Новини
  • Проспект Свободи у Львові почнуть ремонтувати наприкінці серпня Проспект Свободи у Львові почнуть ремонтувати наприкінці серпня Як розповів начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець, через ремонтні роботи проспект Свободи будуть перекривати частинами.
  • Перелік спортивних об Перелік спортивних об'єктів Львова та області: де подивитись онлайн На території Львівської області обліковано 5 392 спортивні споруди різної форми власності, типу чи категорії. Із них до Єдиного електронного всеукраїнського реєстру спортивних споруд внесено 3 079 спортивних об’єктів Львівщини, ще 892 – на стадії реєстрації.
  • Ремонт вулиці Лисенка у Львові планують завершити у вересні Ремонт вулиці Лисенка у Львові планують завершити у вересні У Львові ремонтують вулицю Лисенка. Із 20 липня для проведення ремонтних робіт закрито рух транспорту на ділянці від вулиці Заньковецької до вулиці Короленкка. Наступний етап – від вулиці Короленка до Миклухо-Маклая. Як повідомляє прес-служба ЛМР, закінчити ремонт планують до кінця вересня.
  • У Львові пройде «Тиждень іспанського кіно». Програма У Львові пройде «Тиждень іспанського кіно». Програма За сприяння посольства Іспанії з 7 по 16 серпня у Львівському кіноцентрі відбудеться «Тиждень іспанського кіно», повідомили у кіноцентрі.
  • До Львова наближається спека До Львова наближається спека Синоптики попереджають львів’ян про спеку, яка розпочнеться із середи і триватиме протягом цілого тижня. Опадів не очікується.
  • У Львові на Науковій поцупили тротуарну плитку У Львові на Науковій поцупили тротуарну плитку Сьогодні у Львові виявили крадіжку 20 кв. м. тротуарної плитки біля підприємства «ХРТ Текстиль», що на вулиці Науковій, 7. Про це повідомив голова Франківської райадміністрацї Руслан Кандибор,
  • У Львові відкрили відділення із новітнім рентгенапаратом. Фото У Львові відкрили відділення із новітнім рентгенапаратом. Фото У Львівському клінічному госпіталі Державної прикордонної служби України відкрили рентгенологічне відділення. Досі в медичному закладі використовували рентгенапарат 1986 року випуску. Та в сучасних умовах ця техніка застаріла.
  • Львів’ян запрошують на прощу до Унева. Програма Львів’ян запрошують на прощу до Унева. Програма 25-27 серпня відбудеться триденна проща до містечка Унів. Усіх охочих запрошують долучатись.
  • У Львові водії не можуть отримати номерні знаки У Львові водії не можуть отримати номерні знаки Наразі у Львові утворилась черга із водіїв, які бажають отримати номерні знаки для автівок. У МРЕВ ситуацію пояснюють зміною виробника.
  • У Львові змінились умови перепланування квартир У Львові змінились умови перепланування квартир Нещодавно виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив спрощену процедуру переобладнання житлових приміщень. Як пояснила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич, відтепер для перепланування квартир, яке не стосується несучих стін, непотрібно брати спеціальних дозволів.
  • У Львові встановили пам’ятний знак загиблим в АТО. Фото У Львові встановили пам’ятний знак загиблим в АТО. Фото У неділю, 2 серпня, у Львові, на території 80-ї окремої аеромобільної бригади, відбулися урочистості з нагоди 23-ої річниці створення Високомобільних десантних військ і відкриття пам’ятного знаку на вшанування пам’яті загиблих під час бойових дій в АТО.
  • Українські лучниці стали чемпіонками світу Українські лучниці стали чемпіонками світу У фіналі стрільби з блочного лука українські лучниці перемогли команду з Нідерландів.
  • Львів’ян запрошують обговорити долю проблемних новобудов Львів’ян запрошують обговорити долю проблемних новобудов Сьогодні та завтра, 3 та 4 серпня, у Львові пройдуть громадські обговорення щодо доцільності будівництва багатоповерхових житлових будинків на вулиці Трускавецькій, 11-а, вулиці Трильовського, 4-а, 4-б та на вулицях Замарстинівська – Мазепи. Житло планується збудувати на земельних ділянках, що належать до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.
  • Від сьогодні частина вул. Свенціцького – непроїзна. Схема руху Від сьогодні частина вул. Свенціцького – непроїзна. Схема руху За інформацією відділу капремонту управління інженерного господарства ЛМР, 3 серпня з 9:00 години і до кінця року для виконання ремонтних робіт закривають вулицю Свенціцького на ділянці від вулиці Мушака до Франка.
