу стоятиме на головній площі міста впродовж двох днів. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Сьогодні – день вишиванки. 5 фактів про свято Сьогодні – день вишиванки. 5 фактів про свято Сьогодні, 19 травня, в Україні та світі святкують День вишиванки. Відтак, усіх запрошують у цей день одягнути вишиванку.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор у центрі міста Ситуація на дорогах Львова: затор у центрі міста На площі Митній та на вул. Короленка трапились ДТП, у зв’язку з чим у центрі міста утворився затор.
  • Україна остаточно приєдналася до Угоди СОТ про держзакупівлі Україна остаточно приєдналася до Угоди СОТ про держзакупівлі Завершилася офіційна процедура приєднання України до угоди про державні закупівлі Світової організації торгівлі (WTO GPA). Про це на своїй сторінці у facebook повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
  • З серпня на митницях запрацює єдина електронна база даних З серпня на митницях запрацює єдина електронна база даних Електронна система обміну даними «Єдине вікно», яка сприятиме спрощенню митних процедур та усуне можливості для корупції на митниці, почне працювати в Україні з 1 серпня, повідомляють на сайті Міністерства фінансів України.
  • Україна може відмовитись від проведення Євробачення-2017 Україна може відмовитись від проведення Євробачення-2017 Міністр фінансів Олександр Данилюк допускає, що Україна може передати право на проведення Євробачення іншій країні через надто високу вартість проведення цього конкурсу
  • Львів’ян попереджають про погіршення погоди та можливі заморозки Львів’ян попереджають про погіршення погоди та можливі заморозки Львівський регіональний центр з гідрометеорології інформує, що сьогодні у Львові зі збереженням до кінця доби – гроза, град. Завтра, 19 травня, мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ. Вночі та вранці туман видимістю 200 – 500 м. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі 2 – 4° тепла, вдень 16 – 18° тепла.
  • Велосипедистів Львова запрошують на запуск першого в Україні веловагону Велосипедистів Львова запрошують на запуск першого в Україні веловагону Цієї п`ятниці на Львівщині запустять перші спеціалізовані вагони адаптовані під потреби велосипедистів, які курсуватимуть за напрямком Львів-Мукачево та Львів-Ужгород. Про це повідомив начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Роман Теребенець.
  • Львів’ян просять здати кров для дівчинки, що постраждала у ДТП Львів’ян просять здати кров для дівчинки, що постраждала у ДТП Наразі 13-річна Анна Балушка перебуває у Львівській міській дитячій клінічній лікарні. У зв’язку із отриманими унаслідок ДТП травмами та проведеними оперативними втручаннями дівчинка потребує щоденного переливання плазми крові. Львів’ян просять допомогти дівчинці у її боротьбі за життя.
  • У Львові відзначать Свято Героїв. Ситуативно перекриватимуть рух У Львові відзначать Свято Героїв. Ситуативно перекриватимуть рух У неділю, 22 травня, у Львові пройдуть урочисті заходи з нагоди відзначення Свята Героїв. Про це повідомляють у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 19 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові відзначали кращих музейників: хто отримав нагороди? У Львові відзначали кращих музейників: хто отримав нагороди? Сьогодні, 18 травня, о 15:00 годині у приміщенні Музею етнографії та художнього промислу НАНУ на проспекті Свободи, 15, відбулося відзначення дипломами та подяками кращих працівників музейних закладів м. Львова, з нагоди Міжнародного дня музеїв, за діяльність у 2015 році. Переможці кожної з шести номінацій отримали від міста 25 тис грн.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Патона Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Патона Сьогодні, 18 травня, у Львові на вулиці Патона, 2, трапилася ДТП. Як повідомляють у прес-службі поліції, зараз рух вулицею дуже ускладнений.
  • Завтра у Львові пройде «Фестиваль вишиванки» Завтра у Львові пройде «Фестиваль вишиванки» У четвер, 19 травня, у Львові проведуть всеукраїнський фестиваль «Вишивана Україна», приурочений до Дня української вишиванки. Початок фестивалю – о 12:00 на площі Ринок. Про це повідомляють організатори заходу.
  • Львівську молодь запрошують на Форум кар’єри: де та коли? Львівську молодь запрошують на Форум кар’єри: де та коли? Львівських студентів, випускників та молодих спеціалістів запрошують на Форум кар’єри, який відбудеться у суботу, 21 травня. Під час Форуму спікери дадуть чимало корисних порад з власного досвіду, як от: що робити сьогодні, аби бути успішним вже завтра, правила успішної комунікації з роботодавцем, як зробити успішну кар’єру у сфері держуправління, з чого розпочати власний стартап тощо.
