Львів'яни отримали доступ до архіву англомовних наукових журналів

2910 0
Завдяки підтримці проекту “Академічні Єврейські Студії” студенти, викладачі, працівники та гості УКУ зможуть безкоштовно користуватися архівом провідних академічних журналів світу. Колекція журналів буде доступна протягом 2014-2016 рр.
Фото: bloglet.com

Фото: bloglet.com

Доступ до колекції JSTOR матимуть не тільки викладачі і студенти, але й гості і відвідувачі бібліотеки, повідомляють на сайті УКУ

Доступ відбувається за контролем IP-адрес без жодних обмежень, з будь-якого комп’ютера на території університетського містечка. 

Користувачі Бібліотеки УКУ зобов’язані дотримуватися правил та умов користування електронними ресурсами: 

- усі ліцензійні передплачені ресурси та ресурси тестового доступу захищені умовами ліцензійних угод з провайдерами. Дозволено створювати окремі копії (електронні та в друкованому вигляді) статей та інших документів лише з дослідницькою та навчальною метою;

- жодним чином електронні та друковані копії, доступні через бази, не можуть бути використані з комерційною метою;

- користувачам заборонено системно завантажувати цілі журнали, або окремі їх випуски;

- заборонено копіювати бази чи їх частини програмами автоматичного скачування;

На думку історика, професора УКУ Ярослава Грицака, архів журналів JSTOR є одним з найбільших англомовних зібрань наукової літератури. «Для західних університетів доступ до таких баз даних є звичним, необхідним елементом їхнього наукового життя, але в Україні, на жаль,  університети такого не практикують, – розповідає Ярослав Грицак. – Сьогодні більшість наукових видань публікують англійською мовою. Результати наукових досліджень публікують не у вигляді монографій, а, найчастіше, в  наукових журналах. Відповідно, це ще один крок, який сприяє інтеграції української науки в світовий простір». 

Детальніше про колекцію на сайті.

Щоб отримати поради з користування архівом  JSTOR потрібно звертатися до працівників бібліотеки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!