Новини
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 27 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян кличуть на родинне свято у Парк Культури Львів’ян кличуть на родинне свято у Парк Культури У неділю, 29 травня, у Парку культури імені Богдана Хмельницького відбудеться свято «Буде родина — буде Україна». Усіх охочих закликають долучитися до святкування Дня родини та Дня захисту дітей. Про це повідомив начальник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис.
  • Львів’ян запрошують на публічне інтерв’ю про цінність любові Львів’ян запрошують на публічне інтерв’ю про цінність любові Сьогодні, 26 травня, поетеса, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка та співачка, кіносценаристка Юлія Міщенко говоритимуть про любов як основну життєву цінність. Це п’яте відкрите інтерв’ю в рамках культурного проекту Мар’яни Савки «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину». Зустріч розпочнеться о 18:00 у дворику «Львівської копальні кави» (пл. Ринок, 10).
  • У Львові змінили орган, який видаватиме містобудівні обмеження У Львові змінили орган, який видаватиме містобудівні обмеження Виконавчий комітет стане уповноваженим органом містобудування та архітектури з питань видачі містобудівних умов та обмежень. Відповідне рішення сьогодні, 26 травня, прийняли на сесії міської ради. За це проголосували 44 депутати.
  • Львівська міська рада розширила склад виконавчого комітету Львівська міська рада розширила склад виконавчого комітету Склад виконавчого комітету міської ради збільшили до 7 осіб. Відповідну ухвалу підтримали 26 травня на засіданні сесії міської ради.
  • У Львові хочуть створити унікальний простір для кіноманів У Львові хочуть створити унікальний простір для кіноманів У вівторок, 24 травня, у Львівській обласній раді відбулось третє громадське слухання щодо ревіталізації кінотеатру «Львів». За результатами слухань комісія з питань культури облради підтримала проект, який спільно представили кілька громадських організацій. Заступниця директора департаменту розвитку Львівської міськради та одна з розробників проекту-переможця Олександра Сладкова розповіла Tvoemisto.tv, як вони планують на місці занедбаного кінотеатру створити унікальний простір для кіноманів.
  • У Львівській області стартують дорожні роботи на трасі Київ-Чоп – Раковець У Львівській області стартують дорожні роботи на трасі Київ-Чоп – Раковець Служба автомобільних доріг у Львівській області розпочала підготовчі роботи з влаштування асфальтобетонного покриття на автомобільній дорозі С 141241 (Київ-Чоп) - Раковець протяжністю 1,6 км.
  • Львів’ян запрошують на автомобільні перегони Львів’ян запрошують на автомобільні перегони У неділю, 29 травня, у місті відбудеться змагання з автоперегонів Спринт Лев 2016. Це один із видовищних видів автомобільного спорту. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові створили онлайн-карту аварій з потерпілими У Львові створили онлайн-карту аварій з потерпілими Патрульна поліція Львова запустила онлайн-карту аварій з потерпілими. Працівники патрульної служби проаналізували кількість ДТП від початку роботу й позначило ці місця на карті.
  • На Львівщині бельгійці збудуть меблеву фабрику: деталі На Львівщині бельгійці збудуть меблеву фабрику: деталі Поблизу Борислава відкриють фабрику із переробки та виробництва меблів. Інвестувати у неї буде Бельгійська компанія.
  • У Львові з фасаду будинку викрали статую  Матері Божої з Ісусом У Львові з фасаду будинку викрали статую Матері Божої з Ісусом У Львові з фасаду одного з будинків на вул. Вишенського викрали статую Матері Божої з Ісусом. Про це повідомляють у прес-службі Головного управління Національної поліції у Львівській області.
  • На Львівщині відкрили ще один сервісний центр МВС. Адреса На Львівщині відкрили ще один сервісний центр МВС. Адреса Цього тижня у Львівській області розпочав свою роботу територіальний сервісний центр 4648, який знаходиться у Старому Самборі. Відтак, на Львівщині тепер діють вісім сервісних центрів МВС.
  • Сьогодні у Львові ще одна вулиця буде непроїзною Сьогодні у Львові ще одна вулиця буде непроїзною Сьогодні, 26 травня, у Львові перекривають вул. Кукурудзяну на ремонт. Дана ділянка дороги буде непроїзною для транспорту з 11:00 год до 18:00 год. Про це інформують у прес-службі Патрульної поліції Львова.
