Львів готується зустріти понад тисячу переселенців

1720 0
Ледь не за тиждень кількість вимушених переселенців в Україні різко сягнула критичної позначки. Причиною цьому є активні бойові дії у зоні проведення антитерористичної операції. Області, які знаходяться найближче до зони АТО вже вщерть заповнені, тож невдовзі у Львові чекають гостей із Дебальцево, Вуглегірська та Авдіївки.
фото: nk.org.ua

фото: nk.org.ua

Із гарячих точок волонтери спершу везуть вимушених переселенців до тимчасових пунктів. Наприклад, у Харкові вже близько 130 тисяч переселенців. І це лише офіційні дані. Втім Харків для цих людей лише транзитний пункт.

"Створені два пункти прийому - Константинівка та Слов'янськ. Облаштовані місця для тимчасового прийому людей, там працюють психологи як нашої служби, так й інших служб. Працюють харчпункти. Там реєструють і проводять відбір кого у який район відправляти", - розповів секретар Генштабу з питань надання соцдопомоги внутрішньо переміщеним особам області Сергій Щербина для zaxid.net.

Із транзитних міст біженців перекидають на Одещину та Львівщину. Тих хто не визначився - у Київ. Загалом у Львові мають знайти прихисток для 300 біженців. Деяких з них можуть розселяти у спецзакладах, наприклад, дітей – у притулки. Зокрема, у Львові на вулиці Левандівській у притулку може розміститися 30 осіб. Загалом на Львівщині соцслужби можуть розмістити до 800 дітей. На початку тижня сюди вже приїхало півсотні осіб. Зараз у Дублянах у протестантській церкві проживає 15 осіб. Втім тут із дня на день чекають сотні біженців із Дебальцева.

Згідно з неофіційною інформацією, до Львова вже скоро приїде більше тисячі осіб. Львівські волонтери запевняють, що таку кількість людей розмісти у місті та області практично неможливо. Пік приїзду переселенців на Львівщину очікують вже наступного тижня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!