Новини
  • Ситуація на дорогах Львова: центр міста – у заторах Ситуація на дорогах Львова: центр міста – у заторах Сьогодні, 17 серпня, на початку проспекту Свободи утворився значний затор.
  • Львів’ян попереджають про податкове шахрайство Львів’ян попереджають про податкове шахрайство У Львові платників податків та громадян попереджають, що в області мають місце випадки вимагання невідомими особами грошових коштів. Мешканців міста закликають із пересторогою ставитись до дзвінків від імені керівництва органів державної фіскальної служби.
  • 
Сьогодні ввечері у Львові прогнозують грози та град
Сьогодні ввечері у Львові прогнозують грози та град Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що сьогодні, 17 серпня, у Львові можлива гроза та град.
  • У Львові відбудеться Фестиваль кавуна. Програма У Львові відбудеться Фестиваль кавуна. Програма У неділю, 30 серпня, у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться Фестиваль кавуна. Із 12:00 до 23:00 відвідувачі зможуть взяти участь у понад 20-ти атракціях, у центрі яких – кавун.
  • Львів’ян запрошують на Гаражний розпродаж за участі письменників Львів’ян запрошують на Гаражний розпродаж за участі письменників 29 серпня із 13:00 до 19:00 у Музеї ідей Спільнота взаємодопомоги «Емаус-Оселя» проводитиме черговий Гаражний розпродаж. Гасло цьогорічного розпродажу: «Гаражні – це не благодійність, а солідарність». У розпродажі візьмуть участь мешканці спільноти, волонтери та відомі українські письменники – Юрій Андрухович, Андрій Курков, Галина Вдовиченко, Григорій Семенчук, Галя Шиян, Євгенія Сенік. Львів’ян запрошують долучатись до благочинної акції.
  • Львів хочуть "очистити" від російських товарів та послуг Львів хочуть "очистити" від російських товарів та послуг Громадські організації ініціюють проведення безстрокової акції із звільнення Львова від російських товарів, послуг та будь-яких економічних відносин з Російською Федерацією.
  • Львів’ян запрошують на концерт пам’яті Івана Павла ІІ Львів’ян запрошують на концерт пам’яті Івана Павла ІІ 28 серпня 2015 року о 19:30 на прихожан та гостей Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла чекає непересічний захід. В цей день тут освятять образ Івана Павла ІІ, який намалював відомий український художник – Олександр Войтович. З цієї нагоди також відбудеться концерт сакральної музики «Totus Tuus» пам’яті Івана Павла ІІ, під час якого виступлять відомі виконавці, серед яких – солістка Віденської опери Зоряна Кушплер, родом зі Львова.
  • ТОП-6 ІТ-подій цієї осені у Львові ТОП-6 ІТ-подій цієї осені у Львові Цієї осені Львів вируватиме цікавими та захопливими ІТ подіями. Tvoemisto.tv пропонує добірку конференцій, які варто відвідати, якщо вам близька тема інновацій та новітніх технологій.
  • «Свято хліба у Львові». Як це було. Фоторепортаж «Свято хліба у Львові». Як це було. Фоторепортаж 16 серпня у Львові вже традиційно відбувся фестиваль «Свято хліба». Tvoemisto.tv вирішило подивитися, чим пригощають та як розважають львів’ян на святі.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Генерала Чупринки Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Генерала Чупринки Сьогодні, 17 серпня, на вулиці Генерала Чупринки сталася ДТП, яка перешкоджає руху трамваїв.
  • Штрафи, про які українці знають, але не платять. Інфографіка Штрафи, про які українці знають, але не платять. Інфографіка Українці пильно слідкують за діями влади, аби вона не порушувала закони, проте, досить часто, самі ж їх не дотримуються. Пропонуємо вам інфографіку з добіркою правопорушень та штрафів, які зазвичай громадяни не сплачують.
  • Сьогодні Скрябіну було б 47. П’ять тез співака про Україну та майбутнє. Відео Сьогодні Скрябіну було б 47. П’ять тез співака про Україну та майбутнє. Відео Уже понад півроку з нами немає Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна). Сьогодні, 17 серпня, йому би виповнилося 47 років. Пропонуємо вам відео з бізнес-сніданку «BreakWest», під час якого Андрій поділився своїми міркуваннями про Україну, її злободенні проблеми та майбутнє.
  • 5 вулиць Львова, які цього тижня непроїзні 5 вулиць Львова, які цього тижня непроїзні Цього тижня у різних частинах Львова продовжуються ремонтні роботи. Нагадуємо вам перелік вулиць та проспектів, які тимчасово є непроїзними.
  • Ще одне підняття тарифів: на скільки з 1 вересня подорожчає світло Ще одне підняття тарифів: на скільки з 1 вересня подорожчає світло Із 1 вересня на українців очікує другий етап підвищення тарифів на електроенергію – у середньому ціни виростуть на 23%, у порівнянні з нинішнім тарифом.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 17 серпня, декілька вулиць Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 10-16 серпня.