  • У Львові ще одну вулицю закрили для руху транспорту У Львові ще одну вулицю закрили для руху транспорту За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, з метою забезпечення виконання реконструкції котельні з приєднанням до неї дошкільної установи №144, від сьогодні, 18 травня рух транспорту на вул. Шкільній буде закрито.
  • У Львові Мар’яна Савка говоритиме з Юлією Міщенко про любов як цінність У Львові Мар’яна Савка говоритиме з Юлією Міщенко про любов як цінність П’ятою гостею проекту «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину» Мар’яни Савки стане співачка, кіносценаристка Юлія Міщенко. Темою їхньої розмови стане любов.
  • У центрі Львова створять соціальний город: як долучитися? У центрі Львова створять соціальний город: як долучитися? У суботу, 21 травня, львів’ян та гостей міста запрошують на відкриття соціального городу «ОгоРодина». Також кожен зможе долучитися до висадки рослин у центрі міста.
  • Львів Львів'ян запрошують на всеукраїнський велодень У неділю, 22 травня, львівські велосипедисти організують свято для усіх велосипедистів - веломарафон «Всеукраїнський велодень», який пройде не лише у Львові, а й у багатьох містах України, зокрема, у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Рівному, Запоріжжі, Житомирі, Луцьку та Миколаєві. про це інформують у прес-службі міськради.
  • П П'ять текстів про кримських татар у Львові У середу, 18 травня, в Україні вшановуватимуть 72-гу річницю депортації кримських татар зі своєї Батьківщини – Криму. З цієї нагоди у Львові також проведуть низку заходів. Tvoemisto.tv ж пропонує прочитати матеріали про кримських татар, переселенців та їх життя у Львові.
  • Сьогодні у Львові лунатимуть сирени. Містян просять зберігати спокій Сьогодні у Львові лунатимуть сирени. Містян просять зберігати спокій Сьогодні, 18 травня, з 14:40 до 15:00 год департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації проводитиме навчальне оповіщення населення Львова та області за сигналами цивільного захисту.
  • Лоукостер Wizz Air хоче повернутися в Україну Лоукостер Wizz Air хоче повернутися в Україну Авіакомпанія Wizz Air заговорила про бажання повернутися на український ринок. Про це на своїй сторінці написав Facebook екс-міністр інфраструктури Андрій Пивоварський
  • У Львові на одному з перехресть не працюють світлофори У Львові на одному з перехресть не працюють світлофори У Львові не працюють світлофори на перехресті вул. Княгині Ольги - Горбачевського - Сахарова. Тож водіям радять бути обачними
  • В Україні змінили правила прийому на роботу: кого вони стосуються? В Україні змінили правила прийому на роботу: кого вони стосуються? Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо випробування при прийнятті на роботу" (№1639). За це рішення проголосували 229 із 318 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
  • Google запустив месенджер для спілкування групами Google запустив месенджер для спілкування групами Компанія Google повідомила про запуск нового месенджера Spaces, який призначений для спілкування в невеликих групах людей.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор у центрі міста Ситуація на дорогах Львова: затор у центрі міста У зв'язку з аварією на проспекті Свободи, утворився затор у центрі міста
  • Зі Львова відкривають нові авіарейси до Києва та Ужгорода Зі Львова відкривають нові авіарейси до Києва та Ужгорода Авіакомпанія Мотор Січ відкриває два нові авіарейси по Україні. Зокрема, відтепер зі Львова можна буде дістатись до Ужгорода та Києва.
  • Укрзалізниця призначила 14 "літніх" поїздів Укрзалізниця призначила 14 "літніх" поїздів Укрзалізниця відкрила продаж на квитків на поїзди, які курсуватимуть у одеському, миколаївському, херсонському напряму. Серед них частина курсуватиме і зі Львова.
  • Львівські каратисти привезли 6 медалей із Чемпіонату Європи Львівські каратисти привезли 6 медалей із Чемпіонату Європи Із 13 до 14 травня у місті Тбілісі (Грузія) відбувся Чемпіонат Європи з кіокушинкай карате серед юніорів 1999-1998 рр. Серед переможців та призерів змагань є вихованці Спортивного клубу «Канку» та Львівської обласної федерації кіокушинкай карате.
