Новини
  • Де на Сихові до 19 серпня не буде гарячої води. Адреси Де на Сихові до 19 серпня не буде гарячої води. Адреси У зв’язку з замінною теплової мережі через перехід через трамвайну колію, в рамках будівництва трамвайної лінії на Сихів, призупинено подачу гарячої води до 84 житлових будинків.
  • Рекордний радіоефір до Дня народження Кузьми. Де послухати? Рекордний радіоефір до Дня народження Кузьми. Де послухати? Друзі Андрія Кузьменка – радіоведучі з Житомира Юлія Карпова та Дмитро Єгоров – 17 серпня розпочнуть 65-годинний ефір та поб'ють рекорд "Русского радио" Россия – 60 годин. Подія буде приурочена до дня народження співака, для якого було принципово забрати рекорд у «Русского Радио» Россия – 60 годин.
  • Шевченківський гай запрошує львів’ян на Свято хліба. Програма Шевченківський гай запрошує львів’ян на Свято хліба. Програма У неділю, 16 серпня, у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» традиційно відбудеться «Свято хліба». Свято започатковане Громадською організацією «Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області» і вже стало улюбленим для львів’ян та гостей міста.
  • У Львові на проспекті Свободи покладуть «заховану» бруківку. Фото У Львові на проспекті Свободи покладуть «заховану» бруківку. Фото Нині проспект Свободи у Львові перекритий: ремонтують інженерні мережі та дорожнє покриття. Маршрутні автобуси рухають вулицею Підвальною в обидва боки, а роботи обіцяють закінчити до кінця вересня. Після ремонту на проспекті автівки знову їздитимуть по бруківці, яку дістануть з-під асфальту.
  • У Львові облаштують ще один громадський простір У Львові облаштують ще один громадський простір Як повідомили у Шевченківській районній адміністрації, цього тижня заплановано розпочати роботи з облаштування громадського простору на вулиці Богдана Хмельницького, 241-243.
  • Ситуація на дорогах Львова: Городоцька паралізована через ДТП Ситуація на дорогах Львова: Городоцька паралізована через ДТП Сьогодні, 12 серпня, на вулиці Городоцькій сталися дві ДТП, що спричинили утворення затору.
  • Львівський «Електрон» змагатиметься з поляками за трамваї на Сихів Львівський «Електрон» змагатиметься з поляками за трамваї на Сихів Оголошено тендер на закупівлю п’яти трамваїв, які будуть їздити у Львові новим маршрутом на Сихів. Участь у тендері беруть дві компанії – українська й польська.
  • Сьогодні у Львові перекриють вулицю Окуневського. Схема Сьогодні у Львові перекриють вулицю Окуневського. Схема Від сьогодні, 12 серпня, і до 20 серпня частина вулиці Окуневського буде недоступна для проїзду.
  • Що побачать діти в новій книзі про Митрополита Андрея. Фото Що побачать діти в новій книзі про Митрополита Андрея. Фото Митрополит, благодійник, рятівник, меценат, інтелектуал і жартівник, велетень, добрий Тато і приклад для багатьох – таким постане Митрополит Андрей Шептицький у новій книзі для дітей.
  • Як надавати першу допомогу при опіках. Поради Як надавати першу допомогу при опіках. Поради Через спекотне літо почастішали випадки масових та локальних пожеж у лісах та природних екосистемах. За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру висока температура повітря зберігатиметься по всій територі України і надалі. Львівська міська рада спільно з Головним управління Державної служби з надзвичайних ситуацій склали список порад як надати першу допомогу потерпілим від опіків.
  • Подорож у часі. 15 фото сучасного та давнього Львова Подорож у часі. 15 фото сучасного та давнього Львова Чи могли б ви уявити посеред площі Ринок – базар з минулого століття? Або ж – Полтву між Оперним театром та театром ім. М. Заньковецької? Своєрідну фотоподорож у часі запропонував архітектор Микола Кравцов, зібравши із різних інтернет-джерел цікаву інформацію та різні фото про Львів.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 12 серпня, декілька вулиць Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Форум видавців у Львові: особливості, спеціальні гості, локації Форум видавців у Львові: особливості, спеціальні гості, локації Уже за місяць, 9-13 вересня, у Львові пройде 22 Форум видавців і читачів. Організатори події розповіли про особливості заходів, які запланували цьогоріч.
