Гудзяк в США оголосив старт збору коштів на розвиток УКУ

2541 0
Під час благодійних вечорів у Торонто та Нью-Йорку 1-2 листопада президент Українського католицького університету владика Борис Ґудзяк офіційно оголосив кампанію збору коштів для завершення будівництва нового університетського містечка та розвитку нових навчальних і наукових програм Університету.
Скрін з відео на youtube.com

Скрін з відео на youtube.com

У 2010-му році Український католицький університет (УКУ) ініціював першу фазу кампанії розвитку університету з метою зібрати 65,5 мільйонів доларів США до кінця 2016-го року. Завдяки меценатам на жовтень 2014 року було зібрано 70% від остаточної суми – тобто, понад 46 мільйонів, пише УКУ.

Першим жертводавцем УКУ в межах кампанії став папа Бенедикт XVI, який пожертвував на потреби університету 100 тисяч евро, що йому подарували на день народження. Його приклад наслідували благодійники з Північної Америки, країн Західної Європи, України, а також різні фонди та фундації.

Оголошуючи кампанію, владика Борис Ґудзяк наголосив, що підтримка університету є конкретним внеском у зміну України, у перемогу правди і в розвиток нового покоління: «Ми мусимо розуміти, що нова Україна будується цеглина за цеглиною, людина за людиною і конкретним заангажуванням, зокрема в цей проект. Так, усі разом ми міняємо Україну».

«Ті цінності, які університет пропагував від заснування, зараз знаходять відгук у суспільстві. Українці, змінені Майданом, готові сприймати те, що пропонує УКУ. І тепер, коли Україна перебуває на вирішальному етапі свого звершення як незалежної держави та демократичного суспільства, ті, хто були на Майдані і хто бореться з агресором, добре розуміють, що наша країна вкрай потребує молодих, професійних, амбітних і моральних провідників. Вклад в освіту, у розвиток нового покоління лідерів є вкладом у майбутнє. Саме тому ми розпочали нашу кампанію під гаслом «Нове покоління для нової України», – пояснила проректор УКУ з питань розвитку та комунікації Наталя Климовська.

Два бенкети, що відбулися в Торонто і Нью-Йорку на початку листопада, зібрали ще 6,5 млн доларів на розвиток УКУ, у Нью-Йорку – 1 млн доларів від Адріана Сливоцького – всесвітньо відомого економіста українського походження, одного з найвпливовіших спеціалістів сучасного менеджменту.

Додамо, що благодійні вечори протягом листопада-грудня відбудуться ще в Клівленді та Чикаго (США), Калгарі та Монреалі (Канада), Києві, Лондоні та Парижі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!