Львівських волонтерів закликають відмовитися від одноразового посуду

4126 0
Щодня у смітник викидається близько 900 гривень.
Фото: Андріана Сиванич

Фото: Андріана Сиванич

Львівських волонтерів, які зараз розливають, готують та роздають каву, чай, воду чи їжу у гуманітарних штабах і осередках, які працюють із внутрішньо переселеними людьми, просять відмовитися від одноразового посуду, соломинок, стаканчиків та інших виробів. Це може суттєво зекономити і кошти, і зменшити кількість відходів, зазначає львівська волонтерка, комунікаційна директорка ГО ZeroWasteLviv Надія Кугук.

Читайте також: Прийняли, але не доопрацювали. Що не так із законом про поліетиленові пакети

За її словами, через використання одноразового посуду щодня у смітник викидається близько 900 грн.

«Чи рахував хтось скільки грошей ми щодня викидаємо даремно на одноразовий посуд? Це ті кошти, на які можна було б придбати продукти чи щось корисне для ЗСУ і евакуйованих осіб», – каже волонтерка.

За її підрахунками, наприклад, набір з 10 штук одноразових паперових горняток, об’ємом 300 мл, які підходять для холодних та гарячих напоїв в середньому коштує 45 грн, тобто 4,5 грн за одну штуку. Звісно, є й дешевші, але тонші і не призначені для теплих напоїв.

Читайте також: У Євросоюзі перестануть продавати пластиковий посуд та інші пластикові дрібнички

«Щодня на локації працює приблизно 50 волонтерів, які за день можуть випити двічі каву або чай і ще стільки ж воду. Тобто на одну людину потрібно 4 горнятка на день. А на 50 осіб відповідно 200 горняток.  А це вже 900 гривень, не враховуючи ресурсів поїхати, купити, доставити», – каже вона.

Щоб зекономити ресурси Надія Кугук радить волонтерам використовувати свої термогорнятка і пляшечки для води. Це і гігієнічно, і економно, і екологічно.

«Менше однарозового посуду – менше відходів – більше коштів для інших потреб», – додає волонтерка.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!