  • «Океан Ельзи» опублікував тізер до нової пісні. Відео «Океан Ельзи» опублікував тізер до нової пісні. Відео Шанувальники гурту «Океан Ельзи» можуть подивитись офіційний тізер на нову композицію «Життя починається знов». Відео вже розмістили на офіційному каналі колективу в Youtube.
  • Пандуси, оглядовий майданчик, канатна дорога. Як оновлять Парк культури? Пандуси, оглядовий майданчик, канатна дорога. Як оновлять Парк культури? Новий дитячий майданчик, спортивна зона, місце для коворкінгу – вже невдовзі саме такі локації з’являться в оновленому Парку культури культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького. А ще пандуси, іменні дерева, струмок, оглядовий майданчик та навіть канатна дорога, яка об’єднає центр міста з парком. Про це Tvoemisto.tv розповіли у адміністрації парку.
  • Студентська ініціатива за гуртожитки без корупції. Як долучитися? Студентська ініціатива за гуртожитки без корупції. Як долучитися? У мережі набуває популярності студентська ініціатива «Чисті виші», яка вирішила боротися з корупцієї та беззаконням у вищих навчальних закладах України. Tvoemisto.tv розпитало організаторів про те, як долучитися до ініціативи.
  • Львів’яни зможуть літати до Тель-Авіва прямими рейсами і взимку Львів’яни зможуть літати до Тель-Авіва прямими рейсами і взимку Прямі авіарейси Львів – Тель-Авів – Львів будуть здійснюватись і в зимовий період. Про це повідомила прес-служба почесного консульства Держави Ізраїль у західному регіоні України з посиланням на Міжнародні авіалінії України (МАУ).
  • 7 хвилин, аби закохатися: як у Львові проходять «швидкі побачення». Фоторепортаж 7 хвилин, аби закохатися: як у Львові проходять «швидкі побачення». Фоторепортаж Уже не вперше у Львові активісти організовують тренінгові ігри у форматі «speed dating» («швидкі побачення»). Поспілкувавшись кілька хвилин, хлопці та дівчата вирішують, із ким би хотіли познайомитися ще ближче. Комусь із учасників по-справжньому щастить знайти «свою» людину. Tvoemisto.tv вирішило дізнатися, як проходять швидкі побачення по-львівськи.
  • Потяг зі Львова до Ходорова тимчасово не курсуватиме Потяг зі Львова до Ходорова тимчасово не курсуватиме У зв’язку із капітальним ремонтом колії поїзди Львів-Ходорів та Івано-Франківськ-Рахів не курсуватимуть. Про це повідомила прес-служба Львівської залізниці.
  • Як створити подвір’я для комфортного життя? Довідник онлайн Як створити подвір’я для комфортного життя? Довідник онлайн "Довідник благоустрою дворів власними силами" надихне тих, хто турбується про свій життєвий простір та хоче його покращити.
  • У Львові хочуть, аби 2016-й проголосили роком Франка У Львові хочуть, аби 2016-й проголосили роком Франка Львівська обласна державна адміністрація звернулася до Президента України Петра Порошенка із пропозицією щодо проголошення 2016-го ювілейним роком Івана Франка.
  • Google перейде в управління новоствореної Alphabet Google перейде в управління новоствореної Alphabet Засновники компанії Google заявили про створення материнської компанії Alphabet, до якої переводять Google та інші активи: Google Ventures, Google Capital, Wing тощо.
  • Конкурс для львів’ян «Місця щасливих людей». Як взяти участь? Конкурс для львів’ян «Місця щасливих людей». Як взяти участь? Благодійний фонд імені Кузьми Скрябіна та Львівська міська рада оголосили бліц-конкурс на проект облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей», який має з’явитись у Львові на пл. Олекси Гасина.