  • Ситуація на дорогах Львова: Личаківською не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: Личаківською не курсують трамваї Наразі у Львові дуже ускладнений рух вулицею Личаківською. У зв'язку із ДТП на перехресті із вулицею Чехова, там не курсує електротранспорт.
  • Кримські татари просять, аби світ визнав дії Росії геноцидом Кримські татари просять, аби світ визнав дії Росії геноцидом Світову громадськість закликали визнати геноцидом дії Росії щодо знищення кримськотатарського народу в період з 1783 року – часу ліквідації Кримського ханства, історичної батьківщини кримських татар - до сьогоднішнього дня.
  • Вісім місць у Карпатах, які варто побачити кожному Вісім місць у Карпатах, які варто побачити кожному Українські Карпати – це ціла скринька незвіданих можливостей та прекрасних локацій, які по-новому змушують нас дивитись на Україну. Природні багатства гір, шумні водоспади, старовинні палаци та замки на скелях – все це потрібно побачити на власні очі хоча б раз у житті. Пропонуємо вам перелік найбільш цікавих місць у Карпатах, які варто відвідати уже цього літа.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 3 серпня, у трьох районах Львова частково не буде світла. Tvoemisto.tv пропонує вам перелік вулиць, які завтра обезструмлять.
  • Львів’яни ще мають тиждень, щоб податись у нову поліцію Львів’яни ще мають тиждень, щоб податись у нову поліцію У Львові триває набір кандидатів у нову патрульну поліцію. Усі охочі можуть подати свою заявку до 7 серпня.
  • 10 функцій iPhone, про які ви не знали 10 функцій iPhone, про які ви не знали Пропонуємо вам ознайомитись із функціями, які не є очевидними, але роблять роботу iPhone трохи швидшою і зручнішою. Дізнайтеся, як заощадити трафік мобільного Інтернету, зарядити смартфон швидше і створити унікальний вібродзвінок. Спеціально для тих, хто хоче бути впевненим юзером свого ґаджета.
  • Куди приносити кришечки на протези воїнам АТО у Львові Куди приносити кришечки на протези воїнам АТО у Львові В Україні стартувала масштабна акція спрямована на збір пластикових кришечок на протези воїнам, що втратили кінцівки у військових діях. До акції можуть долучитись і львів’яни.
  • 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень Відкриття пам’ятника Митрополиту Шептицькому, запровадження нових залізничних рейсів та розробка «картки львів’янина». Tvoemisto.tv пропонує дізнатись чим іще запам’ятався мешканцям Львова минулий тиждень.
  • Діти учасників АТО зі Львова оздоровлюватимуться в Ізраїлі Діти учасників АТО зі Львова оздоровлюватимуться в Ізраїлі Сьогодні, 2 серпня, із Львова до Ізраїлю відлітає група дітей, батьки яких воюють у зоні АТО, загинули чи отримали поранення. Школярі віком 9-14 років із Львова і Львівської області протягом 10 днів будуть відпочивати у передмісті Єрусалиму на базі школи-пансіону та коледжу Goldstein Youth Village.
  • Сьогодні – День Повітряних Сил ЗСУ. Як відзначають у Львові? Сьогодні – День Повітряних Сил ЗСУ. Як відзначають у Львові? Сьогодні Україна відзначає День Повітряних Сил ЗСУ і вшановує десантників різних поколінь. Пропонуємо дізнатись, які урочистості заплановані з нагоди свята у Львові.
  • Сьогодні львів’ян запрошують на благодійний ярмарок Сьогодні львів’ян запрошують на благодійний ярмарок Сьогодні, 2 серпня, з 12:00 у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького відбудеться благодійний ярмарок «Добро своїми руками». Кожен львів’янин матиме можливість придбати вироби ручної роботи львівських майстрів, навчитись робити класні речі своїми руками і тим самим долучитись до порятунку життя.
  • У Львові активістам пропонують перевірити прикордонників У Львові активістам пропонують перевірити прикордонників Командири львівських прикордонників запропонували, аби їхніх підлеглих на пунктах пропуску контролювали активісти. Вони стверджують, що там виникають штучні черги. А винуватців мають виявити громадські організації.
  • Як поскаржитись на неправильне паркування. Три кроки Як поскаржитись на неправильне паркування. Три кроки Стаття 40 Конституції України та Закон України про звернення громадян дають можливість звертатись до ДАІ зі скаргами, які вона зобов'язана розглянути протягом 30 днів, встановити особу порушника та покарати його. Тому кожен, хто помітив горе-паркувальника може на нього поскаржитись.
