Новини
  • Ситуація на дорогах Львова: у центрі не працюють світлофори Ситуація на дорогах Львова: у центрі не працюють світлофори У звя'зку із запланованим візитом Петра Порошенка у центрі Львова наразі не працюють світлофори.
  • У Винниківському озері поблизу Львова заборонили купатися У Винниківському озері поблизу Львова заборонили купатися Відповідно до результатів дослідження, проведеного ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», вода у зоні двох пляжів Винниківского озера не відповідає вимогам санітарних норм.
  • У Львові на кільці Чорновола-Липинського змінили схему руху У Львові на кільці Чорновола-Липинського змінили схему руху Тепер на кільці вулиць Чорновола – Липинського заборонено змінювати смугу руху, а також водії повинні будуть пропускати на в’їзді у кільце машини з усіх смуг. Така нова схема називається «Roundabout» та діє в країнах північної Європи.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Котляревського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Котляревського На перетині вулиць Котляревського та Богуна сталося ДТП. Тимчасово не курсують трамваї у напрямку залізничного вокзалу.
  • Коли нові патрульні з’являться на вулицях Львова? Коли нові патрульні з’являться на вулицях Львова? Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав міста, у яких нова патрульна поліція запрацює найближчим часом. Спершу нові патрульні вийдуть на вулиці Львова, Києва, Харкова та Одеса. На черзі після цих міст — Миколаїв і Луцьк.
  • Від сьогодні у Львові на Сихові перекриють рух. Схема об’їзду Від сьогодні у Львові на Сихові перекриють рух. Схема об’їзду На два тижні обмежать рух транспорту на проспекті Червоної Калини на перехресті з вулицею Скрипника через будівництво трамвайної колії.
  • Чим розважити дітей влітку. П Чим розважити дітей влітку. П'ять ідей У літній час у дітей з’являється багато вільного часу, а от у батьків з’являються запитання – як їх розважити? Пропонуємо вам 5 ідей, які допоможуть провести літній час із дітьми весело і з користю.
  • Пасажирів нічних маршруток у Львові охоронятимуть Пасажирів нічних маршруток у Львові охоронятимуть Від сьогодні у Львові курсуватимуть нічні автобуси. Безпеку у транспорті забезпечуватиме «Муніципальна дружина».
  •  «Ніч у Львові»: що приготував фестиваль цьогоріч?
«Ніч у Львові»: що приготував фестиваль цьогоріч? Із 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно. Багато місць будуть відкриті вперше для загалу.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 2 липня, декілька вулиць у трьох районах Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Європейський Тиждень велотуризму. Як долучитись у Львові? Європейський Тиждень велотуризму. Як долучитись у Львові? 12-19 липня на Львівщині відбуватиметься Європейський Тиждень велосипедного туризму. Він уперше за десять років своєї історії перетне межі Євросоюзу. Веломаршрути пролягатимуть повз визначні місця Львівщини.
  • У Львові на ходу загорівся тролейбус № 2. Оновлено У Львові на ходу загорівся тролейбус № 2. Оновлено У Львові на вулиці Кульпарківській на мосту загорівся тролейбус.
  • Три тези від Несторівської групи про  Україну сьогоднішню Три тези від Несторівської групи про Україну сьогоднішню У Львові представники Несторівської групи презентували свої напрацювання під назвою «Візія України-2025: Договір Гідності заради сталого розвитку». Tvoemisto.tv підготувало 3 тези спілки українських інтелектуалів та громадських діячів про сьогодення України.
  • Топ-5 незвичайних лавочок Львова. Фото Топ-5 незвичайних лавочок Львова. Фото На львівських вуличках є багато різноманітних лавочок – круглі та прямокутні, довгі та короткі, найпростіші та стилізовані до атмосфери міста. Деякі з лавок – особливі. Про них і піде мова.
  • Нічні маршрутки у Львові: точні маршрути й інтервали руху. Частина 2 Нічні маршрутки у Львові: точні маршрути й інтервали руху. Частина 2 Виконавчий комітет Львівської міської погодив департаменту житлового господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення через обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування. Маршрутки почнуть курсувати вже сьогодні.
  • Нічні маршрутки у Львові: точні маршрути й інтервали руху. Частина 1 Нічні маршрутки у Львові: точні маршрути й інтервали руху. Частина 1 Виконавчий комітет Львівської міської погодив департаменту житлового господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення через обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування. Маршрутки почнуть курсувати вже сьогодні.
  • Ремонт дороги за 6-м маршрутом у Львові закінчать восени
Ремонт дороги за 6-м маршрутом у Львові закінчать восени Учора, 30 червня, на ремонт закрили останню частину вул. Гайдамацької на ділянці від вулиці Лобачевського до Замарстинівської та перехрестя вулицьГайдамацька - Замарстинівська.