  • У Президента ФІФА просять дозволити провести матчі до Чемпіонату Світу у Львові У Президента ФІФА просять дозволити провести матчі до Чемпіонату Світу у Львові Президент України Петро Порошенко скерував листа на адресу Президента ФІФА Джанні Інфантіно із проханням перевести санкції щодо "Арени Львів" в стан умовних. Таким чином національна збірна України могла б проводити у Львові кваліфікаційні матчі до Чемпіонату Світу 2018 року. Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час наради.
  • Безкоштовний Wі-Fі у Львові: де шукати? Безкоштовний Wі-Fі у Львові: де шукати? У квітні цього року Департамент розвитку Львівської міської ради оголосив конкурс на визначення компанії для встановлення безкоштовних точок доступу до мережі інтернет у Львові. Нині конкурсна комісія уже проголосувала за переможця, тож стали відомі і точки, де функціонуватиме мережа.
  • Університет зі Львова долучився до Днів України у Франції Університет зі Львова долучився до Днів України у Франції У рамках святкування Днів України у Франції Український Католицький університет провів у Парижі Благодійний вечір та Тихий аукціон. Таким чином керівництво університету популяризувало свій заклад за кордоном та познайомили гостей заходу із українською культурою.
  • Уже цього року зі Львова можуть літати два популярні лоукостери Уже цього року зі Львова можуть літати два популярні лоукостери Уже цього року зі Львова можуть літати два найпопулярніші лоукостери Wizz Air na Ryanair.
  • У Львові демонтують пам’ятник Степану Тудору У Львові демонтують пам’ятник Степану Тудору Учора, 25 травня, у Львівській міській раді відбулось засідання робочої групи для вирішення питання доцільності демонтажу пам’ятника Степану Тудору, що на площі Євгана Маланюка. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • 
Як у Львові відзначатимуть дні пам’яті Івана Франка. Перелік заходів
Як у Львові відзначатимуть дні пам’яті Івана Франка. Перелік заходів Сьогодні, 25 травня, на Львівщині розпочалися заходи із вшанування письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча Івана Франка. Урочистості розпочалися пішою ходою студентів від садиби Івана Франка у селі Нагуєвичі до Дрогобича. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.
  • На Львівщині громада виступила проти перейменування села На Львівщині громада виступила проти перейменування села Мешканці Андріївки Буського району на Львівщині виступають проти перейменування села в рамках декомунізації. 19 травня село стало називатися Мармузовичами, однак його жителі вже збирають підписи, щоб скасувати відповідну постанову Верховної Ради і повернути стару назв.
  • Незабаром у Львові з’являться шкільні офіцери: деталі Незабаром у Львові з’являться шкільні офіцери: деталі У Львові патрульні поліцейські ропочали начаня на шкільних офіцерів. Про це повідомляють у прес-службі Патрульної поліції Львова.
  • Водіїв просять не руйнувати щойно відремонтовані дороги Львівщини Водіїв просять не руйнувати щойно відремонтовані дороги Львівщини Начальник Служби автомобільних доріг Львівської області Руслан Кандибор закликає водіїв не виїжджати транспортними засобами на основу, а також на щойно покладений асфальт, адже це може призвести до деформації та руйнування дорожнього покриття. Про це Руслан Кандибор заявив під час інспектування ремонтних робіт на автодорозі Львів-Ужгород.
  • У Львові хочуть дещо змінити систему голосування за електронні петиції У Львові хочуть дещо змінити систему голосування за електронні петиції У Львові підбивають підсумки тестового впровадження електронних петицій до міськради. Так, упродовж майже 3 місяців мешканці міста зареєстрували понад 500 звернень, пропозицій та вимог, з яких 16 зібрали необхідну 1000 підписів, а 9 – уже отримали відповідь. Найбільша ж кількість поданих петицій – за напрямками «Благоустрій та будівництво» і «Транспорт та дороги».
  • Фото дня: Надія Савченко повернулася в Україну Фото дня: Надія Савченко повернулася в Україну Літак президента України, на борту якого перебуває Надія Савченко, приземлився Україні. Про це повідомив президент Порошенко у соцмережах.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція лекції про рівність перед законом На Tvoemisto.tv стартувала трансляція лекції про рівність перед законом Що є рівність перед законом? Сьогодні, 25 травня, на цю тему у Львові доповідатиме міжнародний експерт з питань судової реформи, професор права Університету Уіллемет (штат Орегон, США) Гілберт Пол Карраско. На Tvoemisto.tv вже стартувала трансляція лекції.
