7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1644 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 2 по 8 серпня.
Фото: Назарій Юськів

Фото: Назарій Юськів

CityLife

Львівські школи по-особливому відзначили початок нового року. Водія автобуса, який насмерть збив дитину в Рясному, засудили до 5 років ув’язнення.

Біля Львова перекинувся міжміський автобус. У Львівській міськраді звинувачують ресторани «Королівська пивоварня», «36 По» та «Кабінет» у несплаті до міського бюджету ПДФО.

У Львові представили нового керівника Нацполіції Львівської області Василя Віконського, який до цього очолював поліцію у Хмельницькій області. Натомість генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив керівника прокуратури Львівської області Юрія Квятківського. Моряк із Львівщини повернувся з Російського полону.

Ремонти, рестраврації, будівництво

Модерністичну мозаїку з вулиці Героїв УПА перенесли у музей «Територія Терору». Львівська фірма купила приміщення на Дорошенка за 30 млн грн.

На вулиці Лесі Українки виявили незаконну триповерхівку. У Львові оголосили тендер на реконструкцію трамвайного депо на Промисловій, 29 у Львові за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку. Реконструкція Хуторівки коштуватиме майже 200 млн грн.

На вулиці Героїв УПА, 73 збудують 14-поверховий скляний офісний центр із підземним дворівневим паркінгом, а на території колишнього заводу «Полярон» збудують приватну школу. 

Забудовників житлового масиву «Під Голоском» зобов’яжуть прокласти в район інженерні мережі та збудувати вулиці й міжквартальні проїзди. 

Транспорт

Цього тижня у автобуси 28 та 52 почали курсувати за новою схемою. З жовтня SkyUp відкриває чартери в Дубай. На проспекті Чорновола запрацювали виділені смуги для громадського транспорту.

Між студмістечком ЛНУ імені Івана Франка та центром Львова запустять експрес-маршрут.

Освіта, здоров’я та бізнес

Після скарги львів’янки у ЛМР пообіцяли відремонтувати дитсадок, у якому батьки виявили грибок. 14% дітей після закінчення початкової школи не вміють читати й рахувати. 

Західний територіальний підрозділ Національної служби здоров’я України очолила Мар’яна Возниця.

Соціальні проекти, благодйність, цікавинки

Верховна Рада зняла з депутатів недоторканність. Студент львівського вишу став чемпіоном світу з пауерліфтингу. Цього тижня на вихідні ми вам радили поїхати у Бережани. Пропонуємо оновлену підбірку оглядових майданчиків Львова.

Точка зору: колонки

Керування авто в нетверезому стані є однією з основних причин аварій в Україні. Проте кабінету, де б освідували таких водіїв, у Львові немає від початку 2017 року. Колишній старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю Патрульної поліції Львівщини, активіст Pitbull Lviv Микола Ільчук у своєму блозі пише, що через це нетверезі водії часто уникають пояснення.

Спецпроекти та спецтеми Твого міста

Засклені абияк балкони, що не вписуються у вигляд фасадів, у Львові можна побачити навіть у центральній частині міста.Tvoemisto.tv дізнавалось, які компроміси шукають мешканці, аби лишити фасади в первісному вигляді, та чому склити балкони на власний розсуд — не лише неповага до інших, а й небезпека для життя.

Цього року у Львові планують облаштувати пілотну частину Зеленої лінії — велопішохідного маршруту, що має з’єднати Сихів із центральною частиною міста. Пояснюємо, яким буде перший відрізок.

Новим головою Нацполіції Львівщини призначили колишнього «беркутівця» Василя Віконського. Розповідаємо, як його представляли для львів’ян.

У Львові досі немає притулку для жінок, які постраждали від домашнього насильства, проте є громадські ініціативи, які намагаються цю проблему вирішити. Tvoemisto.tv дізнавалося, коли такий заклад можуть відкрити у Львові та які він працюватиме.

Рясне, Личаків та Брюховичі розглядають як перші можливі напрямки міської електрички у Львові. Як часто вона має курсувати, що потрібно для її окупності та до чого тут новий закон про залізничний транспорт, Tvoemisto.tv розповів директор Львівської філії Дніпровського університету залізничного транспорту Ярослав Болжеларзький.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!