Кількість туристів у Львові порівняно з минулим карантинним роком зросла на понад 50%. Інфографіка

2473 0
Іноземні туристи за 4-5 днів залишають у Львові близько 295 євро.
Photo by Maryna Nikolaieva on Unsplash

Photo by Maryna Nikolaieva on Unsplash

Із січня по вересень цього року у Львові у туристичні інформаційні центри звернулися понад 21 тисяча людей, із яких понад 11 тисяч – це туристи. Іноземні туристи перебували у Львові у середньому 4-5 днів і залишали тут близько 295 євро. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор ЛКП «Центр розвитку туризму м. Львів» Віталій Кулик.

Читайте також: Wizz Air запускає нові рейси зі Львова та готується випередити МАУ. Інтерв’ю із президентом

У ТОП-5 іноземних країн, які відвідали центри протягом цього періоду найбільше було гостей із Польщі (2708 людей), Туреччини (2185) та Саудівської Аравії (2184), з Німеччини (626) та з Білорусії (496).

У зв'язку із послабленням карантинного періоду у порівнянні з попереднім роком у Львові є ріст іноземців – на 57,93% та українців – на 68,34%.

40% іноземних туристів обрали апартаменти, 35% – готелі та 12% – хостел.

Інфографіка «Твого міста» за даними Центру розвитку туризму у Львові

Для того, аби до Львова приїжджали американці, потрібен дуже високий рівень вакцинації у Львові, також комунікація є надважливими для англомовного ринку, каже Віталій Кулик.

Читайте також: Bees Airline відкриває рейси зі Львова до Барселони

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv провело публічну дискусію на тему «Як «продати» Львів туристам. Нові напрямки і досвід інших туристичних міст» для того, щоб обговорити, як туристичному Львову не втратити свого потенціалу і розвиватися надалі навіть в умовах обмежень, а також розглянути, до яких методів вдавалися інші туристичні міста. Дискусію можна переглянути тут:
 
Інфографіка: Тетяна Фальковська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!