Студенти університету Франка зможуть отримати подвійний диплом

5854 0
21 березня делегація представників Університету Марії Кюрі-Склодовської у Любліні (Республіка Польща) на чолі з віце-ректором Урсулою Бобрик відвідала Львівський національний університет імені Івана Франка. Під час офіційної зустрічі Ректора Університету, професора Володимира Мельника з учасниками делегації відбулась церемонія підписання угоди про співпрацю між двома університетами. Однією з тем під час зустрічі стала можливість отримання львівськими студентами подвійного диплому польського університету.
Фото: christian-money-growth

Фото: christian-money-growth

Як повідомили в прес-службі ЛНУ ім. Івана Франка, підписаний документ – це загальна рамкова угода. Однак вона передбачає, академічні обміни та мобільність для студентів і викладачів, проведення спільних наукових заходів, видання наукових журналів, спільні публікації українських та польських учених.

Співпраця Львівського університету та Університету Марії Кюрі-Склодовської в рамках підписаної угоди  також уможливить перспективу видання подвійних дипломів спочатку для тих, хто навчається на факультеті міжнародних відносин, а також на спеціальності «Політологія» філософського факультету. Саме студенти цих напрямків підготовки в найближчому майбутньому зможуть отримати подвійні дипломи.

«У рамках окремої дворічної магістерської програми, яка стартуватиме вже наступного навчального року,  студенти матимуть можливість упродовж 2 семестрів навчатися в ЛНУ ім. Івана Франка і 2 семестрів в Університеті Марії Кюрі-Склодовської у Любліні. Після успішних двох захистів своїх наукових робіт молоді фахівці отримають дипломи обох університетів»,  – зазначили в коментарі Tvoemisto.tv в прес-службі університету Франка.

Однак видання подвійних дипломів передбачає передусім спільну розробку та узгодження відповідних навчальних планів і програм, над чим зараз і розпочали роботу у згаданих університетах.

Слід зазначити, що ЛНУ ім. Івана Франка має підписані угоди про співпрацю з близько 170 університетами з усього світу, з них близько 30 з університетами Польщі. Відтак в університеті підписану угоду про можливість отримання подвійного диплому розглядають як пілотний проект, який згодом можна буде поширити на інші спеціальності та університети.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!