  • Чотири унікальні громадські простори Львова: локації, особливості Чотири унікальні громадські простори Львова: локації, особливості Цьогоріч у Львові стартувало багато проектів, що мають на меті ревіталізацію вже існуючих або ж створення нових відкритих громадських просторів. Серед них ремонт фонтану і оновлення площі перед Оперним театром та створення пішохідної зони на вулиці Курбаса. Tvoemisto.tv пропонує дізнатись більше про чотири відкриті громадські місця для відпочинку, що невдовзі з’являться у Львові.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Вітовського стоять трамваї Ситуація на дорогах Львова: на Вітовського стоять трамваї На вулиці Вітовського утворюється затор із електротранспорту.
  • Відкриття мосту на об`їзній Львова відтермінували Відкриття мосту на об`їзній Львова відтермінували Ремонт мосту на дорозі Західний обхід Львова до 1 липня не завершать. Він затягується щонайменше ще на кілька тижнів.
  • Трамвай №6 до жовтня не курсуватиме за звичним маршрутом Трамвай №6 до жовтня не курсуватиме за звичним маршрутом Учора, 30 червня, на ремонт закрили останню частину вулиці Гайдамацької на ділянці від вул. Лобачевського до вул. Замарстинівської та перехрестя вул. Гайдамацька-Замарстинівська. Тому трамвай №6 до жовтня не курсуватиме по вул. Промисловій та вул. Замарстинівській.
  • У Львові примусово демонтували літній майданчик. Фото У Львові примусово демонтували літній майданчик. Фото На вулиці Замарстинівській у Львові демонтували літній майданчик, виконавши рішення суду.
  • У Львові вперше застосують тунельне будівництво У Львові вперше застосують тунельне будівництво На вулиці Стуса у Львові розпочали заміну аварійного колектора. Це найскладніша ділянка будівництва трамвайної колії на Сихів. Надалі заміну підземних комунікацій на цій вулиці проводитимуть тунельним способом.
  • Що привезти зі Львова. ТОП-5 сувенірів Що привезти зі Львова. ТОП-5 сувенірів Бажаєте зберегти пам'ять про зустріч зі Львовом якнайдовше? Не повертайтеся додому з пустими руками, придбайте колоритний місцевий сувенір. «Твоє місто» підготувало 5 речей, які можна привезти на згадку зі Львова.
  • Пекар Франческо Друді про традиції та любов українців до батона Пекар Франческо Друді про традиції та любов українців до батона Італієць Франческо Друді випікає хліб з дитинства. Пекарем був його дід, батько, а тепер - і брат. У розмові з Tvoemisto.tv італійський технолог-консультант відомої компанії «Майстер Мартіні» розповів, чому українці не готові відмовитись від батона, чим відрізняється наш хліб від італійського та чому італійці купують хліб на світанку, а українці – ввечері.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 1 липня, декілька вулиць у трьох районах Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Чотири поради для досягнення успіху від Андрія Гундера Чотири поради для досягнення успіху від Андрія Гундера 27 червня у Львівській бізнес-школі УКУ відбулися випускні урочистості випускників кількох програм. Сommencement speech на випускних урочистостях виголосив Андрій Гундер. Пропонуємо вам 4 поради від президента Американської торгівельної палати в Україні, що допоможуть досягти успіху.
  • Завтра один із районів Львова частково залишиться без води Завтра один із районів Львова частково залишиться без води У середу, 1 липня, проводитимуться роботи зі заміни електролічильників на насосній станції «Янівська», інформують у «Львівводоканалі». Тому завтра частково без води залишиться Залізничний район.
  • Що львів Що львів'яни отримають від зменшення кількості депутатів? Валерій Веремчук, голова депутатської групи "Народний контроль" ЛМР, по сумісництву керівник "Народної Самооборони" Львівщини в ефірі Tvoemisto.tv розповів, що вважає скорочення кількості депутатів шкідливою для українського суспільства.®
  • Вступ-2015. Які зміни чекають на абітурієнтів? Вступ-2015. Які зміни чекають на абітурієнтів? Із 10 липня стартує чергова вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Спеціаліст львівського представництва ГО «Опора» Наталія Радиш розповіла, які новації чекають на вступників цього року.
  • У Львові відкривають виставку на фасаді бібліотеки У Львові відкривають виставку на фасаді бібліотеки Протягом Форуму «ДОНКУЛЬТ» відомий харківський художник Роман Мінін (родом з Донеччини) працював з дітьми над розписом фасадних стін дитячої бібліотеки Львова. Авторами та виконавцями композиції стали понад 20 дітей віком від 8 до 12 років з Донбасу та Львова.
