Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3638 0
Відвідати театр, долучитися до толоки або ж покататися на мотоциклі та передати кошти на благодійність. Tvoemisto.tv пропонує, як розважитися і відпочити у Львові на вихідних 27-28-го травня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 27 травня, на 18:00 запрошує на Фінал конкурсу хореографів «Балет-фест» (під фонограму)

У фіналі ІІІ-ого Міжнародного конкурсу хореографів «Балет-фест -2017»  будуть представлені хореографічні постановки у різних танцювальних стилях. Це роботи понад 20 хореографів України й закордону. Виконавці – балетна трупа Львівської Національної Опери.

Цей проект організований із метою виявлення нових тенденцій у сучасному сценічному танці, відкриття  молодих талановитих хореографів, надання можливості танцівникам львівського балету і глядачам доторкнутися до сучасного пластичного мистецтва.

Використовується фонограма.

Вартість квитків: 50-300 грн.

27 травня, о 18:00, у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) відбудеться Гала-концерт переможців конкурсу хореографів «Балет-фест» (під фонограму)

Під час Гала-концерту переможців ІІІ-ого Міжнародного конкурсу хореографі «Балет-фест 2017» будуть представлені хореографічні постановки у різних танцювальних стилях. Це роботи понад 10 хореографів України й  закордону. Виконавці – балетна трупа Львівської Національної Опери.

Використовується фонограма.

Вартість квитків: 50-300 грн.

Ще у суботу  та неділю 27-28 травня, на 15:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на Цикл концертів із екскурсіями «Музика дзеркальної зали»

27 травня, субота, 15:00

Ансамбль старовинної музики

«Львівські менестрелі»

28 травня, неділя, 15:00

Наталія Юречко – вокал (сопрано),

лауреат міжнародних конкурсів

Наталія Лотоцька – фортепіано,

лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів

Вартість квитків: 100 грн.

В неділю, 28 травня, о 18:00 на драматичну притчу з антрактом «Безодня» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Цей короткий епіграф як найяскравіше характеризує не тільки ситуацію, яка відбувається у нашій державі, але є головним акцентом вистави «Безодня» режисера Ореста Огородника. Не буду переповідати сюжет, але скажу, що те, що Ви побачите на сцені викличе багато емоцій. Якими вони будуть, вирішувати Вам, глядачам. У будь-якому разі до болю знайомі ситуації, слова, які ми чуємо щодня та вчинки, які робимо що миті. Життя має два шляхи і лише від нас залежить, який з них ми виберемо.

Перед очима постануть дві сім’ї – такі різні та однакові. Їх зіштовохує доля, для того, щоб вони навчились один в одного руйнувати стіни і йти на зустріч. Двомовне середовище диктує не тільки правила, але й ставить кліше. Режисер намагається відшукати людяність за призмою болю та відчаю, відкрити любов до ближнього, до ворога, щоб у фіналі назвати його братом чи сестрою.

Тривалість: 2 години, 40 хвилин

Вартість квитків: 50-150 грн.

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 27 травня, о 12:00 запрошує на виставу для дітей «Маленька Баба-Яга».

Чи готові Ви разом із Маленькою Бабою-Ягою поринути у світ пригод та магії? Пройти усі містичні випробування? Якщо так, то Вам – до нас!

За українською міфологією Баба-Яга – родоначальниця і предкиня усіх відьом у світі. А наша Маленька Баба-Яга ще тільки вчиться чародійству і наполегливо готується до іспитів, щоб стати справжньою відьмою. Їй допомагає вірний друг – Ворон Абрахамс, а зла Тітка Румпумпель створює перешкоди. Та Маленька Баба-Яга ладна усе подолати, аби тільки потрапити в омріяний світ дорослих відьом, танцювати разом з ними у Вальпургієву ніч на горі Блоксберг…

А можливо, треба залишитися серед людей і допомагати їм у біді своїм добрим чаклунством? Який шлях обере для себе Маленька Баба-Яга? Подивимось!

Вистава орієнтована на дітей віком від 7 років. Вартість: 20-35 грн.

Музика

28 травня, на 12:30 Львівська обласна філармонія гостинно запрошує на дитячу музичну виставу «Подарунок лісового чарівника».

Автором казки «Подарунок лісового чарівника» є відомий львівський композитор ‒ Євген Заставний. Автор лібрето ‒ Василь Сагайдак. Вона оповідає, що за легендою, з прадавніх часів, звірі жили без хвостів, але їм було надзвичайно зле без них. Вони пішли до чарівника, який мешкав у лісі, і попросили зробити їм хвости. Чарівник пообіцяв їм 100 хвостів.

Дійові особи: Оповідач, Чарівник, Лисиця, Лев, Білка, Вовк, Заєць

Наталія Грановська – контральто

Станіслав Гоян – баритон

Віталія Голубнича – сопрано

Ніна Карпінець – сопрано

Ірена Грех – мецо-сопрано

Ірина Стефанко – сопрано

Вартість квитків: 20 грн.

Виставки

З 10 травня по 12 червня  у Національному музеї у Львові імені Андрея  Шептицького (гол. будівля, просп. Свободи 20) відбуватиметься виставка Павла Макова «Фонтан».

У виставковому проекті Павла Макова «Фонтан» важливу роль відіграють цифри. Переважно чотиризначні, що позначають роки, і ті, що діляться на два.

У 1917-му, сто років тому, відбулася мистецька «революція 17-го року» – ховаючись під псевдонімом Річарда Матта, Марсель Дюшан представив свій «Фонтан» на виставці «Суспільства незалежних художників» у Нью-Йорку. Від реді-мейду залишилися лише фотографія і пізні авторські репліки.

