У Львівській політехніці створять Центр громадського здоров’я

622 0
Це дозволить дбати про профілактику хвороб студентів та працівників.
фото: фб львівської політехніки

фото: фб львівської політехніки

У Національному університеті «Львівська політехніка» діятиме Центр громадського здоров’я. Відповідну угоду про це підписав ректор університету Юрій Бобало і генеральна директорка Державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головна державна санітарна лікарка Львівської області Наталія Іванченко. Про це повідомили в університеті. 

Угода передбачає заходи щодо формування громадського здоров’я політехніків, передовсім студентів. Один із них – створення на базі студентської поліклініки Львівської політехніки Центру громадського здоров’я.

Як прокоментував Станіслав Рачкевич, у Центрі громадського здоров’я встановлять нове сучасне медичне обладнання та розширять можливості проведення поглиблених профілактичних медоглядів і надання якісної медичної допомоги. До співпраці залучатимуть як науковців відповідних кафедр університету, так і студентів, зокрема майбутніх соціальних працівників, соціологів, які вивчають курс соціальної медицини.

Читайте також: Українська академія друкарства стане факультетом «Львівської політехніки»

«Ми будемо одними з перших в Україні серед освітніх закладів, де дбатимуть про профілактику хвороб студентів та працівників і їх своєчасне виявлення, заохочуватимуть до активного здорового способу життя», – наголошує Рачкевич.

На думку Наталії Іванченко, цю амбітну мету буде реально втілити завдяки консолідованим зусиллям зацікавлених сторін навколо того, щоб люди, зокрема студентська молодь, відповідально ставилися до свого здоров’я і в результаті менше хворіли й довше жили.

Нагадаємо, на 8 поверсі Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій (ІКНІ) Національного університету «Львівська політехніка» відкрили унікальне середовище – Студентський Простір, де можна буде із користю проводити вільний час між парами, працюючи над своїми проєктами та ідеями. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!