Новини
  • Хто очолить театр Лесі Українки у Львові Хто очолить театр Лесі Українки у Львові До 31 серпня у Львівського драматичного театру Лесі Українки з’явився новий директор, якого призначило управління культури Львівської міської ради. Про це повідомила начальник управління Ірина Магдиш сьогодні, 7 серпня, під час брифінгу.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на проспекті Чорновола Ситуація на дорогах Львова: затори на проспекті Чорновола Наразі у Львові дуже ускладнений рух проспектом Чорновола. На перехресті перед Оперним театром вийшов із ладу трамай, що спричинило утворення значних заторів.
  • Про Львів як вегетеріанський центр Східної Європи Про Львів як вегетеріанський центр Східної Європи Галицька кухня дала світу 500 записаних та класифікованих рецептів вегетаріанських страв, на Франківщині існував санаторій, де такими стравами лікували людей, а всі польські книжки про вегетаріанство видавалися до 1957 року у Львові або в Коломиї. Про ці та інші причини називати Львів вегетаріанським центром Східної Європи Tvoemisto.tv розповіли автори книги «Львівська кухня» Ігор Лильо та Всеволод Поліщук, які описали смаки Львова в історіях людей.
  • Від завтра частину просп. Свободи у Львові закриють для транспорту Від завтра частину просп. Свободи у Львові закриють для транспорту Завтра стартують роботи з реконструкції проспекту Свободи – на ділянці від вулиці Академіка В.Гнатюка до вулиці М.Вороного. Непроїзним для транспорту він буде орієнтовно до 1 жовтня. Про це повідомляють в управлінні інженерного господарства ЛМР.
  • Львівські школи готуються до початку навчання: що вже зробили? Львівські школи готуються до початку навчання: що вже зробили? У Львові цьогоріч заплановано витратити 85 млн грн на ремонт шкіл та садочків. Львівські заклади освіти готуються до нового навчального року. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • ТОП-6 порушників паркування у Львові за вчора. Фото ТОП-6 порушників паркування у Львові за вчора. Фото Львів’яни вже традиційно викладають у соціальні мережі фото автомобілів, неправильно припаркованих на дорогах і тротуарах нашого міста. Учора, 6 серпня, мешканці Львова просто відмовились від будь-яких правил паркування і залишали свої автівки де їх душі заманеться. Tvoemisto.tv пропонує вам шістьох претендентів на номінацію «найгірше запарковане авто» за вчора.
  • Для українців полегшили прикордонний рух з Польщею. 5 змін Для українців полегшили прикордонний рух з Польщею. 5 змін Президент Польщі Броніслав Коморовський в останній день на посаді підписав закон про ратифікацію протоколу, який змінює Угоду про малий прикордонний рух (МПР) з Україною. Пропонуємо вам нововведень, які зроблять для українців перетин кордону легшим.
  • Ремонтують дорогу Львів-Шегині: запроваджено реверсний рух Ремонтують дорогу Львів-Шегині: запроваджено реверсний рух Сьогодні, 7 серпня, дорожники розпочали роботи з влаштування вирівнюю чого шару асфальтобетону автомобільної дороги М-11 Львів-Шегині на ділянці км + 30 в напрямку до центру міста Городок.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого чоловіка Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого чоловіка Мешканців Львова просять допомогти у пошуку Матвіїва Семена, 1935 року народження. Чоловік учора, 6 серпня, зник безвісти.
  • У Львові ремонтують вулицю Богомольця: що зміниться? У Львові ремонтують вулицю Богомольця: що зміниться? У Львові на ремонт закрили вулицю Богомольця. Замість старого асфальту, вулицю замостять бруківкою.
  • Ситуація на дорогах Львова: ще одна ДТП на Луганській. Фото Ситуація на дорогах Львова: ще одна ДТП на Луганській. Фото Сьогодні, 7 серпня, на вулиці Луганській сталася ще одна ДТП, що спричинила утворення затору.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Луганській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Луганській Сьогодні, 7 серпня, на вулиці Луганській сталася ДТП, що спричинила утворення затору.