  • Від завтра у Львові курсуватимуть нічні маршрутки: графік Від завтра у Львові курсуватимуть нічні маршрутки: графік Із 1 липня у Львові почнуть курсувати нічні маршрутки. Наразі транспорт їздитиме за 7 маршрутами, а проїзд коштуватиме 8 гривень. Пропонуємо вам ознайомитись із усіма деталями нічного проїзду у львівських маршрутках.
  • Фотоконкурс від газети «День». Як податись? Фотоконкурс від газети «День». Як податись? Від сьогодні стартував прийом робіт на XVII Міжнародний фотоконкурс газети «День». Цьогоріч переможця обиратимуть у п’яти номінаціях.
  • Львів’янам пропонують вирішити долю Парку культури Львів’янам пропонують вирішити долю Парку культури Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького запустив опитування серед львів’ян. Мешканці міста мають можливість не лише долучитися до проекту розвитку парку, а й виграти два абонементи на атракціони.
  • Синоптики обіцяють сьогодні у Львові дощі та грози Синоптики обіцяють сьогодні у Львові дощі та грози За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, на сьогодні, 30 червня, у Львові та області очікуються грози та короткочасні дощі.
  • Львівську залізницю ремонтують. Як зміниться рух потягів? Львівську залізницю ремонтують. Як зміниться рух потягів? У зв’язку з ремонтними роботами на Львівській залізниці відбудуться зміни в русі деяких поїздів.
  • У львівському театрі під час концерту провалилася оркестрова яма У львівському театрі під час концерту провалилася оркестрова яма У Львівському театрі імені Марії Заньковецької під час концерту провалилася підлога над ямою для оркестру. У неї впало приблизно 20 осіб.
  • Сьогодні у Львові перекриють останню частину вулиці Гайдамацької Сьогодні у Львові перекриють останню частину вулиці Гайдамацької Сьогодні, 30 червня з 9.00 години на ремонт закриють останню частину вулиці Гайдамацької на ділянці від вул. Лобачевського до вул. Замарстинівської та перехрестя вул. Гайдамацька-Замарстинівська.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 30 червня, декілька вулиць у трьох районах Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Фотоісторія Личаківської рогатки Фотоісторія Личаківської рогатки Одна з найдавніших львівських особливостей, родом із середньовіччя, міські рогатки (рогачки) – своєрідні міські кордони, перепускні пункти, що регулювали рух до міста-з міста. За право проїзду до Львова з селян, котрі везли продукти на міські торговиці, стягали мито; пильнували, хто заїздить до міста, та хто його полишає. Личаківська рогатка, що сторіччями була на сторожі східного, найнебезпечнішого міського кордону, завжди була особливою.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 21 – 29 червня запам’ятається львів’янам насиченими музичними подіями, новими урбаністичними проектами і цікавими людьми. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим жило наше місто впродовж минулого тижня.
  • У Німеччині відзначили нагородою український фільм про Іловайськ У Німеччині відзначили нагородою український фільм про Іловайськ Український оператор Іван Любиш-Кірдей отримав щорічну німецьку премію для теле- та кінооператорів Deutscher Kamerapreis. Нагороду йому присудили в номінації «кращий новинний сюжет із зони воєнних дій» за телефільм «Втеча з Іловайська», знятий для німецького телеканалу ARD. Церемонія нагородження відбулася у місті Кельн.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перетині вулиць Ковжуна та Чайковcького Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перетині вулиць Ковжуна та Чайковcького Сьогодні у Львові трапилась ДТП на перетині вулиць Ковжуна та Чайковського. Рух цими вулицями наразі усладнений.
  • Як у Львові проходить Alfa Jazz Fest. Фото Як у Львові проходить Alfa Jazz Fest. Фото У Львові триває п'ятий ювілейний Alfa Jazz Fest, завдяки якому в Україну з концертами приїхали найкращі представники цієї музичної течії. Відкрився перший день на головній сцені імені Едді Рознера виступом Майка Стерна з Bill Evans Band.
  • Львів’ян запрошують долучатись до відновлення історичних трамваїв Львів’ян запрошують долучатись до відновлення історичних трамваїв У Львові з липня продовжать відновлення історичних трамвайних вагонів. Цьогоріч планується завершити капітальне відновлення раритетного трамвайного вагону «Gotha T59E» №002 1960 року виготовлення. Це єдиний вагон цієї модифікації в Україні із трьох які зберіглися у всьому світі – два інші вагони залишилися на території окупованого Криму. Протягом 35 останніх років він використовувався у якості службового рейко-зварювального вагону.
  • У Львові зібрали 300 кг речей для потребуючих. Як долучитись? У Львові зібрали 300 кг речей для потребуючих. Як долучитись? У суботу, 27 червня, у парку імені Івана Франка, а саме біля ротонди, де що вихідних тепер проходить "Сніданковий ярмарок", пройшла благодійна акція "Шафа". Збирали одяг для потребуючих.