  • Декомунізація у Львові: у місті демонтували пам’ятну таблицю Степану Тудору Декомунізація у Львові: у місті демонтували пам’ятну таблицю Степану Тудору Сьогодні, 25 травня, у Львові на вул. Дорошенка, 48 демонтували меморіальну таблицю Степану Тудору та Олександру Гаврилюку. Здійснили це у рамках закону про декомунізацію.
  • У Львові проведуть концерт, щоб урятувати 11-річного хлопчика У Львові проведуть концерт, щоб урятувати 11-річного хлопчика У п’ятницю, 3 червня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній, відбудеться концерт «Життя – дар Божий», що має на меті збір коштів для Максимка Шведа. Львів’ян запрошують підтримати хлопчика у його боротьбі із недугою.
  • Де поплавати у Львові? Три відкриті басейни Де поплавати у Львові? Три відкриті басейни Хоча літньої відпустки ще треба дочекатися, не варто відмовляти собі у задоволенні поплавати вже зараз. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про три відкриті басейни у Львові, де можна відкривати сезон купання, не виїжджаючи за місто.
  • Сьогодні у Львові розкажуть про рівність перед законом: де послухати? Сьогодні у Львові розкажуть про рівність перед законом: де послухати? Сьогодні, 25 травня, з відкритою лекцією у Львові виступить міжнародний експерт з питань судової реформи, професор права Університету Уіллемет (штат Орегон, США) Гілберт Пол Карраско. Він доповідатиме на тему: «Що є рівність перед законом?». Захід є відкритим для усіх охочих.
  • У Львові буде унікальний парк із іменними лавочками. Візуалізація У Львові буде унікальний парк із іменними лавочками. Візуалізація На Сихові у Львові створюють парк духовної культури імені Івана Павла II. Згідно з проектом, на його території з’являться катехитична школа, бульвар, велика дитяча зона з атракціонами та Хресна дорога. Загальна вартість проекту – 50 млн. грн. Термін реалізації проекту – 5 років. Лісопарк має площу 98 га. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Львів Львів'ян закликають позбутися російської у паспортах. Інструкція Активісти Української Галицької Партії закликають львів’ян пошкодити власні паспорти, задля того, щоб їм видали нові – без дублювання інформації російською мовою. Tvoemisto.tv дізналося, скільки львів'ян підтримало цю ініціативу та чи самі активісти скористались власною ідеєю.
  • Нові  автобуси «Електрону» виїдуть на дороги Львова уже цього тижня Нові автобуси «Електрону» виїдуть на дороги Львова уже цього тижня Появу нових автобусів від «Електрону» очікували у Львові ще на початку лютого цього року. Сьогодні, 25 травня, відбулось представлення нового транспорту. Tvoemisto.tv дізналось, коли містом повинні курсувати ці автобуси та на яких маршрутах.
  • Сьогодні у Львові перекриватимуть рух транспорту Сьогодні у Львові перекриватимуть рух транспорту Сьогодні, 25 травня, за маршрутом похоронної процесії Миколи Кацала ситуативно перекриватимуть рух транспорту. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові відкрили першу мийку для велосипедів У Львові відкрили першу мийку для велосипедів Цього місяця у Львові відкрили першу спеціалізовану веломийку. Знаходиться вона на одній із автозаправних станцій у місті. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: у центрі міста не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: у центрі міста не курсують трамваї Сьогодні, 25 травня, у місті ускладнений рух трамваїв. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Сьогодні у Львові стартують Дні Америки. Програма «вільних» заходів Сьогодні у Львові стартують Дні Америки. Програма «вільних» заходів Сьогодні, 25 травня, у Львові стартують Дні Америки. Триватиме культурний фестиваль чотири дні й завершиться 29 травня. У рамках фестивалю відбудеться Фестиваль американського кіно «Незалежність», традиційний американський ярмарок та наймасштабніший у світі урок англійської мови. Пропонуємо перелік безкоштовних заходів.