  • «Львівська Хвиля» святкує уродини. 5 фактів про радіостанцію «Львівська Хвиля» святкує уродини. 5 фактів про радіостанцію Сьогодні радіостанція «Львівська хвиля» святкує 23 роки із дня заснування. Tvoemisto.tv приєднується до чисельних привітань, які сьогодні лунають із вуст львів’ян, і пропонує 5 фактів про радіостанцію.
  • Коли з проспекту Свободи у Львові зникнуть припарковані авто Коли з проспекту Свободи у Львові зникнуть припарковані авто Після ремонтних робіт на проспекті Свободи, який планують завершити наприкінці вересня, тут буде вже неможливо паркувати авто.
  • У Львові облаштували 3 оригінальні велопарковки. Локації, фото У Львові облаштували 3 оригінальні велопарковки. Локації, фото У центрі нашого міста встановили ще три неординарні велопарковки.
  • Які школи Львова мають найкращі результати ЗНО? Таблиця Які школи Львова мають найкращі результати ЗНО? Таблиця До рейтингу шкіл Львова увійшли 109 львівських навчальних закладів, серед яких: 6 ліцеїв, 10 гімназій, 14 спеціалізованих шкіл, 69 загальноосвітніх шкіл. Перше місце рейтингу посідає Львівський НВК «Школа І ступеня-гімназія».
  • Від сьогодні у центрі Львова змінюється рух маршруток. Схема Від сьогодні у центрі Львова змінюється рух маршруток. Схема Через ремонтні роботи на проспекті Свободи (на ділянці від вулиці Гнатюка до вулиці Вороного), громадський транспорт, який курсує через центральну частину міста, змінюватиме маршрут.
  • Де дізнатися колишні назви вулиць Львова? Де дізнатися колишні назви вулиць Львова? Центр міської історії Центрально-Східної Європи створив онлайн-базу, яка дозволяє знайти на карті Львова сучасні та колишні назви вулиць. Як інформують ініціатори проекту, історія перейменувань дозволяє прослідкувати неоднозначність історії Львова.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 11 серпня, декілька вулиць Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Квитки на Форум видавців у Львові. Де придбати онлайн? Квитки на Форум видавців у Львові. Де придбати онлайн? Квитки на книжковий ярмарок та події Літературного фестивалю заздалегідь можна придбати онлайн. Для зручності організатори Форуму видавців пропонують обрати тип квитка, сплатити кошти і вже при вході обміняти роздрукований код операції на перепустку.
  • Львів придбав унікальну машину, яка викорчовує пні. Фото Львів придбав унікальну машину, яка викорчовує пні. Фото У Львові з’явилась машина для викорчовування пнів, яка подрібнює пень, не завдаючи шкоди ґрунту. Наше місто – перше на Західній Україні, що має таке пристосування.
  • Дітей у садочках вчитимуть фінансової грамотності Дітей у садочках вчитимуть фінансової грамотності Міністерство освіти і науки України планує запровадити курс фінансової освіти дітей у дошкільних навчальних закладах.
  • Бюро знахідок: де львів’янам шукати втрачені речі? Бюро знахідок: де львів’янам шукати втрачені речі? Сьогодні львів’яни переважно звикли шукати загублені речі у соцмережах. Також Інтернет може допомогти віднайти і власників речей, які випадково потрапляють до перехожих. Але що робити, коли всесвітня павутина не допомагає, а втрачена річ вам справді дорога? Tvoemisto.tv зателефонувало у «Бюро знахідок», щоб дізнатись та розповісти, як діяти львів’янам, які хочуть віднайти власну річ або ж повернути знайдену.
  • Як у Львові реставрують Гарнізонний храм. 7 фото Як у Львові реставрують Гарнізонний храм. 7 фото У липні у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла розпочався важливий етап консервації та реставрації стінопису центральної нави. Зараз тут встановлено риштування висотою 26 метрів: на такій височині працюють реставратори із Польщі та України. Пропонуємо вам 7 фото про те, які відбуваються роботи.
  • Як львів’янам уберегтися від шуму та куди скаржитись? Як львів’янам уберегтися від шуму та куди скаржитись? У літній період львів'яни особливо активно ремонтують та реконструюють свої помешкання і дуже часто порушують спокій сусідів. Також з настанням тепла розпочали роботу літні майданчики, які часто «тішать» мешканців навколишніх будинків гучною музикою та криками. Пропонуємо вам ознайомитися з основними нормами, які регулюють «гучність» львів’ян та куди варто скаржитися на порушників спокою.