  • Нові патрульні вийдуть на вулиці Львова раніше, аніж планувалось Нові патрульні вийдуть на вулиці Львова раніше, аніж планувалось Нова патрульна поліція вийде на вулиці Львова на тиждень раніше запланованої дати.
  •  Як львів’янам реагувати на псевдоволонтерів. Інфографіка Як львів’янам реагувати на псевдоволонтерів. Інфографіка У Львові продовжується боротьба зі псевдоволонтерами. Однак, перш за все, самі львів’яни мають реагувати на появу підозрілих осіб на вулицях міста чи в громадському транспорті. Пропонуємо вам інфографіку, яка роз’яснює, що варто робити, натрапивши у місті на шахраїв зі скриньками.
  • Як учасникам АТО та їх сім’ям отримати квартиру у Львові? Перелік документів Як учасникам АТО та їх сім’ям отримати квартиру у Львові? Перелік документів Станом на 14 серпня 2015 року, на квартирному обліку у Львівській міській раді та у списку учасників АТО перебуває 778 учасників АТО-військовослужбовців, 26 сімей загиблих учасників АТО, 5 інвалідів і 115 учасників АТО-працівників міліції. Пропонуємо вам перелік документів, які необхідно подати для зарахування на квартирний облік.
  • Де і коли у Львові відкриють болгарський візовий центр? Де і коли у Львові відкриють болгарський візовий центр? Невдовзі у нашому місті відкриють візовий центр, у якому видаватимуть болгарські візи. Центр працюватиме в будинку на вулиці Крушельницької, 2, що в парку імені Івана Франка, у приміщенні Почесного консульства Республіки Болгарія у Львові.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 15 та 16 серпня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: «Свято Хліба» у Шевченківському гаю, фестиваль сімейного відпочинку, велоквест до Дня Незалежності, конкурс єврейської кухні, збір домашньої їжі для наших військових у зоні АТО.
  • Де сьогодні у Львові відновлять гарячу воду? Адреси Де сьогодні у Львові відновлять гарячу воду? Адреси Tvoemisto.tv поцікавилося у головного інженера ЛКП «Залізничнетеплоенерго» Віталія Камінського та прес-служби міськради, чому на деяких вулицях Львова зараз немає гарячої води та коли її відновлять. Пропонуємо вам вичерпну інформацію у вигляді таблиці.
  • Фільм тижня у Львові: «Агенти А.Н.К.Л.» Фільм тижня у Львові: «Агенти А.Н.К.Л.» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує для перегляду комедійний трилер від режисера стрічки про Шерлока Холмса.
  • Нову пісню "Океан Ельзи" першими почули поранені військові у Львові Нову пісню "Океан Ельзи" першими почули поранені військові у Львові Святослав Вакарчук, завітавши до Львова, відвідав поранених бійців АТО, які перебувають на лікуванні у Львівському госпіталі. На завершені зустрічі він подарував їм флешки із новою піснею «Життя починається знов».
  • Конкурс громадських проектів для протидії корупції. Як долучитися? Конкурс громадських проектів для протидії корупції. Як долучитися? У Львові стартував конкурсу ідей та проектів «Зупинимо корупцію: громадська дія у Львівській області».
  • На Форум видавців приїде вірменський письменник Арам Пачян На Форум видавців приїде вірменський письменник Арам Пачян Причиною візиту вірменського письменника та есеїста є презентація українського перекладу його оповідань.
  • На «Святі хліба» у Львові збиратимуть пластикові кришечки для воїнів АТО На «Святі хліба» у Львові збиратимуть пластикові кришечки для воїнів АТО На «Святі Хліба» у Львові встановлять спеціальні ємкості, куди можна буде віддати пластикові кришечки для подальшої переробки та виготовлення протезів для воїнів АТО.
  • Між Львовом та Києвом збільшили кількість рейсів Інтерсіті+ Між Львовом та Києвом збільшили кількість рейсів Інтерсіті+ Для більш зручного сполучення міста Лева зі столицею Українська залізнична швидкісна компанія призначила додаткові рейси поїздів Інтерсіті+ №745/746 Дарниця, Київ – Львів – Київ, Дарниця.
  • У Львові батьки обурені наміром перенести зимові канікули У Львові батьки обурені наміром перенести зимові канікули Об’єднання «Батьківська Рада Львівщини» висловило обурення черговим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2015 р. № 809-р про заходи по підготовці до осінньо-зимового періоду. Згідного цього рішення, в цілях економії знову буде збільшено або перенесено зимові канікули школярів, а температурний режим у буде зменшено з 18°С до 16°С.
