Із публічного простору зникли Шойгу, Герасимов та деякі інші фігуранти силового блоку Росії

3757 0
Немає також системних і важливих протокольних заяв інших важковаговиків, включно з головами спецслужб Патрушевим, Бортниковим, Наришкіним.
фото: слово і діло

фото: слово і діло

Уже близько двох тижнів у федеральних ефірах РФ та на публічних протокольних заходах немає двох ключових фігурантів силового блоку Росії – міністра оборони Сергія Шойгу та начштабу Валерія Герасимова. Про це повідомляє радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. 

«Зникли. Немає також системних і важливих протокольних заяв інших важковаговиків, включно з головами спецслужб Патрушевим, Бортниковим, Наришкіним. Також зникли з обов'язкових протоколів. Гучніше, ніж зазвичай, мовчать економісти – прем'єр Мішустін, голова ЦБ Набіулліна, міністр Решетніков. Словом, усі намертво зникли навіть із публічного протокольного простору», – каже він.

Читайте також: Все буде добре, сину. Репортаж із кордону, куди українців вигнала війна

Залишився тільки голова Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров, який намагається на зовнішніх ринках довести, «якщо Росія не вбиватиме мирних громадян України, то Європа може задумати погане». А також Пєсков, «який періодично щиро вірить, що все «за планом спецоперації» і тому обов'язково необхідно отримати для РФ п'ятий пакет санкцій із нафтовим ембарго та закриттям світових портів». І класичні російські пропагандисти, «які продовжують наговорювати собі на цілком конкретні юридичні претензії «після».

«Цікава тиша…», – додав він.

Нагадаємо, що УП з посиланням на російські ЗМІ сьогодні звернула увагу на те, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу перестав з'являтися у публічному просторі з 11 березня, тобто його не видно 12 днів із 28, поки триває війна в Україні. Також після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу Росії Валерія Герасимова.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!