  • Від сьогодні в Україні тарифи на воду нараховуватимуть по-новому Від сьогодні в Україні тарифи на воду нараховуватимуть по-новому Сьогодні, 17 травня, набув чинності Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 18 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Уперше на «Арені Львів» пройде фінал Кубка України. Як доїхати? Уперше на «Арені Львів» пройде фінал Кубка України. Як доїхати? У суботу, 21 травня, о 17:00 годині на стадіоні «Арена Львів» вперше в історії міста відбудеться фінальний матч розіграшу Кубка України з футболу сезону 2015/2016 рр. До матчу та після з центру міста на стадіон будуть курсувати шатл-баси.
  • Львів Львів'ян вчитимуть працювати із людьми з інвалідністю. Як долучитися? 20-22 травня громадська організація «Інститут Суспільних Ініціатив» запрошує до Бібліотеки №18 (Сенсотека) взяти участь у першому в Україні тренінгу з навиків поводження та правил роботи з людьми з інвалідністю.
  • У Львові противники будівництва перекривають рух транспорту У Львові противники будівництва перекривають рух транспорту Сьогодні, 17 травня, близько 15:30 у Львові на вулиці Хмельницького, 275 місцеві мешканці зібралися, аби перекрити дорогу в знак протесту проти будівництва на цій вулиці. По це інформують у пре-службі поліції.
  • Львів Львів'ян безкоштовно навчатимуть пілотуванню квадрокоптером Офіційний дистриб'ютор DJI в Україні уже других рік поспіль безкоштовно навчатиме львів’ян та гостей міста керуванню сучасними дронами. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові відкрили стелу загиблим військовим Нацгвардії У Львові відкрили стелу загиблим військовим Нацгвардії Сьогодні на території другої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України (вул. Княгині Ольги, 105), поряд з погруддям генерал-майора Сергія Кульчицького, відбулась церемонія відкриття стели загиблим військовослужбовцям частини: полковнику Андрію Соколенку, капітану Тарасу Кончевичу, старшому солдату Івану Попілю, солдату Олегу Дідушко, волонтеру Володимиру Боднару. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують на фестиваль особливих театрів. Програма Львів’ян запрошують на фестиваль особливих театрів. Програма 20-22 травня у Львові особливі актори з різних міст України, Польщі, Білорусії та Литви приїдуть зіграти свої вистави на ХІ Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях». У фестивалі візьме участь 11 театральних колективів, а це близько 150 акторів, які покажуть вистави на різні тематики – від дитячих казок, до філософських роздумів про сутність людини.
  • У Львові центр для молоді з особливими потребами запрошує  волонтерів У Львові центр для молоді з особливими потребами запрошує волонтерів Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» запрошує учнів старших класів, студентів, фахівців та усіх небайдужих стати волонтерами Центру та приятелями дітей та молоді з особливими потребами.
  • Львів’ян закликають прийти на роботу у вишиванці Львів’ян закликають прийти на роботу у вишиванці У четвер, 19 травня, українців усього світу закликають одягнути вишиванку та прийти у ній на роботу, університет, школу чи садочок. Таким чином пропонують долучитися до святкування Всесвітнього дня вишиванки, який щорічно відзначають у третій четвер травня. Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації.
  • У Львові підлітків запрошують на тренування із самооборони У Львові підлітків запрошують на тренування із самооборони Із16 травня до 30 червня у Львові пройде навчально-тренувальний курс для дітей віком 14-16 років під назвою «Школа молодого самурая».
  • Українська «Мрія»: чим ще особливий найбільший у світі літак. Відео Українська «Мрія»: чим ще особливий найбільший у світі літак. Відео Політ найбільшого в світі українського літака АН-225 Мрія в Австралію викликав величезний резонанс серед населення. Відзначається, що люди з усього світу з'їхалися в австралійське місто Перт, щоб побачити диво авіації. На сьогодні АН-225 Мрія - єдиний екземпляр в світі, якому немає рівних в розмірах і вантажопідйомності.
  • Тест-драйв: у Львові представили нові спортивні моделі Audi. Відео Тест-драйв: у Львові представили нові спортивні моделі Audi. Відео 14-15 травня усі прихильники німецького бренду Audi мали унікальну можливість відвідати грандіозне роуд-шоу Audi RS Experience та сісти за кермо надпотужних спорткарів: Audi RS7 Sportback performance, Audi RS6 Avant performance та Audi RS 3 Sportback.
