Львівські активісти створили сайт для координації допомоги військовим

2924 0
Активісти зі Львова створили сайт «Волонтери фронту», на якому збиратимуть інформацію про різні ініціативи та волонтерські групи, які допомагають військовим у зоні АТО. Ресурс створено для координації діяльності та своєрідного каталогу контактів.
Фото: hrzone-ukraine.blogspot.com

Фото: hrzone-ukraine.blogspot.com

Окрім того, на сайті планують розміщуватиме інформацію, поради для волонтерів, та все те, що потрібно знати у час військових дій, розповів tvoemisto.tv ініціатор проекту Андрій Мочурад.

«Є дуже багато волонтерських груп і різних організацій, які збирають допомогу, чи іншим чином сприяють військовим в зоні АТО, але ще з періоду революції, ми добре знаємо, що коли везуть якусь зібрану допомогу невідомо кому, невідомо як і, фактично, без звітності, то це означає, що допомога не доходить. Але оскільки волонтерських ініціатив з’явилося досить багато, виникла така проблема, що люди дублюють роботу один одного. Досі комунікація відбувалася через Facebook, через особисті контакти, жодного сайту чи іншого інформаційного ресурсу не було. Відповідно це потрібно для того, щоб люди, які не задіяні в цьому, знали до кого звертатися – хто займається пораненими, хтось возить речі до конкретного підрозділу», – повідомив Андрій Мочурад.

Читайте також: Благодійність по-львівськи: хто і як допомагає військовим

Наразі це сайт-довідник, де намагаються зібрати контакти тих людей, які викликають довіру, які показують звіти: кому і що вони довезли. За словами ініціатора проекту, доки людина не показала, що вона зробила і на що вона спроможна, розміщувати її контакти на сайті не будуть.

Читайте також: Як у Львові можна допомогти військовим в зоні АТО

«У перспективі ми б із задоволенням виставляли там різні поради, як укомплектувати аптечку, як вибрати спорядженння. Однак зараз наші можливості обмежені. Зараз над ресурсом працює 5 людей, і сайт ми створили за власні кошти», – додав Андрій Мочурад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!