  • Вибухи біля пунктів міліції у Львові: що вдалося з’ясувати? Вибухи біля пунктів міліції у Львові: що вдалося з’ясувати? Управління СБУ Львівщини має певні напрацювання щодо вибухів у Львові біля опорних пунктів міліції, які відбулися 14 липня майже одночасно. Про під час прес-конференції заявив начальник Управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук.
  • Львів романтичний: найкраще місце для освідчення Львів романтичний: найкраще місце для освідчення У шаленому темпі життя часто не маємо часу для планування відпочинку чи просто романтичних сюрпризів. Та є місце у Львові, де подбають про те, щоб ви провели незабутній час із коханою людиною. "Вінтаж Бутік Готель" пропонує чудовий варіант для затишного, романтичного вікенду.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 7 серпня, кілька районів Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Збери дитину до школи. Львів’ян закликають допомогти сім’ям Героїв Збери дитину до школи. Львів’ян закликають допомогти сім’ям Героїв Волонтерська організація, яка залучає громадськість підтримувати дітей Героїв, просить долучитися львів’ян зібрати канцтовари для дітей Львівської та Закарпатської обл. Зібрати речі потрібно до 25 серпня.
  • Як виглядає площа св. Юра у Львові з пам Як виглядає площа св. Юра у Львові з пам'ятником Шептицькому. 10 фото У суботу, 25 липня, на площі Святого Юра у Львові встановили пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому. Участь в урочистій церемонії освячення взяв також Президент України Петро Порошенко та його дружина. Реконструкція площі св. Юра ще триває. Пропонуємо вам 10 фото про те, як нині виглядає площа перед собором.
  • Ситуація на дорогах Львова: тимчасово не курсує тролейбус №11
Ситуація на дорогах Львова: тимчасово не курсує тролейбус №11 За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», у зв’язку з проведенням ремонтних робіт тимчасово не курсує тролейбусний маршрут №11. Про це повідомляє прес-служба міськради.
  • Львівський «Електрон» створив швидку для важкодоступних районів Львівський «Електрон» створив швидку для важкодоступних районів «Концерн-Електрон» розробив для Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф новий повнопривідний санітарний автомобіль. Уже готовий отриманий санітарний транспорт буде використовуватися для надання невідкладної медичної допомоги у важкодоступних гірських районах та сільській місцевості.
  • Чи безпечний Львів  для велосипедистів? Чи безпечний Львів для велосипедистів? У Львові облаштовують велодоріжки, місто активно промує велорух та кількість ДТП за участі велосипедистів збільшується. У липні під колесами автобуса загинув неповнолітній велосипедист, а наприкінці червня через падіння з велосипеда загинув 12-річний хлопець, який катався без шолома. Tvoemisto.tv звернулося за коментарем до міської влади та Львівської асоціації велосипедистів, аби дізнатися чи безпечне місто для велосипедистів.
  • «Території терору» у Львові виділили кошти. Що придбають? «Території терору» у Львові виділили кошти. Що придбають? Сьогодні, 6 серпня, виконавчий комітет міськради вніс зміни до цьогорічного бюджету міста. Ними передбачено збільшення доходів та видатків, а також зміни за головними розпорядниками коштів та виділення додаткових асигнувань.
  • Топ-5 серпневих подій у Парку культури: програма Топ-5 серпневих подій у Парку культури: програма Влітку не завжди є можливість виїхати за межі міста, однак відпочивати має кожен. Для тих, хто планує активно провести серпень у Львові, пропонуємо програму дозвілля на місяць у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.
  • У Львові створили портрет міського велосипедиста. Статистика У Львові створили портрет міського велосипедиста. Статистика Цьогоріч у липні відбулося дослідження, з метою підрахунку велосипедистів на вулицях Львова. Дослідження здійснювалось методом спостереження в рамках ініціативи Інституту міста «Social Innovation Lab» за сприяння Львівської асоціація велосипедистів (ЛАВ). Результати досліджень говорять про те, що середньостатистичний велосипедист Львова це чоловік віком 20-35 років у повсякденному одязі на спортивному велосипеді.