  • У Львові у вівторок закриють на ремонт останню частину вул. Гайдамацької У Львові у вівторок закриють на ремонт останню частину вул. Гайдамацької За інформацією відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР, у вівторок, 30 червня з 9 год. на ремонт закриють останню частину вул. Гайдамацької на ділянці від вул. Лобачевського до вул. Замарстинівської та перехрестя вул. Гайдамацька-Замарстинівська.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Tvoemisto.tv пропонує вашій увазі підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові упродовж 27-28 червня. Ми відібрали для вас найцікавіші події, серед яких: Alfa Jazz Fest, військово-патріотичний табір "Зашків-2015", низка благодійних проектів, міжнародний фестиваль-турнір серед європейських футбольних фанів «Єврофан-2015», заходи до Дня молоді.
  • Оскароносний режисер може зняти фільм про Крим Оскароносний режисер може зняти фільм про Крим Прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що ведуться переговори з режисером світового рівня, щоб створити правдивий фільм про події у Криму в 2014 році.
  • Автодорогу Київ-Чоп відкрили для проїзду Автодорогу Київ-Чоп відкрили для проїзду На автодорозі Київ – Чоп обхід м. Олесько дорожники під вечір, 26 червня, відкрили рух для автомобільного транспорту.
  • Аварія на водогоні: в Залізничному районі сьогодні не буде води Аварія на водогоні: в Залізничному районі сьогодні не буде води У зв’язку з аварією на магістральному водогоні діаметром 900 мм «Городок – Львів» поблизу села Бартатів, сьогодні, 27 червня, водопостачання Залізничного району здійснюватиметься з пониженим тиском. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
  • 200-річчя з народження Михайла Вербицького. Що подивитись у Львові? 200-річчя з народження Михайла Вербицького. Що подивитись у Львові? У неділю, 28 червня, у місті Дрогобич Львівської області відкриють виставку “Отець Михайло Вербицький – творець національного гімну”. Захід присвятили до 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького. Його авторству належить мелодія українського національного гімну “Ще не вмерла України”, повідомила прес-служба ЛОДА.
  • Як курсуватиме громадський транспорт Львова на вихідних Як курсуватиме громадський транспорт Львова на вихідних Цими вихідними громадський транспорт курсуватиме довше.
  • Католицький університет запрошує львів’ян на храмове свято Католицький університет запрошує львів’ян на храмове свято У суботу, 27 червня, Український католицький університет запрошує усіх вірних прийти на храмове свято, долучитися до спільної літургії за мир в Україні та молитовно згадати візит святого Івана Павла ІІ, який рівно 14 років тому відвідав Львів.
  • Все про нічні маршрутки у Львові: вартість, графік, напрямки Все про нічні маршрутки у Львові: вартість, графік, напрямки 17 червня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив департаменту житлового господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення через обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування. Термін обстеження – з 1 липня по 1 листопада, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • На вихідних у Львові перекриватимуть рух На вихідних у Львові перекриватимуть рух У зв’язку з паломництвом копії ікони Матері Божої Неустанної Помочі в неділю, 28 червня, буде ситуативне перекриття руху транспорту
  • Від завтра Tvoemisto.tv транслюватиме унікальний джазовий фестиваль Від завтра Tvoemisto.tv транслюватиме унікальний джазовий фестиваль Завтра, 27 червня, на Tvoemisto.tv починається трансляція виступів унікальних джазових виконавців у рамках фестивалю Alfa Jazz Fest. Глядачі матимуть змогу переглянути і прослухати композиції як українських, так і закордонних зірок, що відбуватимуться на сцені біля Палацу Потоцьких.
  • День молоді у Львові: події та локації
День молоді у Львові: події та локації У межах відзначення Дня молоді у Львові запланували низку цікавих заходів: вишкільні табори, фестивалі, велопробіг і квест. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із заходами, які допоможуть молоді міста гідно відсвяткувати своє «професійне свято».
  • На Tvoemisto.tv стартує трансляція розмови з Альфредом Кохом На Tvoemisto.tv стартує трансляція розмови з Альфредом Кохом Сьогодні, 26 червня, вже за 10 хвилин у Львові російський реформатор Альфред Кох та редактор-засновник "Forbes Україна" Володимир Федорін говоритимуть про проблеми та перспективи середнього бізнесу. Переглянути зустріч онлайн можна на Tvoemisto.tv.
  • Львівський дріжджзавод вироблятиме біогаз Львівський дріжджзавод вироблятиме біогаз У Львові на дріжджовому заводі «Компанія Ензим» розпочали будівництво додаткової анаеробної технологічної лінії для ще більш поглибленого очищення стоків. Це унікальний та інноваційний проект для України. В результаті поглибленого очищення стічних вод підприємство буде отримувати вторинний енергоносій — біогаз.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!