  • Відпочинок біля води: ТОП-5 маловідомих пляжів України Відпочинок біля води: ТОП-5 маловідомих пляжів України Хоча літо вже натякає на своє закінчення початком серпня, багато львів’ян ще планують встигнути трішки засмагнути і відпочити біля води. Пропонуємо 5 пляжів України, де поки мало людей, але чиста вода і красива природа.
  • У Львові збирають ідеї для оформлення питних фонтанів У Львові збирають ідеї для оформлення питних фонтанів Виконавчий комітет ЛМР погодив проведення бліц-конкурсу на кращу ідею вирішення зовнішнього вигляду питних фонтанів у Львові.
  • Зі Львова до Одеси пустять додатковий потяг Зі Львова до Одеси пустять додатковий потяг Укрзалізниця призначила ще один додатковий поїзд № 248/247 сполученням Одеса – Львів, що почне курсуватиме через день вже з 5 серпня.
  • Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Початок серпня для львів’ян підготував перегляд фільму під відкритим небом, мистецьке барбекю, середньовічний фестиваль та ще багато активностей. Пропонуємо перелік найцікавіших подій прийдешніх вихідних.
  • У Львові до кінця року закриють частину вул. Свенціцького
У Львові до кінця року закриють частину вул. Свенціцького За інформацією відділу капремонту управління інженерного господарства ЛМР, 3 серпня з 9:00 години і до кінця року для виконання ремонтних робіт закривають вулицю Свенціцького на ділянці від вулиці Мушака до Франка.
  • Фільм тижня у Львові: «Прискорення» Фільм тижня у Львові: «Прискорення» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду трилер «Прискорення», з Ольгою Куриленко в головній ролі.
  • На завтра у Львові обіцяють туман На завтра у Львові обіцяють туман Завтра, 1 серпня, вночі та вранці буде туман видимістю 200-500 м. Без істотних опадів. Про це повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології.
  • Що має побачити кожен львів’янин: музей зі скульптурами Пінзеля Що має побачити кожен львів’янин: музей зі скульптурами Пінзеля Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Пропонуємо вам 5 цікавих фактів про Музей сакральної барокової скульптури Пінзеля, де зберігаються 32 експонати, що представляють творчість європейського і світового рівня.
  • Як у центрі Львова знімають кіно: відео Як у центрі Львова знімають кіно: відео Одна з потужних кінокомпаній, яка працює на ринку України та Росії, розгорнула свій майданчик в старій частині міста. Знімають продовження серіалу.
  • Форум видавців у Львові шукає талановитих фотографів. Як податись? Форум видавців у Львові шукає талановитих фотографів. Як податись? Форум видавців, який пройде 9-13 вересня у Львові, оголосив конкурс фотографів.
  • Як у Львові миють трамваї та тролейбуси. Фото Як у Львові миють трамваї та тролейбуси. Фото Від 15 червня 2015 року працівниць-мийниць ЛКП «Львівелектротранс» об'єднали в один структурний підрозділ - дільницю прибирання рухомого складу. Мийники на дільниці прибирання рухомого складу підприємства «Львівелектротранс» працюють в 2 зміни, щоб трамваї і тролейбуси щодня могли курсувати містом в належному санітарному стані.
  • Польські експерти вчитимуть львів’ян робити біогаз Польські експерти вчитимуть львів’ян робити біогаз 3-6 серпня до Львова приїдуть польські експерти, з метою ознайомлення з поточним станом міських очисних споруд та проектом виробництва біогазу.
  • Львівський театр ім. Лесі Українки шукає артистів і керівника Львівський театр ім. Лесі Українки шукає артистів і керівника У понеділок відбудеться відкрите засідання конкурсної комісії щодо художнього керівника Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки.
  • Ситуація на дорогах Львівщини: дорога на Краковець у заторах Ситуація на дорогах Львівщини: дорога на Краковець у заторах Сьогодні, 31 липня, на дорозі зі Львова до Краківця сталася ДТП, що спричинила утворення затору. Окрім того, трапилася ДТП на вулиці Литвиненка.
  • Львів шукає інвестора: деталі Львів шукає інвестора: деталі Конкурс проводить управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій департаменту економічної політики Львівської міської ради.
  • Із 16 обрали двох: хто може очолити фіскальну службу Львівщини Із 16 обрали двох: хто може очолити фіскальну службу Львівщини Учора, 30 липня, у приміщенні Львівської ОДА відбулося заслуховування кандидатів на посаду начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області.
  • Які виші найпопулярніші серед вступників? Оновлено Які виші найпопулярніші серед вступників? Оновлено Найпопулярнішим серед вступників став один із львівських вишів.