  • Турецькі  компанії готові інвестувати у Львів Турецькі компанії готові інвестувати у Львів Сьогодні відбулася зустріч міського голови Львова Андрія Садового з Надзвичайним та Повноважним Послом Туреччини в Україні Йонетом Джаном Тезелем. За результатами зустрічі, обговорили можливість проведення у 2016 році у Львові Інвестиційного форму, де б місто презентувала свої проекти для турецького бізнесу.
  • Футбольні фани у центрі Львова побили чоловіка: деталі, відео Футбольні фани у центрі Львова побили чоловіка: деталі, відео Учора, 5 серпня, турецькі вболівальники «Фенербахче» побили продавця сувенірів у центрі Львова. Міліція стверджує, що потерпілий відмовився від медичної допомоги та до правоохоронців із заявою не звертався.
  • На трасі Львів – Мукачево лишилось відремонтувати 6 км дороги. Фото На трасі Львів – Мукачево лишилось відремонтувати 6 км дороги. Фото Дорога Львів – Мукачеве, яку розпочали ремонтувати ще в червні цього року, отримає підсилену основу та асфальтобетонне покриття. Завершити її ремонт обіцяють до кінця літа. Зараз невідремонтованими лишилися 6 кілометрів дороги.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Сьогодні, 6 серпня, на вулиці Городоцькій сталася ДТП, що спричинила утворення затору.
  • Купи сміття у парках Львова: як реагувати та як карати винуватців? Купи сміття у парках Львова: як реагувати та як карати винуватців? Учора, 4 серпня, активісти спільноти «Варта1» опублікували фото із лісопаркової зони «Зубра», у якій знаходиться парк імені Івана Павла ІІ. Львів’ян обурило те, що ця мальовнича частина міста вкотре засмічена. Tvoemisto.tv дізнавалося, як мають бути покарані порушники, котрі не дбають про благоустрій міста, та куди звертатися мешканцям, якщо вони натрапляють на купу сміття.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 6 серпня, у Львові без світла залишаться білше десяти вулиць. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • ІТ-управлінці та Львівська міська рада: результати співпраці ІТ-управлінці та Львівська міська рада: результати співпраці Учасники програми з управління технологіями Львівської бізнес-школи УКУ на прохання Львівської міської ради провели аналіз, документування і оптимізації процесів з надання адміністративних послуг у місті. Це полегшить львів'янам співпрацю з управліннями ЛМР.
  • У Львові покращать якість лікування постраждалих від ЧАЕС У Львові покращать якість лікування постраждалих від ЧАЕС Сучасний автоматичний біохімічний аналізатор придбали на бюджетні кошти у Львівському обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення. Проведення лабораторних досліджень дасть можливість покращити якість діагностики та лікування хворих, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, – інформують у прес-службі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.
  • Конкурс відеопоезії CYCLOP. Як податися Конкурс відеопоезії CYCLOP. Як податися Ювілейний 5-й конкурс відеопоезії CYCLOP-2015 приймає творчі візуально-поетичні експерименти з 1 серпня до 30 вересня
  • Сьогодні до Львова прибудуть учасники благодійного велопробігу
Сьогодні до Львова прибудуть учасники благодійного велопробігу До Львова повертається Всеукраїнський Благодійний велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» за участю незрячих людей, який тривав 30 днів Західною та Центральною Україною. Зрячі та незрячі велосипедисти подолали 3000 кілометрів на велосипедах-тандемах. Сьогодні, 5 серпня, велосипедисти заїдуть до Львова, о 19:20 – заїзд на площу Ринок.
  • Думки Твого міста: Що у Львові знають про картку львів’янина? Думки Твого міста: Що у Львові знають про картку львів’янина? Нещодавно у Львові презентували частину проекту з електронного урядування, що називається «Картка львів’янина». Вже з вересня електронну картку почнуть отримувати учасники АТО, а за тим – і всі львів’яни. Tvoemisto.tv запитало у мешканців Львова, що їм відомо про цей документ?