  • Як курсують нічні маршрутки у Львові? Інфографіка Як курсують нічні маршрутки у Львові? Інфографіка Пропонуємо вам переглянути схеми руху нічних маршруток у Львові, оформлені у вигляді інфографіки.
  • У Львові представили експозицію про Шептицького. Де подивитися? У Львові представили експозицію про Шептицького. Де подивитися? Протягом тижня, з 10 до 14 серпня у каплиці Львівської міської ради триватиме банерна експозиція, присвячена життю та діяльності митрополита Андрея Шептицького. 9 банерів, представлених тут, розкривають багатогранність життя і служіння праведного Андрея та блаженного Климентія Шептицьких.
  • Ситуація на дорогах Львова: центр міста паралізований Ситуація на дорогах Львова: центр міста паралізований Сьогодні, 10 серпня, через ремонтні роботи у Львові центральна частина міста паралізована.
  • У Львові облаштували ще одну міжбудинкову територію. Фотодоказ У Львові облаштували ще одну міжбудинкову територію. Фотодоказ Завершилася реконструкція внутрішньоквартальної дороги по вулиці Патона у Залізничному районі Львова.
  • 5 вулиць, які перекриті у Львові цього тижня 5 вулиць, які перекриті у Львові цього тижня У різних частинах Львова продовжуються ремонтні роботи. Нагадуємо вам перелік вулиць та проспектів, які тимчасово є непроїзними.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 10 серпня, декілька вулиць Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Tvoemisto.tv пропонує дізнатись, чим запам’ятається львів’янам минулий тиждень.
  • Львів’ян запрошують на пішу прощу до Зарваниці Львів’ян запрошують на пішу прощу до Зарваниці 14 - 23 серпня відбудеться десята міжнародна піша проща родин мігрантів-заробітчан та всіх охочих із Самбора у Зарваницю. Охочих очиститись у молитві запрошують долучатись.
  • У Львові - спека: як діяти при пожежі У Львові - спека: як діяти при пожежі Найближчим часом у Львові продовжуватиметься спека – температура повітря триматиметься вище тридцятиградусної позначки. Унаслідок пожежі сьогодні на Львівщині загинув 63-річний чоловік, повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області. За словами місцевих мешканців чоловік спалював стерню у себе на ділянці. Tvoemisto.tv нагадує, як потрібно діяти, якщо ви опинились в осередку пожежі.
  • У Львові покажуть рекламу, гідну «Оскара». Де подивитись? У Львові покажуть рекламу, гідну «Оскара». Де подивитись? Із 19 по 22 серпня Львів перетвориться на столицю реклами. Адже у Дні креативності «Каннські Леви» відвідувачам покажуть найкращі зразки реклами з усього світу за останні п’ять років — кілька тисяч роликів. Концепція атракцій побудована за усіма канонами кінематографії: пролог, кульмінація, фінал. Кожна реклама — це маленька історія, яка розкриває бачення та розвиток бренду.
  • Мінкульт назвав діячів культури, що загрожують нацбезпеці України Мінкульт назвав діячів культури, що загрожують нацбезпеці України Міністерство культури оприлюднило список з 14 діячів культури, які створюють загрозу нацбезпеці України.
  • Сьогодні - день святого Пантелеймона. 5 фактів про цілителя Сьогодні - день святого Пантелеймона. 5 фактів про цілителя Сьогодні Православна Церква святкує день святого Пантелеймона Цілителя, безвідплатного лікаря. Йому моляться про зцілення душі і тіла. Ім`я Великомученика Пантелеймона згадують також при здійсненні таїнств єлеєосвячення і освячення води.
  • Дев’ять ознак доспілого кавуна. Інфографіка Дев’ять ознак доспілого кавуна. Інфографіка Літо — сезон фруктів і ягід. Коли ж як не у спекотні літні дні треба смакувати соковитими кавунами. Пропонуємо вам кілька підказок, які допоможуть обрати найсмачніший кавун.
