Новини
  • Літня архітектурна школа у Львові. Як взяти участь? Літня архітектурна школа у Львові. Як взяти участь? Стартував набір до Міжнародної літньої архітектурної школи «Новий Львів», яка відбудеться 22-30 серпня у Львові. Ініціативу реалізують Центр міської історії Центрально-Східної Європи та Московська архітектурна школа МАРШ у рамках проекту співпраці «Modernism. Future Continues».
  • Львів’янин створив унікальний корабель Львів’янин створив унікальний корабель Львів’янин Юрій Шпіцер створив мілководне судно, аналогів якому нема ніде у світі. У такий спосіб чоловік намагається відновити річкове судноплавство в Україні. Наразі корабель «Юрій» використовують для екскурсійних турів по Дністру.
  • ДАІвці зі Львова поїхали боронити кордони на Схід. Фото ДАІвці зі Львова поїхали боронити кордони на Схід. Фото Працівники Державтоінспекції Львівщини вкотре вирушили в зону проведення антитерористичної операції. Як інформує прес-служба управління ДАІ у Львівській області, правоохоронці замінять на посту своїх колег, які впродовж місяця несли службу на Сході.
  • Львів очима художника. 8 листівок Львів очима художника. 8 листівок Львів очима художників на їх полотнах виглядає по-особливому. Тому кожна така збірка листівок є практично безцінною. Пропонуємо ознайомитись із однією з них.
  • Львівський театр ім. Лесі Українки шукає керівника. Перелік вимог Львівський театр ім. Лесі Українки шукає керівника. Перелік вимог Із метою забезпечення неупередженості та прозорості при формуванні кадрового складу художнього та артистичного персоналу Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки, Управління культури оголосило конкурс на заміщення вакантної посади художнього керівника Львівського драматичного театру імені Лесі Українки. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові планують придбати 5 тролейбусів за кошти бюджету міста У Львові планують придбати 5 тролейбусів за кошти бюджету міста Місто оновлює тролейбусний парк. Як розповів у міський голова Львова, місто вже провело тендер на закупівлю трьох тролейбусів. Також на найближчому засіданні сесії міський голова пропонуватиме виділити кошти з бюджету міста для закупівлі ще 5 машин.
  • Українець став чемпіоном світу із п Українець став чемпіоном світу із п'ятиборства Українець Павло Тимощенко здобув «золото» чемпіонату світу із сучасного п'ятиборства, який у неділю, 5 липня, завершився в Берліні.
  • Міст на об’їзній дорозі Львова планують відкрити вже завтра Міст на об’їзній дорозі Львова планують відкрити вже завтра Біля мосту залишається не облаштованою інфраструктура для пішоходів. Дорожники уже завершили будівництво проїзної частини мосту на об’їзній дорозі Львова неподалік с. Холодновідка. Зокрема уклали верхній шар асфальтобетону та закріпили бар’єрне та перильне огородження на самому мості. Відкриття планується вже взавтра.
  • Батьки V. Левицького просять повернути викрадені пісні сина Батьки V. Левицького просять повернути викрадені пісні сина Після аварії, в якій загинув відомий львівський співак Владіслав Левицький, з авто музиканта викрали ноутбук MacBook Pro. На ньому зберігались багато неоприлюднених композицій співака. Батьки просять повернути інформацію із ноутбука за винагороду.
  • 5 ресурсів для творчих людей 5 ресурсів для творчих людей Як зробити барвисті листівки, розвиваючі плакати, іграшкові міста, всесвіт неіснуючих тварин із помпонів, елементи інтер'єру і декору? Відповідь на ці та безліч інших запитань всі, хто шукає творчих ідей, можуть знайти на наступних ресурсах.
