Американські лікарі у Львові прооперували 10-річного Кирила з мінно-вибуховою травмою

1274 0
Операцію львівські лікарі виконували разом з щелепно-лицевим хірургом Стівом Ортеном та пластичним хірургом Крейгом Хобаром зі США.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

Львівські лікарі спільно з американськими колегами допомогли 10-річному Кирилу з Бахмута, який зазнав численних травм внаслідок війни. Саме війна вже двічі зруйнувала його дім: нещодавно у Бахмуті, вісім років тому – у Горлівці. Тоді, переховуючись у підвалі від обстрілів, він із братом зачепили каструлю з окропом. Опіки залишилися по всьому тілу у обох.

«Хлопчику важко згинати коліна, виникають проблеми при ходьбі. Єдиний вихід  пластична операція, під час якої хірурги відновлюють рухомість кінцівок» повідомили у Першому ТМО Львова.

Читайте також: Львівські лікарі врятували жінку, родину якої обстріляли на Донеччині

Операцію лікарі виконували разом з щелепно-лицевим хірургом Стівом Ортеном та пластичним хірургом Крейгом Хобаром зі США. Останній, зокрема, спеціалізується на вроджених вадах. У лікарні Святого Миколая вони допомагали дітям із найскладнішими вродженими вадами, мінно-вибуховими травмами обличчя та післяопіковими дефектами.

Читайте також: Львівські лікарі лікують 17-річного хлопця, в руках якого вибухнула пляшка

Додамо, що на рахунку лікарів  15 консультацій, 3 операції та 2 естетичні процедури. Найменшому пацієнту був 1 рік, найстаршій  17.

Нагадаємо, у львівській до лікарні доправили евакуаційним потягом 17-річного Павла з с. Долина Донецької області, в руках якого вибухнула замінована пляшка.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Щотижневі відеопрограми на актуальні львівську тематику у «Темі тижня» та питання всеукраїнського рівня у «Акцентах Твого міста» – на нашому YouTube-каналі.

Ольга Коваль

Фото: Перше ТМО Львова

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!