  • Львів та Краків разом відзначатимуть свято Музики. Програма Львів та Краків разом відзначатимуть свято Музики. Програма У нашому місті стартує II міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові». заключний концерт фестивалю 30 серпня пройде на терасі Львівської свічкової мануфактури, що на площі Музейній, 1.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Шевченка. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Шевченка. Фото Сьогодні, 5 серпня, на вулиці Шевченка сталася ДТП, що спричинила утворення затору.
  • Завтра центр Львова буде без води
Завтра центр Львова буде без води Під час прокладання трамвайної колії на вулиці Стуса будівельники замінюють існуючі інженерні мережі. Новий водогін уже прокладений, відтак, завтра, 6 серпня ЛМКП «Львівводоканал» буде приєднувати новозбудовану ділянку магістрального водогону до існуючої системи водопостачання.
  • Книжковий конкурс для літніх львів’ян. Умови Книжковий конкурс для літніх львів’ян. Умови Учасникам пропонують написати історію невеликого обсягу про особливу для них книгу чи свою домашню бібліотеку. Текст потрібно підготувати та надіслати до 4 вересня 2015 року, – повідомили організатори Форуму видавців у Львові.
  • Сьгодні до Арени Львів курсуватиме додатковий транспорт: деталі Сьгодні до Арени Львів курсуватиме додатковий транспорт: деталі Для вболівальників, які сьогодні поїдуть на футбольний матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Шахтар» – «Фенербахче», курсуватиме додатковий транспорт до стадіону «Арена Львів».
  • Ситуація на дорогах Львова: на Зеленій не працює світлофор Ситуація на дорогах Львова: на Зеленій не працює світлофор Сьогодні, 5 серпня, львівські громадські активісти повідомили про несправність світлофора на вулиці Зеленій, що спричиняє труднощі для пішоходів.
  • Нічні маршрутки у Львові набирають популярності Нічні маршрутки у Львові набирають популярності Нічні маршрутки у Львові користуються попитом серед містян, а тому збільшують пасажиропотік.
  • У Львові почнуть реконструювати хвилю та постамент Шевченка У Львові почнуть реконструювати хвилю та постамент Шевченка За інформацією Галицької районної адміністрації, цього тижня відновлюють роботи з реконструкції хвилі та постаменту пам’ятника Тарасові Шевченку.
  • Телефонні аферисти у Львові: містян просять бути обачними Телефонні аферисти у Львові: містян просять бути обачними Львів’ян закликають бути обачними та не потрапляти на гачок телефонних аферистів.
  • Від вулиці Зеленої до Сихівського кладовища у Львові ремонтують дорогу Від вулиці Зеленої до Сихівського кладовища у Львові ремонтують дорогу Учора, 4 серпня, у Львові розпочалися ремонтні роботи на ділянці від вулиці Зеленої до Сихівського кладовища. Рух транспорту на цій ділянці здійснюється у реверсному режимі.
  • Хто виступить на фестивалі, присвяченому Андрію Кузьменку Хто виступить на фестивалі, присвяченому Андрію Кузьменку Цьогорічний музичний фестиваль Woodstock Ukraine, який пройде 7-9 серпня на Львівщині поблизу Свірзького замку, присвятять пам’яті загиблого лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка. Про це сьогодні, 4 серпня, на прес-конференції повідомили організатори.
  • Безкоштовні курси ІТ для учасників АТО. Як долучитися у Львові? Безкоштовні курси ІТ для учасників АТО. Як долучитися у Львові? Цим проектом Lviv IT School ставить собі за мету допомогти молодим і талановитим переселенцям та учасникам АТО отримати професію, яка допоможе відшукати роботу у динамічній та перспективній сфері інформаційних технологій. Тому наразі дня них навчання у школі – безкоштовне.