  • У Мережі з’явились мультики присвячені Шептицькому. Де подивитись? У Мережі з’явились мультики присвячені Шептицькому. Де подивитись? Анімаційна студія «Арт-Відео» спільно із Катехитичною комісією Української греко-католицької церкви (УГКЦ) завершили роботу над циклом анімаційних фільмів «Духовне намисто», приуроченим до 150-річчя дня народження митрополита Андрея Шептицького.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 6 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Якими соцмережами не радить користуватись СБУ. Перелік Якими соцмережами не радить користуватись СБУ. Перелік Із 1 серпня у Росії набирає чинності новий антитерористичний закон, що надає повне право на отримання Федеральній службі безпеки РФ практично всіх особистих даних користувачів інтернет-ресурсів, зареєстрованих у РФ.
  • 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим він запам’ятався львів’янам.
  • У Львові переселенці потребують дитячих речей. Як допомогти? У Львові переселенці потребують дитячих речей. Як допомогти? Сьогодні, 5 липня, із 12:00 до 18:00 на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку, що на проспект Свободи, львівські волонтери збиратимуть необхідні речі для сімей, що постраждали від війни.
  • У Львові відремонтують фонтан на вулиці Хмельницького У Львові відремонтують фонтан на вулиці Хмельницького Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, департаменту житлового господарства та інфраструктури надано функції замовника і дозвіл на проектування та капітальний ремонт фонтану на вулиці Богдана Хмельницького біля будинку № 56. Фінансуватимуть роботи за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова.
  • 10 фактів про серце Львова – площу Ринок 10 фактів про серце Львова – площу Ринок Про неї знають усі: і ті, хто народився у Львові, і ті, хто вперше потрапив до міста Лева. Але мало кому відомо, що у славетних фонтанах козаки напували своїх коней, а на площі – привселюдно виконували судові вироки. Пропонуємо вам 10 цікавих фактів з історії площі Ринок.
  • Сьогодні – останній день перебування древньої ікони у Львові Сьогодні – останній день перебування древньої ікони у Львові Упродовж тижня копію ікони Матері Божої Неустанної Помочі вшановують у різних храмах міста. Сьогодні, до 15:00 ікона перебуватиме у Соборі святого Юра УГКЦ, що площі св. Юра, 5, звідки буде перевезена у Городок для продовження паломництва храмами Львівщини.
  • Сьогодні Львів прощатиметься з Владіславом Левицьким. Деталі змінено Сьогодні Львів прощатиметься з Владіславом Левицьким. Деталі змінено Прощання із львівським виконавцем Владіславом Левицьким відбудеться у суботу та неділю, 4-5 липня, вдома у співака у селі Муроване, що за декілька кілометрів від Львова. Саме там останні роки жив Василь. Розпочнеться прощання сьогодні, 4 липня, о 21:00 і триватиме до 06:00 неділі, 5 липня.
  • Гарнізонний храм апостолів Петра і Павла запрошує на нічні екскурсії Гарнізонний храм апостолів Петра і Павла запрошує на нічні екскурсії Із 10 по 12 липня у Львові триватиме традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Багато місць будуть відкриті вперше для загалу, у тому числі й хори у Гарнізонному храмі святих апп. Петра і Павла.
  • Стало відомо, коли у Львові запрацює нова поліція Стало відомо, коли у Львові запрацює нова поліція Нова патрульна поліція в Одесі та Львові може з'явитися вже наприкінці серпня. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков.
  • Львів’ян просять здати кров дівчині, що потрапила під потяг Львів’ян просять здати кров дівчині, що потрапила під потяг У Львові 18-річній Софії Кузнєцовій, яка потрапила під потяг на станції «Підзамче», потрібна кров. Наразі дівчина перебуває у комі.
  • На площі Ринок з’явиться нове місце для фотографування На площі Ринок з’явиться нове місце для фотографування Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив ПАТ «Київстар» встановлення з 3 липня по 1 листопада цього року архітектурної композиції на площі Ринок, 1. Композицію розмісять на газоні з північної сторони площі.
