Львівська політехніка отримає кошти на впровадження енергоефективності

1788 0
Вже третій рік поспіль університет проходить відбір за програмою «Вища освіта», що реалізовують ЄІБ та МОН.
Фото: lp.edu.ua

Фото: lp.edu.ua

Учора, 17 грудня, міністр освіти Лілія Гриневич та представник Європейського інвестиційного банку підписали угоду про надання українським вишам 10 млн євро на впровадження заходів з енергоефективності. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Планується, що за ці кошти підвищать енергоефективність у 150 будівлях 7 університетів, серед яких і Національний університет «Львівська політехніка». Кошти на фінансування програми виділив Фонд Е5Р.

Додамо, минулої зими у Політехніці тимчасово призупиняли навчання для заощадження газу.

Також учасниками програми цьогоріч стали Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова, Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, Чернігівський національний технологічний університет, Сумський державний університет, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Вінницький національний технічний університет.

Читайте також: У Львівській політехниці поселятимуть в гуртожитки за рейтингом

Загальна вартість проекту становить 160 млн євро, 10 млн з них – це частина реалізації проекту. У наступному етапі зможуть взяти участь 13-15 українських ВНЗ.

«Значна частина українських вишів потерпають від того, що їхні будівлі є вкрай енерго-не-ефективними, а тому «з’їдають» значну кількість коштів розвитку, які можна було б спрямувати на закупівлю обладнання та покращення якості освіти і умов для навчання студентів. В межах першої черги робіт фінансуються зміни у 7 вишах, які погодилися взяти у ньому участь, а також провели енергетичний аудит, за підсумками якого було визначено обсяг робіт», – розповіла міністерка Лілія Гриневич.

Додамо, НУ «Львівська політехніка» долучався до програми «Вища освіти» також у 2016 і 2017 роках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!