  • Львів’ян просять приносити вживаний одяг для душевнохворих Львів’ян просять приносити вживаний одяг для душевнохворих 15-16 серпня у Львові у парку імені Івана Франка, біля альтанки-ротонди проходитиме благодійний проект «Шафа». Львів’ян просять допомогти пацієнтам Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні вживаними речами.
  • Які храми Львова завтра відзначають храмове свято Які храми Львова завтра відзначають храмове свято Християни східного обряду у неділю, 9 серпня, вшановують пам'ять святителя Пантелеймона, лікаря-цілителя, який лікував вбогих без грошей і часто чудесним способом оздоровляв хворих. Він народився у поганській родині у Малій Азії, а до Христової віри навернувся завдяки св. Єрмолаю. За це й загинув мученицькою смертю у 305 році.
  • Львів’ян запрошують на презентацію проекту оновлення Парку культури Львів’ян запрошують на презентацію проекту оновлення Парку культури У неділю, 9 серпня, о 17 годині у Львівській бізнес-школі та о 21 годині у Парку культури, на галявині поруч з центральним входом (аркою), архітектори та ландшафтні дизайнери презентуватимуть проект розвитку парку. До його розроблення долучилися різні спеціалісти, але він базується на баченні львів’ян.
  • Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Прийдешні вихідні приготували для львів’ян багато різнобічної музики, цікавих виставок і колоритних фестивалів. Tvoemisto.tv пропонує перелік подій, які допоможуть відпочити на вихідних як слід.
  • Із 11 серпня у центрі Львова зміниться рух маршруток. Схема Із 11 серпня у центрі Львова зміниться рух маршруток. Схема Як зазначили в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, завтра, 8 серпня починаються підготовчі роботи для реконструкції пр. Свободи на ділянці від вулиці Гнатюка до вулиці Вороного. Для руху транспорту дана ділянка буде закрита з 11 серпня.
  • Як "вижити" на роботі після відпустки. 6 порад Як "вижити" на роботі після відпустки. 6 порад Літо – гаряча пора відпусток. Навіть найдовша та найкраща відпустка закінчується і… доводиться повертатися до роботи. Пропонуємо вам кілька порад, як правильно повернутися з відпустки і не нашкодити своєму здоров’ю.
  • Шість нововведень про штрафи для водіїв Шість нововведень про штрафи для водіїв Відповідно до закону, який учора підписав Петро Порошенко. В Україні запроваджується автоматична фотозйомка та відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яка має покращити рівень безпеки дорожнього руху і знизити рівень дорожньо-транспортного травматизму зі смертельними та іншими тяжкими наслідками. Також запроваджується новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали. Пропонуємо вам 6 змін, які допоможуть зрозуміти нову систему оплати штрафів.
  • Львів’янин таки отримав паспорт без російської Львів’янин таки отримав паспорт без російської Сьогодні львів’янин Святослав Літинський отримав український паспорт, який заповнено лише українською мовою, без дублювання даних російською.
  • Хто очолить театр Лесі Українки у Львові Хто очолить театр Лесі Українки у Львові До 31 серпня у Львівського драматичного театру Лесі Українки з’явився новий директор, якого призначило управління культури Львівської міської ради. Про це повідомила начальник управління Ірина Магдиш сьогодні, 7 серпня, під час брифінгу.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на проспекті Чорновола Ситуація на дорогах Львова: затори на проспекті Чорновола Наразі у Львові дуже ускладнений рух проспектом Чорновола. На перехресті перед Оперним театром вийшов із ладу трамай, що спричинило утворення значних заторів.
  • Про Львів як вегетеріанський центр Східної Європи Про Львів як вегетеріанський центр Східної Європи Галицька кухня дала світу 500 записаних та класифікованих рецептів вегетаріанських страв, на Франківщині існував санаторій, де такими стравами лікували людей, а всі польські книжки про вегетаріанство видавалися до 1957 року у Львові або в Коломиї. Про ці та інші причини називати Львів вегетаріанським центром Східної Європи Tvoemisto.tv розповіли автори книги «Львівська кухня» Ігор Лильо та Всеволод Поліщук, які описали смаки Львова в історіях людей.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!