  • Львів приєднається до встановлення нового рекорду Гіннеса Львів приєднається до встановлення нового рекорду Гіннеса 28 травня 2016 року в Україні пройде найчисельніший в історії України урок англійської мови, що спробує перевершити існуючий світовий рекорд Книги рекордів Гіннеса. У цей день по всій країні одночасно відбуватиметься інтерактивний урок англійської мови. Доєднається до проведення цього уроку і Львів.
  • У Львові не буде обіцяної гарячої води: деталі У Львові не буде обіцяної гарячої води: деталі У зв’язку з великою кількістю проривів на теплових мережах та роботи з їх ліквідації, відновлення гарячої води у Львові відбудеться з 11 червня.
  • У львівських трамваях скасували службу контролю У львівських трамваях скасували службу контролю Від сьогодні, 25 травня, у межах реорганізації ЛМКП «Львівелектротранс» ліквідували службу контролю.
  • У Львівській області ремонтують дорогу до Закарпаття У Львівській області ремонтують дорогу до Закарпаття На загальнодержавній трасі Львів-Ужгород відремонтують 82 кілометри на відтинку від Самбора до кордону із Закарпаттям. Загальна вартість ремонту дороги – 442 мільйони гривень. Нині уже тривають ремонтні роботи.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 25 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Завтра Львів прощатиметься з Миколою Кацалом: перекриватимуть рух Завтра Львів прощатиметься з Миколою Кацалом: перекриватимуть рух Завтра, 25 травня, за маршрутом похоронної процесії Миколи Кацала ситуативно перекриватимуть рух транспорту. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові проведуть безкоштовний тренінг по ОСББ. Як зареєструватись? У Львові проведуть безкоштовний тренінг по ОСББ. Як зареєструватись? 2 червня у Львові відбудеться тренінг для співвласників багатоквартирних будинків міста. Говоритимуть про ОСББ, енергомодернізацію та інші аспекти управління будинком. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • 5 нововведень у дитсадках: що змінить новий Санітарний регламент 5 нововведень у дитсадках: що змінить новий Санітарний регламент У документі, який готують до публікації, чітко визначені вимоги до чистоти, організації харчування, температурного режиму, освітлення, утримання басейнів, розпорядку дня дитини тощо. Пропонуємо вам інформацію про кілька нововведень.
  • Ситуація на дорогах Львова: у центрі міста не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: у центрі міста не курсують трамваї Сьогодні, 24 травня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Івана Франка.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого 69-річного дідуся Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого 69-річного дідуся У Львові та Сокільниках шукають Грицевича Ореста Федоровича, який зник ще 16 травня. Львів’ян просять допомогти знайти зниклого чоловіка.
  • Сьогодні відійшов у вічність художній керівник капели «Дударик»: де попрощатися. Доповнено
Сьогодні відійшов у вічність художній керівник капели «Дударик»: де попрощатися. Доповнено У вівторок, 24 травня, на 75-му році життя відійшов у вічність Кацал Микола Лукич – український хоровий диригент, лауреат Національної премії України імені Тараса Григоровича Шевченка, народний артист України, художній керівник Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик».
  • У двох львівських лікарнях з У двох львівських лікарнях з'являться нові рентген-апарати Управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міськради за результатами відкритих торгів замовило три мобільні С-арочні рентгенівські апарати.
  • У Львові на фасадах шкіл встановлять меморіальні таблиці Героям У Львові на фасадах шкіл встановлять меморіальні таблиці Героям Виконавчий комітет міськради погодив встановлення меморіальних таблиць герою Небесної сотні та 3 учасникам антитерористичної операції на фасадах навчальних закладів Львова.
  • Сьогодні обрали переможців програми «Зробимо Львів кращим». Перелік Сьогодні обрали переможців програми «Зробимо Львів кращим». Перелік Сьогодні, 24 травня, на виконавчому комітеті ЛМР прийняли рішення про затвердження переліку соціально-культурних проектів громадських організацій у галузі «Культура», яким надається фінансова підтримка за рахунок коштів міського бюджету м. Львова, та суми дофінансування відповідних проектів у рамках програми «Зробимо Львів кращим».