  • Львів’ян запрошують на фестиваль «Небу-ХАЙ» Львів’ян запрошують на фестиваль «Небу-ХАЙ» 5 вересня у селі Крупське, Миколаївського району, Львівської області відбудеться Фестиваль повний креативу та вільний від алкоголю. У програмі розваг – перегони на саморобних човнах, спортивний квест, показові виступи парашутистів та багато іншого. Туристичний клуб «Манівці» запрошує долучатись усіх охочих.
  • Львів’яни хочуть мати свою партію Львів’яни хочуть мати свою партію За результатами соціологічного дослідження агенції "Фама", львів’яни хочуть мати власну партію. Майже 95% опитаних вважають себе галичанами і більше половини вважають, що місцеві проблеми може добре вирішувати лише місцева партія.
  • З’явився велосипед, який неможливо поцупити. Відео З’явився велосипед, який неможливо поцупити. Відео Троє молодих чилійців «винайшли велосипед» заново, створивши модель, захищену від крадіжок. Секрет велосипеда, який неможливо вкрасти, в тому, що рама трансформується в кріплення. Якщо крадії розріжуть метал, як це зазвичай роблять із замками, то велосипед залишиться без частини рами – а отже, не буде сенсу красти його.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Зеленій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Зеленій Сьогодні, 14 серпня, на вулиці Зеленій сталися одночасно кілька ДТП, які спричиняє утворення затору.
  • Бібліотека Стефаника запрошує львів’ян на день відкритих дверей Бібліотека Стефаника запрошує львів’ян на день відкритих дверей 23 та 25 серпня з 11:00 до 15:00 год. львів’ян запрошують відвідати державну скарбницю унікальних рукописних і друкованих пам’яток української та світової книжкової культури –– Львівську національну наукову бібліотеку України імені Василя Стефаника.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на перехресті біля площі Митної Ситуація на дорогах Львова: затори на перехресті біля площі Митної У зв'язку із частковим перекриттям проспекту Свободи у центрі Львова ускладнений рух. Особливо велике скупчення автівок на перехресті біля площі Митної.
  • Львівських господинь запрошують на конкурс єврейської кухні Львівських господинь запрошують на конкурс єврейської кухні Цього року вперше у межах фестивалю єврейської культури у місті визначатимуть страву Lviv Klez Fest. Мета конкурсу — популяризація автентичної єврейської кухні.
  • Сьогодні Залізничному району відновлять гаряче водопостачання Сьогодні Залізничному району відновлять гаряче водопостачання За інформацією ЛКП «Залізничнетеплоенерго», мешканцям 37 житлових будинків на вул.Виговського, вул.В.Великого, вул.Кульпарківській, вул.Петлюри, вул.Перфецького та вул.Садовій обіцяють відновити гаряче водопостачання завтра сьогодні протягом дня.
  • На Львівщині зривається шоста хвиля мобілізації На Львівщині зривається шоста хвиля мобілізації За словами прокурора області Романа Федика, серед головних причин зриву мобілізації на Львівщині є самоусунення окремих посадових осіб органів місцевого самоврядування від виконання своїх службових обов'язків. Йдеться про неоповіщення осіб, які підлягають мобілізації.
  • Як помити автомобіль у домашніх умовах. Поради Як помити автомобіль у домашніх умовах. Поради Для того, щоб автомобіль був чистий, не обов’язово завжди користуватися послугами автомийок. Дотримуючись наведених нижче порад, можна помити автомобіль і в домашніх умовах.
  • Чим дивуватимуть дітей на Форумі видавців у Львові? Чим дивуватимуть дітей на Форумі видавців у Львові? Понад 400 подій, серед яких зустрічі з письменниками, літературні ігри, фестиваль літературних героїв, а також квест підготували організатори XXII Форуму видавців для дітей та їх батьків.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 13 серпня, декілька вулиць Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Львів Львів'яни збиратимуть смаколики для солдат на передову. Як долучитися? У Львові стартував збір домашньої їжі, яку волонтери доставлять солдатам в зону АТО до Дня Незалежності.
  • У Львові виставлять для почитання вірним Хрест Господній У Львові виставлять для почитання вірним Хрест Господній Вже сьогодні ввечері у Архикатедральному Соборі Святого Юра буде виставлено для почитання вірним Хрест Господній, який свого часу привіз з Святої Землі праведний Митрополит Андрей Шептицький. Як розповів Tvoemisto.tv прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Павло Дроздяк, Хрест перебуватиме в Соборі лише один день – п'ятницю 14 серпня.
  • У Львові відреставрують 13 старих балконів. Список У Львові відреставрують 13 старих балконів. Список Вже до кінця 2015 року у Львові планують відреставрувати 13 балконів у центральній частині міста.