У 1995-му Павло Маков створив «Фонтан виснаження» – символ життєдайності у великому циклі UtopiA. Вперше його образ виник на малюнку «Збір соку», який увійшов до авторської книги «Книга води» (1994) і за словами художника «…з'явився сам собою, майже без моєї участі і визначив подальший розвиток подій на багато років». За структурою він відповідав анатомії людини і харківським рікам у тому місці, де Харків впадає у Лопань. Надалі образ був розвинений у кількох роботах під назвою «Місце. Фонтани» (1995), такими собі мапами водопостачальних споруд Харкова, жодна з яких тоді не працювала. Врешті-решт, «Фонтан виснаження» отримав матеріальне втілення у бронзі та неодноразово ставав частиною ландшафтів на роботах різних серій.

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Благодійність

У Львові байкери збиратимуть кошти на операції дітям

ЛМГО «Мотоклуб Галицькі байкери» та Благодійний Фонд «Я не один» проведуть у Львові акцію «Коло благодійності», присвячену Дню захисту дітей. 28 травня кожен охочий зможе проїхатись із байкером і, таким чином, долучитися до збору коштів на операції дітям-сиротам та дітям із малозабезпечених сімей.

Символічне коло благодійності охоплюватиме маршрут: площа перед Оперним театром – пр. Свободи – пл. Міцкевича – пр. Свободи – площа перед Оперним театром.

Акція триватиме з 14:00 до 18:00. Деталі за посиланням

Фестивалі

З 18 травня до 11 червня – майже на увесь місяць Львів зануриться у музичну атмосферу, яку принесе XXXVI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Довга історія, зіркові гості фестивалю та атмосфера старовинного Львова вже 36 років приваблюють поціновувачів музичного мистецтва.

Читайте також: Львів'ян запрошують на фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Програма

27.05 СУБОТА, 18:00.

Концертний зал імені С. Людкевича

Земцов і Гюльсгофф

Александр Гюльсгофф – віолончель (DE)

Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів»

(Художній керівник – М. Скорик)

Олександр Земцов – дириґент

А. Дворжак – Концерт для віолончелі з оркестром

А. Дворжак – Симфонія №9, мі мінор, «З Нового світу»

Антонін Дворжак – класик чеської музики, композитор-романтик, який в свої творчості поєднував яскраві національні мотиви та класичні традиції. Спектр його індивідуальності надзвичайно об’ємний – від самозаглиблення, сповідальності до танцювальних жанрових сцен.

Соліст цього вечора, – Александер Гюльсгофф, виступав із Філармонічним оркестром Німецького радіо, Німецьким державним філармонічним оркестром, Чеським філармонічним оркестром у Брно та іншими. Музикував у таких залах, як Берлінська філармонія, Амстердамський Концертґебау, Віґмор-гол у Лондоні тощо. Є артистичним директором фестивалю камерної музики Kloster Kamp. На компакт-дисках вийшли записи його виконань музики, серед інших, Брамса, Бетховена, Шуберта, Шостаковича. Його записи опублікували музичні лейбли Novalis, Naxos, Musicaphon, Paladino, Brilliant та Hänssler Classic.

З 18-го травня, разом з усім світом Львів відзначає Міжнародний день музеїв

Понад 20 музеїв Львова з 18 травня по 31 травня 2017 року готують  особливу програму: спеціалізовані тематичні екскурсії, мистецькі вечори, лекції, майстер-класи, огляди виставок та експозицій. Вікова категорія – необмежена, пропонується програма для дорослих, дітей та молоді. Також є можливість відвідати окремі музеї за доступними цінами або стати учасником безкоштовних заходів.

Детально ознайомитися з програмою і обрати подію собі до смаку можна за посиланням

Читайте також: Львів відзначатиме День музеїв. Куди піти з дітьми

15-го травня розпочався фестиваль «LvivKlezFest-2017», що триватиме 3 тижні.

У рамках Фестивалю пройдуть 2 унікальні виставки: «Гебрейський світ» (з колекції Львівської національної галереї мистецтв) та фотовиставка «Євреї, котрі прославили Львів», яка буде інстальована просто неба на Просторі 3-х синагог (що на пл. Арсенальній, 5). Її зможуть подивитися усі, хто прогулюватиметься єврейським кварталом цими днями.

Читайте також: У Львові відбудеться фестиваль єврейської музики. Програма

27 травня 2017 року

12:00

Дитяче свято «Цигеле-мигеле» та кулінарне шоу (разом з кафе «Єрусалим»)

Парк культури ім. Б. Хмельницького

 

28 травня 2017 року

11:00, 13:00

Екскурсія єврейським кварталом

Початок – вул. Арсенальна, 5

Спорт

27 травня 2017 року у Львові відбудеться «Відкритий міжнародний шаховий фестиваль для дітей». Організаторами виступають ГО «Громадський рух переселенців Донбасу», Норвезька шахова школа «Draguf» та Львівська Асоціація Шахів. За призи будуть змагатися діти віком від 5 до 14 років.

Проект проходить в рамках програми «Активні Громадяни» за підтримкою Британської Ради.

Реєстрація учасників о 10:00

Початок о 10:45 в приміщенні Першої Львівської Медіатеки (вул. Мулярська, 2A)

Вхід вільний.

Додаткова інформація за телефоном: 0964268047"

Толока

У суботу, 27 травня, на 10:00 мешканців міста запрошують на толоку у лісопарку Івана Павла ІІ (вхід з вул. Скрипника, біля Дому молитви). Організатори обіцяють: «Дві-три години на свіжому повітрі принесуть багато користі ‒ приберемо парк і насолодимося природою. Не будьте байдужими, давайте зробимо цей лісопарк чистішим для нас і наших дітей!» Мітли та граблі будуть. Можна взяти свій інвентар.

Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!