путін і лукашенко створюють військо. Що чекає Україну

2739 0
Військовий експерт Олег Жданов про те, чи очікувати новий наступ білорусі, чому росіяни масово обстрілюють Україну, та чи зможуть війська агресора прорвати державний кордон.

Президент білорусі олександр лукашенко не має з чим вступати у війну з Україною. Він віддає всі запаси своїх боєприпасів, техніки, озброєння, особового складу, він дозволяє вербувати свій мобілізаційний ресурс російській федерацій. Те, що білорусь вступить завтра у війну – сумнівна ситуація. 

Щодо рф, то так: вони хочуть створити угруповання спільно з білоруссю, і вони роблять це під прапором союзної держави. Це означає, що ці угруповання у складі білорусько-російських військ командуватиме російський генеральний штаб. Тоді ж путіну не потрібна буде згода лукашенка на вступ у війну цих військових частин, які увійдуть до угруповання. Але, ймовірно, це може бути в грудні, або з нового року. Будемо спостерігати. У будь-якому випадку треба розуміти, що путін не зупиниться, поки не зупинимо його ми. Поки він буде дихати, він намагатиметься воювати з Україною, щоб нас перемогти. 

Читайте також: путін змушує лукашенка вступити у відкриту війну, – розвідка

Однак, навіть якщо вони зберуть угруповання 40-50 тисяч, такого вторгнення як 24 лютого вже не буде. Ніяких колон вглиб України не варто очікувати. Ми кордон перетворюємо на лінію оборони, і бій буде на кордоні. Створити другий фронт для нас вони можуть, але прорвати наш кордон і прорватися в Україну на сьогоднішній день для них це не підйомне завдання. Чому? Адже основу цього угруповання будуть складати не регулярні частини, а сформовані з мобілізованих. Це зовсім інша якість військ. Також у них буде радянська, стара техніка, яку вони вони знімають з довгострокового зберігання, бо сучасної модернізованої техніки у російській армії майже не залишилось.

Щодо підтягування до кордону «Ярсів» та «Кинджалів», то «Ярси» ніхто і нікуди не переміщає. Це міжконтинентальна балістична ракета – мінімальний дальність пуску 5000 км. До кордону України її немає сенсу тягнути. Для того, щоб влучити в Україну, цей комплекс повинен робити пуск із-за Урала. 

Читайте також: білорусь ремонтує техніку та відправляє окупантам танки, – Генштаб

Якщо «Кинджали» підтягують, то вони дійсно можуть вплинути на ситуацію, але наскільки відомо, то їх залишилось декілька десятків. Вони чималу кількість по нас випустили. Так, «Кинджал» – це ракета, яку пускає «Іскандер» (балістичну ракету). Вона пускається з літака, і дальність у неї 2000 км. 

Росіяни масово обстрілюють Україну, бо у них чималі проблеми на полі бою: вони нічого не можуть зробити, і відступають, тому обрали іншу тактику: головне завдання – покласти енергосистему України, і змусити нас мерзнути і сидіти без світла і тепла. Росіяни хочуть, щоб ми здались, а у путіна одна мета – політичне поглинання України, і він за нею слідує.

Читайте також: кремль може використати білорусь для стримування українських військ від контрнаступу, – аналітики

Також російський диктатор зрозумів, що у нас є «дірка» в протиповітряній обороні, і він цим користується. Росіяни повністю руйнують нашу енергетичну систему, і намагаються цим шантажувати Захід, адже зруйнувавши нашу енергосистему, вони можуть спровокувати автоматичне відключення і погашення реакторів на атомних станціях, тому що не буде споживачів  і навантажень на енергоблоки. Це критична аварійна ситуація. Тим самим, путін хоче залякати Європу, щоб ЄС примусив нас до перемоги на умовах путіна.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!