7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1874 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам.

Транспорт

Якби кожен львів'янин, виходячи з дому чи роботи, або стоячи на зупинці, міг дізнатися, як далеко знаходиться його маршрутка чи автобус, це б значно полегшило життя мешканців міста. Інформація про місце перебування автобусів на усіх 53 міських маршрутах вже тепер доступна чиновникам. Чому її не роблять публічною та що можуть зробити львів'яни, щоби її отримати читайте у матеріалі Чи отримають львів'яни доступ до GPS-навігації на маршрутках?

Львівські перевізники хочуть підвищити ціну проїзду у маршрутках та автобусах міста. За їх підрахунками, з урахуванням нинішніх цін на пальне і ремонтні матеріали, проїзд у громадському транспорті мав би коштувати щонайменше 4,5 грн.

Урбаністика

У Львові планують створити урбан-бібліотеку. Також в місті на залізничному вокзалі встановили ще одну скульптуру пивовара.  А тим часом, встановлення пам'ятника Шептицькому продовжують активно обговорювати: 5 тез про встановлення пам’ятника Шептицькому у Львові.

Мобілізація

20 січня львів'янам почали надходити оповіщення про мобілізацію. До кінця тижня більше половини львів’ян, що мають бути мобілізовані, були повідомлені про це. Разом із тим, мешканцям міста, які повернулися з АТО, влада обіцяє надати пільги. Долучаються до підтримки армії і волонтери - вони вирішили зібрати кошти для української армії, видавши календар.  

Відпочинок

Щоби почувати себе бадьорим впродовж робочого тижня, варто подбати про хороший та правильний відпочинок. Відновитися після важкого робочого дня вам допоможуть 5 порад. А от для того, щоб добре відпочити на вихідних пропонуємо вам 9 порад, які допоможуть вдало провести вихідні. Якщо Ви любите подорожувати - у нагоді стануть поради як добратися зі Львова до Праги за 160 гривень.

Безпека

У Львові біля пам'ятника Тарасу Шевченкові на проспекті Свободи місцеві мешканці вийшли вшанувати загиблих від рук терористів мирних мешканців Маріуполя

Львів'ян закликають бути пильними. У зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією на сході України, правоохоронці звертаються до мешканців Львова та області з проханням повідомляти про підозрілі предмети та про осіб, котрі можуть чинити протиправні та провокаційні дії. Як довго треба чекати на правоохоронців, читайте у матеріалі Як це працює: скільки треба чекати на львівську міліцію. Експеримент. Окрім того, львів'ян попросили повідомляти про підозрілих осіб в будинках із ліфтами

Економіка

Для того, аби залатати дірки в держбюджеті, Міністерство освіти вирішило внести деякі зміни у виплати студентам - стипендію отримуватимуть лише молоді люди із низьким достатком.  А от власники автомобілів, що не завжди дотримуються правил паркування можуть дізнатися, скільки доведеться заплатити за евакуацію авто у Львові.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Минулого тижня людиною Твого міста став один із провідників «революції на граніті» 1990 року. Співзасновник мистецького об’єднання «Дзиґа», підприємець, культурний, політичний та громадський діяч Маркіян Іващишин. Він розповів про громадянське суспільство, розвиток Львова, а також про гармонію міста і його мешканців, Полтву та парки. У проекті «Подорож із Твого міста» - цього тижня блогер та мандрівник Остап Яриш розповів, де купувати квитки, щоб не витратити багато грошей.  

Особливі люди роблять колектив особливим. Розмова на львівській кухні про те, що нормально для багатьох європейських країн, але ще є незвичним для українського суспільства — інтеграція і сприйняття інакших — осіб із особливими потребами. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!