Львів’янам прочитають лекцію про те, як успішно боротися за захист прав українських споживачів

2019 0
6 квітня у Львові громадський діяч Святослав Літинський прочитає лекцію на тему: «Досвід захисту прав українських споживачів». Захисник української мови вже кілька років успішно бореться за права споживачів, зокрема у мовному питанні.
Фото з Facebook Святослава Літинського

Фото з Facebook Святослава Літинського

Захід відбудеться о 18.00 в Urban бібліотеці за адресою: вул. Устияновича, 4.

Святослав Літинський – громадський активіст, виступає за маркування товарів українською мовою. Отримав перший в Україні паспорт українською мовою, виграв позов в міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням надати переклад виступу державною мовою. Святослав Літинський домігся україномовних виписок та маркування клавіатури ноутбуків, а також побутової техніки. Наразі триває справа щодо дотримання 50% продукту національного виробництва на телебаченні та радіомовленні.

Читайте також: Львів’яни змусили Mercedes «заговорити українською»: нова автівка матиме український інтерфейс

«Під час заходу поговоримо про алгоритм захисту прав споживачів, починаючи від звернення до продавця чи торгової марки, закінчуючи судовим позовом. Важливо розуміти: щоб відстояти свої законні права, не потрібно бути юристом, варто лише уважно читати закони і не сидіти, склавши руки», - розповідає Святослав Літинський.

Попередня реєстрація учасників обов’язкова та доступна за посиланням.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!