  • Маршрути нічних автобусів у Львові відкорегують Маршрути нічних автобусів у Львові відкорегують Як поінформував начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, нічними маршрутами щоночі користується в середньому 300 осіб. Він переконаний, що в майбутньому пасажиропотоки у нічних маршрутах зростатимуть, адже до управління надходить багато дзвінків від мешканців, які цікавлять графіками та маршрутами нічного громадського транспорту. Наразі працюють над удосконаленням маршрутів й інтервалів руху автобусів.
  • Тріо священиків запрошує львів’ян на благодійний концерт Тріо священиків запрошує львів’ян на благодійний концерт У неділю, 5 липня, о 16:00 годині у храмі Собору св. Івана Хрестителя, що на вулиці Зубрівськаій, 1а, відбудеться урочиста відпустова Літургія, з нагоди пошанування копії чудотворної ікони «Богородиці, що розв’язує вузли». Після молитви, о 18:00 годині, у Кінотеатрі ім. Довженка відбудеться благодійний концерт під назвою «Разом з Вами і для Вас».
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Прийдешні вихідні приготувати для львів’ян багато музичних цікавинок, кіноновинок та захоплюючих активностей. Пропонуємо вам їх перелік.
  • Фільм тижня у Львові: «Подалі від шаленої юрми» Фільм тижня у Львові: «Подалі від шаленої юрми» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду драму «Подалі від шаленої юрми» відзняту за мотивами однойменного роману Романа Томаса Гарді.
  • Маленьких львів’ян запрошують до «міста професій»
Маленьких львів’ян запрошують до «міста професій» Завтра парк імені Івана Франка перетвориться на «місто професій», а вхід туди з 13:00 до 16:00 години буде лише за паспортами, щоправда – дитячими, які там же й видаватимуть усім маленьким відвідувачам.
  • Думки Твого міста: Як львів’яни ставляться до нічних маршруток? Думки Твого міста: Як львів’яни ставляться до нічних маршруток? Із 1 липня на дорогах Львова з’явилися нічні маршрутки. Вони курсують містом у тестовому режимі. Вартість проїзду складає 8 гривень. Tvoemisto.tv дізнавалося, як львів’яни сприйняли це нововведення.
  • У Львові змінились деякі зупинки транспорту. Перелік
У Львові змінились деякі зупинки транспорту. Перелік Внесено зміни у додаток до рішення виконавчого комітету від 27.06.2014 № 487 «Про затвердження переліку зупинок громадського транспорту загального користування».
  • Завтра львів’яни прибиратимуть Скниліський парк. Як долучитись? Завтра львів’яни прибиратимуть Скниліський парк. Як долучитись? Завтра, 4 липня, львівські активісти прибиратимуть «Скнилівський парк». Небайдужих львів’ян запрошують долучатись до толоки.
  • Шевченківський гай запрошує львів’ян на Купальську ніч Шевченківський гай запрошує львів’ян на Купальську ніч У рамках святкування проекту «Ніч у Львові», Музей народної архітектури та побуту пропонує львів’янам та гостям міста екскурсію «Купальська ніч у гаю», яка відбудеться 10-11 липня.
  • 
У Львові зустріли десантників, що повернулись з АТО. Фото
У Львові зустріли десантників, що повернулись з АТО. Фото Протягом шести місяців військові виконували бойові завдання у складі сил АТО.
  • Мапа для перевірки споживання теплоенергії. Де подивитися? Мапа для перевірки споживання теплоенергії. Де подивитися? Відділ енергоменеджменту департаменту економічної політики ЛМР розробив карту питомого споживання теплової енергії, аби мати можливості чіткого розуміння та аналізу ефективності її споживання в будинках, де встановлено загальнобудинкові лічильники тепла.