  • У Львові прочіпують безпритульних тварин У Львові прочіпують безпритульних тварин У ЛКП «Лев» стартувала програма чіпування безпритульних тварин. Відтепер усі безпритульні тварини Львова будуть ідентифіковані. Про це підприємство повідомляє на своїй сторінці у Facebook.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік адрес Де у Львові завтра не буде світла. Перелік адрес Завтра, 5 серпня, у Львові кілька вулиць залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Львів’ян запрошують подивитись на новинки ракетомоделювання Львів’ян запрошують подивитись на новинки ракетомоделювання У п’ятницю, 21 серпня, в селі Великий Дорошів Жовківсього району стартує чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту, в якому візьмуть участь понад 200 спортсменів з 15 країн Європи. Поспостерігати за змаганнями небесних пташок запрошують усіх охочих.
  • Де у Львові з Де у Львові з'явилися нові велодоріжки Велосипедні доріжки вже облаштували на вулиці Волоській та Снопківській. Наступними на черзі будуть вулиця Стуса та проспект Червоної Калини.
  • У Львові покажуть фільм про Героїв АТО: деталі У Львові покажуть фільм про Героїв АТО: деталі 5 серпня у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться показ фільму про героїв московсько-української війни. На перегляд документальної стрічки «Прихована правда. Загиблі герої Львівщини» запрошують всіх охочих.
  • У яких садочках Львова відновлять освітлення. Перелік У яких садочках Львова відновлять освітлення. Перелік На реконструкцію освітлення шкіл та садочків у міському бюджеті цьогоріч передбачено понад 2 млн. грн. Серед 42 об’єктів – 27 садочків, 1 БДЮТ та 1 будинок дитини, – повідомив директор ЛКП «Львівсвітло» Олександр Лазуткін.
  • У Львові пройдуть міжнародні велозмагання. Де подивитись? У Львові пройдуть міжнародні велозмагання. Де подивитись? Із 6 по 9 серпня у Львові на велотреку, що на вулиці Клепарівська, 39А, відбудуться традиційні міжнародні змагання з велоспорту «Гран-Прі Галичина». Організатором заходу є Львівська обласна федерація велосипедного спорту, за активної підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради, Міжнародного союзу велосипедистів (UCI), Федерації велосипедного спорту України, Міністерства молоді та спорту України та Національного олімпійського комітету.
  • На львівській залізниці скасували міліцію: куди звертатись?
На львівській залізниці скасували міліцію: куди звертатись? Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ», яким внесено зміни до Закону України «Про міліцію», з тексту вилучені слова «транспортна міліція» та «на транспорті».
  • У Львові дітей запрошують на тиждень графічної казки. Програма У Львові дітей запрошують на тиждень графічної казки. Програма Із 10 до 14 серпня 2015 року Музей Леопольда Левицького запрошує дітей на інтерактивний тиждень «графічної казки».
  • У яких школах Львова відновлять зовнішнє освітлення. Перелік У яких школах Львова відновлять зовнішнє освітлення. Перелік На реконструкцію освітлення шкіл і садочків у міському бюджеті передбачено понад 2 млн. грн, вуличного освітлення – близько 2,7 млн. грн, на капремонту ліфтів – 6,7 млн. грн.
  • Спростили порядок призначення субсидій: як оформити львів Спростили порядок призначення субсидій: як оформити львів'янам Тепер для отримання субсидій слід подавати спрощену декларацію про доходи. З 21 липня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 26.06.2015 № 475 «Про спрощення порядку призначення та надання населенню житлових субсидій». Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • Як виглядає трамвайна колія на Сихів із висоти пташиного польоту. Відео Як виглядає трамвайна колія на Сихів із висоти пташиного польоту. Відео У мережі з’явилося відео, зняте з квадрокоптера. Автор ролика відтворив політ пташки над будівництвом сихівської трамвайної лінії у Львові.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: затор на Городоцькій Сьогодні, 4 серпня, на вулиці Городоцькій сталася ДТП, що спричинила утворення затору.
  • Учасники АТО можуть безкоштовно ходити на матчі львівських «Карпат» Учасники АТО можуть безкоштовно ходити на матчі львівських «Карпат» Кожен учасник бойових дій із зони АТО відтепер зможе безкоштовно відвідувати домашні матчі львівських «Карпат» на стадіоні «Україна». На вході до арени воякам достатньо буде продемонструвати охороні своє посвідчення встановленого зразка. Для учасників АТО буде виділено один із секторів стадіону.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!