  • Вулиці Львова із літніми майданчиками і без. 7 фотопорівнянь Вулиці Львова із літніми майданчиками і без. 7 фотопорівнянь У весняно-літній період на вулицях з’являється багато літніх майданчиків для відпочинку. Як інформує прес-служба міськради, постійно відбуваються рейди, які мають на меті унеможливити їх самовільне встановлення. Проте існує й інша сторона проблеми – естетична. Виникає запитання, чи велика кількість літніх майданчиків не пливає на загальний вигляд міста?
  • Новий вид крадіжок у Львові. Як вберегтися? Новий вид крадіжок у Львові. Як вберегтися? Уже не вперше в соціальних мережах львів’яни пишуть про новий вид шахрайства – проникнення до помешкання літніх людей та заволодіння їхнім майном. Пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть краще дбати про вашу безпеку та безпеку ваших батьків.
  • У Львові вийшов унікальний альбом життя Андрея Шептицького. Фото У Львові вийшов унікальний альбом життя Андрея Шептицького. Фото У Львові світ побачив унікальний фотоальбом «Блажен той муж…» – до 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Автор ідеї та керівник проекту Петро Мелень протягом двох років зібрав понад 300 світлин, щоб через них розповісти історію життя митрополита Андрея. Видання має на меті надихнути людину на вдосконалення та закликати її до роздумів.
  • Де і чому у Львові немає гарячої води? Адреси Де і чому у Львові немає гарячої води? Адреси Tvoemisto.tv поцікавилося у головного інженера ЛКП «Залізничнетеплоенерго» Віталія Камінського та прес-служби міськради, чому на деяких вулицях Львова зараз немає гарячої води. Пропонуємо вам вичерпну інформацію у вигляді таблиці.
  • На Twitter можна писати довші повідомлення На Twitter можна писати довші повідомлення Сиситема Twitter зняла обмеження на кількість знаків для особистих повідомлень. Особисті повідомлення можна надсилати розміром 10 000 знаків.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Варшавській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Варшавській Сьогодні, 13 серпня, на вулиці Варшавській сталося ДТП, яка спричиняє утворення затору.
  • У Львові шукають водіїв, які збили дитину і пенсіонера У Львові шукають водіїв, які збили дитину і пенсіонера Працівники ДАІ просять зголоситися очевидців ДТП, що сталися у Львові. 11 серпня велосипедист та водій збили хлопчика і чоловіка похилого віку та втекли з місця аварії.
  • Недоремонт по-львівськи: проспект Шевченка чекає грошей Недоремонт по-львівськи: проспект Шевченка чекає грошей Через брак коштів у Львові припинили ремонт проспекту Тараса Шевченка.
  • Ситуація на дорогах Львова: проспект Свободи – непроїзний Ситуація на дорогах Львова: проспект Свободи – непроїзний Сьогодні, 13 серпня, на проспекті Свободи утворилася тиснява. Попри те, що в цій частині Львова обмежений рух, автівки продовжують їздити проспектом.
  • Конкурс на дизайн горнятка для кавового фестивалю. Як взяти участь? Конкурс на дизайн горнятка для кавового фестивалю. Як взяти участь? Кавовий фестиваль, який відбудеться у вересні у Львові, оголосив конкурс на дизайн офіційного горнятка. Заявки приймаються до 25 серпня 2015 року.
  • У Львові оберуть найкращого "Велопрацедавця" У Львові оберуть найкращого "Велопрацедавця" Конкурс відзначає найбільше дружні до велосипедистів офіси та установи міста. Заявки прийматимуть до 16 вересня.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 13 серпня, декілька вулиць Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • У Львові збиратимуть одяг для душевнохворих. Як долучитись? У Львові збиратимуть одяг для душевнохворих. Як долучитись? Цими вихідними, 15-16 серпня, у парку ім. І.Франка біля альтанки-ротонди триватиме благодійний проект «Шафа». Тут збиратимуть одяг для душевнохворих, які проходять довготривале лікування у Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні.
  • Топ-5 книжок, що повернуть жагу до життя Топ-5 книжок, що повернуть жагу до життя Пропонуємо огляд книжок, після прочитання яких хочеться беззастережно насолоджуватись кожним найнесподіванішим днем, що приготувало життя. Якщо здається, що світ навколо втратив яскравість фарб, можна поринути в світ однієї з запропонованих книжок, аби по-новому закохатися у життя.
  • Що таїть підземелля Собору Святого Юра у Львові Що таїть підземелля Собору Святого Юра у Львові Одним із найзагадковіших приміщень собору Святого Юра у Львові є його підземелля, де знаходиться крипта. Вона знаходиться під вівтарем, де найнижче залягає скеля. Пропонуємо вам кілька фактів про це важливе для Львова та його мешканців місце, яке таїть чимало таємниць.
  • Як Львів готується до Чемпіонату світу з шахів Як Львів готується до Чемпіонату світу з шахів На сайті Президента України оприлюднили Указ про створення Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!