  • У Львові завершують почитання древньої ікони. Де помолитися? У Львові завершують почитання древньої ікони. Де помолитися? Упродовж тижня копію ікони Матері Божої Неустанної Помочі вшановують у різних храмах міста. Сьогодні, 3 липня, о 18:00 години ікону перенесуть у Свято-Покровський кафедральний собор УПЦ КП, що на вулиці Грушевського, 2, де відбудеться екуменічна молитва. А завтра святиня потрапить у Собор св. Юра УГКЦ, що площі св. Юра, 5, звідки у неділю буде перевезена у Городок для продовження паломництва храмами Львівщини.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: Скелі Довбуша Куди поїхати на вихідні зі Львова: Скелі Довбуша Прийдешні вихідні обіцяють бути сонячними, тому Tvoemisto.tv приготувало цікавий, короткотривалий і не потребуючий значних затрат маршрут для любителів активного відпочинку. Пропонуємо цього разу «пройтись» стежками опришків і довідатись більше про Скелі Довбуша.
  • Львів’ян запрошують обговорити ремонт дитмайданчика біля цирку
Львів’ян запрошують обговорити ремонт дитмайданчика біля цирку У середу, 8 липня, о 19:00 годині відбудеться публічне обговорення реконструкції дитячого майданчика біля Львівського цирку. Обговорення проводиться за ініціативи управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.
  • Львів’ян просять здати кров для 9-місячного хлопчика Львів’ян просять здати кров для 9-місячного хлопчика Дев’ятимісячний Ярема Барабаш зараз перебуває в опіковому відділенні 8-ї клінічної лікарні. Хлопчику терміново потрібна донорська кров.
  • Що має побачити кожен львів’янин: Лиса гора, де водиться нечисть Що має побачити кожен львів’янин: Лиса гора, де водиться нечисть Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Сьогодні пропонуємо вам 7 цікавинок про невід’ємну частину нашого міста – гору, яка є такою ж давньою, як і Львів. Подейкують, що кілька століть Лиса гора – це також місце зустрічі всілякої нечисті.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій На вулиці Городоцькій унаслідок ДТП утворюється затор, який ускладнює проїзд до головного залізничного вокзалу.
  • Львів’ян запрошують попрощатись із славетним важкоатлетом Львів’ян запрошують попрощатись із славетним важкоатлетом У четвер, 2 липня, на 74-му році життя після важкої хвороби помер знаменитий важкоатлет, заслужений майстер спорту України Петро Кіндратович Король. Львів’ян запрошують провести олімпійського чемпіона в останню дорогу.
  • Українців просять не їхати до Єгипту Українців просять не їхати до Єгипту У Єгипті почастішали напади радикальних угруповань на цивільні об'єкти. МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту.
  • Де на Львівщині дозволено купатися. Перелік водойм Де на Львівщині дозволено купатися. Перелік водойм За результатами дослідження, проведеного ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», не всі водойми Львівщини отримали дозвіл на купання.
  • Львів’ян кличуть разом зустріти бійців «вісімдесятки» Львів’ян кличуть разом зустріти бійців «вісімдесятки» Сьогодні, 3 липня, із зони АТО до Львова повертаються бійці 80-ої аеромобільної бригади. Львів’ян кличуть зустріти Героїв разом.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Зеленій Ситуація на дорогах Львова: затор на Зеленій На вулиці Зеленій через несправність світлофора утворюється затор.
  • У ДТП загинув Владіслав Левицький. 5 фактів про львівського співака У ДТП загинув Владіслав Левицький. 5 фактів про львівського співака Відомий український поп-виконавець Владіслав Левицький сьогодні вночі загинув в автокатастрофі поблизу міста Золочева. Tvoemisto.tv нагадає кілька фактів про співака.
  • 	
Львів’ян запрошують вшанувати полеглих під Зеленопіллям молитвою
Львів’ян запрошують вшанувати полеглих під Зеленопіллям молитвою У річницю трагедії під Зеленопіллям, 11 липня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла о 9:00 годині відбудеться Божественна Літургія за упокій загиблих внаслідок обстрілу військовослужбовців.
  • У Львові відкрили центри безкоштовної правової допомоги. Адреси У Львові відкрили центри безкоштовної правової допомоги. Адреси 1 липня 2015 року о 09:00 годині на Львівщині відчинили свої двері для відвідувачів шість місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Пропонуємо їх адреси.
