Музеям для збереження експонатів допоможуть придбати генератори. Головне за добу на Львівщині

926 0
Коротко про події минулої доби.
Львівський історичний музей. Фото: Вікіпедія

Львівський історичний музей. Фото: Вікіпедія

Музеям для зберження експонатів допоможуть закупити генератори, паливо до них, осушувачі та інші необхідні засоби. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у зведенні за минулу добу.

Повітряна тривога: Загроз повітряно-ракетних ударів в області не фіксували;

Переселенці: Двома евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 47 людей. Натомість з області чотирма поїздами у Перемишль вирушили 513 осіб;

Читайте також: Храми Львова готові надати підвальні приміщення під укриття. Перелік та адреси

Кордон: На всіх переходах у Львівській області на виїзд за добу оформили 20 тисяч 222 людей. На в’їзд – 17 тисяч 212. З них українців – 16 тисяч 231;

Поліція: В області опрацьовано 1 252 звернення щодо підозрілих людей та об’єктів;

Музеї: На початку 2022 року основний музейний фонд нашої області становив 1 мільйон і майже 392 тисячі унікальних предметів. Щоб зберегти їх для майбутніх поколінь, потрібні певні температура, освітлення та вологість. Через аварійні відключення електроенергії, які доводиться запроваджувати після ракетрих ударів poсійських окупантів, забезпечити такі умови складніше.

«Львівська ОВА готова допомогти закупити генератори, паливо до них, осушувачі чи інші необхідні засоби, які допоможуть музеям зберігати експонати у належних умовах. Головні розпорядники коштів ще можуть подати свої пропозиції щодо фінансування таких потреб».

Максим Козицький також нагадав, що п’ятьом молодим вченим зі Львівщини присудили премії Президента України.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!