Малозабезпеченим сім'ям даватимуть допомогу на відкриття бізнесу

3326 0
Відповідний закон ухвалив парламент.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Верховна Рада ухвалила закон про підвищення соціальних гарантій для окремих категорій. У ньому ідеться про виплати на дітей з інвалідністю, дітей під опікою, малозабезпечених та людей, старших за 80 років. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Читайте також: Для малого і середнього бізнесу розробили дві програми екстреної підтримки

У законі ідеться про допомогу на здобуття економічної самостійності малозабезпеченій сім’ї. Це буде одноразова безвідсоткова поворотна фінансова допомога непрацюючому працездатному члену малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та виведення сім’ї з бідності. Допомогу зможе отримати той, хто за станом здоров'я здатен активно працювати і не працює, не служить і не вчиться на денній формі в училищі, коледжі чи університеті.

Окрім того, працездатні члени малозабезпечених сімей включені до переліку людей, які потребують додаткового сприяння у працевлаштуванні.

Також закон передбачає збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

Читайте також: Яким буде прожитковий мінімум в Україні у 2020 році

Одинокі батьки зможуть отримати допомогу за умовами, встановленими урядом для малозабезпечених сімей, а одинокі люди, які досягли 80-річного віку та які потребують постійного стороннього догляду отримуватимуть соціальну допомогу на догляд у розмірі 40% прожиткового мінімуму для людей, які втратили працездатність.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!