  • Військовим заборонили користуватись телефонами в зоні АТО
Військовим заборонили користуватись телефонами в зоні АТО Верховна Рада у другому читанні і в цілому підтримала законопроект, що забороняє військовослужбовцям користуватись особистими засобами мобільного зв’язку.
  • Для львів’ян планують закупити три нові тролейбуси Для львів’ян планують закупити три нові тролейбуси Після вчорашнього інциденту із тролейбусом, який спалахнув під час руху за маршрутом №2, у ЛКП «Львівелетротранспорт» пообіцяли ретельно перевірити весь рухомий склад.
  • У Львові облаштували куточок пам’яті Небесної Сотні У Львові облаштували куточок пам’яті Небесної Сотні Із метою належного вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла встановили оновлену та доповнену меморіальну дошку, присвячену Новітнім Героям. Біля пам’ятної дошки вже відбулася молитва за всіх, хто віддав своє життя за незалежність України.
  • Завтра частина Львова залишиться без води. Адреси Завтра частина Львова залишиться без води. Адреси Завтра, 3 липня, ЛМКП «Львівводоканал» підключатиме новозбудований водопровід на вулиці Устияновича. Тому частина міста залишиться без води із 09:00 до 18:00 години. Про це інформує прес-служба міськради.
  • В Україні пиво прирівняли до алкоголю. 5 змін до Закону В Україні пиво прирівняли до алкоголю. 5 змін до Закону У середу, 1 липня, набув чинності новий закон про регулювання продажів пива, яке тепер прирівнюється до інших алкогольних напоїв. Він має вплинути на продаж пива неповнолітнім, а також загалом на зменшення вживання алкоголю. Пропонуємо вам кілька змін, які торкнуться любителів цього напою та підприємців.
  • У Львові встановили 40 велостійок: локації У Львові встановили 40 велостійок: локації Відтепер до всіх районних адміністрацій Львова можна їхати велосипедом і запаркувати його там біля нових велостійок.
  • Будинок для учасників АТО у Львові зводитимуть у жовтні: хто отримає житло? Будинок для учасників АТО у Львові зводитимуть у жовтні: хто отримає житло? У місті створили робочу комісію з контролю за будівництвом житла для учасників АТО та членів сімей загиблих. Як зазначив під час прес-конференції Віктор Писаренко, директор ЛКП «Рембуд», підприємство має намір поглиблювати співпрацю з нею, щомісяця звітувати за витрачені кошти, а також активно залучати учасників АТО до процесу будівництва.
  • Топ-10 фонтанів Львова. Фото Топ-10 фонтанів Львова. Фото Фонтан із русалками, фонтан для закоханих і фонтан-кульбаба. У літню спеку львів’яни все частіше обирають відпочинок біля води. В умовах міста – це фонтани, які у Львові часто є досить оригінальними. Пропонуємо вам ознайомитись із 10-ма найцікавішими фонтами нашого міста.
  • Ситуація на дорогах Львова: у центрі не працюють світлофори Ситуація на дорогах Львова: у центрі не працюють світлофори У звя'зку із запланованим візитом Петра Порошенка у центрі Львова наразі не працюють світлофори.
  • У Винниківському озері поблизу Львова заборонили купатися У Винниківському озері поблизу Львова заборонили купатися Відповідно до результатів дослідження, проведеного ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», вода у зоні двох пляжів Винниківского озера не відповідає вимогам санітарних норм.
  • У Львові на кільці Чорновола-Липинського змінили схему руху У Львові на кільці Чорновола-Липинського змінили схему руху Тепер на кільці вулиць Чорновола – Липинського заборонено змінювати смугу руху, а також водії повинні будуть пропускати на в’їзді у кільце машини з усіх смуг. Така нова схема називається «Roundabout» та діє в країнах північної Європи.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Котляревського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Котляревського На перетині вулиць Котляревського та Богуна сталося ДТП. Тимчасово не курсують трамваї у напрямку залізничного вокзалу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!