  • Кам’яницю на вулиці Руській у Львові не збираються продавати Кам’яницю на вулиці Руській у Львові не збираються продавати У п’ятницю, 27 травня, у Львові відбудеться аукціон із продажу п’яти об’єктів малої приватизації комунальної власності. Деякі ЗМІ поширили інформацію, що одне із приміщень, яке виставили на аукціон, – це колишня кам'яниця Куритовичівська на вулиці Руській, 6. Проте у коментарі для Tvoemisto.tv начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Ірина Свистун спростувала цю інформацію.
  • Львів’ян запрошують на День відкритих дверей у трамвайне депо Львів’ян запрошують на День відкритих дверей у трамвайне депо У неділю, 29 травня, із 10:00 до 17:00 години ЛКП «Львівелектротранс» разом із ГО «Львів’яни за електротранспорт» проводять спільну акцію «День відкритих дверей у трамвайному депо». Подія відбудеться на території трамвайного депо № 1 на вулиці Городоцькій, 185. Вхід вільний.
  • Львів увійшов до п’ятірки міст Європи, які радять відвідати мандрівникам Львів увійшов до п’ятірки міст Європи, які радять відвідати мандрівникам Сьогодні, 24 травня, LonelyPlanet оприлюднили інформацію про те, що рекомендують Львів, як одну із ТОП-дестинацій для відвідання цього літа. Місто ввійшло в перелік BestinEurope 2016, який включає дестинації, які, на думку експертів LonelyPlanet, потрібно відвідати саме зараз.
  • Завдання вижити: як рятують львів’ян у Лікарні швидкої допомоги Завдання вижити: як рятують львів’ян у Лікарні швидкої допомоги «Повезли на Топольну» – так за старою звичкою львів’яни називають лікарню, куди найчастіше доставляють людей у важкому стані. Саме сюди 12 травня потрапив ресторатор-іноземець, власник львівського закладу «Tex-Mex BBQ» Майкл Беттс. Наступного дня він помер. Допис Іванни Парети, дружини Майкла, про те, що після госпіталізації її чоловік не отримав повноцінної допомоги від лікарів, спричинив активне обговорення в соцмережах та обурення серед львів’ян. Журналісти Tvoemisto.tv побували в лікарні та дізналися, куди спершу потрапляють хворі у важкому стані, що з ними потім відбувається та хто відповідає за їх подальшу долю. Сьогодні ми розповімо про те, як працює приймальне відділення лікарні.
  • Марію Музичук визнали кращою шахісткою світу 2015-го року Марію Музичук визнали кращою шахісткою світу 2015-го року Жіноча комісія Міжнародної федерації шахів оголосила переможницю нагороди «Каїса» для кращої шахістки світу. Нею стала українська шахістка екс-чемпіонка світу 23-річна Марія Музичук. Про це повідомляють на офіційному сайті ФІДЕ.
  • Семеро львів’ян постраждали у нічній ДТП у центрі міста Семеро львів’ян постраждали у нічній ДТП у центрі міста Уночі на 24 травня в центрі Львова в автопригоді постраждали семеро людей. Приблизно о 1:50 на вулиці Дорошенка на перехресті з вулицею Словацького, зіткнулися два легковики. Про це повідомляють у прес-службі патрульної поліції Львова.
  • Львів’янам відтермінували відновлення гарячого водопостачання Львів’янам відтермінували відновлення гарячого водопостачання Через велику кількість поривів на теплових мережах та роботи з їх ліквідації, відновлення гарячої води у Львові відбудеться з 11 червня.
  • Сьогодні частина львів Сьогодні частина львів'ян залишиться без води. Адреси Сьогодні, 24 травня, у Львові проводитимуть роботи з переврізки новозбудованого водопроводу на вулиці Мечникова, у зв’язку із чим без води тимчасово залишаться будинки у Личаківському районі. Про це інформують у ЛМКП «Львівводоканал».
  • В Україні ще один банк визнали неплатоспроможним
В Україні ще один банк визнали неплатоспроможним Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення банку «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних через проведених банком сумнівних операцій з депозитами фізичних осіб.
  • Паломницька мандрівка у Францію. Як долучитися львів’янам? Паломницька мандрівка у Францію. Як долучитися львів’янам? «Фундація Духовного Відродження» запрошує молодих людей віком 17-29 років взяти участь у паломницькій подорожі до Тезе, мальовничого села на сході Франції, куди щороку з’їжджається молодь з різних куточків світу на молитовну зустріч зі спільнотою братів, які там живуть.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!