Університетам рекомендують почати навчання у серпні і вчитись по суботах. Як у львівських вишах

6179 0
Коледжам та університетам рекомендовано розпочати навчання з 15 серпня 2022 року.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам фахової передвищої та вищої освіти розглянути можливість початку освітнього процесу в 2022/23 навчальному році для студентів старших курсів орієнтовно з 15 серпня 2022 року. Також у відомстві радять використовувати для навчання суботні дні у теплу пору року. Про це йдеться у листі МОН, яку адресують керівникам закладів освіти.

Крім того, вишам рекомендують скорегувати структуру навчального року з урахуванням особливостей навчання в осінньо-зимовий період, передбачивши завершення зимової заліково-екзаменаційної сесії до кінця листопада 2022 року, а початок другого семестру – орієнтовно 15 лютого 2023 року.

Читайте також: Можливе навчання у три зміни. Як працюватимуть школи з 1 вересня

Освітній процес для студентів перших курсів закладів фахової передвищої освіти на основі 9 класів рекомендують почати орієнтовно з 15 серпня, а студентів перших курсів закладів освіти на основі повної загальної середньої освіти – орієнтовно 15 вересня, але не пізніше 1 жовтня.

Як зазначили у коментарі Тvoemisto.tv в Національному університеті «Львівська Політехніка», навчання у студентів 2-4 курсів розпочнуть 16 серпня.

«Для здобувачів другого-четвертого курсів першого (бакалаврського), других курсів другого (магістерського), які навчаються за освітньо-науковими програмами, та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти денної форми заняття розпочнуться з 16 серпня 2022 року», – зазначили у виші.

Ліквідацію академічних заборгованостей здобувачів вищої освіти за результатами літньої сесії для всіх курсів всіх рівнів вищої освіти заочної форми навчання організують у період з 16 серпня по 3 вересня 2022 року.

Водночас у Львівському національному університеті ім. Івана Франка офіційного рішення про початок нового навчального року ще не прийняли.

«З огляду на рекомендації МОН проводимо наради і консультації з усіма учасниками освітнього процесу. Бермо до уваги різні фактори: реалії, в яких живемо, думки студентів і працівників», – повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі університету.

Читайте також: У Львові учні початкових класів вчитимуться очно, а старшокласники за змішаною формою

За словами проректора з науково-педагогічної роботи Української академії друкарства Ярослава Угрина, навчання для їхніх студентів-старшокурсників розпочнеться з 15 серпня. У коментарі Tvoemisto.tv він додає, що першокурсники почнуть навчання з середини вересня. Ті, хто здобуває ступінь магістра, навчатимуться по суботах.

Як зазначили Тvoemisto.tv у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького, скоріш за все, навчання розпочнуть з 1 вересня.

«Не бачу потреби починати швидше та ламати увесь навчальний процес. Навчання, станом на сьогодні, починатимемо онлайн. Річ у тім, що захисних споруд у нас практично нема. Наприклад, в одному з корпусів, при нормальній завантаженості навчального процесу, а це 500 людей, в укриття може поміститься 150. Чи можу я дозволити навчання, якщо всім не вистачає місця в укритті? Це ж відповідальність за чиєсь життя», – зазначив ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Борис Зіменковський.

Нагадаємо, що про те, як безпечно організувати навчальний процес у Львові, куди відселити переселенців зі шкіл, читайте в інтерв’ю Тvoemisto.tv у межах проєкту «Тема тижня» міського голови Львова Андрія Садового.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!