  • Проект українців - у фіналі конкурсу NASA: як проголосувати? Проект українців - у фіналі конкурсу NASA: як проголосувати? Український проект літака для пересування поверхнею Марса став лідером світового Хакатона NASA SpaceApps Challenge 2016. Нині ще триває голосування долучитись до голосування зможе кожен.
  • Український плавець встановив рекорд Чемпіонату Європи Український плавець встановив рекорд Чемпіонату Європи У Лондоні на чемпіонаті Європи з водних видів спорту двоє представників України пройшли до фінальних запливів. Про це повідомляє Федерація плавання України у Facebook.
  • Львів’ян просять розповісти власні ідеї, що змінять країну Львів’ян просять розповісти власні ідеї, що змінять країну Львівську молодь запрошують запрошують подавати свої соціальні ідеї для участі у Форумі ідей, який 28–29 травня відбудеться у Львові. Цей захід стане підсумком проекту "Ідея змінює країну", котрий цієї весни успішно реалізовується у області. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. княгині Ольги Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. княгині Ольги У зв'язку з аварією на вул. Княгині Ольги утворився затор.
  • Сьогодні у Львові перекриють перехрестя вул.Сихівська – Кавалерідзе Сьогодні у Львові перекриють перехрестя вул.Сихівська – Кавалерідзе За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, сьогодні, 17 травня, підрядна компанія «Онур» виконуватиме ремонтні роботи на перехресті вул.Сихівська – Кавалерідзе.
  • Завтра у Львові перекриють одне із перехресть Завтра у Львові перекриють одне із перехресть За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, завтра, 17 травня, підрядна компанія «Онур» виконуватиме ремонтні роботи на перехресті вул.Сихівська – Кавалерідзе.
  • У Львові на Сихові шукають вибухівку у двох приміщеннях У Львові на Сихові шукають вибухівку у двох приміщеннях Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР інформує, що сьогодні повідомили про замінування двох ПТУ у Сихівському районі.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 17 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львівські гандболістки стали офіційними чемпіонками України Львівські гандболістки стали офіційними чемпіонками України Гандболістки львівської «Галичанки» офіційно оформили друге поспіль чемпіонство у жіночій гандбольній Суперлізі.
  • У Львові Генконсульство Польщі не скасовує онлайн-реєстрацію У Львові Генконсульство Польщі не скасовує онлайн-реєстрацію У зв’язку із пожвавленим обговоренням змін у реєстрації для подання документів на отримання польських віз у сусідньому Волинському регіоні, Tvoemisto.tv дізналося у Генеральному консульстві Республіка Польща у Львові, які зараз правила запису для здачі документів у візових центрах.
  • Скільки отримують львів’яни? Статистика заробітної плати в області Скільки отримують львів’яни? Статистика заробітної плати в області Під час дискусії «Львів відкритий для світу, та чи Львів відкритий для львів’ян?» , що відбулася 11 травня з ініціативи дискусійної платформи «Твоє місто Львів», заступник начальника управління статистики у Львівській області Галина Корисько озвучила офіційні цифри щодо зарплати за 2015 рік у Львівській області.
  • Львів’ян запрошують обговорити дієвість електронних петицій Львів’ян запрошують обговорити дієвість електронних петицій У четвер, 19 травня, о 18:30 у Першій Львівській Медіатеці обговорять систему електронних петицій. Львів’ян запрошують приходити з ідеями, що допоможуть покращити систему.
  • Львів – без гарячої води: за газ доведеться платити більше Львів – без гарячої води: за газ доведеться платити більше З 10 травня у більшої частини Львова відсутня гаряча вода. Пов’язано це із гідравлічними випробовуваннями, які щороку проводять у місті. Tvoemisto.tv дізналось, як відсутність гарячої води вплине на платіжку за газ.
  • Як львів’яни реагують на «жебраків»: програміст провів експеримент Як львів’яни реагують на «жебраків»: програміст провів експеримент Львівський програміст Богдан Прокопович провів соціальний експеримент про те, як львів’яни реагують на жебраків, скільки грошей їм готові віддати та чому не розуміють жартів. Для цього він півтори години просидів неподалік каплиці Боїмів із табличкою «Пишу код за їжу», що мала сприйнятись населенням як жарт. Його результати він висвітлив на своїй сторінці у facebook.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!