  • Де на українсько-польському кордоні зараз найбільші черги? Де на українсько-польському кордоні зараз найбільші черги? На західному кордоні утворилися автомобільні затори на кількох пропускних пунктах. Найскладніша ситуація на пункті пропуску «Краковець – Корчова».
  • У Львові на вул. Театральній розширять стоянку У Львові на вул. Театральній розширять стоянку У Львові буде дещо розширено стоянку автомобілів для мешканців на вулиці Театральній, оскільки практика показала, що там бракує місця. Про це повідомив Олег Шмід, радник міського голови Львова.
  • Кому та коли дозволять в’їзд на площу Ринок у Львові  Кому та коли дозволять в’їзд на площу Ринок у Львові Відповідно до доручення міського голови, департамент житлового господарства та інфраструктури видав наказ щодо цілодобової роботи болардів у пішохідній зоні історичної частини міста з 1 серпня.
  • У Львові збудують ще дві велосипедні доріжки. Локації У Львові збудують ще дві велосипедні доріжки. Локації У Львові в цьому році на пр.Чорновола та на вул.Шевченка збудують доріжки для велосипедистів, загальною протяжність 9,4 км.
  • У Львові вводять "Картку львів У Львові вводять "Картку львів'янина". Хто отримає першим: деталі Сьогодні у Львові презентували частину проекту з електронного урядування - «Картка львів’янина». Вже з вересня електронну картку почнуть отримувати учасники АТО. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
  • Шахтар-Говерла. До стадіону курсуватимуть шатл-баси Шахтар-Говерла. До стадіону курсуватимуть шатл-баси У суботу, 1 серпня, о 19:30 год. на «Арені Львів» в рамках Ліги «Парі - Матч» відбудеться футбольний поєдинок між командами «Шахтар» та «Говерла». Для комфортного доїзду на стадіон курсуватимуть додаткові автобуси.
  • Коли у Львові завершать ремонт вулиці Пасічної? Коли у Львові завершать ремонт вулиці Пасічної? Як розповів головний інженер підрядної компанії «Онур» Олександр Добоні, роботи з влаштування третього шару асфальту на вул.Пасічній на ділянці від вул. Китайської до вул. Таджицької планують закінчити до кінця наступного тижня.
  • Майже 100 будинків у Львові не готові до опалювального сезону Майже 100 будинків у Львові не готові до опалювального сезону Як розповіла голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк, будинки КЕВ не ремонтують і не готують до опалювального сезону
  • У Львові вимагають знесення ще одного самобуду У Львові вимагають знесення ще одного самобуду Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) у Львівській області звернувся до суду з вимогою знесення самочинного будівництва по вулиці Снопківській, 18 у Львові.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Сьогодні, 30 липня, на вулиці Стрийській сталася ДТП, що спричинила утворення затору.
  • Що буде можна і не можна новим патрульним? Інфографіка Що буде можна і не можна новим патрульним? Інфографіка Нові правоохоронці — нові реалії. В Україні на зміну традиційній міліції приходить поліція. А це означає, що деякі старі норми перестають діяти. Пропонуємо вам детальну інфографіку, яка допоможе розібратися з правами та обов’язками нової поліції, яка невдовзі з'явиться на вулицях Львова.
  • Ще одну площу у центрі Львова віддадуть пішоходам Ще одну площу у центрі Львова віддадуть пішоходам У центральній частині Львова, на площі Івана Підкови встановлюють нові боларди. Площа сполучає проспект Свободи та вулицю Театральну. Відтепер ця частина пішохідної зони теж буде перекрита для в’їзду автівок.
  • Студенти Франкового університету подарують автомобіль бійцям в зоні АТО Студенти Франкового університету подарують автомобіль бійцям в зоні АТО Завтра представники Студентського координаційного центру підтримки АТО ЛНУ ім. Івана Франка передадуть бійцям на фронт автомобіль. Передача відбудеться біля головного корпусу університету.
  • Як у Львові відкривали пам Як у Львові відкривали пам'ятник Митрополиту Андрею. Фоторепортаж Сьогодні у Львові урочисто відзначають 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Зокрема, у Архикатедральному соборі святого Юра відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Опісля відбулось урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі та мистецька програма від Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик». Участь у церемонії відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому взяв також Президент України Петро Порошенко та його дружина Марина Порошенко.
  • З Києва до Львова курсуватимуть ще два потяги. Розклад З Києва до Львова курсуватимуть ще два потяги. Розклад На п`ятницю, 31 липня, та неділю, 2 серпня, залізничники призначили додатковий потяг Інтерсіті+ № 745/746 сполученням Київ – Львів.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Сахарова Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Сахарова Сьогодні, 29 липня, на вулиці Сахарова через несправний світлофор зіткнулися дві автівки.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!